Влак разцепи кола на две, двама загинаха

Двама мъже са загинали, след като влак е блъснал автомобила им на ж. п. прелез в горнооряховското село Правда.

Обратно в новината

Коментари - Влак разцепи кола на две, двама загинаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъй праят те влаковете, цепят коли.

тези пичуви със ТИКсОто са ги респектирале на макс..... :) но все пак ако бяха със Смарт може биха имали шанс срещу влака...

на снимката жп прелеэа при село Бело поле до Благоевград вижда се и автомагистрала "Струма

Нали е най-големия такикат, е наигра се!

Машинистите трябва да имат право след такъв вид произшествия да продължават по маршрута си и по график, а не с часове да се чака заради безумци и сомоубийци. Спирачния път на ж.п. съставите е със стотици метри...

Каквото търсили, това намерили! Два селски бега по-малко! Няма невинно пострадали!

Малоумниците в БГ не свършват.При спусната бариера да преминеш?Със сигурност който да е бил вече няма да нарушава правилата за движение по пътищата.

Край Правда са четири прелеза един след друг по посока село Янтра. Влака криволичи през целия път. Ако е товарен или пътник на червено се чака от 13 до 18 минути. Ако е бързия от 11 до 15 минути. Ако чакаш на всички се събират около минимум час за разстояние от 4,5 километра. А ако пътуваш 2 пъти на ден ????? Чичката е копърка т.е пътува нон стоп и вози между Горна Оряховица и Правда за по левче. Забравил е за бързия влак, че е с 5 минути по бърз.

Малоумието в територията България продължава ,без изгледи за спиране.Има една пасмина , която съпругата ми нарича сплеснати пънове , или кръглоглавите ,та тяхната изява е ,най-често е с 15 годишно БМВ да се правят на последователи на Фитипалди.Лошото е , че нито пътищата в България , нито тяхното състояние позволява това,нито правилника за движение по пътищата.Обикновено това са хора с минимални конгнитивни способности , но в замяна с винаги употребили алкохол,които смятат ,че законите на физиката не важат за тях..Ако направим един анализ на поведението зад волана на тези "юнаци" ще се стигне до извода ,че е въпрос на време те да направят тежко пътно-транспортно произшествие.

МАНЕЕ то ТИко има ли още работещи Имаше една пеен 'о тико тико ти о тико тико та за мен това е най голямат кола'

Мине се не мине време и влак блъсне кола при спусната бариера в бг. Това малоумие май само при нас го има. Няма да се учудя ако тикото е закъсал на релсите и тези са се опитвали да го подкарат. Все пак бог да ги прости.

Машинистите знаят добре, че има джигити по пътя и при прелез трябва да намалят максимално, да се огледат и ако не иде джигит, чак тогава да преминат. Предлагам го да нова точка в правилника за движение, за да няма инциденти.

1. Влакът със сигурност е намалил, в противен случай колата нямаше да се цепне, а да се разпадне или залепне. 2. Джигитът е видял, че влакът кара яваш-яваш и решил да използва да се шмугне....

Па да-а!! То 400-500 тонен влак ей така лесно намалява. Все едно да искаш с 10 кила снаряд само да те одраскат...

джигитите не дават да се слиза при минаване на жп прелези, табу е. или минава се в последния момент, тест за храброст е. а и може да са били убити преди това.

тия машинисти карат като луди!

Чшшш, ало, минусите!!! - Човекът е използвал не ирония дори, а сарказъм, видим и за слепец.

Естественият подбор действа! Дай , Боже, по-често!

лек автомобил "Деу Тико" -------------- Това по-скоро е кашон Тико, супер леко моторно превозно средство!

Е за какво ги слагат тези бариери и мигалки по прелезите? Все некой ги "прегазва" и го прегазват.... Абе да ги махат бре, само излишен разход - за ток, за смазка, за поддръжка! Айде, нема нужда! Който има зор да минава по такива места, да пали вощеници и редовно да се черкова (и без това, сега е модерно са черквосваме и да се бием у гърдите, колко сме верващи) и тогава да минава!

Случая е от теснолинейка а и ЗиЛ не е точно обикновен камион.

Ей прости журналя, прелеза е в село Първомайци!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Простия си ти, в Правда е , я виж снимката !!!!!!!!!!!!!!!

не жалете тези говеда, такива като тях разпалват войната по пътищата и отнемат невинни човешки животи, те са тези които блъскат майки с деца по пешеходните пътеки, те са тези които карат в насрещната лява лента на магистралата за да спестят 10 - 15 километра от село Х до село У, те са тези които пият до безсъзнание и с по 3 - 4 промила сядат зад волана, те са тези които нямат респект от закона и преминават на ж.п. прелези при спуснати бариери и червен семафор ....явно са такива като тези а не извънземни Марсианци

Умирай трудно в БГ. Жеуезен чифьор.

Тоя не е умрял никак трудно , направо влака го е направил на кайма.

ех какъв кеф,каймя от малоумници,жако,ощеютрябват ня родината такива,амя не бързят нещо,а трябва.хич не ми е жал!

Изтекли са им водите, затова са бързали.... Е, окотили са се... Пак добре, че локомотива и той не се е окотил в ливадата, да повлече и дерайлира вагоните и да настане мазало за пътническата класа.

AS za tova SE aazah da stavam Maschinist,monogo idioti i"Tarikati" ,na spusnata bariera saß Traktor preminava a AS saß 120km.r da AMA spiratsvhnijat Pat e 1200m.,ako njakoy si misli tsche Maschinista e magödnik gestoko SE lage galko za horata i nay wetsche za Maschinista,travma e tova za zjal givot..

Биде въздадена правда... В крайна сметка ми е жал само за спътника на малоумника, който е решил да мине на прелез при спусната бариера. Трябва повече такива прелези, че да се прочистим от ненормалниците, които пътната сигнализация я нямат за нищо!

Бог да ги прости!

на прелеза във кв. факултета, да видите как разни бабайти при спусната бариера преминават гелайски

Опули се! Озвери се! И ако не иде трено прецапай !

Започвам да си мисля, че България се облъчва с нещо!!! Толкова идиоти на квадратен километър... Честно, не го разбирам

Идиотите не се увеличават в следствие на облъяване, а в резултат на напускането на читавия материал. Така концентрацията на боклука драстично се увеличава.

Явно и Вие (не се обиждайте) сте един от тях :)))

На кого е нужна такава "инфорация"!? 1. Снимката не е от мястото на събитието. 2. Събитието не е по линията София - Варна и 3. ... тази линия не минава през споменатото село. 4. Има ли наистина бариера, няма ли ... 5. Защо влакът разцепи колата (на две!) само в заглавието 6. ... и с какво? 7. Хайде сега пък Мануел Насименто - автор ...

... история от дирници ...

Няма държава, в която на ЖП прелез да се чака повече от минута-две. Бариерите се спускат ТОЧНО 100 секунди преди да мине композицията, и се вдигат веднага след минаването и. Аз лично на този прелез съм чакал 15 минути, за да мине някакъв ремонтен локомотив с един вагон.

Тук и в Русия бариерите ги пускат когато влакът е на предишната гара. Явно защото нямат друго средство за предупреждение на машиниста освен телефонната връзка между началник-гарите. И докато българите си избират най-крадливите да ги управляват, няма да има смислен напредък в техническата сфера.

Направи сметка, щом не могат да им изаснят самоличностите, каква кайма е била...Деенката, простотии, събни статуси...не си е работа! А бързайте сега! За къде? - за гробището!

До къде ги докараха хората - да се самоубиват по такъв ужасяващ начин!

Кой ги докара хората? 90% от населението на Земята за крив х*й не става, но има претенции, че някой трябва да се грижи за него и да му осигурява житейски комфорт. Всеки който не му изнася живота - въжето и на клона.

Отвратително изказване!

pompai

Шматки загиналите и никаква реакция от държавата.

Chefo77

И каква реакция трябва да има от страна на държавата???

Да се глоби машинистът за несъобразена скорост

да ми е жал ли, какво?!

За спътника. Иначе за джигита изобщо не ми е жал.

Е ..ти и тъпата природа, как пък веднъж не отмени своя закон "Срещу всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие". Или поне закона за гравитацията да беше отменила в полза на Тикото за времето от 2-3 секунди преди сблъсъка до преминавнето на влака! А тя не, та не - всеки път прилага строго и неумолимо своите закони, като шевйцарски чсаовник/съдия! Поне веднъж да се беше поучила от българското правосъдие... колко катастрофи щяха да НЕ се случат... Но не би... Природоо, моля те да не прилагаш всеки път така строго своите закони - хора умират, матрял не остана... Невольооо, ела да ни оправиш Тикото...

Разбирам го,бързал,не му се чакало,до тук добре!А,бе ,глупак,бързаш,бързаш,понамали малко,ако трябва спри,огледай се и ако не виждаш влак,премини.Иначе,те това е резултатът!А,бързай пак!

БЪРЗАЛ БЪРЗАЛ , НАЛИ Е СЪС ЗАПАЛЕНИ ФАРОВЕ , МАШИНИСТА ЗАЩО НЕ Е ГО ВИДЯЛ ДА МУ СПРЕ. НЕ ПИШАТ НА КОЛКО РАКИИ Е БИЛ.???

ти кво си пил бре?

Абе, тоя влак да не е детска количка, че да спре на момента.

през селцето ПРАВДА не минават влакове СОФИЯ -ВАРНА,моля жоооорналистите да научат ГЕОГРАФИЯТА

Прелезът е на линията Русе - Стара Загора. И е оборудаван с АПС - автоматична прелезна сигнализация. Няма бариери.

Катастрофата не е на този прелез, а е на прелеза в с. Първомайци на линията София-Варна! В самото село е, а не между двете села и още по-малко е в Правда. В Правда прелезите са 2 и са русенската линия.

Е зпо-пряко може да е минал през Русе и Стара Загора.

Не искам да оневинявам загиналите. Всъщност шофьорът е единственият виновен, а другия човек е невинна жертва. Качил се е да го кара дебил. Както и да е на въпросния прелез съм чакал 15 мин., което не е нормално. Влака тръгва от Г. Оряховица и се задейства системата за смъкване на бариерата. Точно там съм виждал много хора да заобикалят бариерите поради тази причина. Не е правилно, но е изнервящо да чакаш толкова дълго време. Особено в жегите е ад. Донякъде вина носят и ЖП-то за тези аномалии. Повече от 5 мин. не е нормално да се чака според моите разбирания.

Ама разбире се! Това да чакаш ЦЕЛИ 15 минути е направо убийствено! Аз лично ако евентуално ми се наложи да чакам ЦЕЛИ 15 минути някъде (където и да било) ще си разкъсам кожата от ЯД, ще направя погром и ще пребия някой.

Da selio, 15 min e prekaleno mnogo da se chaka na prelez. Zavri si tupia sarcazm otzadi.

Малоумник ли си или просто си решил да се дразниш? Да 15 мин да чакаш на прелез са прекалено много време и не е нормално по никой стандарт дори и българския. Често пътувам там и знаеш ли, че до по-следващото село Янтра прелезите са 4 (четири) на брой, а разстоянието е 7,5 км. Нормално тези 7,5 км се минават за 5 мин с кола. Според теб обаче е нормално да се чака 15 мин, което прави 60 мин. ако те хванат и 4-те прелеза. Пожелавам ти да го изпиташ някой ден да чакаш 15 мин на прелез, но да бързаш много за нещо важно да те питам тогава дали няма да псуваш ЖП-то за некадърно направената инсталация за спускане на бариерите.

ама разбира се все другите са виновни... все билетите и цените на това и нова са скъпи ама иначе това и онова не било като "по света", ай сиктир!

На много такива прелези колите преминават при спуснати бариери. Но и БДЖ има отговорност, т.к. бариерите се пускат излишно рано. Примерно на гара Волуяк бариерата стои по 20 минути, а влакът преминава за две. Спокойно може да се пуска три-четири минути преди да мина влака.

Абсолютно си прав. По-горе написах почти същото. точно на този прелез съм чакал по 15 мин. да мине влака. Аз чакам, а другите с колите ме заобикалят и минават на спусната бариера. Там е прав участък и влака се вижда от поне 1 километър. Не зная какво са правили тези с Тикото, та да не го видят или просто са се правили на мъже и са си играли игра на руска рулетка. Виждал съм го това на други прелези. Застават до самата линия и чакат да наближи влака и гааааааз до дупка да минат пред него на боя разстояние. Изправяли са ми се косите, като съм ги гледал. Пълни малоумници......

Имате право относно време-параметрите на спускане на бариерите, Колега ! ...ама явно Хептен НЕ е И погледнал/ослушал (и т.н.) шофьора... ----- Осигуряването на Стройна Единна система за Всеки прелез със Стегнати времепараметри (хеле пък с конструкция на бариерата тип Заграждение ;-) - Ще Ни струва доста... - да Осигурим че шофьорите Ще спират кактоТрябва ? ...пък полека-лека - Ясно че БДЖ-инфраструктурата Е за Тотална Ревитализация.

Прелезът на снимката няма абсолютно нищо общо с прелезът от катастрофата!!! То хубаво използвате едни и същи снимки, ама от време на време ги разнообразявайте де дираджийци!

то само снимката да им беше грешна на тея журналя с мед да ги намажеш! даже селото не са успели да улучат и са написали съседното по-малко селце. то бива, то може некадърност, но вече преминава всякакви граници. бог да ги прости загиналите. трагедия за която шофера е виновен....

Дано почиват в Мир тези Самоубийци ... ---- КакТака Ще заобикалят Спусната бариера ?! ...или Трябва Всички прелези да Станат като ВоенниЗаграждения ?

голямата простотя се плаща с висока зена

смрът на комонизма доле бекапе

Ти говедо си символ на новия строй, какъвто и да е той. Малоумен, неграмотен обаче обича да реве някакви заучени реплики, които не разбира но и не му трябва да разбира.

Поредната проява на естествения отбор.Не знам за пътника но шофьора със сигурност е бил опасен на пътя .

До там водят точните разписания на влаковете

Влак блъсна лек автомобил на железопътен прелез, двама души са убити на място. Трагичният инцидент станал днес между 11,30 и 12,00 ч. край горнооряховското село Първомайци. Водачът на лекия автомобил Тико решил да мине през прелеза на спусната бариера и бил пометен от връхлетялата върху него пътническа композиция на бързия влак София Варна. Машинистът не успял да реагира навреме и локомотивът влачил тикото повече от 200 метра. Пътуващите в колата двама мъже са загинали на място.

Поредните наглеци, които са решили, че бариерата е украса, та да я заобиколят, както Ганьо се опитва системно да заобиколи закона, правилата.Хич да не се разследва, просто да се направят достатъчно красноречиви снимки на катастрофата и да се поставят билбордове на възможно най-много бариери.Това не е само по прелезите.Косите ми се изправят, като видя как родител пресича платното с детето си на червен светофар.Ма, то било нямало коли... Та и шум от кола да няма ще изчакаш да светне зелено, защото даваш личен пример на едно малко същество, кога и как се пресича и че правилата се спазват безпрекословно.

Добре де дираджийци що се излагате папагали см0тани! Я пак хубаво проучете къде точно е станало събитието! Ама хубаво без да приписвате от същите некадърници, като вас! А за загиналите мир на праха им! Дано а на по-добро място! Пресичането на прелез със спуснати бариери е опасно и нека е за урок на всички, които си мислят, че а по-силни и бързи от влака!