За пиенето

Аз останах жив. Случайно. Благодаря, Господи! Иван Ласкин умря. Господ да го прости

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля ви не пише глупави пожелания за починал,като : Мир на праха му....и лека му пръст !? Мислете преди да пишете и не използвайте комунистическа (атеистична) терминология за починалите ! В тленното тяло(прах) няма мир,нито пък тялото усеща колко е тежка пръстта

Алколизма е погубваща страст,като всяка друга страст ! Само тия,които имат страх от Бога и знаят какво ги сполетява тия ,които умират не променили се,тоест със страста си къде отиват ! Словото Божие не ги е променило,няма друго какво да ги промени ! Без вяра се умира и духовно(вечно) и физически за винаги !

Алкохолизма е различно от пиенето на алкохол. Също както тичане за здраве и тичане до припадане.

Васко от село Рупча е жив сред нас.Отиде си безотговорния и самовлюбен в алкохола Иван. Мир на праха му и късмет на милото му семейство .

Какъв мир,какъв прах...безбожнико !? Може ли в тленното да има мир ? Мислиш ли като пишеш,осъзнай се и не пиши глупости ! Оправи си речника и изхвърли комунистическата терминология !

тия пият до умиране, защото съзнават, че не са никакви творци и таланти, а обикновени шмекери!

Проверете в нета , пълно е с независими разследвания за причините на трагичната съдба на едни от най-талантливите и красиви хора. Пропили са се, дрогирали са се, убивали са се заради болката, която са преживяли от насилване от пефофили или маниаци. Индустрията трябва да се разследва. Най-талантливите загиват, а тези които ги менажират гонят 100.

Знам, че алкохолизма е голям бич, а отказването, непрестранна битка, често без резултат. Затова го наричат пристрастяване. Но как да се съглася, че тези които не са алкохолици са фалшиви? А тези, които са са нормални. Не е така, разбира се. Може би имат повече късмет, това да. А др Терзиев би трябвало да знае, че има и други много мъчителни битки за цял живот.

Браво пич , напълни ми душата !!! Дай си адреса да ти пратя две каси Мастика !!!

Гъз глава затрива... Е казал българина... Иначе бог да го прости Ласкин...

За Ласкин - нищо, от уважение към близките му! А ти Калине пиенде нищожно, си се опитал да оправдаеш слабостта и зависимостта си към алкохола с това, колко велик се чувстваш когато си пиян. Такива като теб, постоянно търсят убежище в алкохоните пари, без да се интересуват какво причиняват на близките си. Безгръбначните и безхарактерните решават проблемите с алкохол изпадайки в безпаметност, това е универсалното ви решение. И като апогей на наглата си демагогия си поставил себе си и Ласкин в списъка между Скот Фицджералд, Тулуз Лотрек, Владимир Висоцки и Ърнст Хемингуей, хм, може и да си приличате по нещо с тях, например по това, че сте обичали чашката, нооо огромната разлика между тези велики творци и мъже и вас безпаметните пияндета е, че творбите им са класика и се знаят в цял свят а за вас, нещастни пияндурници никой не е и слушал по далеч от село Рупча!

Като ги гледам все велики хора. Да не забравяме и Гагарин.

kitty2@

Ако сте чели Калин би трябвало да ви е ясно,че той пише повече за любовта и приятелството,а алкохола сам си се подиграва със себе си.Какво сте си навили тази пружина в главата,че рекламира алкохол.

Човек, който не осъзнава, че има сериозен проблем с алкохола и не желае да намери решение заслужа да умре от пиене. Ама бил артист, художник, атомен физик ... или клошар, няма никакво значение.

Да бе, от пиене, че да умре с кеф! Заслужава да умре от трезвеност! Проблемите с егото пък даже няма да ги споменавам, щото да каже, че заслужава да умре в забвение би било прекалено жестоко!

И аз като ударя няколко ракии ставам велик. Карам като Фитипалди, разбирам от политика, спорт, ракетна наука и правя Айнщайн и теорията му на пух и прах. А как само пея - Карузо би се скрил и почувствал като най-големия бездарник пред мен. А бе стаеам веУик...

Мнооого е досаден този псевдоинтелектуален льольо и неговото непосилно битие.

Някои пият от радост, други от мъка, а трети - от сутринта.

А някои-от четвърти клас.

Айде бе, от пиене се умирало! Умира се от прекаляване, а това може да се направи с вода, с алкохол, с твърде много "здравословни" храни, със спорт, с работа, с почивка и т.н.! Като не можеш ти да контролираш пиячката, ами тя теб, не се тикаш в групата на алкохолните ентусиасти!

1- Цинично и неуважително към Ласкин и семейството му; 2 - Използва трагедията, сполетяла едно семейство да изтъкне колко е страдащ и неоценен; 3 - Звездомания - Започва с "Аз" и завършва с имената на световни класици, към ни внушава, че и той принадлежи. Къде са Керуак, Фицджералд, Буковски, Хемингуей, Лотрек, Лермонтов, Висоцки и къде е той???

Конкретно Буковски, Хемингуей и Висоцки би било много уместно да не ги пропуска в контекста на тая негова, както добре сте подчертала, нарцистична елегия.

в големи количества е слабак, никакъв мъж и егоист към близките си. Слабо самочувствие, самоунижение и усещане за несправяне с живота. Алкохолът не прощава, но болката на пиещия е несравнима с болката на близките му. Ако той можеше да я почувства, особено онази след смъртта му, щеше да спре веднага, докато не е късно.

Аа имам огромни проблеми, в личностен план. Никой не ме уважава, жена ми, децата ми, родителите ми. Истински приятели едва ли имам. Нищо свястно не мога да направя, аз един безполезен човек. По Коледа и нова години изпих две бири, и изпуших една цигара с един колега.

Това е много гадно, дръж се пич.

Поговори с психолог. И помни, уважението започва с уважение към самия себе си. Ти сам уважаваш ли се? Не си ли се поставил в положение да позволяваш всеки да прави с теб каквото си пожелае?

Това ирония на статията е, или е истина?

Пълни глупости е написал тоя шапшал.

как да си оправдае слабият характер,като се сложи в групата на великите умове!Оня чърчил,брежнев,а сега и юнкер(нарочно пиша с малки букви) са все извисени интелектуално умове :Д

От написаното разбирам, че алкохолиците са неразбрани "герои"

Кютук ! Обяви слабостта за сила . Много хора пият , но не го афишират , не занимават другите с това и не правят актив от това . Аман от тази БГ виртуална интелегенция . Погледнете БГ интелегенцията преди 60 и повече години - в начина си на живот няма нищо общо със сегашната измислица .

Г-н Терзийски, Вие сте егоистичен з----к, както повечето алкохолици. Дори не се опитвате да разберете близките на хората с тази зависимост, както аз не мога да разбера вас. Ако само можехте усетите нашият гняв, безсилие, унижение..., може би щяхте да спрете. Но вие сте просто един егоистичен з.....к.

Какви глупости пишеш бре! От теб ли да взимам пример за мъжкар? Пука ли ти за твоето семейството? Гледаш ли страданието им? Гледаш как ги напускаш от този свят и не направиш нищо? Обичаш ли ги с цялото си сърце и душа? Благодариш на Господ. Вземи да благодариш на близките около себе си, че те търпят с годините такъв. Сега си доволен след вековното си мълчание, че си написал нещо толкова "истинско". Леко ти е. Един ден каква история ще пишат за теб? И най простия пример, че алкохола на никого не прощава го забравихте всички.

Да си пияница безспорно е долно, срамно и жалко, както и грозно. Както и не съдържащо нищо велико или интелектуално в себе си. Но се съмнявам, че сте разбарли това, което е искал да каже човека: "Оголен, като нерв, гол и одран...и осъзнат - осъзнаващ колко всъщност ужасен, кошмарен и безсмислен е животът". Поне нас, българите, са ни докарали до ръба и до това, всеки ден си задаваме подобни въпроси. А упойката е различна - за едни алкохол, за други дрога, за трети власт, за четвърти издевателства над останалите, за пети мания за величие и т.н. Народ, докаран до там, че единствената му утеха е порция упойка вечер. Но често тя почва да не действа и води до увеличаване на дозите. Затова и живеем в паралелен свят, не в истински - в света на фалша и упойките. Защото като народ не смеем да се изправим и да кажем истината за нас и това, което се случва с народа и държавата ни право в очите - без упойка. А защо Ласкин е пиел - той сам си знае. И това си е негов проблем и той е платил с най-скъпото - живота си. Независимо дали е бил обикновен къркач или къркач-интелектуалец. Дано другото да сме го разбрали и дано обществото ни успее да излезе от упойката, в която вече доста време вегетира.

Подкрепям!

Леле , леле нищо не убива волята така както алкохол, наркотици и комар!!

"Животът е несправедлив. Приеми го. (Бил Гейтс)" ... И точка. Статията е написана от слаб човек. Съжалявам за обидените.

Не познавам човек който да не пие. И аз пия, но съвсем нормално (50-100гр.) Това да избягаш от реалността със алкохол е завършвало само по един начин и той е виден! Алкохола няма да реши проблемите, той не лекува душата- напротив. Алкохола не прощава, изхода е само един!

... във Васко да Гама от село Рупча много точно са избрали това леке - Иван Ласкин, ако не беше този му характер - лайнасрки, филма нямаше да е така ясен по смисъл! ... пиянде, а го направиха национален герой!

Усещам една злоба към непиещите. Многократните повторения не са характерни за добрите писатели , а за подпийналите хора , нали !! Това с оголването и дрането го разбрахме

Светла му памет на ИВан! Но не съм съгласен за бездарния опит с това така да го наречем "есе" писано от един алкохолик в момент на абстиненция!! Не се опитвай да прокламираш идеите си за алкхолизма като душевно състояние псевдо-писателЮ!! Заради такива алкохолици (които само се мислят за творци) изкуството във всичките му форми ГУБИ!! Иван беше- освен свестен човек- АРТИСТ, не само на сцената! Лошо е, че позволи на обичта му към алкохола да надделее над обичта му към семейството и приятелите!! Това е истината, както на много други творци-душатаму се оказа прекалено нежна и ранима за действителността!! И точно тази ранима душа, сърдита като малко дете на лошия свят-искаше да се огради от него и да се отдели от лошотията наоколо! Съболезнования за близките!

Калине, напий се като за последно и ни остави на мира с глупавите си разсъждения! Ама за последно - обещай! И отивай при Ласкин да си ортувате! И аз пия , ама вечер по две глътки за дезинфекция !

... и как точно алкохола "дезинфекцира" и от какво? ... неук си ти и прост!

А ти може да се мислиш за много умен , ама грам не си досетлив и нямаш и милиграм чувство за химор! Разбира се , че не пия за да дезинфекция! И да - силен алкохол може да се използва за дезинфекция - казват му спирт! И така нататък , господин умник ...

Малеее, какъв въпрос-за 100 000?Как го измисли тъпата ти глава?

подобен АПОТЕОЗ в полза на клетите философски пиещи, очакваме да разголиш наранената душа някой наркозависим по същия нелеп начин. Философски се запитай дали е останало нещо от душата ти изобщо след тази чутовна ПРОСТОТИЯ, която си "изкакал" тук !! :(((((

Няма никакво геройство в напиването до безпаметност. Ама никакво. Нито свръхинтелект и свръх чувствителност. Това е за слаб човек с много комплекси. С травми от детството или чувсто за непълноценна кариера или личен живот. Е да, ама , ако всеки си решава проблемите с бягство? Просто почваш да пиеш и теглиш една на всичко. Защо? Как? Какво променяш? Ами децата ти? На кого ги оставяш? Как ще те запомнят? Ясно е- като един слаб пияница? Не си струва !

Прав си , а и не дотам, Калине! Какво да кажем за хората, които не пият по медицински причини/ между които съм и аз/? Да, пие ми се , ама съм ограничен, и не по моя воля и желание.

Да разбирам, че този, който не пие не струва? Някаква мижитурка, която не може да осмисли какво е живота?

Това тряба да е една епитафия на живота на Ласкин. "Той беше един оголен нерв на обществото". Ми дайте да се напием всички за да видим истината. Абсолютна простотия написана от един псевдо писател.

Бог да го прости Иван Ласкин!

Казват че алкохола и наркотиците са прекият път към щастието за слабохарактерните хора ... инак и аз обичам да си покръквам :)

Нито Хемингуей, нито Фиджералд са се докарали до гроба от пиене.

Фицджералд е писал повечето си творби пиян или дрогиран. Мисля че умира заради наркотиците.

не разбрах Кадийски оплаква ли се, извинява ли се, съчувствие ли търси или просто е облякъл алкохолизма в целофан. Имахме в махалата един каруцар- Сандо. Пиеше на поразия и си умря от алкохолизма. Той по малко важен ли е за живота от тези двамата алкохолици защото са писател, артист или пък бил той художник. Сандо не можеше да напише такава изгъзица за алкохолизма. Не можеше да украси махмурлука си със сложни, но несъдържателни доводи, което не прави техния нито по красив нито по извинителен.

Поредният писач смелчаг който безстрашно ръси "Майната ви" на всички от клавиатурата и топлата си миша дупка. Пък ела чиче, срещни ме, заговори ме, обясни ми драмата на алкохолика и колко достойни за уважение са тези безволеви утрепки, тегли ми една... след което се напишкай като малко дете.

Какъв пример даде г-н Ласкин с живота си и за кого?!

Аре стига пиянски брътвежи

Един съвет до пияницата-Избърши си сополите и спри да се самосъжаляваш. Жалък си в оправданията на пиянството си. И не сравнявай Хенмингуей с приятелчето си и със себе си. Голяма наглост е.

ще дава "ценни" съвети на хората........видиш ли, алкохолизма е смисълат на живота!

В алкохола няма нищо възвишено Калине!

На лудите, алкохолиците и малките деца не трябва да им се разрешава за се изказват свободно, защото плещят големи тъпотии.

ГНЕВЕТЕ! ПРОСТО ВИЖДАМЕ БОЛНОТО МИСЛЕНЕ НА АЛКОХОЛИЦИТЕ ! ЛЕКУВАЙ СЕ, ЧОВЕЧЕ!

Много нагло - пияница, да обяснява колко е тежко да си пияница. Калинчо, едно е сигурно - когато един ден си отидеш от този свят, голяма част от хората ще те обявят за невероятен писател, ще обяснят колко добър човек си бил приживе, колко страхотен човек си бил всъщност. А другите - ще бъдат откровени - ще те обяват за обикновено пиянде.

Разбрах статията На Калин му трябва пиене, за да се чувства мъж. - Ти мене уважаваш ли ве?