Заев: Очаквам България да продължи да е приятел на Северна Македония в европейската интеграция

Премахване на думата "български" там, където се споменава фашистки окупатор в учебниците и на паметниците е в духа на добросъседството, заяви премиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МАКЕ ЕС нанай само през криффф макарон

Ц

Или добро или нищо.

Ввропейска интеграция едва ли, по-скоро за някакъв шиптерси съюз ставате.

Дрогарю заев, нали знаеш какво казват за очакването - "щом очакваш, значи си македонски помияр"! А щом за щяло нещяло квалифицираш хората като фашисти, значи си тежък комунист... Не ви трябва ес, не е нещо кой знае какво. Ако е само за паспортите и свободната емиграция... Ще изчезнете като нация по-бързо от нас... Даже и без албанци ще останете...

Драги Заев, прочетох внимателно какви си ги наприказвал. Доверието помежду ни вече го няма. Отмина златното за вас време, в което България майчински подминаваше всичките ви бълвочи и мръснишки действия. Това време отмина безвъзвратно. Това, което ви очаква занапред, е ВЕТО. И само това.

"Република Северна Македония няма да направи никакви конкретни стъпки, докато не получи подкрепа". БРЮМ получи подкрепа, чакаме конкретните стъпки. И да не се прави на украинец.

Пожелавам на управлението и дипломацията ни да запази спокойствие и хладнокръвно, и най-вече пунктуално неотклонно да изисква не само спазване на клаузите по договора, но и да организира провеждането на международни проверки и одити за всеки отделен казус по спорните текстове и въпроси. А докато не се изчистят всички точки в съответствие с евро-атлантическите принципи и ценности (каквито и да са те), Заев и компания да чака. Дано да имаме политици радетели за България! Дали...?

Няма как да сме приятели с хора, които ни смятат за врагове. Дори да искаме вие не искате, защото ни мразите. България нито е била фашистка, нито окупаторка. Вижте историтеческите снимки как са били посрещнати българските войски в Македония и България не е депортирала евреите си. Дотова ли опряхме една думичка, ами то има още поне сто проблемни точки в отношенията, а вие ни замазвате очите, че няма да ни наричате директно български фашистки окупатори, а само окупатори? Колко открадната и изобщачена история имате и колко поколения учите в омраза към България? Но със сърбите сте първи приятели! Как от почти изцяло българско население преди век, там по статистика почи не живеят българи, а някакви си македонци? Откраднахте ни песните, националните ни герои, прокудихте и измъчвахте стотици хиляди българи! Какъв ЕС сънувате макета, десетки години трябва да минат, докато признаете лъжите си, къде виждате добросъседство?

Тоя пък за какви задължения говори, с какво още сме му длъжни? Всеки политик който изобщо преговаря с тия мелези е за бой. Или се отричат от всичко дето са откраднали или да се обявяват за източна Албания и да се свършват мъките им. Ако не го бяха сложили сърбите за политик щеше да върти кутийки "тука има - тука няма" на Гюешево, както роднините му. С тая физиономия това повече му отива.

Така ще е, България ще ти дава приятелски съвети какво да правиш

Ако въобще е останало нещо което обединява българите, то това е Македония. Братя македонци, скоро нема видите ЕС. Право ви казвам...

Заев, земи това: ....................../´¯/) ....................,/¯../ .................../..../ ............./´¯/'...'/´¯¯`·¸ ........../'/.../..../......./¨¯\ ........('(...´...´.... ¯~/'...') .........\.................'...../ ..........''...\.......... _.·´ ............\..............( ..............\.............\...

Ние мреме в собствената си помия и ляйна, а сме тръгнали да се занимаваме с още по-големи лайнара даже и от нас. Да има кажем че няма да влизат в ЕС или да ги пускаме и толкова. Ебах ги в глупаците.

Няма да ги пускаме докато не ни върнат всеки препинателен знак от историята българска!

Не може официлната политика на новосъздадена държава да е фокусирана около омразата към друга държава, и това през целите 30 години от нейното съществуване, и после за няколко месеца да се опитват да убеждават че не са такива. Няма как да се изгради доверие и добросъседство към момента с РСМ. Поне едно поколение трябва да мине, преди да се седне да се преговаря с техните правителства. През това време да се държат под око за антибългарско поведение. Ако продължат с такова - нулираме таймера и отново отсрочка с 1 поколение. Освен това те имат условия да изпълняват към нас, които ние трябва да отстояваме твърдо. Ние сме вътре, а те са отвън пред вратата. Ако не искат да ги спазят, да чакат.

А, Заев знае ли, защо този “фашистки окупатор” се е включил към този съюз?! И знае ли, че фашизъм никога не е имало в България?! А ако не знае да прочете повечко история, като наблегне на италиянската, немската и българската!

Приятели сме, как... Дума да не става. Ма вие не сте приятели. Като гледам кви ги вършите - няма и да станете.

Няма ли някой кой да му каже, че от нас нищо не зависи. Кой е луд да вкара сръбско-руските тайни служби в "Юнията". Самите ние си имаме Мунчо и компания и Меркел само се върти като глуха кучка и се чуди какво да ни прави.

Докато хората на Москва и Белград са на власт надали ще има приятелство. Те имат интерес с братята ни в Македония да имаме вражда за да останат зависими на сърби и руснаци.

Зайко аз съм БЪЛГАРИН. Не желая България да помага на ПРЕДАТЕЛСКАТА Република Северна Македония! Северно македонците са ПРЕДАТЕЛИ! ВЕТО до дупка за долните подлизурковци от Република Северна Македония!

Че кога ние и за какъв чеп ни е да горим някакво северно знаме. На първо време зайко да обяви колко макета са с български паспорти т с с български произход и да не послъгва щото ги имаме до един.

България не е била нито фашистка нито окупаторска държава. РСМ трябва да признае това. Такава е истината.

Сладко хортуваш зайо байо, ама от стара коза яре сме, годинки ще минат докато изпълните всичко, озапти си първо опозицията и питай отвреме на време Готови ли сме.

Абе приятели сме ама сиренето е с пари викат българите в Струмица, питай дядо си и баба си.

Грозната и мръсна истина която не искаме да признаем е че никой неще да е като нас! Не визирам хубавите моменти от нашата история които макетата се опитват да откраднат. Визирам това което е българина за последните 30-100г. Много от самите българи се срамуват, та какво остава за другите като македонците? Масова имиграция, пълна асимилация по чужбина на българи...защо македонците да искат да се признаят за българи?

Заев, изправил си се срещу държава с 1350-годишна история. Мери си приказките и забрави наглостта. България не ти е приятел - запомни го. Ние помним яростната твоя лична антибългарска кампания - това не се забравя. Незначителен си и ти подхвърлят някакви фалшиви надежди за натиск към нас. Не им вярвай, защото България плати над 2 млрд. за самолети. Ще има и втора поръчка. РСМ какво купи от САЩ? Да бяхте купили поне стотина ръчни колички, ама и това не можете... Разговорът спира. Мисля си, че всичко е ясно!

Нали заедно със сърбите и албанците щяхте да правите СФРЮ 2 ? Тренирайте засега с него и вдигайте левъл, след ок 15-20г. може и да ви дадем карт бланш за ЕС. Ама не е много сигурно.

Заев ќе ги менува учебниците заради „бугарскиот фашизам“, а ќе ги менува ли Британика, меморијалните музеи на холокаустот во Вашигтон и Скопје…?!

България има Златна звезда в Яд Вашем - музей в Израел, заради спасяването на българските евреи. Това е напълно достатъчно, за да спрете да наричате българите както ви каже Сърбия. На колене пред България!

За, Британика и Вашигтон не се знае. За Скопие е сигурно - както менувахте името, и "споменикот герой на кон" насреди Дисни-Скопие, какъв е проблема да менувате и още 2-3 работи, свързани с България!? И, що бе, чокалия, свързвате "фашизма" изключително с България? Па, ако не бяхме ние да ви пазим и администрираме в южната бановина, можехте да имате полски или сръбски (от немците) или етиопски (от италианците) вариант. Мисля, един "споменник" - благодарствен към Войската на Царство България - е добро начало, за да покажете, че сте преодоляли предрасъдъците. А, с предрасъдъци нЕма гурбет в Австрия, Германия или Италия!

Зайо Байо, какво направи…

Историята се помни, а как Гърция ги постави на колене с ръце отзад, само може да ни е пример! Дано да случим на политици в преговорите, а не на корумпета и да ги накарат да си видят родословието си.

Толкова е просто - признавате си македонска нация и език от 1944 година и ви грабваме под мишница и право в Европейския съюз. Ама не, на българина (македонеца) акъла му идва после.

Ма моля ви се! Разчитайте на нас! Ние гарантираме, че ще продължим в духа на добросъседство да не ви допускаме в ЕС. За ваше добро е.

Ако някой от управляващите (сегашните или следващите) клекне на сверно-македонците или им се върже на лъжите по каквато и да е причина да знае, че ще бъдат пометени от хората бекомпромистно.

Този все нещо наготово чака, очаква. Ми вземи свърши нещо, иначе ще има да си чакаш ...

Заев, има приказка - не плюй там където после може да се наложи да лижеш

Уродите на Тито и УДБА! За какво вие ЕС бе, свини, марш в Сърбия! Пу да ви майката гадна! Да ви е* идентитот, помияри!

Не разбирам за какво се занимаваме с тези бюрмаджии? Кой го интересува, че ни ги натрапвате непрекъснато? Пет пари не даваме какво били искали- имаме си наши проблеми. Айде къш в Югославия

Този Заев за много голям хитрец се мисли.Абе,ние ли зависиме от вас или вие.Сега отново казваш че очаквате от България нещо,а защо веднъж не каза,че сте длъжник на България и нещо и ние да видим от вас.