За пореден път поругаха паметника "Майка България" във Велико Търново

През последните пет години това е поне четвърто посегателство върху щиковете на монумента

Обратно в новината

Коментари - За пореден път поругаха паметника "Майка България" във Велико Търново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този паметник се намира в идеалния център на града, в една градинка, точно пред Общината. Разбираемо е да няма видеонаблюдение, нито да се знае какво се случва там. То какво ли изобщо има в този град освен неугледни рушащи се сгради, тесни, криви, разкопани улици, дупки, строежи на грозни блокове без никаква инфраструктура и тежка селяния. Търново е западнал град, тежко ограбен, окраден и съсипан. Крепи се на разпадаща се бутафория в старата си част. стара слава и прииждащи окаяни хора от околните градчета. 20 годишното управление на невежи селяндури, бивши военни, лакеи и нищожества е на път да го доунищожи.

Нацията вече бъка от педерасти ,джендъри и комунисти сносните люде останаха малко

Ромлянина е казал - ние не крадеме - ние си береме жилязу

ПП и ДБ Пасти и Плрвнята

Ми толкова укри приехали, че няма как да е другояче...

При комунизма джендъри няма Има казарма. Ред и дисциплина

Руските тролове отвръщат на удара! Гаврят се с българските паметници! Сигурно са били от наркоманчетата на варненският безроден ром костадин от Израждане!

Криминал те тъпче анал

това са простаци от изграждане. Те взимат пари от руското посолство и са продали Майка България.

Ами сложете видеокамери!!!!!Общината се намира на 20 м по пряка линия. "УМНИ" ОБЩИНАРИ!!!!!!Дано на N път се сетя!

Ти към педерастите ли спадаш?

Старите хора не случайно са казали: С вашите камъни, по вашите . . . глави ! Защото мнозина се радват и възклицават тържествено, когато подобни вандали поругават паметниците на съветски войни из страната, от епохата на Втората Световна Война ! Хак, ви е предатели и неблагодарници !

Има камери, просто на никой не му се занимава да гледа, да търси...По-лесно е ротарианците да се бръкнат и да дадат за нов. В общината ги мързи да гледат.

Господа офицери, За пореден път помията залива остатъците от българското офицерство. Господа български офицери, ВРЕМЕ Е....

Такива ще си ги търпите!

Да се сложи караул да пази-войник, който да стреля на месо. А да видим като порне на крадеца д-то, дали .....

Ммммммммдааааааааааааааааааааааа, само мъжки момчета бяха комунягите, ко прикааш, мммммдаааааааааааааа.

Това описание важи за почти всички градове в България, големи и средноголеми...

Ти българин ли си или "съветски"?!

Да сравняваш цапането на паметници на окупатори, с кражба от паметник на български войници е присъщо само на малоумни путинофили, дето не знаят кои са им родителите и коя държава им е родина... С други думи, блядски копелета.

А защо няма видеонаблюдение? Общината няма средства? На никой не му пука?

За съжаление, всяка дума е вярна.

Има военно училище там, горкова ли не може да се осигури караул.

Емили, Глиги,Ицо наркомана,Хаджигейов или Бабукян!!Може да е и Дайнов !

За 35 метровия боклук в чест на съветските изверги - поробители в София, видеонаблюдението е осигурено от Столична община и се плаща с нашите пари, но за плметникът на Левски, примерно, или този на Майка България в Търновград не само не е осигурено наблюдение, но и се осветяват съвсем слабо нощем. Точно поради това, преди десетина години цигани откърти част от надписа на паметника на Левски, за да го върне на вторични суровини и да осигури ракията за вечерта. Виж, ако само посмееш да доближиш съветското чувело, което дори не е паметник, а откровена гавра с България и българите, те чака незабаван арест от постоянно дежурящите там полицаи, пак платени с нашите данъци...Не питайте кога ще се оправим, знаете го - когато демонтираме или сринем чуждите унизителни капища, и обновим и почетем нашите паметници, в прослава на български войни и пълководци. Дотогава ще сме руска губерния.

Гадно долно изродско племе - и майчиното си мляко продадохте!

За идиоти като теб - цял живот. Нищо ,че сме западна помийна яма! На теб ти харесва!

Нормално - едни мацат с боя, други рушат, трети пикаят върху паметници. Какво друго очаквате от анархията ?!?

Не само, че памет, няма?! А и и ще пикаят на останките ти. Това е плода на либерастията.

Не се прави на преродил се цар. Тъпо е. Ве можеш да съдиш нашият Род заради нещо, което е сторено от незнаен глупендър, но дори и това шитче, да е родно и българско, не значи, че всички сме толкова маалооуумниии!!! Разбра ли? Аннадъъмлоуу?

Ами сложете си видеонаблюдение бе дебили търновски. В центъра на града като няма къде сте инсталирали камери? По канцелариите дето се чукате ли?. Поне ги пуснете онлайн да се наслаждаваме на удоволствията ви крадливи изроди.

За съжаление само първото изречение е вярно. Останалото са само "хейтърски" коментари

Кмете, кво дириш тука? Няма ли някоя софра срга, или тъпа награда за получаване? Само това те интересува.

Добре де, кой е виновен, че никой не е отделил от "ценното" си време за да поясни, че този паметник по никакъв начин не отразява само руската армия, а още по малко съветската и е в памет на всички загинали по време на войната срещу Османските нашественици? Истината е, че участието на етнически руснаци в тази война е най минимално, а съответно и жертвите. Както и в сегашната война Русия праща на фронта най вече жива сила от съюзниците си, а не толкова етнически руснаци. Друга тема е българското опълчение, което макар да е ръководено от руски военни специалисти, разчиства пътя пред руската армия. Без него войната би била обречена на провал. Това, че масово българина не познава истината за собствената си история, а единствено пропагандата, обслучваща чужди интереси все повече ще води до подобни проблеми!

Съветски копеленца недоносени, тия, които рушат български паметници, са ваши сродници, с руски самоличности като вас. Бранят като светиня съветските чучела, пръснати като кравешки изпражнения по целокупната ни държава за унижение на племето ни, но мажат и трошат българските, които са им чужди и ненавистни. Помаци московски сте, нищо друго.

ㅤ

Никой нищо не е чул, никой нищо не е видял, пари за бежанци има, пари за камери и осветление няма. Колко удобно и колко лицемерно.

Съгласен 100%, само дето зле си поставил акцента в заглавието - ганьовщините са друг тип поведение и изказ, това при тия е помащина. Руска помащина, нищо друго.

ㅤ

Както винаги цветущ и не особено умен.

При "промяната" ще е така. Свиквайте

Промяната ще бъде пълна - мъжете на жени, децата на безполови, без семейни ценности и религия. С две думи - социалистическа утопия.

Няма нужда от видеонаблюдение. Просто да намажат с грес, или някаква мазнотия, частите по които могат да се катерят тиквениците. На сутринта ще имат 3D снимка в цял ръст на примата, долу на плочките. Първите 2-3 вандала като се пребият ще спрат и другите говеда. Просто, евтино и ефективно. Като се замисля и машинно масло ще свърши работа.

Подчовешката измет която осквернява паметници е добре известна.

Народ, който не си цени историята няма бъдеще !

Децата не са виновни че са прости. Управляващите пък за нищо не са виновни - ние сме ги избрали. Пишете само за себе си.

Джилязу и баакър береми ...бате сичку береми!А може и на някое наркоманче да му с свършил материала. А защо дори и да стане чудо и полицията да залови изгода не може да бъде наказан защото това в дребно хулиганство и кражба на предмет с невисока стойност.Явно трябва да се промени закона както и за кретените които шарят стени и влакове със спрей.

Няма бакър, няма мед! Тук става въпрос за оригинални щикове, които са почти чисто желязо, за което на вторични няма да дадат и жълти стотинки. Що не сложат някоя камера там? Със сигурност ще е интересно що за кретен върши подобни простотии.

БАнка има насреща по алеята към паметника. и тя няма камери .. Повярвах.. Мързел явно

Нищо от написаното не разбра, нали, педал московски?

Такъв си, не споря.

Защо българските паметници са уродливи, отблъскващо грозни, а руските не са, ами защото сме робски народ, изроди без национална чест и достойнство, лакей, прислужници, слуги.. принер мунчо кримски.