17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срамота на мъжете абсолютно трябва да им се забрани да коментират по тази тема .Нито измисленит им бог нито, извратените им мозъци служат за нещо продуктивно на обществото . Искат или не аборти ще има никой, и нищо не може да наруши правата на една жена върху собственото и тяло .Ако нещо не им е угодно има стерилизация зя тях ,презервативита и всичко друго дава само 80% сигурност. Освен това вече е в процес на разработка противозачатачно за мъже нека пият и да поемат отговорност и те ,не става така когато някой е безмозъчен не коментира ,не ви ле е поне малко неудобно Пораснете мама нямя да ви дондурка цял живот.

Авторката на тези драсканици е с изместена ценностна система и разбиране на човека като такъв. С такива индивиди като нея може да се говори само в краварника!

Току що слушах изявление на либералите в САЩ - искат да разрешат аборт след раждането на бебето под предтекст, че то не чувства болка. Президентът Тръмп вече отговори публично на това тяхно желание. Има го в тубата, който говори английски. Надявам се компетентната писателка на статията да говори. Същата нека да е наясно какво се случва днес в света, а не да живее в миналия век ида пише за баба си. И ако иска да пише актуални теми за избора на жената, да напише за тези 65% жени които са направили аборти против тяхното желание - под натиск на родители и половинка. Бъдете актуални и затягайте реални проблеми на жените и на хората като цяло, ако желаете да сте полезни за обществото си.

Изнесен ли е и коментар да се натиска червеният бутон само в краен случай или по изключение жена може да го натиска колкото пъти си иска. Да вземат да гласуват някой да го натисне и тогава такава хубава нова Ядрена година ще си имаме. Голяма Заря ще падне ей, дано доживея да видя края и.

Отдавна спрях да чета статии които дават само едната гледна точка. 18 аборта, да си държи краката затворени бе, в днешно време има презервативи. То се цвъкат кат хамстери, крякат после, че не искат деца и абортират, после станат свине и ми се оправдават с хормоните, после одат на инвитро минвитро щот са станали ялови, ай сиктир от ку*вета.

Прав си Жельо. То тук в тази тема поне 20 пъти се повтори. Но те бавно вдяват та и аз да кажа: Наблегнете на противозачатъчните и здравия разум ( хи хи подозирам, че няма да се чуе) и с това ще намалите абортите в Пъти. Разрешени са ви Абортите и Убийствата, но си ги оставете за в краен случай и всичко ще е точно.

Държавна Директива е да се намали "Най-ужасното" нещо за страната, а именно Демографският срив. Затова Жените разбраха, че може да се посегне и над Изконното им право да Убиват. Затова подскачат

Т.е. жените трябва да служат за разплод??? Това ле е тезата ти? Решаваш недостига на работна ръка и недобора в армията в дългосрочен план. Саше, Саше... готин си ми! Ща цункам!

А за какво да служат бе Емо??? Една жена ако не роди деца знаеш ли какво става с нея след 40 години??

Емка не аз "държавичкта" ни е готина. Аз само казвам какво решават и какво е в действителност, а ти убиваш вестоносеца. Виж буркана с киселите краставички наистина изядох ей. Вина не чувствай за това.

Църквата трябва да каже истината: абортът е убийство. Но ако някой иска да е убиец, негова си воля. Никой не може да му забрани да бъде убиец.

Която не иска дете да не прави кекс. Ще е свободна и необвързана, ще прави каквото си иска без в живота и да пречат мъж и дете.

Винаги се говори за чувствата на жената която прави аборт и за аборта като РЕШЕНИЕТО ! А колко жени съжаляват за това, че са убули нероденото си дете ? Колко от тях съжаляват за това до края на живота си ? За това няма статистика. Такава не се прави. Защо в щатите не показват детето на видео узон на майката преди да го убият в утробата и ? Защото тя може да се разубеди като го види. Проблема с абортите започва много преди зачеването и е пряко свързан с отстъпването от традиционните за българина християнски ценности. Друг проблем е умишленото унищожаване на семейството като основна градивна единица на обществото.

Даже го има разписано черно на бяло в документациите пуснати за публично обсъждане. Генералните проблеми довеждащи до Желанието за Абортиране са на самата "държава"! Та "републиката" се опитва със смешни мерки да лекува следствията (и то с репресивни методи), а за самите причини се мълчи.

Кокаин се продава незаконно и винаги ще се продава така. Няма смисъл да го забраняваме. Убийства винаги ще има, няма смисъл да издирваме и наказваме убийците. Кражби винаги ще има, намя смисъл да задържаме и съдим крадците А да и още нещо, ние как да вярваме на автора, че баба му е направила осем аборта като за това ни се представят нула доказателства ?

Прабаба ми имала девет деца, баба ми пет, аз имам три сина! Да ви таковам у кухата ви... утроба!

Забранете секса и решавате проблема :)

Ясно е, че абортите няма да бъдат забранени, легално или не ще се правят, но жените и мъжете трябв да са наясно, че абортът не е контрацепция. И един аборт трябва да се прави, ако наистина няма начин за задържане на бебето и ако добре обмислен от двамата родители. Разбира се, че жената има право да прави каквото си иска с тялото, но моля разберете, че един аборт няма как да е хубав нито за физическото, нито за психическото ви здраве. И реално вие не можете да правите каквото си искате с вашите тела - след 40 год. колкото и да искате тялото ви няма да е на 20 и деца ще дойдат трудно, колкото и да е ваше тялото няма да ви се подчинява на желанията. Като ви чета мненията си мисля, че ги пишат деца, които си мислят, че ще живеят вечно и не са подвластни на времето. Никой не ви отнема правото на 18 аборта, но и аз искам да имам правото да смятам, че това не е нормално. В различните щати на САЩ са разрешени аборти в различни месеци, защо? Защо в един щат аборт се прави до 3 месец, а в други до 5-6 месец? Къде е границата и кой я поставя? Защо дамите правят аборти сами, защо лекарите правят аборти без бащата да е съгласен? Кой застава зад бащите, които искат тези деца?? Къде са техните права?? Да наричате всеки, който не крещи гръмко с розова шапчица “ мое тяло- мой избор” нацист е нацистко.

Дир, как може да ни занимавате с историите на луди хора. 18 аборта на някаква психично болна жена. И на всичкото отгоре това е някакво мнение и теза, която цели какво по- точно? Сега и тези за аборта ще минат в брега против. С подобни нелепи истории и лепене на етикети който е против е нацист си вкарвате автогол.

Отдавна се разбра, че това не е мнение на църквата, а на дама, която работи за светия синод. Защо пак се напада църквата не е ясно. Авторката е назад с новините или изобщо не ги следи, но се изказва. За нея църквата може да е средновековна, но за други е вечна. Познавам вярващи, които са много по-добре образовани и съвременни от авторката и пак вярват. Абортът не е премахване на "проекто бебета", а убийство. И защо се заяжда с църквата не е ясно. Църквата не одобрява абортите, но не спира авторката да прави каквото си иска. Само да не казва, че е православна. И след като църквата няма нищо общо с дикурираното становище, защо авторката държи да ни уведоми за половия живот на баба си?

Без значение какви са подбудите на жената да направи аборт това си е чисто и просто пркъсване на човешки живот, другото има на което деъствие е убийство. Тялото, утробата и живота на хоразполагта принадлежи на Господ Бог защото ни е даден от него и ние не можем да разполагаме с нещо което не е наше. Повечето българи не мислят така защото са атеисти и агнроицаостици, а и дори тези, които причина, че не знащ заявяват че са православни християни не са вярващи, поради простата причина, че не знаят нищо за Светата Троица, Бог Отеца, Христос сина и Светия дух. Целта на коментара ми не е да критикувам българите а да покажа къде е разминаването между светското и Христянското виждане за абортите.

ДА ЗА ЦИГАНИТЕ,НЕ ЗА БЪЛГАРКИТЕ!!!

Комунистът си остава комунист, дори и да го кръстят по канон,с този речник си срам за кръстника си .

Ами добре, разбрахме: баба ти е убила 18 живота. Не , не са проектобебета, а са човешки животи, които започват в момента на концепцията. Разбрахме и че дядо ти е малоумен примат, който си гледал само собствения кеф без да се интересува от здравето и желанията на баба ти. Като не може да си извади оная работа, да не си я е вкарвал! Идиоти! Кой ви пуска статиите тука, егати малоумниците.

Абортите по времето на социзлизма бяха забранени ако нямаш поне две деца защото Партията беше заповядала да станем 8 милиона. Поради което хората, които можеха да отделят 1-2 заплати ги правеха при нелегални лекари, а които не можеха да си го позволят - използваха кой каквито "народни" средства намереше или за които чуеше. Когато Тошко си замина тъпата забрана отпадна. А сега какво? Пак ли ставаме по-големи католици от папата и ще се връщаме в годините на соца?

БУНАК , НА КОЛКО ГОДИНИ СИ БИЛ 1989 ГОДИНА ??? .. ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ АЗ СЪМ КРЪСТЕН В ЦЪРКВА 10 МЕСЕЦА СЛЕД РАЖДАНЕТО СИ - КАКТО Е ПО КАНОН ПРИ ВСЕ ЧЕ ВСИЧКИ В СЕМЕЙСТВОТО НИ СА КОМУНИСТИ И ПО БАЩИНА И ПО МАЙЧИНА ЛИНИЯ :))

Търся зрители на моя стриптийз - xxxsingle.xyz/maria Момиче, на 26 години. Напиши и вземи VIP

Хора......не разбрахте ли че църквата не задължава никого с нищо. Тя само казва че аборта е убийство и е въпрос на свободна воля на жената да го направи или да не го направи. Никакви закони не могат да прекратят абортите... Пробелема е че медийната пропаганда вменява на съвременните жени че това им е "право". .....Разтваряй си краката където и колкото искаш, "отдай се на удоволствието" и ако стане "беля"...имаш "право" на аборт. Не разбрахте ли че секса е като огъня- когато е в камината топли и свети- това е секса в семейството, а когато е извън семейството- това е пожар- запалва на ред...разваля семейства, огорчава хора.... Искам да попитам защичничките на "правото" на аборт биха ли убили три месечното си родено дете? Каква е разликата между роденото и нероденото? Древните езичници са пренасяли в жертва на идолите децата си. Сега пренасяме в жертва неродените си деца на идолите "стандарт на живот" и "пари". Та ние сме едни съвременни езичници с мобифони и коли. Даже сме по- лоши от древните езичници, защото те все пак са вярвали че има някаква сила извън тях и са се опитвали да я омилостивяват, а ние правим сами себе си богове внушавайки си че всичко е под наш контрол и по наша воля....

бах тия джендъри! само убиват деца, па после сами си избиват падналите зъби.

Никой не твърди, че ако искаш да направиш нещо нередно, незаконно, неморално, въобще зло, нито закон може да те спре, нито нищо. Проблемът е, че вменяват на жените, че могат да правят каквото си искат с тялото си, щото видите ли, си било тяхно. Това е изключително пагубна пропаганда. Не разбирате ли, че ибществото е болно и вече фундаментално сбъркано. Дори няма да започвам защо и как се налгат тези нови "норми" но повечето хора го усещат със самото си същество, че това са нередни неща, нездрави, пагубни и разрушителни. Винаги е имало аборти... Аз наскоро разбрах, че и моята майка е правила... не можах да повярвам. Ма нямало да имат пари да го гледат. Еми така е, като днешният бог са парите и всеки се е заврял в града да ги изкарва, все едно тези хатртийки могат да купят щастие и благоденствие... И аз бях от заблудените и сега си плащам - буквално, имам заеми към банки и съм вързан като роб. Но някой ден това ще приключи. Отивам на село, за да живея. В града живот няма - само бетон, асфалт, нерви и разврат. Събуждам се в понеделник и докато мигна, вече е петък. Събота и неделя също минават като едно мигване и пак понеделник. И така всеки ден на въртележката. А чичковците с паричките само потриват ръце и викат: "Браво роби, работете изкарвайте пари, че имате сметки да плащате, лизинги, ипотеки..." Но пък гледай колко добре живеете - имате кола, на която трябва да плащате данък, преглед, застраховка, винетка, консумативи, ремонти, зимни гуми, летни гуми, автомивка, паркомясто и прочие. Схващате ли? Надявам се...

Ама не се ли усещате че ви бутът в клопката на изкуствената утроба, сурогатството и дизайнерските бебета? Кой спорет вас го прави? куманягите, естествено. При куманягите е записано, че децата не принадлежът на родителите си. Ето, развалиха семейството, фкараха гейове и лезбойки в закона, и трети джендър. Развода е вече носна кърпичка, подаваме си го вместо сол на масата. Бракове нема, нема и да има, с текиви постановки. И бебета спре да има. И сега, установиха едно постоянно число балъци, които да декларират че не искът бебе. Малкото число още по-балъци, се напинят да имът бебе, и въртиш-сучеш, се до сурогатка опира, просто още не се продавът изкуствени утроби. Накаръха света да замразева яйцеклетки, сперма ....хората се уплашщиха, и с право. И целта се вижда веки - дизайнесрки бебета. След 10 години ше адмирирате кетката и черната проститутка които така и не забременеха реално, еми дизайнерските им бебета го носът сурогатки. Чекът ви да прихванете философИята че бебета веки естествено нема да се раждът. Айде на Адженда 21. До края на века, е предвидено и запланувано 95% оф човечествтото да измре. В Норвегия, се пълни една банка със биологични спесимени, тека наречения проект Ноев Ковчег. И човешки полови клетки слагът там ....та да има, за нуждите на бъдещите робовладелци, защото ще са избиле сичкото.

"Баба ми Тина, Бог да я прости, беше правила 18 аборта. Не 18 спонтанни аборта, а 18 преднамерени, умишлени, НЕбогоугодни аборта." Значи, накрая все пак е родила. Само че е срамно да се хвалиш с абортите на баба си. И тя няма как да се похвали с джендърските статии на внучката си. Крушката не пада по-далече от дървото.

Мила София, там, където е баба ти Тина сега, никак не е за завиждане. Не се насочвай и ти натам, като защитаваш убийството на собствено дете! По принцип имам склонност да описвам мнението си по-охолно с думи, обаче тук няма думи - темата е толкова крайна, че от думи няма нужда. Знам, че ще прочетеш това, защото имаш нужда от обратната връзка на аудиторията - моля те, вразуми се и вразумявай другите, защото там е страдание и плач.

Дискусията изхожда от грешното становище че правата на индивида са над правата на обществото. А това не е така - пример - законите. А сега като махнем грешната предпоставка - останалото си идва на мястото. Ако обществото е казало че не се прави аборт, а жената направи, то тя извършва престъпление. За което би трябвало - да изтърпи наказание ако иска да остане в обществото ИЛИ да напусне обществото и да се оправя както знае и може.

И да си запушиш ушите, за да не чуваш "средновековния" глас на църквата, съвестта ти те изобличава. А тя е глас Божи в човека. Авторката сама писа, че абортът е "акт на унищожаване". Защото абортът е УБИЙСТВО - волно или НЕволно, както и да го погледнеш. Убийство на божието творение. Какво очаквате тогава? А за журналистите има друга "награда" в съдния ден - за словоблудство. Честито!

и за минусите благодаря. Само че не аз, а Господ е решил, че абортът е ГРЯХ. На Него ли пишете минуси?

Само където упоменатият господ е някаква химера и това какво си мислиш , че е решил няма никакво значение .

Единственият случай, който ми е интересен и както беше писал един мъж тук, какво става когато мъжът иска детето, а пък жена му не иска ? И да уточня, имайки предвид как разсъждават някои хора, имам предвид дете заченато при нормални обстоятелства. Иначе е странен фактът как мъжете тук говорят за жените, сякаш те са нещо друго, но не и човеци... и най-естествено си решават неща по-отношение на дамите, все едно имат права над тях.

Изместване на темата е това и удар под кръста ей. Истината е, че нищо не става в тази държава и всичко е опорочено и изкривено да неузнаваемост в името на една единствена религия и това са Парите. В момента заради това именно се мъча да убедя хората, че Налагането на Директивата "държавата" да закриля деца в името на една идеалистична идея и то с Гестаповски прийоми (чрез насилствено изземане на деца от родителите им) е типична схема за източване на пари в рБ. Или по-точно да ти отговоря. ОТ мен го отнеха и то изключително лесно. Сега се боря да не го отнемат от нея.

И ти ли Бруте

по-долу обясних случая. тя беше разведена с дете и от сто кладенци вади вода да отлага, после стана късно за нея, биологичният часовник си тракаше.

отговорът ми е към друг потребител: Теоретично си прав, но на практика животът е сбор от частни случаи. Рядко се случва – но се случва. Не казах нищо наизуст, наблюдавах такава история – години наред превземки, искам това и онова, има време, после тя позастаря – и не може. Иначе добре си живеят, обичат се – но нямат дете. А той е един син.

Така и така сме на ниво да се забранява та се чудя, защо аджеба да не се забранят абсолютно всички религии? Ама всички, без изключение!!!! Така колко проблеми ще се спестят и на колко търтеи ще им се наложи да работят за хляба си....

Само по себе си е Утопична идея. Има разгледани и направени такива опити в Соц. времената. За съжаление това Би довело до вътрешни междуособици и конфликти. Ще ти преведа Павеле гражданска война. А ти към такава ли подбуждаш? И ако си българин те съветвам да прочетеш националната стратегия на рБ за отбраната.

Интересно, къде го чукаш, къде се пука. Асиоциативен проблем някакъв съзирам? пп - само информативно, завършил съм цикъла, без пропуски, дерзай ;-)

Павле Павле и цикъл ли имаш? Свършил ли е? Това ли е проблема? :)

Саше, мноооо си тъп Саше!!! Имах предвид оня цикъл с детето, дървото и къщата, където дерзаеш по него и я го завършиш, я не.

Тъп съм Павеле, но САМ го казваш цикълът ти е свършил и сега какво ще правиш? Нов ли ще започваш или аборт ще правиш?

Еми някой хора искат да знаят какъв е смисъла на живота им.... други пък са учили биология, физика и математика и не могат да приемат сляпата антинучна вяра на атеизма ... прим (за да направим връзка с темата и гинетиката) е че от генома на един вид СЛУЧАЙНО (чрез случайни мутации) можеш да получиш друг вид при положение че груба сметка дава вероятност 10^64000 : 1 (за сревнение: броя на атомите вув веелената 10^82).... не всеки има такава силна, сляпа вяра като атеста .... :)

:-)

Няма как да да се сбъднат сбърканите ти мечти. Защото Господ е дал СВОБОДНА ВОЛЯ ня харата да вярват. Това, че ти не вярваш също е проява на свободна воля, дадена ти от Господ. За което следва да Му благодариш, а не да го плюеш.

Аболютно заставам зад Българската Православна Църква! Против!

Това се отнася за българите християни защото след 10-15г ще станем малцинство и ще ни викат етнос. Иначе останалите се плодят като зайци и се стимулират и финансират от една етническа партия и външни фактори.

Че от гледа точка на биологията ембрионът е жив, самостоятелен, организъм (в случая човек) писах, но се сетих и за друго, което да отрезви малко самозабравилите се невежи анти-майки които в статията го разглеждат като "част от утробата им" (един вид тумор) или както подолу в коментарите - "паразит"! Ембронът е не само отделен, жив организъм (в случая ЧОВЕК) а може да живее и БЕЗ МАЙКА си и то още от момента на зачеването! Да, и това дори в момента става модерна практика за богаташи, миски и п....сти: нарича се СУРОГАТНО МАЙЧИНСТВО. Този същият ембрион още след оплождането се поставя, не в собствената му майка, а в ДРУГА жена, която дава утробата си "под наем" - износва, ражда детето и им го дава. Така са родени и децата прим на от Е. Джон до РОНАЛДО, а в Индия е превърнато в бизнес. Инетерсено ще ако случат на някоя като вас и тя реши "да прави какво си иска с утробата си" и си направи аборт!

Те Жените имат много методи за изкарване на Пари Мирко. Това е единият от тях. Другия е да изнудват мъжът и ако случайно се окаже, че мъжът е различен от чехълче може да се стигне до аборт без негово знание. Но пак казвам в рБ това е тяхно право и е регламентирано със закон.

дали да раждаили да абортира, предлагам да помислим за мъжа все пак. знам случаи когато мъжът умира за деца, иска дете, но жената непрекъснато намира доводи или тайно абортира, защото "тялото е нейно". говоря за съпрузи. и не само за тях. хайде, феминистките да кажат нещо "конвенциално" по въпроса. защото този проблем наистина съществува. и децата са колкото на ената, толкова на мъжа, нищо че тя ги износва.

За съжаление не се работи от частния случай към общия. Преобладаващото множество от семейства се събират, искат и правят деца. Колко им се получава е друг въпрос. Ако героя от твоя разказ толкова умира за деца и вижда, че му правят сечено, напуска жената и намира друга която иска. Той къде е спал като си е избирал първата и не са обсъдили въпроса за децата преди да се съберат?

За съжаление не съм съгласен с теб за релацията Общ към частен. Релацията който "реве" прокарва закони. Прокара ли се закон (работещ) жална майка на Общият случай. Статистики се правят върху неверни данни или манипулирани такива. От статистиката се вади общо и Генерално заключение. Реверсия в механизмът няма, а и предвидени мерки за защита от Злоупотреба с власт също. Поправки в прокаран закон може и да има, но те са от тези които са го прокарали. Обработката на частните случаи от СъТ в рБ е равностойно на самоубийство. Въпреки, че самоубийството е по-бърз процес или с други думи казано 7 г мъчително самоубийство не съм виждал.

Теоретично си прав, но на практика животът е сбор от частни случаи. Рядко се случва – но се случва. Не казах нищо наизуст, наблюдавах такава история – години наред превземки, искам това и онова, има време, после тя позастаря – и не може. Иначе добре си живеят, обичат се – но нямат дете. А той е един син.

да няма олимпиада? Или залагате на пари .От моята баба имате 25, и то само за една година. Наддавайте

Томбола това ще го абротирам това не. Но такъв е закона и живота в "държавата".

има презервативи, противозачатъчни, спирали, хапчета за след полов акт и кой знае още колко начина за предпазване , ама селските кифли си знаят тяхното. аборт та аборт. че тая от примера даже 18 била правила.

Много точно казано, но е глас в пустиня. Те просто си знаят тяхната грамофонна плоча и си я въртят. Имат и право на аборт до 3 месеца без да ги разпитват кой и защо. Имат след това право на аборт по медицински причини. Имат след това право по НК да си убият детето, Ама си реват и това е. Жени и подобните им какво да ги правиш такива са си.

А дали случайно на двамата ви направи впечатление, че "реват" именно поради причината, че искат да им отнемат тези права?!?

Павеле Павеле. Ще се вземе право на Жена знаеш ли кога? Ха то и с рима стана Виж Директивата на държавата е да им вземе вече родените деца. Това е така. Използвайки точно същата организацийка, която уж ги защитава. И това е така.

Майката на журналистката. Журналистката е 19 -тата.

Вече имам трима опоненти, които не са против абортите, а против убийството по принцип. Пичове Мирко, 333 и Сашко Славов, Вие месо ядете ли??? А плодове и зеленчуци??? Кой ви дава право да убивате тези живи организми? Оправдавате ли убийство, с цел да заситите глада си? А отнемате правото на една жена, да направи аборт, ако това ще я обрече на глад. Това което прави от един организъм човек е проявата на съзнание. Опитайте се да проявите поне малко... С поздрав батко Емо на 53.

Признавам греха си Емка. Ям бейби корнишончета в бурканче и то мариновани. Съвестта ми ме яде, че налагам над тези невинни създания такъв погром. Разбира се те са убити от някой Друг не от мен, а и нямам право разписано в бГ законодателството да убивам такива невинни създания. Но мога да Ти вменя вината, че си виновен ТИ и лично ти, защото сега отивам до кухнята да си взема буркана след като ме подсети. Дано тежат на съвестта ти подбудителю такъв.

Бате Емо, връстници сме. Дотук с "опита" ;) Използваш класически методи за манипулация. Обичаш да "генерализираш", "по принцип" :) Има убийство и убийство. Според теб защо за убийство на човек в нашия НК пише едно, а за убийство на крава - друго? Да, не харесвам убийството и не изпитвам срам или вина от това. Убийство на човек считам за грях и за престъпление. И? Това, кое прави един организъм човек е спорно. Твоето мнение е - съзнание. Според правото обаче - както цитирах по-долу - понякога да, а понякога не. Тоест - всичко е реалтивно. Щом е така, в моята вселена абортът е убийство. Нямаш универсална отправна точка да ме обориш. Можеш да споделиш само твоето лично мнение, имащо тежест колкото и моето! Наздраве!

То сме все връстници тук и с опит. Нищо не чух за отговорност от мъжете. Съпругите ви цял живот ли са на хапчета или използвате презервативи?

Абе батко Емо как можа да напишеш такава недомислица: да сравниш живота/убийството на човек с този на кокошката! Предполагам е от недомисляне и даже няма да го коментирам. Съмнявам се да приравняваш живота на майка / жена / дъщеря с този на бройлера от птицефермата. Да не говорим че "живи организми" както им викаш са и краставиците ... да, живи са и са организми ама не са човешки!

абе за комунисти и герберасти трябва да е даже задължителен!

Аборта е също толкова нормален и естествен акт, колкото и раждането (това не е сарказъм, така мисля наистина). Ако майка ми не беше родила безполезния боклук който винаги съм бил (това също не е сарказъм), щеше да е по добре и за нея и за обществото.

Къща, дърво и дете. Аз сега къща строя. Построй и ти.

Успя да повдигаш нихилистичния дух на читателя. Мерси!

Не е нито нормален, нито естествен. Естествено и нормално е жената да роди естествено и нормално дете /и това не е сарказъм/. Не е естествено, нито нормално да убиеш божият дар на живота, с който Господ те е благословил. В древността е било голям срам да нямаш деца. Днес човечеството се е извратило, убива децата си и затова ще страда.

Авторката акуширала една дъъълга и блудкава боза. БПЦ не приема абортите. Освен по медицински причини и заради изнасливания. Напълно разбираемо. Точка! Авторката защо не изплака коментар за факта, че 1/3-а от българките не раждат деца?! Или болката й е за джендърите?! Аман! Не минава час без някой капацитет да не изръси акъл. Джендъризмът превзе и театъра. Изгледайте постановката на Т. Москов "Коя гад ми изяде кашкавала"!

Скъпа, авторката има проблем с щенията на поповете а не с бесовете които блуждаят в мозъка ти.

На хората, които говорят за права и право, искам да задам следния въпрос. Защо в същото това право, което твърди, че до 12-та гестационна седмица абпртът не е убийство - ерго, не признава заченатото за човек, от друга страна признава правото на нероденото да наследява баща си например и то от момента на зачеването? Право право....колко да е право?

Ми бЪлГарско мисля, че е. Ако може да се нарече право.

Всеки ден по света стават милиони зачатия, но биват абортирани. Това тялото на жената само си го прави. Просто биологически не е възможно всяко оплождане да доведе до раждане и след зачеването често организма отхвърля оплодените клетки. Жените и мъжете дори не разбират какво се е случило. Сега според вашата логика оплодените клетки имат права? Кого да съдим за този ежедневен масов геноцид? Природата? Може би бог? Не ми стана ясно къде е написано или взрето решение, че нероден зародиш наследява баща си (?) от момента на ЗАЧЕВАНЕТО? Като е неродено как ще се ползва от правото си да наследи нещо?

Прочети си наследственото право или питай адвокат. Това е факт, който няма да ти обяснявам. Попитай и ще ти кажат.

Не е вярна тезата, че в повечето случаи аборт се прави поради някакви належащи обстоятелства - бедност, трудна житейска ситуация и пр., така че актът да бъде морално оправдан. Много често водещ мотив е силно егоистичен - да не се попречи на успешно стартиралата ни кариера, да не нарушим комфорта си в двустайното жилище с идването на още един член на семейството, да не разкрие желаният от нас партньор или съпруг евентуалната ни изневяра, вследствие на която сме забременели, да не си нарушим красивия външен вид, да не утежняваме живота си с отглеждане на още едно дете, нищо, че финансово не би ни затруднило, и пр., и пр. А и самият Господ като че ли понякога наказва жестоко подобно безотговорно поведение - като лишава такива жени от възможността да забременеят и да родят вече желано от тях дете в един по-късен момент.

Жената говори: Можем да го убием и няма проблем защото чувстваме вина, вина от мъжът насилник, който е направил какво? Хайде да поговорим за акта на насилие и последствията. Много лесно приравнявате скъпа авторке Убийство и Емоционален дисбаланс така присъщ за Жените. Дисбаланса си е ваш, но Убийството си е Убийство. Да имате право и съм го казвал няколко пъти. Жена в рБ има право защитено със закон да Убива, не само Аборти, а именно да Убива. Много права имате и това е проблемът, но той не е ваш а е на "държавичката" Много лесно както е модерно напоследък Вменявате вина други му. Лесно е да се каже ами то Той беше виновен, а защо малко не се огледате в вас. Може би защото така Ви изнася

Саше, по твоята логика би трябвало да ти забранят да лъскаш. Съдейки обаче по съжденията ти, така ще прекратят правенето на секс от твоя страна защото е повече от явно, че само така го правиш.

Павка не мога да не се съглася с теб. Лъскането е неизменна част от личността ми. За съжаление тази помия тук и аз не мога даже да я излъскам.

На тази тиква, сътворила този еманципиран бълвоч, че тялото на жената си било нейно, че детето било нейно и т.н. ще кажа, че има милиони хора по света, които се борят с вс. сили да им се случи най-великото Божие чудо" на този свят, но не могат и не могат.. Шествието "Марш на живота" събира десетки хиляди по улиците, които са против абортите, които не могат да имат деца, които са против детеубийците. А долнопробните мангалки, които Господ е дарил с плодовитост премахват долнопробно и целенасочено детето си с убийство! И тази ги защитава.. Има един хубав бг филм "Маймуни през зимата" - там сюжета засяга тази тема и се вижда главната героиня как убива детето си, а после какво се случва с нея. И още... как може НИТО ЕДНО живо същество на този свят да не убива потомството си, а да го брани дори с цената на живота си, а само тъпите хора от много акъл да убиват плътта си.. Ами демографската катастрофа, неуважаема Мартинова?! Топим се, изчезваме като обърнат триъгълник, но в главата на квачката журналя има само гордост и либерастки ценности - право на избор да можеш да убиваш собственото си дете!!

Добре де, а кой решава докога може да се прави аборт и след кой месец плодът става човек и абортът вече е убийство? Защо бебетата, родени в 8-ми месец или 7-ми месец се стремим да ги запазим живи и да ги отгледаме като човешки същества? Защо просто не ги изхвърлим на боклука, както се случва с абортираните в 1-ви, 2-ри, 3-ти месец?

Мирко и 333 и двамата ли сте в 6ти клас или там е спряло развитието ви???

Бате Емо, виждам, че си привърженик на схавщането за света, според което той върви все напред и нагоре, всичко ново е по-добро от предишното, 20-ти век е по човечен и висш от 19-ти, той пък от 13-ти и т.н., а науката е мерило за всички неща. :) Сигурно обожаваш "развитието" и "прогреса"? Лошо няма, но това е същия нонсенс за мен, какъвто е религията за теб.

Ако искаш да спреш абортите, се бори за по-голямо социялно равенство. Прогресивен данък, целево събиране на данъци и акцизи, а не преразпределение през бюджета... и т.н.т. Никоя жена, която се чувства материално осигурена и вярва в бъдещото си професионално развитие няма да направи аборт!

Не искам да спра абпртите, нито да се "боря" с някого, освен със собствените си недостатъци. Искам да е ясно, че абортът не "право", а убийство. Даже не държа да е санкционирано от закона. Има кой да съди после всички нас. Иначе всеки има свободна воля, нека сам решава.

В твърденияъа си Емо не прави разлика между ембрион и гамет... до тук с науката. Тя или не му се отдавала в училище или още не стигнал до урока в 6ти по биология за половото размножаване.

Емка чувал ли си за страшното понятие Колективна Женска Логика? От това по ужасно нещо на света няма. Именно там е възможно всичко да се случи повярвай ми.

Каква е разликата между суеверие/племенно/ и описано в книга суеверие, наречено религия?

Ако религията е християнство - разликата е Бог. Ако не е - все за демони говорим :) Ако религията е наука - както твоята религия - разликата е Едно Голямо Нищо.

Дирници, къде е този "безумен дебат", къде се води? Във вашите болни мозъци ли? То бива бива, ама такова падение като вашето ... Ха бръкнете по-дълбоко в носа си, може да извадите от там още някой "дебат", още по-"безумен". И да ме изтриете, мизерници сте.

Кратък урок по биология от 6 за пропусналите го, сред които изглежда е и авторката: Началото живота на самостоятелният организъм (в случая човек) започва от момента на ЗАЧЕВАНЕТО му или с други в момента, в който хромозомите от жената и мъжа (по 23) се свържат. Това е момента в който започва живот новият, отделен, жиь, организъм, със своят уникален геном. Т.е. това е момент в който вече вашето дете има ВСИЧКИ свои ЛИЧНИ харектеристики от пол, до глас, цвят на очите и косата и т,н, ... От тук нататък този нов индивидуален, уникален и неповторим организъм (а от гледна точка на човек и личен) само се развива и расте, но никога не се изменя. Вероятно скоро ще е възможно да направите и фотопортрет / снимка / или дори видео на вашето дете такова каквото ще е на 18г. Аборта е процедура не на нечия матка (както л..бийки и феминистки спекулират, защото има и такива процедури), а процедура която да убие този отделен, жив организъм (в случая човек). Това е БИОЛОГИЯ,а всичко останало което може да чуете от разни интернет ЛГБТ и т.н. - невежи безумци. Ако говорим за нечии права е нормално да говорим за правата на детето, което общо взето не само в утробата си а и поне до 1г. след раждането е наистина макар и отделен човек, напълно зависим от майка си и без шанс да оцелее само. В този смисъл по-дбре да се позволи да ги убиват до 3-4 годишна възраст, та поне да им дадат някакъв шанс да оцелеят. По долу писах, но само пак ще спомена - има филми в които може да видите заснет аборт с лапроспопска камера. Има и учебници по биология за 6клас мисля беше или 7 в който се учи генетика. Мислете и премисляйте, става въпроса за детски живот, живота на вашето дете.

Основание за обявяване на смъртта е мозъчна смърт!!! Кога плода проявява мозъчна дейнокт??? Прочети малко.

Кой определя тези основания? Хора. Родени. И неубити в утробата. Днес дефиницията етакава, утре друга. А животът си е един и същ

Това е от гледан точка на позитивното право в България, а не на биологията, която не се интересува от човешки правила. Невронната система започва да се изгражда още на 16тия ден, като се развива за около 8 седмици. Абортът в България по желание може да се извърши и в 12та седмица.

Ха така!

Мирко, явно в 6-ти клас си гледал само формите на учителката си, но не си я слушал какво приказва. Когато имаме раждане и детето вече не e свързано физически с майка си, започне да диша имаме САМОСТОЯТЕЛЕН организъм. Една случайна подредба на гени не се брои за самостоятелен такъв. Ако майката почине при раждане за бебето могат да се погрижат други и то ще оцелее, но тя почине ли преди това, то и плода заминава. На мен също не ми допада да се правят аборти, но докторите са решили до кой месец е ОК да се прави аборт без да застраши жената. В напреднала бременност никой няма да прави такова нещо. Какво се мяткате тука, не мога да ви разбера.

В 6ти клас верно бях любимия ученик на учителката по биология, но не поради изтъкнатите от теб причини. Конкрето за казуса ти: в моента рекорда за спасено дете е.... родено/извадено от майка си в 4(!) месец! Има не малко случаи вкл. и в България на спасени деца от починали майки, а на вашите баба и дядо може да се е случвало и при добитъка.

Не знам какво ви се присънва точно и кои звезди ви говорят, но лекарите докато не се установи сърдечна дейност не считат плода за жив. Прочетете, консултирайте се и тогава пишете така “аргументирано”.

Бабата на авторката не ще да е имала висока сексуална култура с тези 18 аборта. Да не е живяла в катун?

Леле тази кога е смогнала да си затвори краката :)))))

Дали детето е в утробата или е излязло, то сие личност и има право на живот тук на земята. Туй че някой не го иска си е негов проблем а не на детето. Убийството си е убийство независимо дали в утробата или извън. Знам че има хора които ще се присмеят но неродените деца ще срещнат майките си в един определен ден в отвъдното и ще имат куп въпроси. Да му мислят как ще отговарят тогава!

Щом ще се срещнат, значи така е било решено да се случи още преди да дойдем "тук, на земята"...

Човек сам кове съдбата си. И ако има нещо като сътба, то не отразява бъдещето а миналото, това което човек е избрал да направи. Нещо като минало време в бъдещето. Тези които виждат бъдещето виждат нещо което вече си избрал да направиш и могат да те предупредят и да избегнеш някои неща - като сънищата или пророците. Това че нещо се случва не означава че не може да се избегне, нито че е предупределено. Човек избира днес какво да направи и променя написаното в книгата на съдбата. Говоря за личните неща, има глобални неща които Бог е казал че ще станат и те ще станат, там мърдане няма. Но те пак вече са един вид станали.