Задържаните със златното съкровище са пуснати на свобода

Според проф. Николай Овчаров златните бижута, задържани в Казанлък, са принадлежали на болярка от двора на деспот Елтимир, владетел на Крънското деспотство.

Обратно в новината

Коментари - Задържаните със златното съкровище са пуснати на свобода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я за оставите хората, сигурно археолозите не са иманяри....Те са причината години наред променят Историята, както им се заповяда.....

С толкова злато - и в килия, просто не им приляга някак си, неудобно е, светът ни гледа. Ицко Финци пак би рекъл "Хубав край, хубави хора!"

"цар Георги I Тертер (IV в.)" 1. През IV в. не е имало българска държава; 2. цар Георги I Тертер е царувал от 1280 до 1292 г, което е XIII век. Срамота!

Хааха Журналя, сър.

Не е далеч времето, когато в подобни статии събитията ще бъдат описвани като случили се "отдавна" и "едно време".

Не е много сигурно. Върху картата на Евсевий от 4-ти век пише "Мизия, тук и България". Така че не бъдете толкова сигурни. Освен това на събора (Шестия Вселенски) презвитер Константин казва, че ако е бил изслушан преди това, нямало да претърпят това във войната с България. Мислите ли, че толкова бързо е ставало? Спечелили битката и всеки византиец знае, че има нова държава България. А да не забравяме и за изрично наречената Стара Велика България.

Колко удобно "Пътували към музея да предадат накитите". Ех тези адвокати как си учат клиентите какво да говорят. Ама не ми става ясно защо са били поставени тези накити в изискана дървена кутия с обков? Ама защо слет това са маскирани в някакви кашони в багажника на колата? ЗАЩО ни имате за ТЪПИ, а????

Отказа за даване на показания може да се преодолее лесно:в англосаксонското право има термин възпрепиятстване на правосъдието.наказанието стига до 20 години затвор.така мълчаливите проговарят изведнъж.и всички тия милионери дето са заровили откраднатото от и чакат да излязат ще им се стъжни.отделно Христо Бисеров би бил в затвора където му е мястото както и на поне още стотина човека.

Съкровището е на деспот борисов, който ще го даде на деспот черепов

Пуснали са ги, за да донесат още

Ха-ха-ха-ха ще умра от смях ;-) "цар Георги I Тертер (IV в.)" Този цар преди Аспарух бе, серсеми недоучили. Ха-ха-ха-ха

Почти са го уцелили, има няма само някакви си девет века са се отклонили. - цар Георги I Тертер (XIII в. 1280-1292)

ли е казал принцеса? Как я разбра болярката? Да не са й подарък от любовник?

А не е ли по-вероятно въпросният Елтимир да е ограбил някоя византийска аристократка?

Като гледам снимката повечето дрънкулки са сребърни, а не златни!

А КАЧЕСТВОТО ИМ Е КАТО ЗА СЕЛСКА МОМА :)) ...

по-скоро като за краварски аргатин , комуноид

КАЧЕСТВОТО И МАЙСТОРЛЪКА В БИЖУТАТА СА САМО ЕДИН ПРИМЕР ЗА УПАДЪКА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ :))

Я си стой там в измислената държава на 200 години създадена от емигранти и не се обаждай.

"а засега двамата задържани при акцията казанлъчани отказват да дават показания" По тошово време не се отказваше сътрудничество с полицията.Някакси имаха методи за това. Сега сме демократи и всички бандити са криминално проявени с чисто съдебно минало.

Да ги закачат на касапска кука през ребрата. Люлеене то във въздуха много помага за връщането на паметта.

Няма друга такава държава, в която тия двамата биха били пуснати на свобода. Дори и Цацата трябваше да е в кауша!!!

Та защо да не ги пуснат на свобода? Да не би да са убили някого? Намерили си хората дрънкулки и айде, големите престъпници! Същевременно истинските бандити даже не стигат до полицията!