За пореден път поругаха паметника "Майка България" във Велико Търново

През последните пет години това е поне четвърто посегателство върху щиковете на монумента

Обратно в новината

Коментари - За пореден път поругаха паметника "Майка България" във Велико Търново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Решението е просто-сложете камери! Средствата дето отиват за възстановяване може и да са достатъчни за камера

верно македонците скандират

Или иначе казано, продължаваме промяната.

да няма видеонаблюдение, та отсреща е общината с великия кмет Панов, герберът, който посреща Пеевски. От другата страна е домът на армията, ресторант, пощата и т.н. На пъпа на Търново.

При това 5 пъти.

Тия от ротари клуб, да не са го осквернили сами, за да осмислят съществуването си и поставянето на мансонски знаци по паметниците?

Сърби, руснаци, русофили не одобряват Майка България.

ме я одобряват и даже са я бомбардирали през ВСВ...

Грешиш тези , които мразят България сте евреи, турци, цигани, македонци все фекалии...

В YouTube е казано ясно: https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Поругаването на паметници го започнаха натовските тролчета и ето ви сега резултат-разви се като масов спорт. Простотията у нас се налага чрез финансиране от САЩ. Ето това ви е резултатът от сътрудничеството със САЩ- масова простотия и обезличаване. На едни Северно-македонски извращения не може да реагира България! Българите изчезват като народ с най-високи темпове в света! Плюйте социализма и бъдете доволни! Чгаризация и циганизация. Прост народ и слаба държава!

Ти колко деца си направил, за да не изчезват българите ?!

Пази боже този да е направил. По руския закон - децата на робите са роби.

Паметници и църкви започнаха до поругават комунистите 1944-та с руската окупация. Резултатът е прост народ, слаба държава, култура кочина.

Вместо да слагат някакъв евтин метал дето го крадат индийците, по-добре да сложат едно облагородено 24 каратово кюлче може и от чекмеджето на един известен политик да е, те не са много големи. Така ще дойде някой български политик и ще облагороди паметника като си вземе кюлчето. Къде по-добре да четем че е благородно ограбен вместо че е поруган паметника.

ама ти пръсна тъпомера като бомба .

Паметника се намира в самия център на града пред общината. И НЯМА КАМЕРИ! Варум бе, Гюнтер? Всеки квартален магазин си е сложил камери.

Виж за МОЧА в София има камери и недай си Боже се опиташ да направиш нещо, за секунди идва полицията.

На паметника на американския пилот бомбардирал София има ли камери бе капут?!

Вандали събарят по цял свят монументи и статуи.Неудачници.

Ми сложете ги тия камери бе

Ами щом за 5 години не са проумели, че трябва да поставят видео-наблюдение, значи всичко е ОК. Може би в следващите 5 год. и да го проумеят...

Пари за осветление на съмнителните имоти на Трошана има, а за осветление и камери на паметника няма. Герберастка им работа.

Не съм учуден. Още преди 15-тина години в Пловдив, където живея, привечер видях в градската градина едни убавци да минават край паметника на Христо Ботев. Един от групичката се отдели и отиде да се изпикае в основата на постамента. Преди да си извади органа заяви с насмешка "Той не умира" и после, докато уринираше се провикна "кеееф". Групичката му одобрително хихикаше. Не бяха цигани или някакви други. Говореха си на чист български. Просто това ни е "матерЯлът".

Си е, няма какво да се лъжем

Отдавна циганите не говорят на цигански , дори и по между си !

Как да няма видео наблюдение.. Паметникът е точно срещу Общината. През ден пускат клипове на превишаващи скоростта, снимани с камерата на Общината

Ами сложете видеонаблюдение, елементарно и евтино решение.

Защо българските паметници са уродливи, отблъскващо грозни, а руските не са, ами защото сме робски народ, изроди без национална чест и достойнство, лакей, прислужници, слуги.. пример мунчо решетников-кримски.

Ако се чувстваш мърша, чувствай се! Аз и моите приятели не сме.

Защо българските паметници са уродливи, отблъскващо грозни, а руските не са, ами защото сме робски народ, изроди без национална чест и достойнство, лакей, прислужници, слуги.. принер мунчо кримски.

Няма бакър, няма мед! Тук става въпрос за оригинални щикове, които са почти чисто желязо, за което на вторични няма да дадат и жълти стотинки. Що не сложат някоя камера там? Със сигурност ще е интересно що за кретен върши подобни простотии.

Джилязу и баакър береми ...бате сичку береми!А може и на някое наркоманче да му с свършил материала. А защо дори и да стане чудо и полицията да залови изгода не може да бъде наказан защото това в дребно хулиганство и кражба на предмет с невисока стойност.Явно трябва да се промени закона както и за кретените които шарят стени и влакове със спрей.

Децата не са виновни че са прости. Управляващите пък за нищо не са виновни - ние сме ги избрали. Пишете само за себе си.

Народ, който не си цени историята няма бъдеще !

Подчовешката измет която осквернява паметници е добре известна.

Няма нужда от видеонаблюдение. Просто да намажат с грес, или някаква мазнотия, частите по които могат да се катерят тиквениците. На сутринта ще имат 3D снимка в цял ръст на примата, долу на плочките. Първите 2-3 вандала като се пребият ще спрат и другите говеда. Просто, евтино и ефективно. Като се замисля и машинно масло ще свърши работа.

При "промяната" ще е така. Свиквайте

Промяната ще бъде пълна - мъжете на жени, децата на безполови, без семейни ценности и религия. С две думи - социалистическа утопия.

Тъпо Седларов,тъпо! И ти си от тези дето рушат паметници. Социализма му виновен! При соца имаше България най-високите постижения в развитието,стопанството и спорта. По ниво на образование и наука бяхме сред водещите в света! Произвеждахме и космическа апаратура,а народът ни се умножи до 9 милиона. За какъв джендъризъм ми говориш при соца бе,празна манерка!

Никой нищо не е чул, никой нищо не е видял, пари за бежанци има, пари за камери и осветление няма. Колко удобно и колко лицемерно.

Съветски копеленца недоносени, тия, които рушат български паметници, са ваши сродници, с руски самоличности като вас. Бранят като светиня съветските чучела, пръснати като кравешки изпражнения по целокупната ни държава за унижение на племето ни, но мажат и трошат българските, които са им чужди и ненавистни. Помаци московски сте, нищо друго.

Както винаги цветущ и не особено умен.

Бае Ганя

Такъв си, не споря.

Отново си пролича какви примати сте натовските тролчета! Много си прост бре,аланкоолу! Това с поругаването на паметници вие го започнахте и ето ви сега резултат-разви се като масов спорт. Простотията на акциите подпомагани от американското посолство е безгранична! Ето това ви е резултатът от сътрудничеството със САЩ-простотия,чалгаризация и з циганизация. Прост народ и слаба държава!

Отново си пролича какви примати сте натовските тролчета! Много си прост бре,аланкоолу! Това с поругаването на паметници вие го започнахте и ето ви сега резултат-разви се като масов спорт. Простотията на акциите подпомагани от американското посолство е безгранична! Ето това ви е резултатът от сътрудничеството със САЩ-простотия,чалгаризация и з циганизация. Прост народ и слаба държава!

Добре де, кой е виновен, че никой не е отделил от "ценното" си време за да поясни, че този паметник по никакъв начин не отразява само руската армия, а още по малко съветската и е в памет на всички загинали по време на войната срещу Османските нашественици? Истината е, че участието на етнически руснаци в тази война е най минимално, а съответно и жертвите. Както и в сегашната война Русия праща на фронта най вече жива сила от съюзниците си, а не толкова етнически руснаци. Друга тема е българското опълчение, което макар да е ръководено от руски военни специалисти, разчиства пътя пред руската армия. Без него войната би била обречена на провал. Това, че масово българина не познава истината за собствената си история, а единствено пропагандата, обслучваща чужди интереси все повече ще води до подобни проблеми!

Съгласен 100%, само дето зле си поставил акцента в заглавието - ганьовщините са друг тип поведение и изказ, това при тия е помащина. Руска помащина, нищо друго.

Кой ти каза,че руснаци нямало в руската армия бе,умник! Марсианци ли казваш имало? Ами то по имената на паметниците на загиналите си личи какви са били войниците. Ако пък не си още не може да го осмисли това между ушите ти то има и европейска преса и османски доклади и кореспонденция. Опълчението разбило турската армия! Леле-леле! Дайте си му хапчетата на тоя,явно забравя да си ги пие!

Кой ти каза,че руснаци нямало в руската армия бе,умник! Марсианци ли казваш имало? Ами то по имената на паметниците на загиналите си личи какви са били войниците. Ако пък не си още не може да го осмисли това между ушите ти то има и европейска преса и османски доклади и кореспонденция. Опълчението разбило турската армия! Леле-леле! Дайте си му хапчетата на тоя,явно забравя да си ги пие!

Ами сложете си видеонаблюдение бе дебили търновски. В центъра на града като няма къде сте инсталирали камери? По канцелариите дето се чукате ли?. Поне ги пуснете онлайн да се наслаждаваме на удоволствията ви крадливи изроди.

Не само, че памет, няма?! А и и ще пикаят на останките ти. Това е плода на либерастията.

Нормално - едни мацат с боя, други рушат, трети пикаят върху паметници. Какво друго очаквате от анархията ?!?

Гадно долно изродско племе - и майчиното си мляко продадохте!

Не се прави на преродил се цар. Тъпо е. Ве можеш да съдиш нашият Род заради нещо, което е сторено от незнаен глупендър, но дори и това шитче, да е родно и българско, не значи, че всички сме толкова маалооуумниии!!! Разбра ли? Аннадъъмлоуу?

За 35 метровия боклук в чест на съветските изверги - поробители в София, видеонаблюдението е осигурено от Столична община и се плаща с нашите пари, но за плметникът на Левски, примерно, или този на Майка България в Търновград не само не е осигурено наблюдение, но и се осветяват съвсем слабо нощем. Точно поради това, преди десетина години цигани откърти част от надписа на паметника на Левски, за да го върне на вторични суровини и да осигури ракията за вечерта. Виж, ако само посмееш да доближиш съветското чувело, което дори не е паметник, а откровена гавра с България и българите, те чака незабаван арест от постоянно дежурящите там полицаи, пак платени с нашите данъци...Не питайте кога ще се оправим, знаете го - когато демонтираме или сринем чуждите унизителни капища, и обновим и почетем нашите паметници, в прослава на български войни и пълководци. Дотогава ще сме руска губерния.

За идиоти като теб - цял живот. Нищо ,че сме западна помийна яма! На теб ти харесва!

Бае Ганя

Нищо от написаното не разбра, нали, педал московски?

А защо изобщо се изкупуват метали ,а не е държавен монопол бе? Капиталистическо нато идмекярче джендърско!

Емили, Глиги,Ицо наркомана,Хаджигейов или Бабукян!!Може да е и Дайнов !

Има военно училище там, горкова ли не може да се осигури караул.

А защо няма видеонаблюдение? Общината няма средства? На никой не му пука?

Да се сложи караул да пази-войник, който да стреля на месо. А да видим като порне на крадеца д-то, дали .....

Такива ще си ги търпите!

Господа офицери, За пореден път помията залива остатъците от българското офицерство. Господа български офицери, ВРЕМЕ Е....

То българското офицерство се видя че е руско по скоро !!! Българското май са го избили преди 44. Тогава офицер е било гордост народа се е гордеел с офицерите си през соца взеха да им викат шапкари зелени чорапи и всякакви такива кофти епитети

Старите хора не случайно са казали: С вашите камъни, по вашите . . . глави ! Защото мнозина се радват и възклицават тържествено, когато подобни вандали поругават паметниците на съветски войни из страната, от епохата на Втората Световна Война ! Хак, ви е предатели и неблагодарници !

Ти българин ли си или "съветски"?!

Да сравняваш цапането на паметници на окупатори, с кражба от паметник на български войници е присъщо само на малоумни путинофили, дето не знаят кои са им родителите и коя държава им е родина... С други думи, блядски копелета.

Ами сложете видеокамери!!!!!Общината се намира на 20 м по пряка линия. "УМНИ" ОБЩИНАРИ!!!!!!Дано на N път се сетя!

Има камери, просто на никой не му се занимава да гледа, да търси...По-лесно е ротарианците да се бръкнат и да дадат за нов. В общината ги мързи да гледат.

БАнка има насреща по алеята към паметника. и тя няма камери .. Повярвах.. Мързел явно

това са простаци от изграждане. Те взимат пари от руското посолство и са продали Майка България.

Руските тролове отвръщат на удара! Гаврят се с българските паметници! Сигурно са били от наркоманчетата на варненският безроден ром костадин от Израждане!

Криминал те тъпче анал

Ми толкова укри приехали, че няма как да е другояче...

ПП и ДБ Пасти и Плрвнята

Ромлянина е казал - ние не крадеме - ние си береме жилязу

Нацията вече бъка от педерасти ,джендъри и комунисти сносните люде останаха малко

При комунизма джендъри няма Има казарма. Ред и дисциплина

Ммммммммдааааааааааааааааааааааа, само мъжки момчета бяха комунягите, ко прикааш, мммммдаааааааааааааа.

Ти към педерастите ли спадаш?

Този паметник се намира в идеалния център на града, в една градинка, точно пред Общината. Разбираемо е да няма видеонаблюдение, нито да се знае какво се случва там. То какво ли изобщо има в този град освен неугледни рушащи се сгради, тесни, криви, разкопани улици, дупки, строежи на грозни блокове без никаква инфраструктура и тежка селяния. Търново е западнал град, тежко ограбен, окраден и съсипан. Крепи се на разпадаща се бутафория в старата си част. стара слава и прииждащи окаяни хора от околните градчета. 20 годишното управление на невежи селяндури, бивши военни, лакеи и нищожества е на път да го доунищожи.

Това описание важи за почти всички градове в България, големи и средноголеми...

За съжаление, всяка дума е вярна.

За съжаление само първото изречение е вярно. Останалото са само "хейтърски" коментари

Кмете, кво дириш тука? Няма ли някоя софра срга, или тъпа награда за получаване? Само това те интересува.