За и против изгарянето на боклука за отопление в София

Спорът е икономически-дали новата инсталация ще намали или ще увеличи дълговете на парното

Обратно в новината

Коментари - За и против изгарянето на боклука за отопление в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На тази леличка от снимката защо и са жълти пръстчетата? Да не би да е пушачка?

Нямам никакво доверие на Фандъкова,камо ли на управляваният от ГЕРБ-СОС. Врътката е вътрешна и проста.Наскоро назначеният шеф на Топлолъжация е дългогодишен банкер.Както го назначиха по партийна повеля,сметките за топло на софиянци скочиха свръх драстично и то за мес.март.....64 мнл.евро,ще се врътнат през едни банкерски врътки,със съответните такси и комисионни.А тези пари никак не са малко за Дружество,затънало с около 700 мнл.Нали знаете,КОЙ ще плати лапането?Защото не само в София,всяка ОП е свързана точно с лапане.Не знам какви ще са филтрите и ползите.Пластмасата гори мрачно и отделя замърсители за страх.Филтрите ще бъдат скъпи,"вервайте ми"и редовно ще се отчитат като консуматив.И накрая,ще се окаже,че красивото,модерно съоръжение,е нерентабилно и опасно. Пластмасите по Света се утилизират и рециклират,не се горят. Поредното безобразие на Фандъкова и Сие.

Вчера гъгнещият фандък каза по телевизора, че с новата инсталация щели да се намалят фините прахови частици, генерирани от ТЕЦ София! ТЕЦ СОФИЯ ИЗГАРЯ ПРИРОДЕН ГАЗ!!! Фандъкът ще замести природния газ с твърдо гориво и така ще намали фините прахови частици. А софиянци гласуват за нея! После Путин или Меркел ни били виновни, че сме 90% дебили!

в гара Яна до София, най-модерен, свъхмодерен и на знам още какъв именно за преработка на боклука. 15 години го строиха, европари наливаха, с тъпани и зурли и вой неистов го откриха. Милиард ли наляха или 2 и сега пак ще си горят отпадъците, които не могат да се рециклират, както си е било преди. А пушека, извинявайте, къде ща го денете? Защото това, което не може да се рециклира ще пуши и ще смърди, съмнения няма. Милиардите за какво ги дадоха - май заради комисионните,ако не преди всичко, то най-вече.

На въпроса ти къде ще ходи пушекът - ПАК НА ГАРА ЯНА!

В центъра на Виена от години работи такова съоръжение и на никой не му пречи! Дори малко хора знаят и предполагат какво е това красиво на външен вид здание! Я стига с измислени движения и партийни!

Спомнете си пакетираните бали боклук преди няколко години! Това ли предлагате? Или да закопаме у Кремиковци!?

за изгаряне на отпадъци в София НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА! В интернет има достатъчно информация за веществата, които бълват такива "заводи"....Изключително токсични са-освен фините прахови частици...Вярно, че напр. във Виена има такава инсталация, но там филтрите се проверяват ЕЖЕЧАСНО....Поддържането им е изключително скъпо...Вярваме ли,че и тук ще се положи такава грижа? НЕ, РАЗБИРА СЕ...В призива за подписка СРЕЩУ това ново бедствие, се посочва,че тук ще се изгарят НЕ САМО МЕСТНИТЕ боклуци, но и боклуци от ГЕРМАНИЯ, БЕЛГИЯ, ИТАЛИЯ...ЗАЩО не си ги горят ТАМ? Камионите, които ще ги извозват дотук струват по 3000 евро на курс...Тези държави са готови да плащат всякаква цена, само да не замърсяват околната среда....И ЗАЩО в БГ....Полша е на границата с Германия, Чехия-също, Унгария е на средата път... Дали там горят боклуците на Европа? Не знам... Знам само,че ТАЗИ ИНСТАЛАЦИЯ НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА....Въздухът в София и без това е НАЙ-МРЪСНИЯТ в Европа и не само....

Ма тя и водата на София беше "отровена" от химикали. Пиеш ли вода от чешмата?

Предлагам на ”умниците„, управляващи сега моят град, да не забравят нито за миг,че всичко е до време. Унищожиха достатъчно от сградите, растителноста, допускат всякаква сган да вилнее безнаказано, жестоко замърсяване. А сега и още замърсяване. Нямам никакви гаранции, че ще е 100% чисто, а от нищо не ми се налага да се тровя насила. Не им вярвам!

Само си направете труда когато ви се понапълни домашната кофичка с биоотпадъци (която обаче е с плътно затварящ се капак) и я отворите каква топлина се излъчва от нея. Представете си като се изгаря в големи количества този боклук какво количество топлинна енергия ще се получава. Изгорелите газове преди да се изхвърлят в атмосферата минават през няколко вида филтри: задържащи механични частици, микрофилтри, био филтри, обезмирисяващи филтри и още. Така, че въздуха, който се изхвърля ще е 10 пъти по-чист от този който дишаме в момента. Да не говорим, че боклука про улиците няма да прелива от контейнерите.

Ами а дано, ама надали. Тия приказки сме ги чували, чували. Що завода не е в Манастирски ливади под прозореца на Фъндъка, ами в центъра. Освен това вица го знаем: за рушветите на гръцките и италианските политици. Там има поне път и магистрала, освен хубава вила. При нас са виртуални, а замъкът е налице. още по-добре завода да бъде в родния на нейно фъндъчество Самоков.

Ако наистина Топлофикация София ще отговаря за тази инсталация, то нищо добро не ни очаква. Защото - вече никой няма доверие на Топлофикация, ще натоварят сметките на ползвателите на парното , а в скъпите квартали около София, с големите къщи - парно няма. Тази инсталация ще се изплаща 25 години , което значи следващото поколение да изплати сметката. Иначе е добре да се горят боклуците, по чисто ще бъде.

Интересно защо в Дир.бг не са позволени коментари по новината за смъртта на Б. Данев?

Щото има двойни стандарти. Онзи ден за Светлин Русев бяха позволени.

Да де, но нали става дума за едно и също - смърт? Или смъртта на капиталиста е по някак си не за показ от тази на художника...

Да,но картините на Светлин Русев са национално богатство. И такъв човек като си отиде е загуба за нацията и изкуството от световен мащаб, а такива като тебе и мене с нищо не са допринесли за славата и културно богатство на България.Така, че по-скромно го раздавай и не смей да се сравняваш с такива хора.

ти чел ли си коментари по повод на нечия смърт? Повечето са отвратителни...За починалия-или добро или нищо НЕ ВАЖИ ЗА ЗЛОБНИЯ,ЗАВИСТЛИВ и НЕОБРАЗОВАН БЪЛГАРИН...ТАКА, ЧЕ-по-добре....

Такава инсталация има в жентъра на Виена. Те пък австрийците кво ли разбират?

които заблуждават обикновения гражданин на София и на България и ги плаши с призраци! Технологиите за изгаряне на отпадъци са най-ефективни и са съпроводени с инсталации за очистване на димните газове от ФПЧ, серни окиси, азотни окиси, диоксини и фурани! Отделените димни газове задвижват турбини за производство на електроенергия и респ. се утилизира топлината за производство на топлоенергия! Пиролизата също е добра технология, но е с по-високи експлоатационни разходи тъй като нискотемпературния пиролиз (температура 450 градуса) се извършва под вакуум и при тази технология се отделя кокс, за който трябва да се търси направление за утилизиране!При пещите за изгаряне, особено на битови отпадъци, количеството пепел е много малко, тя е безвредна и може да се депонира директно в стари мини, кариери или при рекултивация на ерозирали терени! Не плашете хората, господа!

Е, как да го харесат това, като застрашава оборота на матюшка Русь...

Тогава от Брюксел да наредят да се прави такава инсталация, както наредиха да спрем руските проекти за газ!

от ден на ден все повече се излагат. Да протестираш срещу нещо доказано добро !!!