БСК отчете 90% ръст на заплатите в частния сектор за 9 г.

Средната работна заплата в периода 2008-2016 г. е нараснала със 70,3%, като в частния сектор ръстът е с 88,6%, а в обществения - с 32,4%.

Обратно в новината

Коментари - БСК отчете 90% ръст на заплатите в частния сектор за 9 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това увеличение показва само едно. Болшинството в БГ работят на минимална заплата, а които не са - пак са "на уж минимална"

ИНФЛАЦИЯТА Е 11% ОТ 2008-МА, РЕАЛНИТЕ ДОХОДИ СЕ ВДИГНАХА С ОКОЛО 20% ОТ ТОГАВА (ЗНАЧИ - ОКОЛО 10%, АКО ИЗВАДИМ ИНФЛАЦИЯТА), ТЕЗИ БЛИЗО 90% СА ИСТИНА, НО ТО Е ЗАРАДИ ИЗСВЕТЛЯВАНЕТО НА ДОХОДИТЕ. ПРОСТО СЕГА СЕ ДЕКЛАРИРА МНОГО ПОВЕЧЕ РЕАЛНА ЗАПЛАТА В ЧАСТНИЯ СЕКТОР И МНОГО ПО-МАЛКО ПАРИ СЕ ВЗЕМАТ ПОД МАСАТА... ВСЕ ПАК, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ В ТЕЗИ ГОДИНИ МИНАХМЕ СРАВНИТЕЛНО БЕЗБОЛЕЗНЕНО ПРЕЗ кризата

Прав си че, ние минахме сравнително безболезнено през поредната криза. Но в Сомалия дори не разбраха, че е имало световна криза. Защо ли? И ако си мислиш, че кризата е свършила, жестоко грешиш. Следващата ще е още по-болезнена. Историята го доказва!

Ееее, ама вече за съвсем малоумни ни взеха! Айде стига глупости!

ГОЛЯМ СМЯХ РАБОТЯ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР КАТО ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ В ЕДИН ОТ НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ ЗАПЛАТАТА Е СМЕШНА 500 ЛВ ИНАЧЕ БРОКЕРА ИМА ПАРИ ЗА РЕКЛАМА ВСЕКИ ДЕН ПО БЕЗБРОЕН ПЪТ НА ДЕН ДА ПЛАЩА ДА СЕ ЧУВА ИМЕТО МУ ПО ТЕЛЕВИЗИЯ,РАДИО,БИЛ БОРДОВЕ ,СЕРИАЛИ,РЕАЛЕТИ ПРЕДАВАНИЯ,НО ЗА ЗАПЛАТИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ НЯМА

Ние пък сме дребна фирмица, която дава 1000 лв. месечно за реклама, а заплатките са по 500 лв, защото толкова остава. Когато не даваме 1000 лв. за реклама - йок клиент и няма за заплатки.

ГОЛЯМ СМЯХ РАБОТЯ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР КАТО ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ В ЕДИН ОТ НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ БРОКЕРИ ЗАПЛАТАТА Е СМЕШНА 500 ЛВ ИНАЧЕ БРОКЕРА ИМА ПАРИ ЗА РЕКЛАМА ВСЕКИ ДЕН ПО БЕЗБРОЕН ПЪТ НА ДЕН ДА ПЛАЩА ДА СЕ ЧУВА ИМЕТО МУ ПО ТЕЛЕВИЗИЯ,РАДИО,БИЛ БОРДОВЕ ,СЕРИАЛИ,РЕАЛЕТИ ПРЕДАВАНИЯ,НО ЗА ЗАПЛАТИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ НЯМА

Защо скрихте тази прекрасна новина бързо-бързо?

Тази новина я публикувайте на 1-ви април!

Аз в коя ли държава живея,май не съм в БГ.

хехехе , хахах, хехе , оня ден турски митничари са влезнали в на наша територия и са били български гражданин, граничната полиция е седяла и си е трайкала, хаха смях тия тук цървули говорят глупости хехехе Булагаристан ТЪПОСТАН.. Държавата на ТЪПАЦИТЕ Е БЪЛГАРИЯ!

Ама вярно ли ? Аз май работя в някаква "измислена" фирма.

Не се притеснявай всички работим в "измислени" фирми,а и тази статистика също е "измислена". Не само ,че не увеличават ,ами дори намаляват заплатите.

да много голям скок направо се замаяха да лат.

Много ясно, всички бачкаха на "минимална" работна заплата. Тя се е удвоила за периода и съответно отчитаме този "положителен резултат"

в Гърция за Коледа на 1 млн бедни гърци ще им дадат по 1000 евро от държавата. Как става тази работа? Кой не ни дава пари - за достойни пенсии, за достойни заплати, за посрещане на празници? Кой стиска, а в същото време пълни абнковите си сметки в офшори?

За строителите на социалистическа българия и последвалото мутренска генерация - дори и 100лв са много. Радвайте се на това че въобще нещо си се дава, вместо да хленчите. Освен това българските пенсии са червиви с пари, съдейки по манията им да изхвълят пачки от балкона. :)

Пенчо, твоите родители, ако доживеят пенсия, ще те питам кого ще обвиняваш за мизерията, в която са обречени да живеят.

... Нищо не им се дава наготово на светлокожите в България. Всички знаем кой живее от помощи и от труда на други.73963 Нашите родители са си изработили пенсиите с честен труд!!!

Драги ги, Свърши и там тази вече. Завършил съм там и съм живял много години в Гърция. Млади адвокати взимат заплата по 200, 300 евро, много хора с образование взимат по 500 евро, максимум до 700 евро. Обаче там цените са поне с 50,60 процента по =високи от нашите. Не случайно в София специално се напълни с гърци, които са повече от щастливи със заплати по 1200, 1300 лв защото при тях изобщо няма работа в момента. Много гърци ми казват добре сте вие сега, но ще дойде кризата и при вас. Та аз им казвам кажете го на повечето ми сънародници, че сме добре и те ще заплачат от смях от вашите думи.

Ти сериозно ли искаш да ти повярва някой?!?

Приятелка работи в Кипър от години. Заплащането малко падна, но на въпроса няма ли да се върнеш в България отговора беше "ти луд ли си" Заплащане в пъти спрямо БГ, живееш далеч от селянията. Гръците дойдоха, защото преместиха фирмите и парите си при нас, заради данъците и сигурността на банките.

Глупости на търкалета. От 2007 г. не само не съм на същото заплащане, но и намалява а съм къде, къде по-добър.

Къде видяхте тези проценти и този ръст на заплатие? Може би гледате доходите на шефовете,е тогова сте прави.

"разходите на работодателите за труд на едно лице се увеличават с 56%" Да бе, от 10% на 15% от печалбата.

Нека Гела да каже в неговите предприятия с колко процента е вдигнал заплатите на хората през последните 9 години. Ако има поне 5% ще ви почерпя всички.

Като чуя за разни изсмукани от пръстите статистики, че се сещам как средностатистически сме добре щото ядем свинско със зеле, само дето шефовете ядат свинското а ние зелето. Невероятни глупости са казали тия двамата

Наглеци, та дрънкат. Увеличили са се техните доходи. След 2008-9 година заплатите в много сектори драстично намаляха, само онези на държавна хранилка им индексират през година две, щото държавата много е процъфтяла и прокопсала...

Поредния прах в очите на хората. Заплатите в частния сектори може и да са нарастнали повече, но БОНУСИТЕ в държавния сектор са се увеличили сигурно петорно. Да, там заплатите не са мръднали. но държавните служители разчитата на БОНУСИ, а те са понякога доста над заплатата. Така че това изледване е поредния опит да замажат очите на хората, за да не видят как живее средния чиновник и как обикновения бачкатор при частника.

Заплатите в държавния сектор .... сигурно са се увеличили петорно, .... сигурно се дават огромни бонуси, .... да, ама не! За мен и много като мен нищо от това не е вярно.

За същия период, населението е намаляло с 900 хил. души! Като останат двама - трима, заплатите може да са и по 5000 евро

Баси! Днес тези двамата се фукат, че увеличили заплатите в България ДРАСТИЧНО. А вчера същите тези двамата се оплакват, че не можели да си намерят качествени кадри. Ми да пуснат джобс беге на немски и френски и ще се заринат с немски и френски специалисти, бре! Толкоз ли не могат да се сетят, та аз трябва акъл да им давам?

Какво искате бе ами цените на хранителните продукти , които са по евтини във цяла западна Европа , а какви са им там доходите , защо не гледате бе некадърни работодатели.

Момче.в немско една крава дава 10000 ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛИТРА мляко средно годишно.(има и по 16000 литра).В БГ една крава дава 3000 ТРИ ХИЛЯДИ литра годишно.Къде си тръгнал със ските посред лято...

Хе хе хе!!!! Това от кравата ли зависи или от тревата?Или от лактацията?Или от простотията ти?

Едно нещо никога няма да мога да приема - примирението да работиш за МРЗ, без да правиш опит за промяна, придобиване на нови знания и повишаване на квалификацията ... като в матрица --- от заплата до заплата и от заем до заем, докато животът ти мине.

Няма и да го проумееш. Ако си работил 20 години нещо и си бил дъ бест и после заради катастрофа след като се връщаш , същите тези хора, които са те възхвалявали, отказват да те признаят, ти лично какво ще направиш? Повярвай лесно се говори, но като видиш какви ужасии има ще видиш, че монетата има не само две, а много повече страни. Не винаги е толкова просто, колкото мислиш. Във Франция например, те са длъжни и няма мърдане, катастрофата е станала с тяхна кола и то поради неизправност, заради която ти не си отговорен. Но в БГ това минава ей така, а никой не си дава сметка, че след катастрофата, ако те те принизят като втора ръка, ти какво ще направиш? С един крак ще изкараш 2-3 нови образования и на 45 или 50 ще превземеш света ли?

коя катастрофа?

АСЕДЯ намалява броят на заетите: -5% нефинансови -6% големите -16% средните -10% малките +10% микро ХАХАХАХ а безработицата била намалявала

Добави и напусналите страната и ще схванеш картинката. Можеш да си сигурен, че намалява.

А какво, дъ фак, е БСК? Мисля, че само НСИ има право да публикува официална статистика......А тя е далече от тази като цифри

Къде е това,та да отидем и ние ?

Тези двама "хубавци" знаят ли,че средната заплата във Видин,Враца,Монтана, Сливен и т.н.е около 400лв.Знаят ли гелосаните контета как живеят хората с тези пари?

Ако беше така , то заплатата ми от 700лв.(2008г.) ще трябва днес да е 1330лв., ДА, но НЕ Е!!! Къде ги тези повишения, бре ? Ако ли не ги знае точно къде са, а е подочул нещо в някоя берберница напр., тогава?

Кога най-после Домусчиев ще напусне България както каза и Божидар Данев ще се пенсионира със средна или максимална пенсия та да види как се живее...........

След като печалбата расте , независимо от увеличаващите се разходи за труд, жалките стенания на т.нар. БИЗНЕС са неоснователни! Очевидно е , че съществува възможност за още увеличение и мантрата за липса на пари е несъществена!

Да, но също така излиза, че всичките мрънкания на държавата и синдикатите, че класът трябва да остане, защото иначе работодателите не увеличават заплатите е пълна глупост. Единствените, които не увеличават заплатите са държавните предприятия, нека те си запазят класа щом искат.

Някой в България знае ли с какво ДРУГО се занимава БСК освен да прави анкети и нейните служители да се разхождат под формата на командировки в чужбина?

Tози гуменият, " гумата ", да ти се повърне!! голям разбирач по всичко?? A, ако, се излъжеш да му прочетеш само един коментар, ще се хванеш за главата, какви простотии ръси този тъпак!! HO,.. е нагъл, продължава с неграмотното си писане, този Hеобразован ром! ;))

Специалист наскоро отбеляза,че икономиката тъпче на едно място от години, защото няма способни кадри.Е как да ги има,като те са в чужбина и печелят в пъти повече. Да не са луди да пълнят гушите на алчните ни новобогаташи, т.н. "работодатели".Хай сиктир!

Ми наеми ги ти и им давай високи заплати бре. Печели, купувай си мерцедеси, ходи на почивки. Нали уж е много лесно.

Човека не се прави на бизнесмен!Който иска да е такъв,трябва да е наясно какво ще му струва това!Наемаш хора,пък нямаш пари да им плащаш!Що за наглост е това?!?Нашите пишман-бизнесмени има на какво да се учат от западните си колеги.

не става, те са назначени от ДС бизнесмени, не може без разрешение да правиш бизнес в БГ

Някой сеща ли се БСК частно юридическо лице ли е и от кога Б.Данев е шеф там? Ако БСК изнася данни, то те не са представителни, защото не са от НСИ. БСК е организация, която може да си позволи да направи изявления, които да представят някаква политика като правилна и да я поощрят съобразно целите в устава си. Нищо обвързващо. Сега се сетете кой има полза да се каже преди гласуване на бюджета колко сме добре? Само онзи, който не иска да дава пари, защото сме много добре даже! За 10 години - 70% увеличение на доходите сиреч забогатели сте, драги! В статията се премълчава колко пъти има увеличение на цените? Но ако се посочи някой ще напише също , че има инфлация!? Защо инфлация - ТАКА СЕ ПОСТИГА внушение за справедливо обезценяване на труда ви. Има поскъпване на таксите, но защото имало инфлация..сиреч труда ви се е обезценил! Те не казват труда ви, казват парите се обезценили! Без да се печатат пари и с валутен борд! Чисто икономическо непорочно зачатие, драги съграждани! Това поскъпване БСК не го брои, а брои само повишение на заплатите- пълен цинизъм! Дир.бг надскача БСК- фирмите вдигат заплатите!! Ха, Ха, Ха! Верно ли бе? Някой обясни ли откъде дойде икономическия ръст в държавата с дефлация? Имате СЛАБ (2)!! И ДА ДОЙДАТ РОДИТЕЛИТЕ ВИ В УЧИЛИЩЕ, ЗА ДА ГИ ПИТАМ КАК ВИ ИЗВЪДИХА ТАКИВА НЕГРАМОТНИЦИ, ЛЪЖЛИВИ?

Обяснението е много просто - значително се увеличиха хората в ИТ и аутсорсинг сферите, които са относително добре платени. Преди 10 години бачках в БГ строителна фирма. Сега работя в ИТ фирма. Разликата в заплатата ми е точно 10 пъти. Не оспорвам факта, че информацията е поднесена по доста спорен начин. Реално трябва да се гледа промяната в един и същи сектор, за една и съща работа. Тогава увеличението ще е в пъти по-малко.

И колко са заетите в ИТ сектора - 10% от работещите ли?

ми аз кво казвам, че ит фирмите раздадоха народната пара на случайни хора, с единствено качество, че никога няма да си признаят или още по - зле - никога няма да си дадат сметка, че те тези пари не ги заслужават. това са парите от еврофондовете, ако не знаеш, макар и попрехвърлени през няколко междинни звена. и те отидоха за глупаци и трудови профили, които могат да заслужат само презрение. вие изгонихте българия от българия. с това, че сте долнопробни. да не говорим, че ит фирмите са "ит" малко по - малко от боце

Масово ИТ фирмите са чуждестранни и работят за чужди пазари. Какви еврофондове, какви 5 лева? Разликата е, че има недостиг на кадри (т.е. ако не плащаш фалираш) и че западните шефове макар и тарикати, пак са значително по-човечни от местните дерибеи.

ЛЪЖА!!! Разглеждам jobs-a от известно време. Цитирам по памет за София- дентален лекар-750лв, сервитьорка в Ст.град - 900-1300лв. Друг пример - общ работник - 1000-1300лв, Строителен инженер - 1100-1400. И какво излиза - простите бачкатори, които не носят никаква отговорност и утре може да си вземат шапката и да офейкат, взимат наравно с тези, които с абъхтили над 5 години, за а вземат висше образование. И нека не коментираме какво е нивото на образованието. тук говорим, че работодателят предварително е фиксирал заплатата без оглед на способностите на служителите.

Средната работна заплата в периода 2008-2016 г. е нараснала със 70,3%....... Представяш ли си тогава инфлацията каква е за периода?????

Ма к'ва инфлация, бе - че до миналия месец Баце лично я обявяваше за нулева;)

Ако бяхте почнали да бичите биткойни през 2008-ма, сега щяхте да сте мултимилионери.

имам над 20 биткоина, опитвам се да продам 5, никои не купува. ако има желаести пишете как да се свуржем.

това увеличение се дължи на повишаването на МИНИмалната работна заплата! А с това малко се повищава и класа за прослуж. години! Повечето плащат МРЗ защото са длъжни! Иначе и по-малко щяха да дават!

Аз пари за два кариеса не мога да отделя, шефа ми се лигави как си сложил имплант за 700 евра. Ми, допускам варианта да му го избия скоро. Да ме съди после. Ще ми вземе кожичката на хуя. Само тя ми е останала.

ако си толкова онеправдан - направи си фирма, стани шеф и си сложи ако искаш и златно чене, ако ти стиска.....

Лигльо, ако живея в територия в която правото е на по бързия и по силния, нещата щяха да са различни. Капиш?

То като останеш и без нея после ще говорим. :-)

За ко са ти зъби бе? нали нямаш ко да ядеш?

Леле! За десет години при постоянно повишение на таксите за парно, вода, ток, горива имаме 70% увеличение на заплатите... Сега обективно. Повишението е в стандарта на живот и то частично, и то в сферата на бензина, дизела, водата, храната, дрехите, обувките, пътищата, улиците, инфраструктурата към тях. стабилността на лева дава частична възможност за повишение на стандарта на живот, което е обективно. Покупателната способност е нещо различно и ръстът на заплатите не отговаря на покупателната способност. Ние сме два до четири пъти по- бедни от европейските държави. Класовото разслоение е брутално- 5% богати и 95% сдухани, задлъжнели и неплатежоспособни. На практика БСК изнася кухи и непотребни данни с пропагандна цел за личностно потискане и обезверяване на активните хора. Голямата част от прираста е по проекти от ЕС за кадри на ГЕРБ и като прибавим в този ръст печалбите на Пеевски , кражбите на Цв.Василев и цялата кохорта около тях, статистически сме около дефлационната нула. Иначе казано държава в дефлация не може да лъже хората по този начин!

Съвсем случайно като търсех издания на вестник Работническо дело, попаднах на брой 203 от 22-ри юли, 1969 г. И в него на първа страница има статия озаглавена буквално: "Полетът на ; Нийл Армстронг и Едуин Олдрин стъпиха на лунната повърхност * Кабината с двамата космонавти излетя от Луната и се скачи с кораба-майка". А сега ми кажете, ако всичко е било снимано в Холивуд, а никой американец не е кацал на Луната, как така точно пък такъв вестник като Работническо дело ще пропусне да го обяви това, ами ще играе по свирката на американските класови врагове? Те че лъжат лъжат, ама обикновено за това колко хубаво се живее у нас, а не колко е хубаво в САЩ.

Въпросът ми беше отправен към любителите на конспиративни теории, твърдящи че американците не били стъпвали на Луната, а били снимали всичко в Холивуд.

И до вас е достигнал партийния тролски шаманизъм, че американците не са кацнали на Луната! Наскоро един шаман започна да убеждава компанията, че видите ли американците били направили пластика. Само дето забравя, че киното не беше развито толкова по онова време, за да се направи в такова студио. А нашите, че сега лъжат като Бай Тошовци, лъжат.

Както е видно българските робовла....опс работодатели хич не ги бива в математиката! Всички смятаме и е факт,че заплатите са ниски и мизерни! Работодателите смятат,че заплатата се увеличила с 99%. Е ако работодателите ни са толкова тъпи та елементарни сметки немогат да направят какво искат от работниците си? Сигурно тези двамцата на снимката са се образовали в техните образователни центрове, дето обявиха вчера,че им излизали на половина като цена, за разлика от другото образование. Ей го резултата...хич неможете да смятате !

ЛЪЖА. Най-много фалирали частни фирма са през последните две години, благодарение на политиката на тъпите тиквони и техните кучета.

Защо ли не познавам такива хора работещи в частният сектор ! Явно такъв ръста на печалбите собственици на фирми !

Цитат: "....Средната работна заплата в периода 2008-2016 г. е нараснала със 70,3%, като в частния сектор ръстът е с 88,6%, а в обществения - с 32,4%..." Тия двамата на снимката + Васил Велев трябва пожизнено да им бъде забранено да осъщяствяват изяви по медиите , защото вече всичко което казват премина границата на траги-комедията. Конкретно това което казват днес звучи така " Шефа взима 2 бона аз взимам 700 - Средна заплата 1350 ... само където не е оточнено че единствено заплатата на Шефа е скочила а моята си е замразена с години " !? Тъ тоя пич с очилцата Божката Данев и такава нагла мутричка точно като онзи който е пропуснал да го хване обектива " Васко Велев " мутрата! За Кирчо Гела от Разград е излишно да говорим, той знае и може всичко от Кораби до един стил на игра волей-футбол който се развива с нашата геогравска ширина. Голем Цирк е тоя Бустан..от Парламента до тия " УЖ " бизнесмени. Безработицата намаляла - 30-50 хиляди бягат с куфарите от Бустаня , епизод 2 - Българите се връщат от чужбина за да работят в Бустаня - ама под българите имат предвид Манго. Изобщо комично - трагична история..

Момче,това са хора на др дойнов а сега др марков.Те са ги избирали и "натоварили" с тези задачи.И сега ли ше им търсиш косури.След като др дойнов е казал,разбирай др.живков-не е твоя работа да ги критикуваш.

Русе, началото на 2017-та година. Чисти пари за техник в кабелна ТВ: 460 лева. Точка!

Много бе! Оядохте се това кабелните техници....:)

Пък "шефа" на техниците, Мариан се казва, взема 700 лева. Не бе, той че е тъпо парче е ясно, но посочвам нива на заплати в провинцията. И изобщо не ми дреме, говоря с имена на фирми и конкретни хора. А, да, Юлиан, баш собственика си купи ауди за 200 000 евра преди година. И май тая седмица е пак на някаква екскурзия някъде си.

как един собственик ще повиши заплатите на добра воля.Те гледат да щипнат от където може тия говорят за увеличение.