За какво са й на Турция руски зенитно-ракетни комплекси?

Решението на Анкара за С-400 е продиктувано от политически съображения, а не от военна необходимост

Обратно в новината

Коментари - За какво са й на Турция руски зенитно-ракетни комплекси? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е просто жест към Рисия и наказание към САЩ, които не предадоха Гюлен. Ракетите могат да свършат работа само срещу ответен удар от Гърция . Това са едва 4 установки не е сериозно да се юисли че гарантират сигурността на страна с размерите на Турция .

В света се продава все повече оръжие.Турсия се стреми да вземе голям дял от пазара и то нна оръжие с постояна подръжка.Такива са самолетите и зенитните батареи.С БАЕ разработва ТF-Х и има договор за двигателите с Ролс-Ройс и ще бъде по добър от СУ-57.Пазар за ракетни комплекси има и не биха се лишили и от тзи пари

С400 са им з защита от САЩ. Все пак ппитя за преврат започна от обучаваните във САЩ летци. Сащ макар и партньор в натобсе оказаха и най голям враг.

Най неразумно би било да се разчита на "съюза" на Нато

Парите ся мои ако искам и совалка ще купя а вие шеребет искате ли

Бих вметнал тука и една друга теория. Купуват ги изцяло по политически причини. Покрай нашите самолети, научихме че оръжия се купуват поне на 50% по политически причини (и България не е изключение). В нашият слкучай, Тиквата смята да спечели симпатийте на Тръмп и от там американска подръжка за неговата власт в България - това е най главният мотиватор за тези самолети. Ердоган играе подобна игра. Без значение какво си мислят настолните генерали по интернет, С400 не е извънземно оръжие от което една държава като САЩ и съюз като НАТО могът да треперят и да викат "Аууу...е са ни бахамамата"...това са глупости! Единственото оръжие способно да предизвика такава реакция е само оръжие за масово унищожаване. Ердо играе игрички и някак си мисли че този ход ще му е полезен в политиката. Най вероятно иска да бъде по независим и е решил да направи малко диверсификация!

много напоителна статия не съобщаваща нищо! нищичко!

Това са пълни глупости.Турция се стяга за евентуален конфликти с Израел и Гърция по повод на залежите на газ в Средиземно море и тяхното разпределение.

няма по надежно от руското оружие! А тука става въпрос за многоооо пари, които не отиват при афроамериканците а при руснаците. Мислят си юдейте от Америка, че като натискат и мачкат гаджалите насреща им са българи и ще клекнат. Готви се султан Ердухан за евентуален конфликт с юдейте от Ерусалима.

Вярно, над Сирия от три години насам не летят даже врабчета - в небето над Сирия не лети само този, който не е пожелал! Руските ракети свалят гарантирано само пътнически самолени - Боин-га над Украйна и ИЛ-20 в Сирия.

На времето бай Тошо е поискал от Рейгън две крилати ракети. - За какво са ти? - да си стрелям. Тогава Рейгън му казал, че всяка ракета е позиционирана и насочена и има определена разрушителна сила, така че на може да му даде. Тогава бай Тошо му казал: ще направим бартер. Ти ми даваш две ракети, а аз ти давам двама главни счетоводителя, те имат същата разрушителна сила като крилатите ракети...

Америка са най-големите палячовци и най-наглата и безочлива държава в целия свят! На това се казва да "немаш ни срам ,ни очи ".Те щели санкции да налагат на тоя и оня , скрийте се бе мишковъди.

Забавно ще е Турция да се въоръжи със С400 а Гърция с F 35 .........ще наблюдавам с огромен интерес ... Иначе Турция изтребители си има, и С400 ще бъде чудесно допълнение към бойните им способности, неутрализирайки едновременно Иран, Израел и Гърция. По-ефективно изразходване на тези пари едва ли може да се измисли, особено в комплект с благоразположението на Русия и връщането на руските туристи и руските пазари.

Демокрацията и западните цености са за свободно движение на хора,стоки ,пари и култура са насаждани от САЩ и Запада.Ракетите са стока и защо Турция да не ги купи от Русия? Защо Западна Европа купува газ от Русия ,а не втечнена от САЩ? Това предателство ли е спрямо САЩ? Защо САЩ купуват ракетни двигатели от Русия? Това предателство ли е на САЩ спрямо НАТО и ЕС? Определено САЩ защитава своите икономически глобални интереси ,чрез политически игри ,военни агресии и нежни цветно безцветни революции. Защо България купува Ф-16 от САЩ ,а не бойни самолети от ЕС? Това предателство ли е на България ,спрямо ЕС ?

Моята хипотеза е, че турците купуват С-400, за да пазят АЕЦ АкКую. Нормално е руска ПВО да пази руската АЕЦ. Че тия Патриоти можеш ли да им вярваш какви вратички имат в софтуера ...

явно турците не искат американски мокри пиратки Пейтриът, модел фойрверк.Същото не иска и индия ,егитет китай и пакистан индонезия малайзия и т.н.-те също искат с-400, Дори Ирак вече преговаря за два дивизиона. Американците уж пазарна страна а играят на играта стани да седна щото ще стане лошо.Да ама със ще ще ще , нищо не става

АЕЦът задължително се охранява от ракети, включително и нашия. Може C400 да са в един пакет с АЕЦа. Мисля, че на Ердоган не му трябват ракети за да се пази от турската армия, защото вкара много военни в затвора.

Добре, че не си купихме и ние С400 и си останахме само с С300 и няма проблеми да си купуваме нови американски самолети. Какво? Грешна ми била логиката? Ай сиктир.

самолетите бе клефак

Хич не ми трябват самолетите бре. Просто давам пример колко е тъпа логиката с това, че САЩ не продават на Турция ЗАКУПЕНАТА от тях стока, давайки като оправдание това, че имали руски ракети. И ние имаме руски ракети, ма ни дават американски самолети (също уж ново производство) И като са им толкоз добри самолетите, що им е проблем да ги ползват там, където има руски радари? Нали не се виждали? Тръмп го казва всеки път. Сега пак го казва в Япония - "не се виждат".

Авторьт толкова дьлго е разсьждавал и чесал ряпата без да стигне до верният извод. С400 е предвидена да пази от американски самолети, дали те ще бьдат с турски, американски, или израелски пилоти няма значение. Всякакви Пейтриьти придвидливо ще блокират срещу подобни противници. Руските системи - не.

Всъщност, Патриот е свалял US самолет. По-точно Ф-18 в Ирак. Пилотът оцелява, втория пилот оживява. Преди това друг Патриот пък е прехванал Ф-16, обаче пилотът му пуснал ракета. Унищожил установката без да има жертви от страна на неговите колеги (също американци). Другия случай пък е когато Патриот сваля британски Торнадо, ама това вече не е американски самолет. И не е било толкова отдавна. Става дума за сегашнта война в Залива, както и да и викат сега. Имат някакви проблеми с това, че системата не чака човешко решение и пуска ракета ако прецени, че става дума за вражеска мишена.

Пардон, единия пилот загива.

Абселютно! Най-вече - с израелски пилоти. В региона само Ердоган има кураж да се опъне на евреите. Иначе те са свикнали да бомбардират безнаказано където и когото си искат. Така ще имат мощно оръжие, на което американците на могат да дръпнат шалтера.

И да ги купят България като член на НАТО трябва да настоява да ги нарежат както те настояваха ние да си нарежем ракетите.

България наряза Р-17/Р-300, които са били съвсем друг вид ракети. С-300ПМУ, които имаме сега, никой не ни кара да ги режем, защото са зенитни а не балистични.

педерашките са оправени отвсякъде на пълна програма

Много ви боли май от руснаците? На доктор ходил ли си скоро? Викат, че ако ти е малка патката и не става - рашките са виновни.

За да ги използва срещу Израел като му дойде времето....

Не моЖат. Ще се задавят с Израел. Евреите не са уста за всяка лъжица.

Единствената цел на Турция е да се докопа до технологията , американците не им дадоха но руснаците споделиха. /вижте речите на Ердоган/ , ще правят части за руските ПВО.

Силно казано. Макар че и в гумите и в ламарините на носача има технология.

Не знам каква технология могат да докопат тези прости абдали , турчина ако някой не му даде нещо наготово няма как да го докопа защото тъп и примитивен.

Hие сме пo-напред от глупавите "булгури" почти с най-малко 200 години.

многократно повече милиарди от бизнеса с Русия и руските туристи и затова е готова да плати тези 3,5 милиарда за С-400. Когато Русия спря руските туристи след свалянето на техния самолет Ердоганчо разбра, че губи не само милиарди но и, че ще загуби и милиони гласоподаватели. За турците търговията е преди религията, пък бил той и ислям... Анадънму !!!

от хамерикаските аероплани.

ефективна ПВО си осигурява суверенитет!

соросидна боза

Боза - да правиш руски самальоти с американски части, да ги продаваш и да не можеш да гарантираш тяхната поддръжка ... Такава компания в Америка, и в целия напреднал свят, би фалирала моменталически.

Да пасеш лицерна

Колкото фалира Боинг като изтрепа сума ти хора. Помниш ли какво ги посъветва "Великия Тръмп" ? Да си сменят името и да продължават с продажбите. Съвет от американски президент и бизнесмен с 4-5 фалита корифей в областта а?

на обора че трябва да си стпи там зад големата локва и да мъти водата насекъде