Коментари - Забраната срещу издаване и връщане на шофьорски книжки при неплатена глоба е противоконституционна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време беше! Защо толкова късно се сещат, че е противоконституционна? Все-пак браво! И сега недействителен ли е този член? Аман от произвола на катаджиите!

Каза:"Цялата им система е от 19 век" на КАТ.Тъпа администрация прости служители.Грам грижа и помощ за хората,само касички за събиране на пари,ако ще и с противоконституционни действия

В Германия ако не си платиш глобата отиваш в затвора. Един ден се равнява на 50 евро. Значи ако глобата ти е 100 евро отиваш за два дни в затвора. Ако не си платиш на време текат наказателни лихви.

Ами да свалят номерата на колите. Как в други държави може, само при нас престъпниците са с права

новото старо занимание е Боко да човърка ЗДВП, пак ще ни губи времето.

Надявам се детето на някой от съдийските клоуни да бъде прегазено от поредната надрусана мутра с джип, да видим как ще възпее за пореден път свободата, демокрацията и "правовия ред".

Киро лъжата не се интересува от конституцията на Република България! Що го занимавате с глупости?

Само като идея , защо при издаване на книжка всеки да дава регистрация в АБВ примерно , глобите да се изпращат на адрес на пощата.Всеки телефон така е регистриран,да четиринайсет дни ако не е платена глобата ,шофьорската книжка става невалидна. Това е само идея.Не съм и депутат. Ако се търси решение ,винаги се намира.

Sm3hurk0

Никъде и никой не те задължава да имаш електронна поща (имейл). Дори да имаш имейл, утре може да бъде закрит сървър..., по една или друга причина. Твоя е само душата и никой не може да ти я вземе... Може да ти разделят тялото от душата, но тя си е твоя.. :)))) Мисли в друга насока !

Браво ба адвокатите! Даже трябва да се направи като в Англия. Тук имат 14 да ти връчат глобата. Ако не успеят, няма глоба! Това е така, защото иначе няма как обикновен човек да се защити. Нито има как да се съберат в последствие. Например минавате с 85 на ограничение 90. Снимат ви! Като ви пратят глобата след 4 месеца, то на същото място може вече да има знак за 70. целта на глобата не е пълнене на каси, а превъзпитание! Ами аз няма да ви повярвам като ми кажете, че съм нарушил нещо преди година.

Защото слагате минуси, ще продължа. Ако получа глоба в законно установения срок аз имам няколко варианта. Да платя веднага с отстъпка или да платя в последствие цялата сума, или да не платя изобщо. Плащането не признание за вина. Плащаш и може после да оспорваш! В акта за глобата ще имате достатъчно информация за да прецените дали е станала грешка или сте виновен. Ако не платя, оспорвам и загубя делото, ще ми бръкнат яко в джоба. Повечето глоби тук се плащат до 5 дни след нарушението. Случката остава в миналото, парите са събрани, а нарушителят предупреден! Какво става ако откажете да платите? Задължение към държавата е доста сериозно нещо. Ще ви кастрят за всякакви социални придобивки и помощи. Много вероятно е банката, в която имате акаунти да откаже да ви обслужва заради лошия кредитен рейтинг. Без банков акаунт сте като нелегален в собствената Ви държава. Звучи като репресия от страна на държавата, нали? Е не точно! Ако причината да не платите глобата е, просто заради финансовите ви възможности, то тогава обявявате фалит. Отново ще ви се отрази на кредитния рейтинг, но ще имате подкрепата на държавата да се измъкнете. Не, няма да ви опростят глобата, но ще имате финансов съветник в следващите 5 години, който ще ви обяснява за какво можете да си харчите парите, с вие изпълнявате. Ако финансовият съветник прецени, че доходът ви не е достатъчен, то ще получите и помощ да се стабилизирате. Така е в държавите, в които и Ганьо е важен. В държави, в които са важни мутрите, Ганьо е винаги прецакан, а хазната празна

Толкова е просто! Не си плащаш глобата - дело, ЧСИ и плащаш тройно или петорно. Ама знаете ли кое ги спира, драги сънародници? Тоталната неграмотност на пишещите наказателни постановления. И съответно отпадането на 90% от постановленията в съда. Акъл под фуражка НЕ ВИРЕЕ!

Няма как да пуснат ЧСИ, защото постановлението НЕ е връчено. Глобата на практика не е влязла в сила и съответно, не може да се търси принудително събиране. Не знам защо не успяват да ги връчат, при положение, че имат телфоните на абсолщтно всеки в страната. Пишем си ги на всякакви декларации, които подаваме към държавата. Емейлите също.

Връчването е толкова лесно. Годишно всеки минава по няколко пъти през всякакви институции. Всяка може да го връчи. Щом може с обратна разписка в пощата, значи може и срещу подпис в данъчното или където се сетиш. Проблемът е след това с давността и неспособността да съберат наложените глоби.

То и сега като отидеш да платиш данъците ти казват дали имаш глоби. Друг е въпросът колко хора си ги плащат.

То и събираемостта ще е ниска, щото няма механизъм. Съдът все в колелата на каруцата ще навре прът. Сега се чудя отгде ще съберем пари за яките им съдийски заплати?

Това, че имаш право на свободно придвижване не значи, че това придвижване трябва да се осъществи като шофираш.

ушевииии без работа в сайта висят!

Два дена всяка година трябва да ги обявяват за дни без контрол на скорост ,алкохол и наркотици .На другия ден празник на гробарите.

ТАКА СЕ ПРОМИВАТ-МОЗЪЦИ! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-РЕСТРИКЦИИ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ-КАТАСТРОФИ! В ТОВА Е МАНИПУЛАЦИЯТА!!! НЕКАКВИ БЮРОКРАТИ,ВИ-“СПАСЯВАТ”,ОТ:КАТАСТРОФИ,ПИЯНИ,КАШЛИЦА…!!! НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ!

Така и така ще пипат конституцията...

ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА-ИЗВРАЩЕНИЕТО ПЛАНДЕМИЯ,СТАНА ЯСНО,ЧЕ Е ИЗВЪРШЕН -ПРЕВРАТ,КОНСТИТУЦИЯ И ЗАКОНИ,СА-ОТМЕНЕНИ! НЕКАКВА НЕЯСНА ВЛАСТ(НЕЗАКОННА),НЕИЗБРАНА ОТ НИКОЙ,СЕ ГАВРИ С НАС! КАТО Е-ПРОТИВОКУНСТИТУЦИОННА ТАЯ-НАРЕДБА,ЩО НЯМА АРЕСТУВАНИ,СЪДЕНИ,ЗА-ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ КОНСТИТУЦИЯТА? ИМА ГО В-НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС! НА ВСЯКАКВИ-УРОДИ(БЮРОКРАТИ),ИМ СТАНА НАВИК,ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС,Зизвън:ЗАКОНИ,КОНСТИТУЦИЯ! СЪД,КОНФИСКАЦИИ,СМЪРТНИ ПРИСЪДИ,ЗА-АДОВИТЕ ИЗЧАДИЯ!!!

И после защо има толкова катастрофи. Всики се прави каквото си иска. Пълно безхаберие от власт имащите и народа

На адвокатите!

Очаквам ответни дела за нематериални щети от хората, чиито книжки са отнети в нарушение. Само дето пак ние ще плащаме заради малоумните семкаджии.

Тъпунгерите от милицията не могат да си съберат глобите по законов път и се опитват да рекетират! Толкова са тъпи и неорганизирани, че не могат да изпратят фиш за глоба в рамките не на 2-3 месеца, а на години!