Зад засядане на кораба край "Яйлата": моряците заспали или пияни (снимки)

На кораба има 20 тона гориво, но засега не е установено изтичане или опасност от такова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам дали екипажа на кораба е спял, но нашите /военните от Калииакра/, брегова охрана, гранична полиция със сигурност. После, ала-бала, паднали самолети, влезнали бежанци, изплували наркотици, терористи и т.н. Луд късмет, че някой още не ни е превзел. За една нощ ще го направи.

Една нощ????? Нещо май се изхвърли.... Ние сме такива нещастници, че до 4 часа територията е завладяна без никакъв отпор !

Корабът ни акустира във море от алкохол, екипажа бе гипсиран, капитана беше гол !

не, не е акостирал в море от алкохол, не, не е бил пиян капитана

не, не бил >>гипсиран

Трябва и да следи да не съсипят дъното и скалите край които са заседнали тези идиоти. Яйлата е резерват и не бива да се допуска собственикът да го съсипе за да му излезе по-евтино безобразието, което се е случило. Тези трябва да платят и обещетение на държавата.

Махайте ги тия, само да ми замърсят хубавият плаж ще ги пречукам, това едно красиво място единствено по нашето море. Ако ми го замърсят ще ги смачкам!!!!

Това е на камъняка на Яйлата, не е на Болата!

Аз ходя на камъните, знам района и къде е Болата. Те само да направят нещо там още утре ще ги видят моята ярост!! Ще видят колко са пияни на кака. И са точно на любимото ми място за риба.

Къде е бил ходжата им!? Как им е позволил да се натряскат? Как е възможно това да се случи на правоверни мюслюмани?

Моряците са имали пространствена дезориентация . Така показва черната кутия, казаха в Москва.

повече от 2 часа кораба се е движил към местност яйлата , според тази вечер излъчени новини по NOVA тв в 19ч. , не зная облачно ли е било небето та да не могат чрез разположения на съзвездия или луната, или венера да се ориентират , или не са ползвали ни едно приложение за смарт или айфон , или там в района въобще няма ни един работещ светлинен фар, или са нямали актуализирана карта на морско дъно релеф, живи и здрави

По идиотското заглавие познах, е го е писала Чалева. Не видях само снимки на пияни или заспали моряци. Но Чалева явно е писла статията недоспала или пияна.. или и двете.

Най-лесно ша стане ако обявят в маалата у Варна че твара е безстопанствен Сичкото варненски сомалийци и сомалийки ки го разстварят за норматив Ки додат да помагат чак пингвините от Ветово

и ще стане изкуствен риф и атракция

Четете история, бе, хора!

Че то тоя кораб без моряци бе! За нормална вахта на мостика требват капитан, първи, втори и трети помощник като вахтени офицери и по поне един кормчия с тях, значи 8 човека. И по поне 2- ма в машинното на вахта, значи още 6 човека, общо минимум 14- 15 човека требва да е екипажа. А те само 9.

….написа човек, който и идея си нямакакво е вахта.

Пускайте маркучите с надеждни смукатели и почвайте напояване на Добруджа, А тъкмо булките сол няма да слагат в брашното, като замесват ляба и баницата.

Е, стига си ,,прайте ташак,, със ситуацията, де. Подпийнали са хората на борда, корабът е ,;на вода,, ...страшно НЕМА!

Бегайте , бе! Само Путин е объркал навигацеетъ!

Или каква стока са стоварили на брега?!

То така се стоварва стока на брега - директно от танкера.

Имахме навремето един даскал по навигация, който реши да плава и на първия си курс качи кораба на камъните в Испания.

Най вероятно са пияни руснаци или просто руснаци, то е ясно, че са пияни.

Чукча писатель, чукча не читатель

Не читеш ли бя турчин, туй са тойти бричеди.

Бате, дай ми го за 24 часа и с момчетата ще го направим да изчезне барабар с горивото и товара. Кажи кога почваме!

А бе мисирки..имате ли си напредстава какво значи да превозваш химически продукти..и при произшествие да пишеш че няма опастност..Беирут е най пресният пример..неграмотни малумници

Дааа, много е опасТен кораба.

само 20 тона гориво?!? Тоя хептен на изпарения го е давал в последните метри преди "финалната права"...

Този цървул гори 3-4 тона за главния двигател и по 200-300 литра за дизелгенератора на ден. Рейдът на Истанбул е на 20 часа цървулски ход. Гориво колкото щеш

Конфискация накораба... не искаме екологична катастрофа,докато чакаме някаква фирма да избере водолази, пък да реши да си плати за спасителната операция и т.н.

да идат, ама доста са закъсняли.

Ама за този. За следващия са точно навреме.

Това как хиляди тонове торове, ако се изсипят няма да бъдат опасност за екологичната обстановка в района е меко казано поредна лъжа от "компетентните". Разбира се, че ако настъпи такъв инцидент това ще бъде екологична катастрофа.

А ако треснат? Евем ти екологията.....

И тапото коп дето си. Ше ти тресне главата, бе главанак, ако продължаваш да се правиш на умен.

Вахтения моряк не определя курса на кораба! За целта си има КАПИТАН!

Навигация на един кораб се решава от втория помощник капитан. Той чертае курсовете и дава за одобрение на капитана. И точно вахтения помощник капитан определя кога и по какъв курс да се движи. Капитана не може денонощно да е на мостика, нали затова има помощници

Май си гледал много филми с дървени галери, на които има вахтен моряк на носа или на главната мачта на кораба. В днешно време и рулеви няма, защото всичко е автоматизирано.

Какви са тези Миряци, в заглавието?

"превозвал торове от Украйна за пристанище Варна"- Брендо не го ли спипаха в Украйна? А и мораците са били накозени- всичко съвпада :-))))))