Забранили да разбият градушката над Асеновград заради летище

Повече от 40 минути ние не въздействаме, обясни Никола Ковачев, директор на регионалната структура за борба с градушките

Обратно в новината

Коментари - Забранили да разбият градушката над Асеновград заради летище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честито ! Направо сме си резерват ! Те ли ще платят щетите ? РЕФЕРЕНДУМ и вън АТАКА го иска отдавна ! А попаси и смърдишев на СЪД

Сега кой е виновен?

Самолета американски ли беше?

За сметка на това слабоумниците като тебе ревете как Слави е виновен, без дори да е на власт ..

Защо валежите от град в селата не се наричат селушки, а градушки? Защо си режем ноктите, когато думата ясно указва "No Cut" - нокът/не режи? Защо само-летните превози се извършват целогодишно, а не само лятото? Защо "би-лети" е наименование на документи освен за само-летни превози, така и за преживявания, които не предлагат летящи преживявания - автобусни, железопътни, морски превози, та дори за кино, театър и концерти? Защо "здравословно" се използва най-често в кон-текст за начин на хранене, а не за това как си служим със словото? И понеже съм Въп-Росен Плевнелиев, и тъй като плевнята е символ на селото, свързан със сеното, само още един последен въпрос - Дали има много сено в Асеновград -> А сено в град? :)

А когато излезеш на разходка с баба си, това не ви ли прави - баба и ти - бабаити? И как така най-дългогодишният Manager на Arsenal носи името Arsenе Wenger - завъртайки наобратно "W" и двете "e"-та получаваме Arsen Manager? Продуцентът на най-известният филм с автомобилна тематика "Бързи и яростни" носи фамилията Дизел - автомобилно гориво. Човек с фамилия Софиянски става на кмет на София Usain Bolt - е известен със светкавичната си скорост и прякора си Bolt - Светкавицата, каквато е фамилията му HITler - е фамилията на човек, който е символ на Hit - удар/удрям/улучвам WarSaw - е името на столицата на държавата известна с концентрационните лагери и ужасите на WorldWar - WARsaw (война-видях) - наобратно е Was Raw - беше жестока! Освен това символите на World War (WW) са заложени в името на града - буквално името е заключено между тези два символа на World War (WW) -> WarsaW. Станка Златева - станала златнто момиче на България - спечелила куп златни медали Златомир Загорчич от бивша ЮгоСлавия - треньорът с когото Славия печели последните си златни медали Първанов с агентурен псевдоним "ГОЦЕ" е наследен от следващия президент роден в ГОЦЕ Делчев И още куп примери за някак предопределени съдби на хора, народи и събития, заложени в имената им, още при тяхното раждане :)

Което обяснява защо Гал (Сасон) е чест гост на Гала и говорят за Кабала... Както и защо БОЙко БОРИсов изкара един от най-дългите мандати в БОЯна (бой да искаш...) и защо си взе къща в Бар-Село-на и често участваше в брюк-СЕЛСКИ срещи. Също така, защо кръсти партията си с име на Вътрешна болест (Гастроезофагелна рефлуксна болест - ГЕРБ) - все пак беше главен секрет(ар) на министерство на ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ -> секрет=фекалии -> Главен секрет = Главното л@йно, излизащо от ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, прави партия с име на Болест на вътрешните органи - ГЕРБ. Роден в Банкя - в подножието на най-високия връх на Люлин планина - ДУПЕВИЦА! И ако това не е тотално Л@ЙНЯНА дом-и-нация.....

Още има ГРОБАРИ които на места спъват работата на противоградната служба ! Долу ГЕРБ и Долу Бибитко ! До кога ще търпим Униженията от тази Престъпна Шайка ! Унищожи ГЕРБ , спаси България !

Много си тъп, бре

Стига глупост самолета в бурята ли е излетял. Можело е да стрелят и после да излети. Някоййй се е презастрахпвал.

Удивявам се как може на журналя да му се снесе информация и той без да провери доколко е достоверна. Някой да е питал РВД? Някой да е питал за какво, как и т.н. е трябвало да излети въпросния самолет. А някой сети ли се да пита ако не бяха спирали дали наистина щяха да спрат градушката, ама със 100% сигурност на това което ще твърдят! Тръсва някой нещо си и вече е мантра...

На некадърниците все някой им пречи. Особено неработещото от години летище Чешнегирово и летище Пловдив с два полета седмично! Добре, че не е било заради военни полети, че тогава какъв вой щеше да е!

Не бе... само един АУАКС си настройва навигацията тези дни в района... селскостопански е.

Тези летища не са ли натовски?

Нали натовчета щурмуваха цеха на човека в Чешнегирово? Базите в Крумво и Чешнегирово са натовски! Така че, си трайкаме и слушкаме

Сигурно военното командване в София ще има банкет и са пратили самолет, за да достави вино от избата в Брестница. Преди години така дойде самолет в Безмер само за да вземе две туби по 25л вино от Вини Ямбол. Манталитетът и мисленето на военните не се е променило през годините.

и кой тъпанар от РВД е забранил?

От пловдивското летище пътнически самолети по редовни линии май вече няма. Гледам, ползват го само бизнес самолети на баровци или товарни самолети с неизвестен товар и направление. Та, за който и самолет да става въпрос, няма оправдание да се спира заради него стрелбата по градоносния облак! Щетите са огромни и издалия заповедта за спиране трябва да понесе пълната отговорност!

Не бъдете тъпи и първиосигнални. ЗАБРАНЕНО е да се стреля срещу градушки над гъсто населени места, разбирай градове и над летища. НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА И НИКОГА НИКОГА НИКОГА НЕ Е БИЛО ПОЗВОЛЕНО. Това го пиша и за умниците и градушката над София преди време. Това, че сте тъпи и ви насъскват едни срещу други и мразите, даскали, военни, полиция, доктори а сега и тези от градушките е щото сте тъпи първосигнални парчета.

Да ти припомня как се хвалеха, че вече можели да разбиват градушки без да стрелят.

Изказвате се неподготвен. Този полигон за борба с градушката в Поповица има дълга история и е работил когато летището в Чешнигирово провеждаше интензивни полети през ден. А в сряда по цял ден. И отделно си имаше график на нощни полети. Имаше ли опасност от градушка винаги се изстрелваха ракети, които да я разбият. Явно успяваха да постигнат координация и да работят съвместно.

Полет до Дубай? Аааа не, в Дубай е и едно друго момче. Оказа се, че там са били повечко момчета. Някои от тях се връщат - тука имат по- голямо кариерно израстване. ; )))))

абе така ли се пускат самолети да летят през градоносни облаци??? Питам щото съм убеден, че не са ги обработили машините против обледеняване.

Kliment

Обработка против обледеняване се прави на земята само когато има опасност да се обледени самолета преди излитане . В полет има други системи които се грижат да няма лед по крилата.

Казваш да стоплят лопатките на вентилатора на двигателя, че да реже леда от градушката като палмово масло. Ама това не е перка на хеликоптер ве :-)

Тъпото ръководство от калинки, на иначе прекрасната ви държава, се назначава от правителствата и народно събрание за които ВИЕ гласувате. Понятието ОТГОВОРНОСТ, наказателна, за некадърност и престъпление срещу обществото в България НЕ СЪЩЕСТВУВА.

Бопе, какви идиоти! От къде накъде някакви мухльовци от РВД ще забраняват стрелби, дефакто унищожавайки собствеността на хората!!??!? Сега да им удържат щетите от заплатите, а хората да съдят летището до посиране! Да не би някое УСА самолетче да не е можело да чака, а?

Сега РВД да платят щетите

самолета е излетял спешно в дъжда към Дубай за редовната доставка на сланина за дебелото момче!

се не от сланина а от хляб и плодове

Хайде сега да продадат самолетчето и да се разплатят с пострадалите хора. Пикльовци!

не можах да разбера какъв е бил проблемът самолетът да излети след 30 мин. ? Не е имало нищо спешно . Някой да каже публично защо са го направили !

Абе не виждаш ли че цялото обяснение е партенка. Не са могли да разберат, че облака ще стане градоносен. В България има 5 доплерови радара ама трябва да може да му разчетеш какво иска да ти кажат.

До миналата година с градушките се бореха с ракети, но помня че купиха 2 специализирани самолета. Защо не са излетели и защо не са изстреляли ракети не знам. Сигурно Борисов е виновен, оставка веднага.

Айде сега кажете кой издаде тая заповед и нека да плати на хората унищожените коли и продукция от собствения си джоб.

Боклуци нещастни. И какво толкова щеше да стане да задържат самолета половин час а не да причиняват щети за милиони.

Това е най-големия виц в авиацията който някога съм чул. До сега не съм срещал пилот който иска да навлезе в градоносен облак. Репликата на РП ръководител полети (ако им викаш диспечер се сърдят) трябва да е : "Пуцай бързо, че самолет ще излита". Във Варна понеже орнитологическата обстановка не е благоприятна знаете ли какво пуцане пада? Преди всяко излитане и кацане на самолет какъв вой на сирени има? В два квартала мислят , че почва война. Чак като свърши прогонването и на последния щъркел и или колибри , чак тогава излита самолета. Тука да не стреляш в градоносен облак, за да мине самолета през него ми се вижда някой не знае какво прави. Даже е трябвало да вземат пари за дето разчистват по пътя на самолета.

Пица се към планината. А самолетите излитат в обратна посока.

Ама пицайте в облака ве не в планината или по самолета. Самолетите не обичат планини нито градоносни облаци. Пътниците не харесват пък турболентните такива.

Това е по-сладка схема и от тая с чекмедженцата - изстрелваш три ракети, пишеш триста, кой ще ги брои?? Иначе служителите на въпросната агенция са супер нагли - стачкуваха за заплати, при положение, че работят два месеца в годината, пък и ги виждаме колко "работят"

Самолетът който е трябвало да излети е АН-2 "кукурузник" и е щял да пръска срещ градушка ;)

Ан2 не може да се вдигне на височината на градушките. Отдолу ли?

Ама ти и тоя отдолу верно се вързахте?!

Е той кукуризника не може да се дигне над облаците.

Много хитър номер. Едно телефонно обаждане и броя на застрахованите срещу градушка догодина ще се вдигне.

Всеки път е така. ВСЕКИ ПЪТ. Преди 6-7 години като беше бруталната градушка в София, която изпотроши сгради и коли, пак не си мръднаха пръста. Иначе цивреха как били пред разпадане, как нямало пари, стачки правиха, наскоро се хвалеха как получили нова технология н'ам какво си за разбиване на градушки без стрелба, и накрая всеки път има някакво оправдание да допуснат поредния град изпотрошен. Иначе се хвалят колко земеделски посеви били спасили. Потенциално. Не знам кой им вярва на тия.

Ми хайде тебе да те назначим тогава става ли? Май си толкова унесен да изпълняваш нормативите че дори не си прочел статията. Да прочете че са им забранили да стрелят? Не нали? И защо не си го прочел? Щото няма как иначе да оправдаваш забраната за стрелба и да прехвърлиш вината на предишното правителство.

А защо ще назначаваш мен, аз да съм твърдял, че съм компетентен по този въпрос? Аз само плащам от данъците си за издръжката на тази агенция и после си плащам и пораженията от градушките. Що не назначиш някой друг потърпевш например? Всички потърпевши ли трябва да разбират от материята, за която тези взимат пари от бюджета? Поредната агенция, която е специалист по оправданията, и в АПИ са така. И откъде извади ни в клин ни в ръкав "предишното правителство", няма да питам, ама ми става ясно защо тръгна да се оправдаваш.

Допреди година- две щяха да закриват службите за борба с градушката, но не успяха, явно на някой много му пречат да върти едни пари, имоти и власт.

Какъв е тоя самоет, дето излита при такива условия? И после - пилотска грешка, оранжевата кутия да я четат руснаците...

Абсолютно, от това летище по 2 самолета няма ден и точно сега се случи да излети, лъжат! Можеше да го задържат поличин час, ако наистина е имало самотет!

Супер! За да може някой келеш да си начеша крастата да се повози на самолет градушката опустошава града. Да беше някое летище с много хора - Ок, но за пореден път калинките доказват, че единия човек (в случая със самолетчето, защото щом е от това летище, това най-вероятно е някой хоби пилот или селскостопански самолет) е по-важен от обществото…

Не е това причината. Следвайте парите и ще разберете причината. Това са приходи за всякакви малки майстори и източване на застрахователите.

Та това е малоумие. Ще забавят самолета, естествено. Да не би да се случва извънредна ситуация всеки ден. А сега тоя, дето е издал забраната, да плаща. Застрахователните компании да си пуснат иск към него. Не се ли научат, че за безумията трябва да се плаща, няма да се свестят,

Какви застрахователи? Българинът не се застрахова.

Сега авиокомпанията или летището ще покрият разходите по възстановяването?

Сега яжте на самолета опашката. Не може излитането на един самолет да е с по-виск приоритет от земеделието и поминака на 15 населени места. Отново прозира недалновидността на системата за управление.

Какво земеделие бе льольо. На хората им са чупени стъклата на 20-годишните опели, ти за някви земеделие ми говориш. Имай вярно приоритети в живота.

Ама че дръндьо замрънкал за някакви стогодишни опели, дето повече замърсяват отколкото вървят. Купете и джипки и няма да имате проблеми. А иначе за земеделието и животновъдството - не се притесявайте. За такива като вас, които не ви интересува във веригите ще ви докарат месо от 100 годишен бизонски .уй (паприковано и готово за консумиране) и домат, който като го ударите в стената отскача и се връща като пластмасова топка. Да са ви сладки долнокачествените храни, които си купувте и дано да не боледувате!

Държавата да се намеси и да промени разпоредбите. Самолет може да закъснее с 40 минути, вместо цял град с околностите помлян.

То и самолета може да има проблеми с остъкляването, ако не се неутрализира градоносната клетка.

Малоумници, сър.

Какъв самолет бре братче? Платени скокове с парашут или частна Чесна с мутрафонкьовци??? Сериозно ли?!

Чешнигирово и Крумово са военни летища. Няма частни клонове и цесни.

Крумово не е военно, а цивилно!

Е военен самолет в градушката ли да лети след инцидента?

Градушките са локално явление. Летището е на 5-6км от градушката. На летището градушка е нямало.

Ако бойко беше премиер, да кажеш, че самолетът е трябвало да превози спешно "бистришките тигри", ама нещо друго ще да е причината.