Забраниха пушенето на открито в Торино в радиус от 5 метра от други хора

"Това е въпрос на уважение към тези, които не пушат, и е начин да насърчим културата на взаимното уважение", заяви кметът на италианския град Стефано Ло Русо

Обратно в новината

Коментари - Забраниха пушенето на открито в Торино в радиус от 5 метра от други хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пффф

Това е като правото да дъниш музки в 3 сутрината и правото да срежеш тука набързо нещо с флекса в неделя в 2 след обяд... :))))) Изконни права, които на селяците могат да им бъдат взети само с кръв... :))))) п.п. Селяк е манталитет, а не местоживеене. :)))

Значи това е конфликт между ниско интелигентни граждани, вдигащи шум и високо интелигентни граждани пускаки кръв на първите. Така ли да го разбирам?

Трева може, а цигари не. Странно е.

Пушачите също са хора и имат права, нали живеят в свободни ес-държави. Не казвам някой да пуска дим в лицето на другия, но да забраниш пушене на открито е прекалено. Пешо не може да пуши навън, но всякакви гости може да идват от цял свят, кръчмите да дънят музика до зори, дюнерите да освежават въздуха в блока, джигити да убиват на пътя, и такива ми ти разни несгоди. Но с тях е трудно да се бориш, най-лесно е да пропъдиш пушачите отвсякъде.

И аз имам права ! Като иска да диша въздуха който аз дишам ако обича да не го цапа !

Кажи го на шофорите.

пффф

Е, нали не искаш електрически автомобили... :))) Дизела бил много чист казваше... :))))

3евзек

Един шофьор ми подшушна, че при уеднаквяване на правилата, димът от новите цигари ще трябва да отговаря на стандарт Евро 6. Иначе само втора употреба. А по-сериозно погледнато - простите въглеводороди изгарят с няколко токсина, предимно въглеродни и азотни окиси. Няма цял букет от сорта на дотук изброените плюс катрани, формалдехид, арсен и кой знае какво още. Оловото вече го махнаха преди повече от 20-ина години.

Явно модератора е гнусен пушач !

Аз съм пушач. Баща ми е пушач. Синът ми е пушач. Всички в рода ми сме пушачи. И повярвайте ми, живеем много по-добре и сме в много по-добро благосъстояние от всички непушачи, които познаваме. И сме по-интелигентни и сме по-образовани и материално сме много по-добре. За това, че сме в много по-добро здраве няма и нужда да споменавам... Пушенето от много години насам е знае, че реално не е вредно. Даже е полезно, защото ти тренира дробовете на всякакви условия... От много години е ясно, че пушачите живеят средно много повече от непушачите... И защо никой не говори за това? Защото на една групичка досадни непушачи не им е изгодно, нали? Та, в този ред на мисли, не смятам да се съобразявам с ничии лигавщини да не му пуша на главата... Ще си пуша където си искам, точно както съм правил досега, години подред. А, ако някой иска да ми направи забележка, само почакайте да видите аз него на какво ще го направя....

Ти си амбреаж , сина ти е амбреаж , баща ти е амбреаж !

Фамилия от дебилни педалчета. Пушете ди у всс у клоаката.

Кметът обещава. Да достави ролетки за всички желаещи. Да мерят разстоянието. До пушачите.

В татковината. Не е лошо да се забрани. удовлетворяване на тоалетни нужди. На по малко от пет метра. От пътища. И алеи в паркове и градинки.

За целта. Да се доставят. Ролетки на бакшишите. И квитанции. За глобите.

Населението. Задължително. Да изисква квитанция. При нарушение на горното изискване. Глобата се удвоява.

Хартията за квитанциите. Да бъде плътна. Но мека. Полицаят задължително. Да я намачква при подаването.

Само да питам- откъде канадците могат да си закупят пергел, който да очертае въпросният 5 м радиус. Щото на око няма да има консенсус по въпроса за радиуса.

Торино е в Италия...

Аз за канадците питам, дето са на екскурзия в Торино.

В Канада използват метричната система, т.е. добре ще се оправят канадците с метрите. Колкото и да разбирам какво имаш предвид използването на пергел - не виждам какво общо има Канада с това...

Отговорът е много прост. Всеки измервателен уред има клас на точност. Ограничаваш скорост на 100 км в час, измерваш 112, уредът е с точност 5%, глобяваш като за 106 км/ч. Измерваш 103, глобяваш акто за 98, т.е. не глобяваш нищо. Така и при цигарите - мериш на око 3 метра, при грешка 50%, значи глобаваш като за 4,5 метра. Мериш на око 4 метра, с 50% грешка стават 6. Не глобяваш. Те са го измислили как и по-добър начин на измерване са намерли, стига да искат. При наличие на камери могаст да съпоставят разстоянието с човешки ръст, след това идва един учтив милиционер да провери в личната карта колко пише. Сетих се за няколко минути, а има хора, които работят по 8 часа на ден да измислят какво как да измерят.

Много добре ! Лошото е , че това вече е реалност в ЕС ! Май само Италия разрешават да се пуши навън ! ЕС изисква всяка държава да има Закон за забрана на Тютюнопушенето , но въобще не се интересуват от ЕС точно какъв е този закон и как се спазва ! Когато в ЕС започнат сериозно да гледат на директивите се и как се изпълняват тогава нещата ще се оправят !

Не знам да има държава в Европа, където пушенето на открито да е забранено изцяло. Има въведени забрани за определени места (вкл. в България). И е ясно, че имаш нулева правна грамотност - прилагането на законите и контролът върху тяхното спазване е задължение на всяка държава, ЕС има контролни механизми и може да налага санкции (каквито на нашата държава са налагани многократно).

Комунистите сме против да ни забраняват да пушихме на хората.

Хвърлете едно око на по голямата картинка. Това със забраните за пушенето е част от поредица ограничения, правила и забрани за населението на ЕС, които да го подготвят за военни команди, ако се наложи. Преди 2000-та година можехте ли да си представите, че на Стария континент ща има цензура за новините, без свобода на словото, пропаганда? В самолетите се пушеше, по аерогарите се пушеше, във влаковете се пушеше. По кутиите с цигари нямаше "страшни картинки". Това е то свободата. А колкото до преченето на пушачите на непушачите - нещата опират до взаимна толерантност и съобразяване. Един пушач, който не е гьотферен ще се отдалечи от непушачите. При събиране на закрито и повече непушачи, ще излезе да пуши на терасата или навън. Непушачите, ако имат достатъчно акъл да не вярват в нарочно посадената психоза ауу ама колко е вреден цигарения дим, ще се съобразят с пушачите също. Сякаш на улицата един непушач няма да получи десетократно повече пуше;и и прахоляци, отколкото в компанията на един пушач.

Какво те притеснява? Този закон ще засегне само тези, които няма да се отдалечат сами от непушачите.

Странни неща ви учат в лудницата. Психиатрите там такива цървули ли са като теб?

Значи за теб не е проблем да пушат навън и да си тръскат цигарите по улиците и да си хвърлят угарките и цяла БГ да е един пепелник !

...и тоалетна.

А в нашата джунгла България, още не могат да вкарат забраната за пушене на закрито. Баси дебилите сме честно. П. С. Пушач съм.

Да си питам и у нас кога ще започнат да правят масирани проверки по заведенията, ще махнат "аквариумите", "тентите", "прозорците", "подвижните покриви" и всякакви подобни "минетки" на закона, ще забранят айкосите, вайповете и всякакъв друг род според-закона-не-съм-цигара извращения, та най-накрая и да спрат да пушат на 5 метра от тези, които нямат желание да дишат отрови и да миришат на кенеф...

а преди години не го ли забраниха на закрито и у нас, защото явно са го отменили по някое време без да разберем. навсякъде се пуши

Аз пък искам камиони и автобуси да не ме доближават на по-малко от 100 метра! И ако пуша на 4 метра от някого, какво ще му стане!? Аман от простотии...

Типично мислене на неандерталец. Ти сигурно и на 5 годишния си син даваш по цигарка, а? И после защо нямаме мислещо общество, ми щото обществото най-много мисли за кафето, ракийката и цигарката.

накарайте всички пушачи да са с маска и да си правят всеки ден тестове и месечно по един бустер кунчеф главеен инспектор на репиубликата

За Ковид беше 2 метра :)))))))))

Много смърдите, затова за пушачите е 5 метра :)

Кои са тия които смърдят (аз не пуша) или си от София и говорим в множествено число?