За първи път ваксина за варицела ще се продава у нас

Ваксината няма да бъде задължителна и ще се поставя само по желание на родителите

Обратно в новината

Коментари - За първи път ваксина за варицела ще се продава у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А вие, dotan, какви медицински доказателства ще ми предоставите за да повярвам. Моля, зачетете листовки, и то оригинални листовки на ваксини. Популистките исторически данни затова как изчезнали болестите през вековете не ми ги пробутвайте. Как когато продължаваш да инжектираш живи или инактивирани микроорганизми/общо казано/ нещо може да изчезне? След като поддържаш размножаването му. Защо се крие, че има спорадични епидемии от коклюш, и то при ваксинирани, след като им е "ефективна" ваксината? И това се казва от единици лекари, когато все пак на някои родители им светне и се сетят да пуснат изследване точно за коклюш? Иначе ги лекуват от измислени пневмонии и бронхити и отричат да е коклюш? Защо?

Много си гламава. Сигурно продаваш хомеопатични боклуци. Няма какво да е друго! Предполагам лекуваш Варицела с Осцилококцинум. Знаеш ли какво е това Чума, Вариола....знаеш колко хора измряха в последно време от Морбили за това, че не са ваксинирани. И само един малоумник може да каже, че Варицелата е безобидно заболяване!

D_T

Убедил съм се, че с такива като вас няма смисъл да се спори. Каквито и аргументи и доказателства да ви представя ще продължите да си намилате в стил "БГ Мама", а аз нямам толкова време за губене... Всичко е въпрос на избор! Не се ваксинирайте, не ползвайте лекарства защото всичко това е конспирация на големите производители на ваксини и лекарства... Както казах избора е Ваш! А колкото до така наречените от вас оригинални листовки - документите за одобрение на всички лекарства/ ваксини продавани/ използвани в БГ могат да бъдат намерени на съответни специализирани страници. За каквото ме е интересувало (ваксините на детето ми) съм чел където и каквото трябва за да направя своя информиран избор... не бих разчитал на псевдо научни разработки тиражирани като "доказателства" за вредата от ваксините публикувани на страници с гръмки имена и съмнителни "учени" стоящи зад тях - много често без никакво медицинско образование... Бъдете здрава и хубав ден. Не мисля да си губя повече времето с Вас.

Ама, моля ви се! Колко сте великодушни! И двамата нищо не казахте. Обичайните дрънканици без аргументи. Неясни, мъгляви, опитващи се да осмеят избора на другите. Варицелата откога е опасна болест? Единствено плашат с възможните усложнения след нея -бронхити, пневмония. Да не би да живеем в гета, недохранени? Има и такива. Но всеки знае кои са те. Почвате с " с такива, като вас няма нужда да се спори, защото каквито и аргументи да ви представя". И къде са ви аргументите? Тия приказки са с цел отклоняване на вниманието и опит да се вменява снизхождение към все едно ментално увреден човек / от ваксини например :)))) /. Не ми минават. Тия изхлузванки от отговор само от нищоказващи хора съм ги слушала. Аргументи, моля, аргументи! Да ми отговорихте на въпроса за коклюша? Нали от много "чел където и каквото трябва " източници сте се информирали. Между другото, много са авторитетни тези "чел където и каквото трябва " в наУчнИте среди :))). До тук разбрах, че любимия ви аргумент е " вие сте от БГ мама". :)))))) А чел ли сте листовки от сайта на производителя и разработчика? А ти, М7, интересно с какво лекуваш варицела? Не съм чувала някой да е лекувал леките й форми. Лекуват се усложнения от нея. И т'ва морбили голяма драма, бе:)))) Я, кажи колко са измрели от стъкмистиката! Значи, да ти кажа, според теб повечето лекари са малоумници- защото наистина казват, че е безобидно. Но не тези лекари назначени да дрънкат по ТВ.

Ивета ли си каква си, не си никакъв лекар , а едно плямпало от БГ Мама. 37 души има починали от Морбили през 2018 г в Европа. Както казах вече, ти си от тези наглеци , които продават хомеопатични боклуци! 120% съм сигурен! И когато аз съм учил медицина ти си цъкала в интернет да се учиш на Хомеопатия!

Жалко, че бегемама не вярва във ваксини

Отново с ваксини. Варицела е толкова леко заболяване и хубаво дете да изкара и да получи естествен имунитет.Престанете да мислите хора за тъпи.

За невинно детско заболяване, което оставя имунитет за цял живот докторите Мангъров и Кунчев са внесли ваксина, с която да досъсипват здравето на българите.

Невинно само при малките деца. Ако питате някой преболедувал като възрастен няма да ви каже, че е невинно. При възрастните има сериозни, често смъртоносни усложнения. Понякога и при деца. Пише, че е незадължителна т.е. чудесно - нека има вариант, за тези, които преценяват, че има нужда. Какво се пените.

Едно въпросче- защо не се страхувате от болести, за които няма ваксини? Също толкова опасни. Не ви ли прави впечатление, че хората се страхуват от това, за което им внушават страх и паника.

поредната олигофрения!

А тъй! Почвайте и тая глупост.Ваксиналният вирус е жив. Ще има бум на херпес Зостер от нея. ДА е честито на печалившите фенове на "безплатното сирене в капана".

Ще има бум на тъпоъгълници като теб.

Ако се информирате повече, вместо главата в пясъка ще имате по-смислени аргументи. Щото такива, като горните ви, говорят само колко сте празнословен.

D_T

А Вие Ивета може би на база медицинското си образование и големия си опит в сферата на медицината правите подобни прогнози... ах съвсем забравих, че вие антиваксърите на медицината и клиничните излседвания не вярвате. Вярвате само на доказано склъпени статии, много от които с доказано нагласени резултати... Дишайте дълбоко това няма да е задължителна ваксина...