ДПС: Заеми за служебния кабинет - само в краен случай

Според ДПС решението дали служебното правителство трябва да сключва заеми, трябва да се редактира "съществено" и да е ясно, че ще става при крайна необходимост.

Обратно в новината

Коментари - ДПС: Заеми за служебния кабинет - само в краен случай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво са им нови заеми, нали взеха 5 млрд. лева , фалираха една банка с източване, сега какво искат, още заеми, май трябва да заиграе тоягата върху политическия гръб,ама с калпав и страхлив народ държава не се гради.

pompai

Тези всички депутати вкарват народа ни в дългове ,защото те крадат от народа. И не им пука за народа.Следващите идват и замитат дирите от предните. За жалост това се случва в БГ.

pompai

Прокуратурата ,може и сама да се сезира ,но нали се сещате ,че и те са постигнали това ниво от определени хора?Съдиите не ги коментирам ,те уж решават според законите ......Защо ли в европа след техни отсъждания пак ние плащаме? и защо тези дето грешат са още на цицата?

и ядовете им започнаха.Натам какво ще стане не знам... Който седне с мечка мед да яде е така...

Стига с тези заеми,бе! Осигурете приходите на държавата,защо се правите на разсеяни-данъчни,митници,общинари,еврофондове.... откъде ли не се краде,като за световното.Някой има ли представа колко ддс се завлича от кухи фирми-става дума за милиарди.Ловенето им е фасулска работа, ама отчисляват и за вас и затова си траете.

Коалицията КТБ/ ДПС и ГЕРБ/ в действие. Герб се отказа от идеята за заеми от служебното правителство,но ДПС не е чуло??!! Майтап.Играят тандем срещу България.

Плаче му се на Местан, че не може да си напълнят пеликанските гуши извънредно. Надява се Чехльо да убеди Тиквун за понеделник, иначе ще трябва да вадят от дълбоките джобове пари за автобусите от Турция за октомври или пък да молят Анкара за финанси. Нова ТВ и БТВ искат пари за тоталната подкрепа!

ВСЕ Е ИМАЛО НЕГРАМОТНИ НЕКАДЪРНИЦИ МЕЖДУ КОМУНОИДИОТИТЕ, ВСЕ Е ИМАЛО, НО ТОЛКОВА ЗБЪРКАН НЕКАДЪРНИК КАТО МЕРДЖАНОВ, КАТОЧЕЛИ Е ЗА СЕВТЕ!!

НАБОРЕ, спри да пишеш братле- по-умен ще изглеждаш! Няма факти, няма анализ, няма помен от мисловен процес при твоите творения. Важното е да се изсереш върху поредния "комунист". Виж си вождовете и тогава говори за неграмотни некадърници!

НАБОРЕ склерозата не прощава!

Българските криминални групировки, наричани за благозвучие политици, съвсем го удариха през просото. Вече няма сложни ходове, рисковани трансфери, умни и тъпи комбинации. Просто правят държавни заеми във валута и крадат от тях. Крадат с пълни шепи, в захлас и без наказание. Василев от КТБ отнесе от раз 300 милиона. Борисов преди него - 8 милиарда със самолетите на ВВС. Малката ни страна е ошушкана - няма действие, план, задължение, действие на чиновниците, което да не носи печалба в джобовете им. Нашите хора смятат, че назначаването им е дело опасно, рисково и трябва да бъде възмездено с милиони лева. Дори се правят на обидени, когато ги изловят в най-гнусни престъпления, вкл. даване на развалени храни за детски градини. Българският криминален гений е изключително мръсен и национално опасен. А с необбяснимото ни влизане в ЕС - и за Европа. Крадете - всичко се забравя, особенно когато си платил комуто трябва колкото трябва.

Голям страх ги тресе и Бойко и Местан. Първият се плаши да се венчае с втория, а пък втория го е страх да не остане дърт ерген. И ГЕРБ, и ДПС бяха надиграни от БСП в този рунд. А какво ще се случи след изборите....Ще поживеем, ще видим, но едно мога да ви кажа още сега: Всеки, който се съюзи с ДПС ще търпи негативи и ще бере ядове! А пък така наречения президент, да спре да си превишава правомощията! Има много ясна и точна дефиниция на Конституцията, която казва: СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МОЖЕ ДА ТЕГЛИ ЗАЕМИ, НЕ МОЖЕ И ДА СКЛЮЧВА ДЪЛГОСРОЧНИ ДОГОВОРИ! НЕГОВАТА ОСНОВНА РОЛЯ СЕ СЪСТОИ В ОРГАНИЗИРАНЕТО И ПРОВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ!!! Ако на някои тези текстове не са били удобни, то да бяха предизвикали през тези изминали години свикване на ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, за да се изработеше НОВА КОНСТИТУЦИЯ!

"Голям страх ги тресе и Бойко и Местан. Първият се плаши да се венчае с втория, а пък втория го е страх да не остане дърт ерген. И ГЕРБ, и ДПС бяха надиграни от БСП в този рунд"-цитат В тая тройка на трима педераси най-дъртият не ги надигра, а просто е полуумрял и не го зачитат.

страхува ли те бойко? няма, няма, ето малко пица и 5 лв.

Прекалената инициативност и ангажираност на президента с каузата за оторизиране на служебното правителства да тегли заеми, е много подозрителна. А изисването за последваща ратификация е кьор фишек.

Бе, тези са Последната Дупка на Кавала!! Сваляйте статията!! Дайте нещо за Реформблока - нашето бъдеще!!!?

Вашето бъдеще уважаеми е бъдеще излязло от нафталина! Проверени и провалени сте вие от РБ през всичките тези години! Затова, ДОЛУ всички бивши седесарчета,костовисти, лелки бивши еврокомисарки, щъкащи от партия в партия провалени политически субекти!!!

Ах Местане,за какво ти трябваше да се целуваш със Бойко,видя ли сега какво стана БСП ти отряза квитанциите,сега Можем единствено ние от БСП да ти кажем едно Голямо Горчиво Горчиво.БСП е велика партия столетница,досега не се е затрила,няма и да се затрие като СДС НДСВ и др партии.

кажете ко ши праите със заема - ше го раздадете на населението или ше го раздадете помежду си )))

И сой ще определя дали случаят е КРАЕН?Новата ДВОЙКА - ГЕРБ+ДПС през тяхното СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО.

След като БЛИЗНАШКИ е служебен премиер ,няма съмнение че "неотложните" заеми ще отидат при Бойко.Защо да се компрометира с актуализация,след като после в негов стил 4години ще изкарва виновни служебното и прочие други правителства? Затова се и отказа от актуализацията,и то след като Я ГЛАСУВА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ. Така и ДПС-то е в Играта.

"Той (Местан) повтори, че отговорността към правителството се носи до последния миг на управлението и упрекна БСП, че в последния момент играят ролята на опозиция." Абе нещо май Местан не е схванал правилно или ни манипулира в нечия полза. Отговорността за правителството се носи наистина до края и точно затова МАНДАТОНОСИТЕЛЯ не е съгласен с актуализацията на бюджета, освен на НЗОК,както и с делегирането на огромни правомощия на служебния (президентския и БУДИсткия) кабинет да тегли заеми за незнайно какво, от незнайно къде и при незнайно какви финансови условия. Ако ПРезидентката, Местан и БУДА искат да гласуват тези неща нека те да си носят отговорността до края. Мандатоносителя в лицето на БСП не е разпореждал на кабинета да прави актуализация на бюджета. Това се опитва да направи ПРезидентката, за да осигури спокойствие на неговия кабинет, а иначе една година правеше всичко възможно да клати и затруднява законноизбрания кабинет и той трябваше и успя да се справи с трудностите. Е, нека поне служебното правителство без да бъде клатено да се справи с текущите проблеми на държавата без да се глези и без да бъде богопомазано. Конституцията е ясна и Плевньо трябва да я чете. Държавата не се нуждае от извънредни пълномощия на когото и да е.

манипулира разбира се, тои излезе в опозиция и отиде при опозицията /на кафе )))/

когато не искаш да задлъжняваш се ограничаваш за да не вземаш пари от банка примерно, в бг обаче това е невъзможно, вземет си заеми и ти ги пишат като дълг без дори да си ги помирисал тези пари, ако вземеш от банка пак ти излиза солено, но поне решението е твое и ще знаеш че ти си ги изпапал, сега един папа друг плаща

Кой ще преценява кога е силно НАЛОЖИТЕЛНО, ВИЕ ЛИ ДЕТО МАЙ ЗАВЛЯКОХТЕ БЮДЖЕТА??? С такива "икономисти" като Бисеров и Ментата-как очаквате пак да ви дадат пари??? Останалите партии да не са луди, като видяха какво направихте в тандем с КОЙ!!!

Този "Павел" и всички останали Юди-дето ги публикуваха с досиета, няма ли най -сетне да се скрият някъде от срам и да престанат да ни убеждават да им дадем ПАРИТЕ си за пореден път!! Нека не забравяме, че с нашите пари тази партия плащаше и плаща май сметките на циганите, за да ги приобщи за електорат. Никоя партия повече, не трябва да пълни касичките на тези хора, които и до сега не отговарят на въпроса къде е Бисеров и защо го покриха така спешно????

много по логично е провитлството да си работи до изборите, а за подготовката на изборите да се назначи независима /?/ комисия

Аз пък предлагам да спрете да ни натрисате заем след заем, Павле! Още не сме си отдъхнали и не сме почнали да изплащаме заемите, натресени ни от съвместното ви с БСП "експертно управление" , а вие търпение нямате с нови да ни натоварите! Айде по-кротко - че ВИЕ го вземате /харчите, а НИЕ ги връщаме!

Да закриваме държавата!!! Да идва Падишахът ..и провинция Булгаристан!!!? Урааа!!! А тези смрадливи анадолски циганя -ДПС ..на боклука и по затворите на Ердоган!?

Ураа!!!? Победихме!!

Хората на президента Бетина Жотева и Ивет Добромирова сутринта от екрана на Нова ни убеждаваха точно в обратното на това което говорят ДПС-гледайте предаването..

за два месеца може да се назначат комисари )))

неможе! в България загубихме завинаги/надявам се/ спеца по съответните униформи - той сега е Брюксел.

от кое полютбюро - синьото или червеното

предполагам, че за да може едно провителство да започне работа е нужен поне един въвеждащ месец, да се избира правителство за два месеца по принцип е погрешно

Ало, а кой ще плаща? Орешака като взимаше беше лош, тия като взимат какви ще бъдат - добри? Я по-добре да съкратят дупетатите на 50%, а издръжката на останалите на 80%, по-малко министерства и чиноввици, без вицо-президента и ако може въобще без такъв - напримир председателя на парламента е и президент и опа какви средства веднага ще дойдат в бюджета. Не само че няма да се взимат заеми, ами и ще дадем

БСП-ДПС са едно цяло, неделимо цяло. Просто тези две партии не могат да функционират потделно.Сега се опитват да заблудят ГЕРБ и обществеността ,че са в развод. Служенбия кабинет може да се окаже не толкова временен колкото някои очакват. Най-малкото безпарчиието и липсата на финансов ресурс който се ''планира'' за края на годината ще бъде основен инструмент за политическо извиване на ръце,защото знаем ,че без работещ парламент , служебния кабинет увисва - няма пари и държавата ще катастрофира. Това ще бъде използвано за форсирано влизане в коалиции от които не се знае кой как ще излезе накрая. Така, че до и сед изборите, ни очаква много демагофия и игри под масата. Мътна история, без ни най-малък признак на развиделяване за сега.

абе как двумесечно правителство ще взема решения за години напред? те за два месеца не могат да запомнят каде са им кабинетите

Значи заеми от редовно правителство са лоши, а от временно, назначено от плужек правителство са хубаво нещо, така ли е герберастчета? Ако заемите ще са действителни само при ратификация от НС, защо тогава действащото след изборите правителство не ги вземе? Или някак е неудобно боко тиквата да взима заеми, подкрепен от ДПС?

Всички зависим от това какво е сънувал Боко снощи. Някой да е чувал мнението му тази сутрин? Ще има ли сватба?

тя сватбата май е минала, само се чудят как да я обявят без големи морални загуби

Продължава "съвместното" взимане на решения от страна на БОСТАН, опаа герб и дпс, но щом вожда на герб твърди, че няма коалиция - значи нямало ! Нищо, че заедно гласуваха промени в бюджета и сега ще дадат абсурдни пълномощия на служебното правителство - това не било коалиция ! Най-тежкото за България ще бъде ако прости милиционери и алчни турци я яхнат !

друго си е коалиция ГЕЙСТАН - съставена от прости комунисти и алчни турци да ти натресе 10 милиарда заеми, нали другарю. Тогава ти беше 'убаво! Чугун!

Бившия съюз между комундето Станишко и резняка Меди беше много лош, в отличие от сегашния съюз между комундето Боко и резняка Меди.

прости комунисти ... най-простия комунист в БГ е женерал Боко Тиквата, след него е неговия партньор не само в политиката - Цецо Крадецо