Вдовиците на двама загинали на АМ ”Хемус” започват протести

Вдовиците на загиналите при катастрофата в аварийната лента на магистрала "Хемус” Иван Димитров и Йото Ахчийски все още чакат правосъдие и започват протести.

Обратно в новината

Коментари - Вдовиците на двама загинали на АМ ”Хемус” започват протести | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що ли имам спомен, че според очевидци загиналият 26 годишен идиот е пердашил през авариината, за да избегне задръстване. а това май е забранено. освен това стояли дебилите в аварийната до колата, което също е забранено. не че тоя дето ги е ударил не е същият малоумник, и той през авариината. така че овцата може да протестира, ако нейния идиот нямаше вина, а в случай е най-добре да си седи на гъза, щото вината на 50% си е негова

Значи твоето загинало ''момче'' караше баавно, леееко, не бъързахте за никъде и излетя от пътя, а онзи другия летял и за това излетял?! Как излетяхте от магиостралата с това ''леекичко'' каране? Лъжеш, лъжеш и пак лъжеш! И твоето убито момче е карало като лудо и е ''полетяло''заради аквапланинга от локвата. Този втория най-вероятно е видял локвата в последния момент и за това е кръшнал в аварината лента, където вие без да се замислите, че е опасно сте стояли! Поне не се прави на моралистка, че дразниш:(

Бог да прости загиналите ! Но сега и да протестираш и не, каквото пише в закона - това ще е. Но най-важното за живите и за бъдещите жертви не се казва - Поставили ли са триъгълник ! Изпратили ли са човек да предупреждава другите участници ? Взели ли са мерки това да не се случи ? Или дълбокоумно са стояли в аварийната лента и са си го просили ? Където също нямат абсолютно никаква работа да стоят след произшествието, абсолютно забранено е ! Опитали ли са се да предпазят другите, опитали ли са да предпазят себе си ? Изпълнили ли са закона и елементарните неща, диктувани от здравия разум ?

Трябва да си мега тъп и неадекватен, за да удариш някого в аварийната лента. Триъгълникът на магистрала е излишен, освен когато има мъгла, защото видимостта е над 200 м. Имаче вдовицата Румяна бих я попитал дали при първата катастрофа са спазвали знаците и като как спазването им я е предотвратило. Най-важна за безопасно шофиране е способността за оценка на ситуациите и съобразяване на скоростта. Спазването на знаците по никакъв начин не гарантира съобразена скорост, а несъобразената скорост е причина за близо 50% от ПТП с жертви.

Питай по-добре, ЗАЩО ИМА ЛОКВИ по магистрала!?

Пич, вземи препрочети чл.59,ал.1 от ЗДП. Принудителното спиране в аварийната лента се сигнализира с триъгълник ИЛИ аварийни светлини. И то само през нощта или при намалена видимост.

Започвам протест срещу жегите! Не на диктатурата на Слънцето! Докога своеволия? Но мор 40 градуса! Невър!

На мястото на всички загинали българи правителството ще внесе сирийци за попълване на бройката. За целта ще се вземе заем от 200 000 000 евро.

Абе Жеков, ти като си фотограф, що не се снимаш и да разлепиш снимката си навсякъде с надпис "Аз съм идиот"!

Ти си идиот.

С тази случка, ако добре помня е било така... Имало е задръстване и някои, по български, решили че задръстването не е за тях и са решили да карат в аварийната. Та единият се лъзнал на локвата и се обърнал, тоя след него и той.. и така.

Първият не е карал в аварийната!

Имаше мнения на хора които са стояли в това задръстване и са видяли каква са ги вършили на аварийната. Не съм бил, не съм видял. Пиша какво казаха други.

Аварийната лента е за аварийни ситуации. Ако е станала катастрофа в лява лента, звучи съвсем логично да се ползва аварийната, за да не става тапа. Интересно ми е с каква скорост трябва да караш в аварийната, че да се "лъзнеш" на локва.

Аварийната е аварийна и само Бай Ганьо балкански си прави изводи че при определени условия може да се кара там. Може. Ако полицията например ти каже че може. В този случай, хората от задръстването казаха че тези идиоти са направили такова задръстване че даже и аварийните служби не са могли да минат. В един момент полицаите се сетили че нещо не е така и започнали да пишат актове на тези от аварийната лента.

Изглежда и на теб са ти подарили книжката за рождения ден. Първо прочети правилника и след това пиши. Аварийната лента е само з0а аварийно спиране и никой няма право да я ползва за движение, освен за специални автомобили, при есктремни ситуации.

Допуснали са елементарна грешка - не са сигнализирали участъка и не им е минало през акъла че и друг там може да се подхлъзне, че да се пазят....и са наказани за това...или за нещо друго...неведоми са пътищата кармични

Откъде знаеш, че не е било означено? Освен това за поставянето на означения е необходимо физическо време. Ти като катастрофираш първо питаш човекът до теб дали е добре, и после тичаш за триъгълника, нали?

stan_posta@

Ама май хич не са се затичали. Ами дълбокоумно са стояли и са се правили на нещастни жертви на обстоятелствата.

Българите сме горди синове на нашите дядовци, които са били хайдуци още преди векове. Българинът не обича да спазва правила, не обича да чете ръководства, не обича да се съобразява с другите. Най ни е харно да сме тарикати на дребно, да изпъкваме дори това да означава да сме простаци или циници. Като всички балканци обичаме показността и да се представяме за по-шикарни от колкото сме. Така че този призив за знаците и намалянето на скоростта не важи за нас, ние винаги ще сме отгоре.

Постингът ти на първо място е расистки, така че и ти не спазваш "правилата". Всеки носи последствията от действията си. Пък и Левски е бил българин и е обесен заради неспазване на правилата.

Бай Ганю е хитрец, той не обича да спазва правила... той е много отворен, той нарушава и заобикаля правила ... съболезнования към семействата на загиналите... не забравяйте че утре това може да е член на вашето семейство!!!

Добър повод да покажеш умственият си багаж и да изкараш някоя стотинка от Козяк

Е ми на техния електорат не им трябват магистрали, уважаеми, нали си карат каручки ;-)

Жалко за загиналите но няма как да не попитам няколко неща. 1. Вие с колко километра се движехте че да загубите контрол заради локвата и да се обърнете? 2. Означихте ли както е редно мястото с предупредителният триъгълник? 3. За какво трябваше да седите в аварийната лента а не да речем на няколко метра навътре в тревата? 4. Ако ситуацията беше обърната, тоетс ако първо беше излетял другия автомобил а след това вие се бяхте ударили в него, сега дали щяхте да протестирате?

А бе оня идиот ако беше карал нормално нямаше да ги помете, не го оправдавай.

Вторият идиот помел първия, разликата е само в това че единият е имал късмета да е в кола а другия на пътя

Кой е оня идиот, щото са двама идиотите, дето са карали?

Да! Щяха-че другия се е обърнал преди тях и им е заел мястото, дето е на баща им.

А пък на мен някой ми обра мазето, 10 буркана чушки и 10 буркана с компот от н'ам си коя година.

Пожавам ти същото и на теб да се случи, като на тези жени, глупако.

Пълно е с катили, които карат в аварийната лента, особено при натоварено движение. Би трябвало за това да се отнема книжката за дълъг период плюс солена глоба- при първо нарушение, при рецидив- доста повече! Който кара без книжка- пандиз, и то не условно!

От общи приказки, сме все на това положение.

Като изключим идеята, че трябва да се ''обединим срещу смъртта по пътищата'' другото е една манипулация и пошла постановка. Тази жена още от втория ден започна да манипулира, явно по идея на адвоката и. Същата работа като с ''поничките '' . Няма да се учудя зад двете постановки да стои една и съща врачанска адвокатска кантора.

Това човек от журналисти трябва да го е страх най-много. Значи първия (убития) шофьор се е подхлъзнал заради (огромна!!) локва - напълно невинно подхлъзване на (огромна!!!) локва. Друг е въпроса, че ако беше се съобразил с локвата (огромна!!) и намали скоростта, то нямаше да се подхлъзне, ама нейсе - от локвата (огромна!!) е, не от скоростта. Вторият шофьор (убиеца) обаче, се е подхлъзнал заради (много висока!!) скорост, ама не се казва преминал ли е той върху някаква (огромна или малка) локва или дали се е опитал да заобиколи подобна (може би огромна) локва. Не се казва. Нищо, то в съда всичко ще се каже, само не се чудете после защо така бил отсъдил съдията. Пък иначе журналистите като имат притенции нека си завършат правилното образование и да станат съдии пък тогава да съдят хората. Не че всички съдии са китки, ама някакси друго е съдия да те съди и журналист.

Така ще е, докато от КАТ твърдят, че най-важно е скоростта да не е превишена. Скоростта трябва да е съобразена. В случая скоростта и на първия, и на втория катастрофирал не е била съобразена, въпреки че вероятно е била непревишена. Подходът с дебненето в храстите не дава резултати вече 50 години, защото скоростта трябва да се съобразява. Ако е съобразена, няма проблем да е превишена.

Да стойш на магистралата в авариината лента е все едно да отидеш в гр. Мослул и да крщиш ... I'm American ! I'm American !

Пред American има "an". Иначе 100% вярно.

То от една локва туко така не се обръща кола дори и със 140 да караш. Иначе жалко за хората.

Няма ли над какво друго да размишляваш и да омаловажаваш това убийство от кретен в аварийната лента?

Ми щото не бсп строи тия "магистрали", а тиквата и талпата.

имате дупетати които да стоят зад Вас - може и да Ви се получи. Във велика България всичко се решава от дупетати. Явно дупетат се е намесил и човека не е влизал в ареста.

е дупетат лиз.ч най добре. Впрочем те всичките са такива.

ЗАЩО ЛИДЕРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ ТОЗИ СВЯТ ОТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ. ЗАЩО Хората, които ВЯРВАТ, че чрез активните си действия МОГАТ да променят света, обикновено НЕ забелязват, че в действителност те СТАВАТ роби на обстоятелствата и че обстоятелствата ПРОМЕНЯТ тях, а не, че те МОГАТ да променят обстоятелствата. Истинската активност се ПОЯВЯВА от спокойствието в теб. Признак на зрялост е, когато човек ОСТАВИ нещо да се случи, без ВЕДНАГА да се намеси в него. Обикновено когато чуят това, хората ЗАПОЧВАТ да възразяват. Те смятат, че ако последват ТОВА правило, ще изгубят интелигентността си, хитростта си, ума си, че ще СТАНАТ играчка в ръцете на ДРУГИТЕ. Те НЕ ИСКАТ да се откажат от ЛЮБИМИТЕ си борби и да преминат САМО към наблюдение. Всеки ИСКА да продължи да ПОКАЗВА на другия: Кой съм аз", чрез това той ИСКА да упражнява безусловна власт над теб. Който човек ПРОМЕНЯ себе си, ПРОМЕНЯ света. В този свят НЯМА нищо за оправяне, но в човека, такъв какъвто е, ИМА много, нали. Престъпленията срещу природата и живота, и човечеството, и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО. *https://translate.google.com

абсолютно ЗА !!!!!!! пълни боклуци - непредумишлено убийство но екарал със 180 км ч сигурно

С какво е по-виновен Найденов от Ахчийски?

Въпрос на късмет! Единия се е обърнал на празно място, другия е залитнал към вече заето. Тези, които са стояли до колата е трябвало да преценят, че и друг може да мине по следите и да се забие в тях, т.е. да се дръпнат. А иначе жените са прави - трябва да се намаля натиска върху скоростния педал, особено при дъжд.

Запомних само грима около очите на сниманата. Активно мероприятие, особено неуместно, тъй като едната от жертвите е била със същата вина, като и обвиняемия сега. Просто не е имало препятствия в аварийната лента. Типичен пример на необходимостта от смирение - т.е. не трябва да търсят виновния тези двете, не трябва да искат лично отмъщение. Те точно обратното правят. Простотия, мисля че в случая за пари.

МАНИПУЛАЦИЯТА ВИНАГИ СЕ НАЛАГА ВЪРХУ ТЕБ ЧРЕЗ ДУМИ. ЕТО ЗАЩО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ И ОБРАЗОВАНИЕ Е ВИНАГИ ПОД ПЪЛЕН КОНТРОЛ НА ШЕПА ХОРА - ПРИВИЛЕГИРОВАН ЕЛИТ И ПАРАЗИТ. ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА ПЪЛЕН МОНОПОЛ ВЪРХУ ДУМИТЕ. ЗАЩО Нещата ИЗРАСТВАТ от думите. За човешките същества вербалните конструкции са се превърнали в нещо ТОЛКОВА значително, че едва ли нещо друго МОЖЕ да им съперничи. Ако някой сред тълпата изкрещи: "Бомба", самата дума ще ПРОМЕНИ останалите хора ВЕДНАГА. Може да няма никаква бомба, ала едва ли някой би ПРОДЪЛЖИЛ да прави това което е правил. Изведнъж и без НИКАКВО усилие, хората ще спрат това което са правели и ще се затичат насам-натам без посока. Въображението им ИЗЦЯЛО ще бъде ПОДЧИНЕНО на думата "БОМБА". Хората ЧЕСТО се влияят от думите, макар те да НЕ отразяват НИКАКВА истина. Човекът НАУЧАВА думите от ДРУГИТЕ, той не се ражда с тях. Научавайки езика на ЕДНА държава, човекът се ИЗПЪЛВА с МНОГО предразсъдъци. Думите са ПОСРЕДНИК, чрез който НАУЧАВАМЕ от другите за: държавата, законите, религията, митовете, трупаме култура, информация. Ако се вгледате в живота си, ще ВИДИТЕ колко неинтелигентно сте постъпвали. Прочитате някоя книга, НАТРУПВАТЕ знание и ЗАПОЧВАТЕ да си мислите, че: "аз ВЕЧЕ знам". Научили сте думата "държава" и си мислите, че познавате "държавата". Готови сте да спорите, и не само да спорите, ГОТОВИ сте да убивате и да бъдете убити в името на "своите" вярвания. Колко хора са избити за нещо, което просто са ПРОЧЕЛИ в една книга и са се ПОДЧИНИЛИ на някакви: идеологии, закони, заповеди и религии, които са наложени върху теб ВИНАГИ от ЛИДЕР. Това са изключително глупави хора. Един се бие за религията, друг се бие за държавата, трети се бие за народа. Вие се биете за някакво ВЯРВАНЕ: за книги, за идеали, за идеологии, за религии и убивате, тук и сега живи хора, жертвайки безценния живот. Какво ти правиш, ЗНАЕШ ли това. КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА. Престъпленията срещу природата и живота, и човечеството, и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО. *https://translate.google.com

За какво да го приберат, че не е видял локвата ли? А ако мъжа ти беше оцелял, а детето ви мъртво, пак ли така щеше да говориш? Айде малко смирение и вяра в Бог да имаме. Личи си, че търсите евтина сензация и огромна парична кръвнина...

И за какво ще протестират, че първият идиот не е бил втори ли?

В случаят не е виновен вторият шофьор, а локвата на магистралата. Той поне си е овладял колата за разлика от първия. Просто кофти стечение на обстоятелствата.

"овладял колата". Сериозно ли? Значи е ударил умишлено загиналите. Това ли твърдиш?

Какво точно е овладял, като е карал по неразрешено за движение платно!?