ГЕРБ обмисля да забрани пушенето и на открити места

Депутати от ГЕРБ предлагат още по-строги забрани за пушене - освен на закрити обществени места, цигари да не се палят и на някои открити - спирки, детски площадки, стадиони, летни кина и на други спортни и културни прояви, за които се купуват билети.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ обмисля да забрани пушенето и на открити места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гласувайте за ГЕРБ!

Тази забрана е поредната тъпня. Но, всичко е съгласувано с ЕС. Ама, диктатура, тоталитаризъм... Еее, така в съюзите! От "братски" скочихме в "демократичен" съюз и партиите в нашия парламент нямат думата.

като не можете нищо поне не го правете публично... да Ви ..б ...та.. цурвули провинциални ! ! ! !

Крайно време е да се забрани сексуалното общуване на закрити места! Това е тоталитарно и неморално, но по-скоро ще ускори приключването на нацията!

Няма смисъл да се забранява секс с миризливи пушачки - никой не ги ще.

Вярно се е,че на открито на трябва да се пуши,защото мирише лошо. Представете си ,че сте на спирка на градския транспорт.От ляво и от дясно някой пуши,зад тебе има миризлив циганин,който не е чувал за баня ,а някой е прекалил със зелето и боба и си облекчава стомаха. Защо само да глобяват пушачите ? Трябва и останалите, които също замърсяват околната среда.

Според Дянков,бюджета няма да понесе голям удар. Според мен,ударът ще понесе ГЕРБ на изборите. Ха сега да видим кой ще да е познал!

То така се започва ;) Отказват се първо цигарите, после алкохола и накрая жените :)

Единственото ненаказуемо от изброените неща е само причиняването на смърт с тютюнопушене.

Автомобил не се ползва вътре в ресторанти, дискотеки, магазини за хранителни стоки... Общо взето почти навсякъде където не се пуши, дори на повече места. Само бензиностанциите ще да правят изключение. Оределените мест аза ползването им са улици, гаражи, паркинги, сервизи... Прочети правилника за движение по пътищата и ще видиш в каква степен е рагламентирано всичко. Особено забраните на места, където пречат. За алкохола сбърках. но нещата са различни. След алкохол се случват други зловредни неща, които иначе не трябва да се случват, като сядането зад волана. В тази категория попадат пожарите и експлозиите предизвикани от незагасени цигари. Сам по себе си той не води до поява или изостране на заболявания у околните. И все пак е регламентирано какво (не) може да се прави след употребата му.

Опушена спирка. Това ми звучи като врата в полето. Някои тук съвсем са се вманячили.

Да живее доносничеството! Както разбирам, тук ще става по донос. Пуши някой на тротоара, хвърлят се двама бдителни граждани, става скандал и се намесва полицията. По тази логика някой дори може да бъде набеден, че пуши. Направо става като в Гестапо. Всеки следи и доносничи за съседите си.

БРАВО а да ли може и да се диша на обществени места ила само с тяхно разрешение. Храненето и пиенето на обществени места може да става само в заведенияна или с благословията на ръководството му

Точно като забранят пушенето ще може да се диша, омръзнало ми е един пушач да опушва цялата спирка и да се чудя как да се завъртя според посоката на вятъра, та да не му дишам дима.

Да бе, той като дойде автобуса с екогоривото и забълва пушеците сигурно отвратен бягаш за здраве пред него, а не се качваш. Или докато чакаш на спирката и потока коли и др. МПС-та не те облъчва с пушеци. Айде аман от екоактивисти!

По-добре да ударят по табачената мафия, нали? Като е, да е.

Пушачите са наркомани.Мозъците им не функционират по нормален начин, а мисленето им е изкривено през наркоманската призма.Затова, никога няма да седнат и да се разберат, пушачите и непушачите.Просто приемат-предават на различни вълни.ФАКТ. Не трябва да се преследват, не трябва да се дамгосват и порицават, а да се съжаляват.И ако е възможно да им се помага да си преборят пороците и зависимостите.

Подобни мнения показват, че целта на мероприятието е разделяне и създаване на непримиримости между хората, които все пак оцеляват при всичките вредности, оскъдица, болести, катастрофи, бедствия.

Нищо ново! През гнилия социализъм подобни строги мерки се вземаха срещу жените с минижуп, мъжете с коса до раменете и широки крачоли на панталоните. Причината беше, че партията се грижи за морала на гражданите и ги пази от вредни западни влияния. Сега предлогът е, че ЕС се грижи за Вашето здраве. Но подходът с тъпите тоталитарни забрани е еднакъв.

Не му ли казваха лицемерие и демагогия на това: да насърчаваш производителите с държавни субсидии и да наказваш потребителите с бомбастични глоби? ГЕРБ-овите депутати, като ще се правят на по католици и от папата, що не въведат и тотална забрана за производство и разпространение на тютюневи изделия!

Браво БГ ! Подкрепям- тотална забрана, стига съобразяване с тези пушачи!

Накроманите по пейките и градинките кой ще ги лови? В зелените плащи, в които деца ритат топка, се търкалят употребявани спринцовки. В парковете също. Настъпиш ли фас, едва ли ще разбереш. Но ако настъпиш спринцовка е равно най-малко на хепатит, а понякога и СПИН.

Вече като чуя в едно изречение : "ГЕРБ" и "обмисля " изпадам в неописуем ужас....Хора,простете ми ,че гласувах за тях :(

В тази игра няма ГЕРБ, няма БСП, ДПС или СДС, няма леви, десни! Там всички са "демократи".

Простено да ти е .Добре , че си се осъзнала .

Неволно правя аналогия с режима на талибаните в Афганистан.Та там малцинство забрани слушането на музика и редица други абсурдни за нас неща.Та тези се водят терористи и ретроградни елементи.Как така едни са демократи,а други екстремисти? Да на помня ,че в България пушачите са мнозинство.Нещо не схващам откъде свършва диктатурата и почва демокрацията ?

Явно това е най-големият проблем в България. Много има да тичаме след европейците, докато ги настигнем. Нека депутатите първо се справят с безработицата, с ниските заплати/български/, с високите цени/европейски/, здравеопазването и тогава да мислят за по-второстепенните неща. Но те си взимат големи заплати, ползват всякакви екстри, почиват си колкото си искат - не че вършат кой знае каква работа.

Пушач на самотна пейка, да бе, да. Чакам детето на самотна пейка сред многото самотни пейки и сяда самотна госпожа на мойта самотна пейка и пали цигара. Голям кеф за мен непушача. Не мога нищо да и кажа и ставам. Да не говорим за кефа на много господа пушачи да минат сред огромния площад толкова близо до теб с цигарата си че да се чудиш как да избегнеш изгарянето на дрехите ти. А кефа да ти пуфнат облак дим е най свалячешкия маниер на някои господа.

Изпуфканият дим към теб е знак да не се навираш близо до господата, които пушат. Само загорелите жени го вземат за свалячески маниер.

абе тюфлеци, всичко друго ли оправихте, та до пушенето опряхте?

Надя

"Няма глупост, която да е толкова абсурдна, че да не може да бъде превърната във верую на голямато мнозинство чрез адекватни правителственни марки" Бернард Ръсел 1872-1970 И така полицията ще гони пушачите, а убийците, крадците и мошениците ще си живеят спокойно, господа Депутати!

идиотите дупетати да гласуват за саздаване на " цигарена полюця", която направо да оцтрелва пушачите. после да саздадат и "алкохолна полюця" която да оцтрелва пяниците. има пушачи има проблеми, няма пушач - няма проблеми, само цветя и рози.

вместо да се демократизира лумпенската ни даржава се тоталитазира. нарушават се правата на човека на избор. 2ч0 политически проститутки налагат на. 8 милиона балгари как да живеят. ако тези нищожества наистина са заинтересовани за благополучието на балгарскя народ защо не ликвидират престапността, корупцята, бедността, защо не подобрят трагичото здравеопазване, пенсионна система, образование, економика, земеделие, и какво ли не? стига демагогя, лажи и фалш.стига каманизам и тоталитаризам. варвете на маината си политически лумпени и мутри.

Ами да беше само това правителство, да беше само в нашата държава! А то, идеята идва от шефовете в ЕС! А, казват, че в стара, културна Европа нямало нищо тоталитарно, там демокрацията прелива от всякъде - включително, еднополовите бракове и употребата на хашиш (вместо тютюн).

да се забранят: пиенето на алкохол, енето, носенето на каси поли от жените и тесни панталони от мажете, силиконовите цици, задници и уста, чалгата, педераслака, политическата агитация и проституця,, комунистическите и цоцалистически сдружени, движеня и заведения,... всеки балгарин да си пришие крилца, с които да лети и се даржи като ангелче.

Линч за всички пушачи!

Г-да пушачи, много сте досадни вредни с вонящите си цигари. За да не се противопоставяме излишно ви призовавам да преминете на електронни цигари. Покажете, че можете да бъдете толерантни и вие!

Sielo

г-да лигави непушачи, много сте досадни с постоянните си мрънкания. осазнавате, че тези забрани са безумни в своята основа, нали? как може да се забранява нещо, което легално се произвежда? забраната за пушене на обществени места няма да намали броя на пушачите, а може и да ги увеличи (забраненото е наи-сладко). ако наистина имаше желание да се ограничи тозаи проблем, забраната щеше да е за производство, а не само за употребата на продукта. пс: аз сам непушач, никога не сам пушила и смятам, че прекалените мерки никак няма да помогнат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Моме, позволи ми да не ти повярвам, че си непушач - сигурен съм, че пафкаш яко! И не виждам връзката между производството и забраната да тровиш и други със "свободата си на избор". Щом искаш да пушиш - свободен си да го правиш, но без да пречиш на останалите. Точка.

А нима пушачите не мрънкат? Гледай само какво става като реши някой да им вземе някаква територия.

Dobromir Dimitrow

Г-жо "лигава непушачко", осъзнавате ли какви глупости пишете? Кой е забранил употребата на нещо? В статията пише, че се ограничава пушенето, а не че се забранява. Четете, мислете и после коментирайте, моля Ви! пграничаването на пушачите - финансово и по др. начини ще доведе и до тяхното намаляване и това е вече факт. Ако се спре изведнъж производствот на този тъй желан продукт от някои хора ще се засили и мафиотската злоупотреба с него - за справка "сухия режим" и наркотиците. Един от начините за справяне с тази напаст - пушачите е именно този - повишаване на цените и ограничаване местата и времето на пушене. Кои мерки смятате за прекалени - тези, които ще гарантират по-чист въздух за децата ли? Що за човек сте - нима не виждате колко майки и бащи пушат край децата си и в къщи? И немалко бременни... Айде със здраве и повечко мислене!

Типично озлобено изказване на бивш пушач. "Много елегантно, толерантно и поднесено без капка злоба към пушачите".

Dobromir Dimitrow

Голяма познавачка сте! Много се надявам да съм бивш пушач, това ще означава, че никога повече няма да пуша пасивно.

1chovek

Много тъжно, че с такива глупости отклоняват вниманието от истинските проблеми на България. Това означава само едно - нямат намерение да се занимават с тях...

И сега другарите пушачи ще ни убеждават, че първо трябва да спрем колите, заводите, печките, Тец-овете и др., 'щот бълвали пушек, да оправим всички световни проблеми и т.н., и чак тогава горките дискриминириани пушачи може би ще оставят настрана цигарите. Техни височества - смърдящите - са по-висши същества от нас, тяхното право да осмърдяват въздуха навсякъде около себе си и близките си е най-висше. Всички трябва да се съобразяваме с техните деликатни чувства. Тъй че нека не ги закачаме - те си имат хората права, ние нямаме, децата ни нямат. Единствено ме радва факта, че малко по малко те намаляват. Е, дано да приемат и спазват всичките тези ограничения и ще започнат още по-бързо да изчезват!

ПЕМ

Да забранят и държавата - тука вече няма въздух с цигари или без цигари. Това НЕ Е най-важното. Когато стандартът в една държава е по-висок - пушенето и пиенето намаляват от само себе си, заради появата на други удоволствия. А какви доводи предлагат само - видите ли на Олимпийския стадион било забранено пушенето. Естествено, че тази забрана няма да се спазва и ще има пребити инспектори.

Прочети поста над тебе---не се дръж като хейтърчи

ПЕМ

Изобщо не си разбрал смисъла на поста ми. Пушенето е едно от удоволствията, които изчезват при по-висок стандарт на живот. А ние се правим на по-европейци от самите европейци. Когато е за забрани и глоби, както и за затваряне и закриване на икономиката ни сме първи. Когато е за доходи - виж таблицата на мизерниците в ЕС.

аззз

е една кутия цигари струва 5 лева това нисък стандарт ли е? по кутия на ден си е цифра едва ли стандартът е виновен. Това за което говориш касае държавите, в които културното ниво се повишава, а ние не сме такава държава.

А като така или иначе едвам носиш 150 кила, защо да не ти дадем още 50?

Sacho

Може би ще ми влезнат и в къщата, за да ме глобят, че си пуша. А аз и други работи правя в спалнята/намигам/, и бързам докато не са ми ги забранили и тях.

Ама това за пурите по светските събития ще важи ли ? Или тогава глобите ще са двойни заради показноста с която се извършва нарушението!!!Такива забрани ще сработят само, ако важат за всички не някой да мога и народа не !!!Иначе това си е чиста проба фашизъм от Европа

аззз

пурите формално не са цигарени изделия, а и не съдържат катран и никотин. Освен това забраните са за обществени места, а частните партита едва ли се причисляват към тази категория

Е,те тука вече се оля! Според теб от какви л... се правят пурите,та не съдържат никотин?

Това за пурите,къде го научи на някое парти ли? Я пробвай да минеш границата с един багажник пури да видим какво мислят митничарите.Изобщо знаеш ли какво е катран.

Може би забраните, ограниченията и глобите надвишават в пъти това което ни е позволено. Струва ми се, че това ми напомня за един отдавнашен губернатор на Ямайка. Аз не съм пушач, но да не се пуши дори в парковете това си е чиста проба задокеанска тирания в собствената ни държава с хилядолетна история.

Пич преди хиляда години тютюна е бил непознат в България , аи в Европа :-) Доматите и царевицата също ...

аззз

а дано стане и глобите да не са по 1000, а поне по 5000лв и отнемане на МПС-то ако имат щото и то пуши :)

Забранете алкохола бе. Че пияндетата повече простотии правят от пушачите. А автомобилите дето го бълват тоз пушек? С тях кво праим?

Алкохолът и автомобилите се употребяват на определените за целта места.

asa123@

Ама тея съвсем изкукаха ... глоби до 1000 лева ? А за нарушения от страна на работодателя ? некви смешни глоби ...