Коментари - Забраняват на мандрите да правят и сирене, и имитация с палма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добре, но защо наказвате и тия дето произвеждат сирене само от мляко?

Трябва да се саботира консумацията на палмовото масло, защото за неговото производство се изсичат в огромни мащаби девствени гори и се засаждат палми. В резултат на това хиляди животински и растителни видове са лишени от хабитат и изчезват.

А за саламите как ще е?

Не мога да разбера защо изобщо не се забрани производството на каквито и да е било млечни продукти с палмово масло. Вярно е че живеем в пазарна икономика и свободия на пазара, но защо изобщо трябва да съществува такава отрова за мишки и то на високи цени. Като държавата одобрява такива боклуци е редно да ни лекуват после без пари за сметка на държавата. Всеки втори е раково болен, а масово хората измират на средна възраст.

Правилно. Аз веднъж се минах, купих краве масло, като забелязах че не се втвърдява в хладилник, прочетох съставките, 60% палмово масло, но не пишеше на опаковката млечен продукт, а краве масло. Вече си отварям очите, защото спекулантите са алчни хитреци.

ПОРОЖАНОВ,ДОЛНО ЧОВЕЧЕНЦЕ,С ПОЛУ МЕРКИ НЕ СТАВА.ЗАБРАНЕТЕ ВНОСА НА ВСИЧКИ ДОБАВКИ НА ХРАНИТЕ И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА БОКЛУЧИВИ ХРАНИ.ТОВА Е НАЧИНЪТ,ДРУГО НЕ ВЪРШИ РАБОТА.

късно е чедо за това решение, вече измрехме от ментета..

КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ

Никой не ни е виновен че ядем второ и трето качество храни,то да е само млечните продукти...някой проверявал ли е какво количество Аспартам се влага в бозата (почти във всички)..свинете сме си ние...

Колко време ви триабвасше много години ако имам власта сте ви егзвкотирам

Най после след 29 години демокрация ще ядем пак нормално българско сирене от МЛЯКО (да не повярваш)

сега има истинско българско сирене де ...ама

Много тъжна работа. Ядем боклуци. Живеем сред боклуци. Държим се като боклуци. Всички дружно сме готови за извозване на сметта.Но къде ще я извозваме? Пак на бунището. А там мирише много лошо.Тези дни видях как позамогнал се простак си изхвърли старите гуми в дерето, където някога имаше извор с чиста питейна вода. Имаше теч по улицата и му влизаше в двора, но не пожела да пожертва един лев за сигнал до ВиК, предпочете да си тече със седмици, само и само да не се мине и друг да се обади! Извод: опростачването е голяма работа.

Всъщност трябва да се забрани производството на имитиращи продукти. Много правилно са забранили, но нали се сещате, че в съседно село друг цех ще прави имитациите с друга марка и пак ще се правят отровни боклуци. Мисля, че забраната им е задължителна. Те не може да се наричат сирене или кашкавал от " 'нам к'во си"! Те са нещо си , което не трябва да има форма и цвят на кашкавал и сирене.

Макароните и спагетите наистина са много по евтини в Италия.1 кг спагети пълнозърнести в опаковка са 60 цента!

какво вие там в българия сте креснали срещу палмовото масло? кой ви каза че то е вредно? Кой може да ми забрани да създам продукт със каквото си искам в него, и да го продавам? Все едно производителя на първия кремвирш да е забранен, защото продава имитация на к.у.р ? Решил е да продава имитационен продукт, решил си е технологията, безопасна е, хората го купуват! Вие не знаете изобщо какво се яде по света, ако знаехте какво е лакса... нямаше да помиришете шкембе повече!

Какво, ти там в топлите страни, си креснал за това какво правим ние в България? Ако нещо не ти харесва - ела и го оправи. Ако не ти пука - не давай акъл.

вие в българия нищо не правите! Ако правехте да не сте най-бедната територийка в новият съветски съюз. В този смисъл, какво точно ми каза? Нали като дойда "да го оправя", ще се спъна в някой откъртен бордюр, ще ми падне мазилка на главата, или цяла тераса, ще си одера краката на някой мгарешки бодил свободно растящ на улица... А и ако вдигна глава и се огледам, ще повърна от вида на "градската" среда! Тати ми беше казал как да знам град или село е, като пътъваме: ако има блокове е град! Ако има къщи е село! айде, със здраве панелен крепостен селянино!

Може и сам да си слагаш плюсчета, ама това не може да те направи по убедителен. Ако в публичен дом ти дават маймуна вместо жена на същата цена и я приемаш, значи и ти си от същия вид. В България сме свикнали и знаем, че когато се каже сирене ще ядем сирене, а не нещо си с палмитинова мазнина. Може и да е безвредна, но аз не искам да ям "палмитинка" вместо сирене и да плащам за качествен и чист продукт от мляко. А, ти ако искаш яж марципан вместо шоколад!

наистина ял ли си истински марципан...или само от социалистиския ?

"При рафинирането на палмовата мазнина, при високата температура се получават вещества с канцерогенен потенциал за хората, установява се невротоксичност по отношение на бъбреците. Този ефект е особено изявен при по-младите хора, при кърмачетата. Това поставя на съвсем друга плоскост възможността за използванета на рафинираното палмово масло в хранителните продукти. Това е най-евтината и широкоизползвана мазнина при производството на храните. Нейното влагане в храните е сериозен здравен проблем"

И накрая пак ще е "може да съдържа следи от палмово масло"...

Всяка една стъпка в посока гарантиране на съставките в храните заслужава адмирации.

Те и пушенето в заведенията го забраниха ама кво от тва?

А, да се прави сирене с трансглутаминаза, кога ще забраните. Защото този силно агресивен към белтъци (от които се състоят телата ни) ензим е по- опасен и от палмовото масло. Добро приближение е това, да си направен от пластмаса и да пиеш ацетон или някакъв друг разтворител. Само, дето този ензим не разтваря, а пресича белтъците.

Какви белтъци бе, ти си торба пълна с 78% воден разтвор.

Да де, воднис съм. Но на една тенджера супа, като и се пресече застройката става тенджера помня.

Ти ако знаеш какво има в червата ти и как мирише... 40% от студентките медицина припадат при първата среща с формалина. 80% пирпадат на отворени човешки черва.

Само да не се окаже че двете мандри ги дели една ограда, тъй да се каже.

Това трябва отдавна да се направи!