Мюсюлманките не искат да се снимат без забрадки за паспорт

При снимането за новите документи за самоличност да се разреши на жените мюсюлманки да се фотографират без да се показва част от косата.

Обратно в новината

Коментари - Мюсюлманките не искат да се снимат без забрадки за паспорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Главният мюфтия много добре знае, че целта на изискванията на снимките е идентичността на човека да е ясна. Той също много добре знае, че заслужените реакции срещу неговото неоснователно искане ще му послужат като повод да се оплаче срещу религиозна нетолерантност и да поиска още и още. Най-лошото е, че заради такива безпринципни заяждания хората се настройват срещу свободата на вярата и на съвестта.

Възмутена съм от това, че въпроса подлежи на коментар. Ясно е, че документите за самоличност са еднакви за всички български граждани. Тези със забрадките явно не са такива, за което да отидат там, където им е мястото. Писна ми от тях.

Правят ни циркове, не се възмущавай. Стандартното разсейване на вниманието от болните точки. Централната Разнунавателна Агенция са невероятни специалисти в тази част, както и братята им от Главно Разнунавателно Управление. Най-правилния изход от тази помия е защитата на личния интерес и на неприкосвеността на частната собственост. За малката ни Родина просто трябват малко по корави мъже, и тогава да видиш как всичко ще си е на място.

Едно е религия и друго са законите.При религията може да избираш дали да си вярващ или не но закона е един и всички трябва да го спазват.Ние сме европейска държава и спазваме техните закони а този който не иска да си върви в Турция.Интересно ще ми бъде ако един ден Турция влезе в ЕС дали ще имат жените паспорти с забулени глави.

така се опипва почвата,как ще реагира обществото ни на провокации,за да могат господарите отвън да дадат актуални инструкции на своите протежета.

Тогава трябва българка, омъжена за арабин, живееща в арабските страни, да се снима за местен паспорт БЕЗ забрадка, защото това противоречи на нашите традиции.

В Либия съдят по либийските закони,в Саудитска Арабия по мюсулманските си закони,а България е християнска държава и трябва да се спазват нейните закони.В домовете си да правят каквото искат.Никой няма да ги пита защо мъжът и жената правят секс без да се гледат в лицето/жената трябва да е обърната с гръб към мъжа си при строго спазване на религията/

Как досега го нямаше този проблем а сега изведнъж вече не можели така да се снимат.Айде ако обичате еднопосочен билет за там , за където може. Ей голяма наглост!Качихте ни се на главите а сега и да се по разходите ако може. Този път няма да стане!

Трябва да се възстанови Византия с нейните провинции:Никея, Лидия, Кападокия, Армения, Трапезунд. За селджуците остава много малко. Трябва да се обясни на тези хора, че са чисти българи, насила приели исляма. Трябва да се върнат към христянската вяра, за да живеят в хармония на вяра и народност. По въпроса: И ние не искаме да ги гледаме забулени, ама ги търпим. За следващите лични документи ще поискат снимки с чаршаф пред очите им.

Що за заглавие, не искали...че кой ги пита въобще?

А, бе, кои закони са по-висши? На държавата или религията. Гледам я вчера една по телевизията вика: "Ама аз така си ходя в Турция". Ами тогава иди си в Турция и си направи турски паспорт с фередже. Знаят само да търсите облагите от БГ и да пътуват по света като граждани на ЕС.

Мисля че не сме ислямска джамахирия??? Законите са за всички, който ги не харесва да си ходи

Неджми Дъбов не се е сетил , че всъщност исляма забранява изображенията на хора, животни и предмети. Сещате ли се за прочут арабски художник ? Сигурно следващата им стъпка ще е да отказват да се снимат изобщо и то не само жените.

Добри Чинтулов Стани, стани, юнак балкански Стани, стани юнак балкански от сън дълбок се събуди, срещу народа отомански ти българите поведи! Че сълзи кървави пролива във робство милий наш народ; високо той ръце простира да го избави вишний бог! И тъй ний много претърпяхме, но стига толкоз да търпим, да бъдем пак, каквито бяхме, ил' всинца да се изтребим. Докога, братя, да се губим? Защо да се не съберем? Така ли вечно ще се трудим и в робство всинца да измрем? Я вижте, братя, погледнете на ближните нам племена! От тях добър пример вземете как си прославят имена! Станете, братя, вий станете, начало покажете вий; и сабите си запашете, и помощ ще ви се яви. На помощ сърби, черногорци със радост ще се затекат, а и от север храбри руси тозчас ще да се появят. Догде е мъничка змията, елате да се съберем! С крака да й строшим главата, свободни да се назовем! Да стане лева наш балкански, от него вятър да повей, та полумесец отомански под тъмен облак затъмней! Да си развием знамената, да светне нашата земя, да си прославим имената, да гинат турски племена!

Демократично е да поискат - демократично е да им откажат. Демократичният договор предполага права, но и задължения. Дори и не може да се поставят под съмнение и дискусия европейските норми и ценности на поведение. Иначе всеки е свободен да живее, където поиска

Не мюсулманките не искат, а турските специални служби не искат! В Турция е забранено със закон да се носят религиозни символи и облекло, както в държавните учреждения, така и в училищата. В Бълхария сме по-правоверни и от Мохамед!

Който иска Българско гражданство, ще спазва законите на тази страна.Задължително трябва да се издават паспорти на говорящи български език.Децата им които са родени извън България не знаят нито една дума български, но се водят Българи.Регистрират ги на адреси на близки ,водят ги по болници и дори ги представят на ТЕЛК.получават пенсии а дори не живеят и не са родени у нас.Има продажни лични лекари, които им пишат фалшиви прегледи.Трябва да се спре ограбването на нашата държава .Не плащат данъци а децата им идват да следват у нас с правата на нашите деца.Това е недопустимо.Основната религия в България е ХРИСТИЯНСТВОТО.Ще спазват нашите закони.

Който не е съгласен със закона в България да отива там, където ще се чувства добре. Ако са българи ще спазват правилата. Крайно време е да им се даде ясен отговор. Моите уважвния към религията, но закона е да се зпазва. Та те дори не говорят правилно български!

Работя на място, където идват различни хора и трябва да си покажат личната карта. При мен са идвали млади студентки от Турция със забрадки, но на паспортите си са снимани без забрадка. Може някой да е по-компетентен, но аз това съм го виждала с очите си.

Че в Турция паспортните снимки се правят по същия начин каквато е и нашата наредба... Като не им оттърва да спазват BG законите - да идат в арабския свят. Те през 1989г опитаха да идат в Турция на "екскурзия" ама там видяха че няма да са турци като турците и безславно се върнаха

това е европейска държава и се спазват европейски дериктиви, недопустимо е някой да нарушава дерективите.

Пише се "директиви"

Ислямските канони не са българските закони всеки трябва да ги сапзва за да е гражданин на републиката, като не иска ще бъде глобявана и ще бъде постоянно задържана до установяване на самоличността

за каква Турция джавкате тук всички!!! четете внимателно! става въпрос за Смолян и Мадан! там турци няма, има помаци! чисти българи, които са приели ислияма преди векове! говорят български, и турски въобще не знаят! това са едни много честни, трудолюбиви и добри хора, които по стечение на обстоятелствата, и ограниченията на религията, са изостанали доста последните години! трябва да им се обясни че една жена може да бъде честна и почтенна и без забрадка! милите те, как са ги облъчили с тази фундаментални щуротии! но с тази ваша злоба не се решава проблема, а се задълбочава! трябва да ги обичаме повече като наши сънародници, и така те няма да се чувстват толкова изолирани, и неминуемо ще започнат да се образоват и цивилизоват!

тия им хлопат дъските! върхът ще бъде, ако сега и нюдистите поискат да ги снимат голи. може ли толкова наглост? уважавам мусюлманите, но понякога прекаляват!

И колко точно мюсюлманки са се обадили в районното мюфтийство за да питат? От полицията в Смолян твърдят, че досега нито една жена не е правила проблем при снимането. Явно брадатите мюфтии си намират работа...или по- скоро си оправдават парите, за пред тези които им ги дават. ..някъде по на изток от Турция. Тези, които дават парите заминарета в Родопите. Важното е да се говори. Медиите веднага налапаха и се подадоха на провокациите на някакви селски, с извинение, "попове", така де мюфтии.Много ми е трудно да го напиша на български, а пък да го прочета съвсем. На някои може вече и да им е по- лесно, нали ежедневно са "зомбират" от турските сапунки по телевизията, където имената на героите са трудно произносими. Там е проблемът, а не в забрадките на няколко жени от Родопите.

Да заминават за Иран, там могат да живеят според ислямския канон! Какво е това безобразие, трябва да се забранят тия работи.

ЩЕ ви е бога простим, вяма да ми се зачулвате за да не играят палките! Ех, къде е бай Тошо, лека му пръст, щяхте да видите едни забрадки.... Възродителният процес беше грешка, защото сменихме само имената, трябваше да ги покръстим! До един! България добро не е видяла от исляма и неговите проявления. Какво стана с новините на турски? Нищо. Сега забрадките ще позволят. Е тогава ще видите вие, в България ли живеем или някъде другаде!!!

Те им дават миг свободате, те се опъват!

Като не искат да се снимат без забрадки да си отиват в Турция !! Каквото за нас така и за тях..

Мир вам следя коментарите от начало и това,което се пише няма граници

Компромис? Промени в правилниците? Хахахаха.... Пак ДПС стои зад тези номера! Подай му пръстче и ще ти глътне ръката! Това е ДПС. И Хитлер едно време е искал малко по малко и после какво е станало? ... Тук е България и законите и правилниците не бива да се променят по религиозни причини. Това ще означава че религията диктува, не традицията. А в България традиционната религия е християнството. Хайде тогава и ние, християните да се снимаме с кръстовете на шиите? Задължително! Хайде, щом ще се делим на едни или други, хайде. Сега се делим, после ще се гледаме като различни в очите и накрая? Сетете се! Проблемите идват от ДПС. Смажете ДПС и никой няма и да мисли да се забулва или да демонстрира религията си чрез официални документи, било то и за самоличност....

Да вървят в Анадола да видим дали ще им цепят басма там

Моето мнение не го поместиха! Но препоръчвам да си спомните една песен СТАНИ СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ

А знаете ли, че някои от тия женурята с яшмаците бораявят доста по добре с компютъра от повечето от нас, а за други работи (конспирация) да не говорим. Но иначе блестящо могат да се правят на недотаковани, че им се нарушават човешките права! Затова хора бдете и си опичайте акъла, да не стане второ Косово!

Каквото за всички такова и за мюсулманките ! Точно тая буква от корана трябва да спазват най - точно, всичките други завети спазиха , че до това опряха......

А българките не искат да се снимат с гащи, много им прикрава изгледа?!?

По време на възродителния процес всички опрекнаха Т.Живков, сега ми стана ясно ,че той е бил прав , като млад човек разбрах истината - как е бил използван възродителния процес , за спечелване изборите за демокрацията. В тая страна законите трябва да се спазват , от всички етноси.

Добри Чинтулов Стани, стани, юнак балкански Стани, стани юнак балкански от сън дълбок се събуди, срещу народа отомански ти българите поведи! Че сълзи кървави пролива във робство милий наш народ; високо той ръце простира да го избави вишний бог! И тъй ний много претърпяхме, но стига толкоз да търпим, да бъдем пак, каквито бяхме, ил' всинца да се изтребим. Докога, братя, да се губим? Защо да се не съберем? Така ли вечно ще се трудим и в робство всинца да измрем? Я вижте, братя, погледнете на ближните нам племена! От тях добър пример вземете как си прославят имена! Станете, братя, вий станете, начало покажете вий; и сабите си запашете, и помощ ще ви се яви. На помощ сърби, черногорци със радост ще се затекат, а и от север храбри руси тозчас ще да се появят. Догде е мъничка змията, елате да се съберем! С крака да й строшим главата, свободни да се назовем! Да стане лева наш балкански, от него вятър да повей, та полумесец отомански под тъмен облак затъмней! Да си развием знамената, да светне нашата земя, да си прославим имената, да гинат турски племена!

Като не искат да спазват българските и европейските изисквания и закони,вън,да си ходят там където им е родината и тяхното право.Тук нямат право и никой не е длъжен да се съобразява с техните капризи!

НЯМА ЛОШО-КАТО ИСКАТ ДА СЕ СНИМАТ С ШАМИЯ! АЗ СЪМ "ЗА"!!! ОБАЧЕ ЩОМ ДЪРЖАТ ДА ИМ СЕ ВИЖДА ШАМИЯТА, ДА ГИ СНИМАТ ГЪРБОМ! ПЪК ПОСЛЕ КЪДЕТО ИСКАТ ДА ХОДЯТ... (ДАЖЕ И НА ЮГОИЗТОК НЯМАТ ШАНС ДА ИДАТ ДА ПОЯДАТ РАХАТ ЛОКУМ)

1.Не е лоша идеята.Вече има места в България където български не се говори.Остава само да им се даде автономия и да си вземат държавата,тоест на нанашия гърб . 2.Пък никъде не е казано, че трябва да им издават паспорти - ще си стоят на село и ще си плащат глобите, като не спазват закона, а не канона! 3.Че да си ходят в Турция тогава! 4.Щом живеем в България законите са задължителни за всички!!!

Неможе законът е закон това НЕ е турция.Ако искат така да си ходат в турция.

...какво ще правят в Турция, там трябва да работят, второ и там никой няма да им разреше да не спазват законите....

Няма проблем! Да им се издават документи за граждани на Судан или на Саудитска Арабия. И д а си ги ползват там. Утре някой ще поиска да се снимат с бурка, с фередже и с маска като нинджа. Нема проблем - да се изнасят в странте, в които това е доминантния етно-културен и религиозен модел. Тука гологлави, с поглед напред, да се виждат и двете уши и т. н.

Паспортите им да се издадат на турски,а снимките да се направят в Турция!