Заев: Не ни трябва ЕС, ако някой иска да преговаряме за македонския език и идентичност

Преговорите не са започнали още поради вътрешната ситуация в България, която няма политическо правителство и конституиран парламент, казва той

Обратно в новината

Коментари - Заев: Не ни трябва ЕС, ако някой иска да преговаряме за македонския език и идентичност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи Австрия (част от бивша велика империя) си признава, че говори на немски език и не се притеснява от обезличаване, но промитите мозъци край Вардар щели да загубят своята идентичност. Толкова ли е сложно да се признае и приеме, че това е анексирана от Югославия област с асимилирано българско/гръцко/албанско население, говорещо на български диалект със сръбски чуждици.

Какви македонци сте вие,след като джамиите ви са повече от църквите?

какъв език, каква индентичност ? та ващата история като държава се събира в един смс

Тогава си стойте у Вардаро.

Всъщност понятието Македония е ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ! Не държава ! Част от северна Гърция, област Македония със столица Тесалоники ! Затова бяха против да се взима името на областта им и да се ползува като име на държава. И там допълнителните кражби на техните герои като Ал. Македонски и др. Все едно някоя мини-държава между нас и румънците да се казва Северна Добруджа. Ами, и ние няма да сме съгласни. Това е област, географска в наша територия. В Гърция ги наричат не македонци (и от къде накъде) , скопци. На магистралата Игнатия има табелка Скопия (като държава) и Скопие (като градът конкретно)...видях го с очите си. Те казват: "ония там от Скопия"... Също като говорят, казват Константинопол, не Истамбул ! И са си прави гърците. И ние трябва така да устоим нашето си. Знамето на Скопия всъщност и то е крадено от гърците, това е знамето на Вергина - пак област в Гърция. Та така със Заьо... кражби от всякъде и "по гръб не падат", но йок - искат в ЕС и нахалстват.

zaev daeba putkata maichina na "makedonski" ezik.

Разтворил съм с две ръце бузите на гъза си и всеки може да ме праска отзад

овесът винаги му е твърд! Макар че тази поговорка да е известна и с по-циничния си вариант!

Тия македонци явно си мислят, че са по-умни и хитри от нас. Те не искат да влизат в ЕС и търсят причини и обвинения защо това да не стане. Сега езикът и някаква идентичност ги тормозят. Утре ще са планините на границата, поради които не може да има Коридор 8. След това ще е Самуил и т.н. Абе, глупаци. Защо им обръщаме внимание !?

Македония е историко-географска област. Не е народ, не е държава. "идентитетот" на СРМ съществува само и единствено в границите на истеричната 90 годишна антибългарска пропаганда - т.е. в по-малко от 30% от територията на областта Македония. В по-голямата част от областта нито се говори на тази тяхна сръбско-българска шльокавица, нито хората се имат за преки потомци на Александър Велики.

Зайо, Зайо, колкото и да обличаш кожата на вълк, пак си заек. Жалко, че заради простотията и ренегатството на политиците в така наречената Северна Македония, българите от областта Македония ще гледат ЕС през крив макарон!

Трябва ви, трябва ви от къде ще крадете.

Поне и ЕС видя нагледно, с какви идиоти си има работа България.

Ниой никога не е признавал писмено от наша страна техния диалект! БАН излезе с официално и аргументирано становище преди години, че сегашния им говор е силно деформиран през последните 30 години със сърбизми северозападен български диалект. Допреди 30 години си е бил абсолютно идентичен с говора ни в пиринско! Ако не вярваш - срещни някой северномакедонец над 40 години и си поговори с него, да го чуеш как говори. Особено пък хора, неживеещи вече в РСМ от години - ще чуеш един доста приличен български език. Без преводач!

ВЕТО! Ние сме един народ от двете страни на границата. Но Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Екатерина Захариева, Зоран Заев и всички останали, които подписаха, подкрепиха, празнуваха, ратифицираха и пропуснаха да наложат ВЕТО (Румен Радев) на Закона за ратификация на престъпния антибългарски договор от 01.08.2017 г., РАЗДЕЛИХА навеки БЪЛГАРСКИЯ НАРОД от двете страни на границата, като с ЧЛЕН 14 от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, ПРИЗНАХА МАКЕДОНСКОТО НАРЕЧИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК за ..."македонски език съгласно Конституцията на Република Македония"... Всички те вкупом предадоха и продължават да продават общата родина България, и паметта и жертвите на загиналите за свободата на българската област Македония 200 хиляди български воини в сражения с враговете на България - турци, гърци, сърби, румънци, както и техните вдъхновители, подстрекатели и ментори от "великите сили" - Англия. Франция, Австо-Унгария и Германия, - които на Берлинския конгрес от юли 1878 г. разделиха на парчета новосъздадената от братска Русия ЦЕЛОКУПНА САН СТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ, договорена между Освободителката ни - Руската империя - и победената Османска империя на 03.03.1878г. Колективният Запад заложи на Балканите мините на войните и днес не спира задкулисно да дирижира новите си еничари - новите предатели на България. ВЕТО (!) ЗА ПРИЕМАНЕ НА ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА РСМ В ЕС, ДОКАТО В РСМ БЕЗУСЛОВНО НЕ ПРИЗНАЯТ СЪСТОЯЛАТА СЕ БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, ФИКСИРАНА В ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИЗВОРИ И АРХЕОЛОЛОГИЧЕСКИТЕ АРТЕФАКТИ, И ДОКАТО НЕ ПРИЗНАЯТ ОБЩИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК В Р. БЪЛГАРИЯ И РСМ, ВЪЗ ОСНОВА НА КОЙТО ИЗКУСТВЕНО СА ИЗФАБРИКУВАЛИ на 02.08.1944 г. "МАКЕДОНСКИ ЕЗИК" в манастира „Прохор Пчински” ПО ЗАПОВЕД НА АНГЛИЙСКИЯ АГЕНТ - ХЪРВАТИНЪТ ЙОСИП БРОЗ ТИТО.

Мисля че никога няма да се случи това което искаме от Македония. И като държава сме ги признали, и като език. В момента в който признахме тази страна, те си решават на какъв език говорят и как да го наричат. Това си е политическо решение и имат необходимите държавни инструменти да го направят. За какъв друг "идентитет" още искат да не се пипа ... Историческият такъв? Усилията им да се покажат уникални и древни на наш гръб биха били жалки и смешни ако не отиваха толкова далеч. Историята за нас е свята! От друга страна, като се дрънкаме с Македония за " кой - кой е" и двете страни ще се превърнат в геополитическа дупка на Балканите. А съседите сигурно цъфтят от щастие.

България е в ЕС. Не ми дреме за разни кокали на СФРЮ превърнали се в черни дупки. На "Ханс" много му се иска да е македонец и за това иска да вземе на "истинскиот македонец" идентитетот!

да те питам. Абе ти изпълни ли договора от 2017 подписан с България? За идентитетот ти ще си поговорим, като си изпълниш поетите ангажименти.

Заев, уж тарикат момче изглежда, а се е хванал на приказките на баце. Явно момчето зад Вардара си е платило за нашето Да и дойде да си го търси от толупа, ама усети яко , че го минават с 200.

За това ли целия македонски тролетариат си скъсаха трътките да плюят Борисов и ГЕРБ, за да загубят властта в България? Или се надяваха, че като дойде руското мекере на Радев на власт и ще ги пусне без проблем, щото Москва им е обещала? Нали не мислиш че случайно македонските политици беха толкова нагли преди това.

...дека македонскиот индетитет и язикот,ке стане после 25 годин-шкиптарски.И Зайоски дека кога плюва против назе ,обърнат на изток,е сос разтворени голи бузи на запад срещу шкиптарскиот...

е сръбско келеме! Тъжен край за един българин - да бъде посърбен. Но още по-тъжно е, че пречи на останалите македонци да научат истината!

И на ЕС не ни трябват македонците, да ни крадат историята.

Така казала лисицата "Гроздето е кисело!", след като не могла да го достигне. Та и нашият Заев е като лисицата. Дошъл в София да ни впримчи с хитрост - с пътна карта и с други залъгалки. Въобще не трябваше да го приемат в правителство и президентство, защото изначално беше ясно че е пратен от лукавия. Впрочем, Заев доказа, че е по-голям българин и от българските пачи в България, верен на принципа "Тъп, но упорит." Хитростта не е признак на дълбок интелект, а на повърхностно и ситуационно реагиране. Но българският народ е казал: "Всяко зло - за добро!" И за българския народ в измислената държавица РСМ е по-добре, че няма в скоро време да влезе в клопката на ЕС, който направи от Р. България просяшка държава. Истината е, че "македоският език" е диалект на българския език, до 02.08.1944 г., когато в Пчинския манастир, по нареждане на хърватина мегаломан и агент на Великобритания Йосип Броз Тито, искуствено е положено началото на така наречения "македонски език", чрез създаване на нова граматика на диалекта на българския език в областта Македония, различна от българската граматика и чрез затлачването на македонския диалект на българския език със сърбизми и с латински чуждици. „Идентитетът” (идентичността, т.е. същината) на народа на РСМ, до 1945 година е български. До тогава албанците все още не са се размножили като мишки в непометен хамбар.

ЕС направи от България просяшка държава? м?

Забележете как тънко измежду истините които е написал, е вмъкнал и пропагандата си.

През 21 век македонците говорят за антифашиска борба, сравняват Меркел с Хитлер и италианските карабинери с фашисткото SS, наричат ни фашистки окупатори и др. Я да си се връзват към Сърбия и Русия, нямаме нужда от сепаратисти и комунисти. .

Проблемот е у комунистичката униjа на македониja дека е замръзнала у 1945 година.

В менюто: Европейски криви макарони по македонски.

Какво ли си мислят в Европа сега за източно албанците, като до вчера самите те се опитваха да убедят ЕС, колко лоши и грешни са българите, а днес най-безочливо обърнаха палачинаката и плюят направо европейците?

Братче, за нас има само два варианта при това положение: 1. Просто "вето". 2."Вето" просто.

Ми аз от кога ви разправям да се откажете от тоя Еврогейски съюз и от това нато! И недей говори с разни мутри, дето управляват България, ами се разходи по българските улици и попитай случайните хора имат ли някаква далавера от тая Европа! Освен разни ограничения и абсурдни правила, направени за да ти вземат поредната такса. А иначе мутрите гушат яко. И тия около тях също. Нали затова драпаха толкова да ни приемат. Сега чакаме еврозоната, А какво ни чака... не ми се мисли!

Питай хората живели през 90те дали имат далавера от Европа. Ма мицата ти мръсна пуберска.

отворко..

След обединението на Албания с Източна Албания, автоматично ще отпадне ветото на София по въпроса за еврочленството на страната.

Каква идентичност бе олигофрен, вие сте Източна Албания. От Скопие до Струга всичко е джамии.

Заев пък и Заевица е добре да дойдат семейно в София, та да види г-жа Заева свят и лично да се увери, че по улиците на столицата не се разхождат монголци, току що излезли от юртите. Все отнякъде трябва да започне вразумяването. В света на голямата политика Заев се провали с гръм! Да заложи на по-дребната!

нека дойде, да види Европа.

немаме си у Софията сгради на по 2000 години, построени преди 3-4... - не можш да отречеш, сега!

е това беше = показа си заешките роги - не че не сме го знаели

Заев пак се прави на улав. Никой не му иска македонската ,,идентичност и македонскиот язик". Иска се малко историческа нормалност и политическа коректност към България. Заев трябва да изпусне въздуха, защото балона, дето надува, съвсем ще се спука.

Заев, самият факт, че ти предпочете да ходиш да се молиш на запада да натине БГ, за да ви пуснат говори какво ви е отношението към нас българите... не може с такива съседи да бъдем заедно в един съюз, тоест в ЕС... така, че докато не си промените мисленето и поведението ЕС няма да видите!

До тука 80 000 имат бг паспорти. На 1.8 милиона население. Още десетина години и над половината население ще са българи.

В своите представи Зеав вижда САЩ и ЕС на колене, дори по очи, пред РСМ да й се молят да дойде при тях и че я чакат с отворени обятия и чували с пари! Де да беше! Но суровата реалност е друга - оня ден ЕС отсвири заевците, и толкова! Вместо да се смири, Заев продължава да ги ръси едни... то не е за приказка!

За какво всичкото източно албанско трол от Велес си почупи краката безплатно да плюе България и Борисов преди парламентарните ни избори. Надяваха се ако друг управлява, да пусне Източна Албания в ЕС ли?

Тоя боклук Заев сътвори голям дипломатически гаф след като от летището изприпка направо в бункера в Банкя при другия боклук Борисов.

и кво?

Хич не им трябва да влизат. Така ще има повече еврофондове за нашите политици да лапат

МИ сега ЕС ще спре ОТНОВО еврофондовете за България. Не знам защо имат доверие в България само когато управлява ГЕРБ. абе теа не беха ли най-големите крадци?

Предния път ги спряха, защото ГРОБ пътека направиха до Брюксел да плюят. А всъщност стпяха фондовете именно за кражи по време на тяхното управление. И сега ще опитат да направят същото!

Не е само предния път....

Турски поток“ е част от санкциите, които г-н Бойко Борисов еднолично наложи на Русия: 1.Излови всички руски шпиони; 2.Задължи „Газпром“ да си построят транзитния тръбопровод от Турция до Сърбия, като ги застави да им плати 2,6 млрд. лв.; 3.Задължи руснаците да не ни плащат транзитните такси от съществуващия газопровод за Турция в размерна за 1,1 млрд. долара за десетгодишен период; 4.Задължи руската рафинерия до Бургас да е губеща и да не плаща данък печалба в България

Какви са тези глупости? В България няма Турски поток. В България има БЪЛГАРСКИ тръбопровод, по който за да тече руска газ, Газпром трябва да си плаща от първия ден, а не след 40 години. Толкова на дълбоко ти го е втъкнал Борисов, че спамиш всяка тема с твоите небивалици.

Македонско МЕКЕРЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Кисело е гроздето!

Няма да обядвам една седмица от факта, че не ви трябва ЕС! Стойте си в кочинката, никой не е заревал за вас и простотийте ви!

Тия защо претендират че говорят, МАКЕДОНСКИ език, след като останалите македонци живеещи на три-четвърти от останалата Македония не го ГОВОРЯТ, същия език!!??-Заев !!!-Вие говорите на ВАШИЯТ си измислен, СЕВЕРНО МАКЕДОНСКИ език.

Зайка, като дойде ред на албанците ще видим. Тогава да не се обърне ситуацията, вие да си признавате, а ние да ни ви искаме признанията.

Ти май се усетиха какъв у й е ЕС.

Пашата обича смелите

А бе Зоране глупендър такъв , вие нямате език, вие говорите български! Кога ще ви увът, дебелите глави?

Айде, забрави за език и идентичност. Кажи сега Бойко с Бойко направихте ли хубав секс

по-скоро с Путя са го практикували. Явно ги е излъгал, че ще натисне ЕС да ги приеме и затова беха толкова нагли.

ПЪК ВИЕ СТЕ ПРИТРЯБВАЛИ НА НЯКОЙ?

В скоро време Заев ще го видим на опашка за български паспорт! След такъв провал емиграцията е просто задължителна. Ще вземат да го питат колко пари изхарчи по пътуванията, пък накрая нищо... и др. такова неприятни въпроси