За близо век България екзекутира стотици осъдени на смърт, последният - 4 дни преди 10 ноември

От средата на 80-те години на XX в. cмъpтните присъди са се изпълнявали само в Централния софийски затвор

Обратно в новината

Коментари - За близо век България екзекутира стотици осъдени на смърт, последният - 4 дни преди 10 ноември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предизборна пропаганда за затягане на редиците- здравата ръка на комунизма срещу престъпността.

По рождение ли си кух

“Хуманният” режим на Кобургите въвежда смъртната присъда в България, избиха над 100 хиляди човека в лудите си войни. Да не говорим за Септемвройското възтания и всички брутално екзекутирани нормално хора през 20-те, 30-те и 40-те. “Лошият” комунизъм има само едни 1000 души и то доказани немски привърженици след Втората Световна.

Ни болниците пълни, ни докторите заети. Нагледахме се на ковид филма, не се вързваме втори път !

Ние трябва да сме солидарни с нашия съюзник Щатите, където не само има смъртно наказание, ами и се изпълнява с инжекция, от която един час осъдения се гърчи в жестоки болки, тъй като течен огън тече във вените му. Разстрелът е нищо пред инжекцията!

Главния ментор по демокрация на света САЩ ,са от държавите които Убиват Законно най-голям брой от своите граждани !!! Никога не са спирали ! А някой се е напъвал в статията горе,да оплюва Социалистическа България ,че била изпълнявала по няколко смъртни присъди срещу тежки престъпници .... ...през 80 те...преди близо 40 години !!??? А този със смъртната присъда от 80те, който е повреждал лифта с цел ,потенциално е можел да убие десетки хора между които и деца които се возят на този лифт.

В желанието си да се правим на големи хуманисти и евроатлантици, спестяваме истината. А тя е, че в много малка част от случаите е ставало дума за присъди за нещо подобно, описано в разказа на адвоката. Очевидно се опитва да го избива на политика. Да извадят справка за всички случаи. Тогава ще се види, че повечето са за много тежки престъпления - убийства, изнасилвания имаше и тероризъм... Даже и сега, ако питате роднини на жертвите, те ще ви кажат, че това е единственото справедливо наказание. В днешни дни като оставяме убийци със смешно ниски присъди какво правим? Къде остават интересите на пострадалите?

Във Фамилията имаме “късметлия” дето се е разминал само с политически затвор. След като го освободили не излизал по светло. По цял ден у дома на затворени завеси и извън къщата само след залез слънце. Във времена, в които сульо и пульо ни обеждава какво е най-добре за обществото, що е граждански дълг и кои са врагове на народа, моля не забравяйте Конституцията.

Явно си е бил чалнат и преди това.

А сега рецидивисти убийци с по 8 присъди се разхождат на свобода ....

Това умишлено да повреждаш лифт е означавало да искаш да убиеш стотици хора, това се нарича тероризъм.

Сега народа се крие зад решетки, блиндирани врати, а престъпниците ни се подиграват ...

В месец ноември на 1944 година разстрелват над 100 човека в двора на казармите.Всички са били адвокати, лекари и чиновници. Елитът на града! Баба ми разказваше, че виковете им се чували зловещо в нощта и градът е бил притихнал.Масовият им гроб се намира в двора на Старото гробище, до църквата.

и е възможно, от присъда доживотен без право на замяна да ти я сменят на 14г ида излежиш 7 и да те пуснат за добро поведение след като ти се приспадне една трета! Е то съдбата там я изпълни присъдатс, ама ако разчитаме само на съдбата!?

Ако престъпността е била 0, кого са съдили?

В САЩ например,във времената след Втората световна война, членовете на Комунистическата партия на САЩ ,са ги Убивали,Затваряли са ги и после са изчезвали .. политически Терор ! В Западна Европа и по света,Тайната тогава Военна организация на НАТО .. Гладио е избивала стотици Леви политици бизнесмени ,хора за да спрат с Терор разпространяващите се комунизъм да управлява Законно и Западна Европа ! Ама за това в европейските колонии на САЩ Нико не се осмелява да пише.

България е единствената държава в ЕС въвела извън съдебното СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, мутри близки до Борисов изтезават и убиват хора!

Бананова република.

Пропагандата на комунистическите боклуци твърди, че престъпност по време на комунизма нямаше. Какви смъртни присъди бълнуваш, като е нямало престъпност?

Но едва ли се е крало някога толкова колкото сега !!!! Кирчо и асенчо за 6 месеца откраднаха толкова много , че цените нямат стигане ! Държавата е фалирала

Трябваше да ги разстреляме 1989 г. в парламента и сега нямаше да ни дразнят разни Руменовци Мая, Дончева ,Гнома и други доносници на дс.

В САЩ например,във времената след Втората световна война, членовете на Комунистическата партия на САЩ ,са ги Убивали,Затваряли са ги и после са изчезвали .. политически Терор ! В Западна Европа и по света,Тайната тогава Военна организация на НАТО .. Гладио е избивала стотици Леви политици бизнесмени ,хора за да спрат с Терор разпространяващите се комунизъм да управлява Законно и Западна Европа ! Ама за това в европейските колонии на САЩ Нико не се осмелява да пише.

УПРАВЛЯВАТ И СЕГА ... САМО, ЧЕ ЗАД ЗАВЕСАТА , ПРИ ТОВА С ДОСТА ПО ФИНИ "ИНСТРУМЕНТИ" ЗА УБИЙСТВО, КАТО "ЛИХВАТА" НАПРИМЕР! И ВСИЧКО ТОВА - ЗА ДА НЕ ИЗПУСНАТ ..."ВЛАСТТА" !

Смъртна присъда ,щеше да си получи мунчо преди 89 ! За предателство

съм, че те са слагали кюлчета и евро в чекмеджето на толупа!

НЕ СА СИ ОТИВАЛИ ИЗОБЩО, САМО СЕ МАСКИРАХА, А ОВЦЕТЕ КЛЪВНАХА ПРЕДИ 30 ГОДИНИ НА ... "ПРОМЯНАТА" !

Мръсните червени боклуци ни управляват и в момента, затова е мизерия.

Така, така....Като се вдигне ковид мъглата,ще се окаже, че светът е тотално обеднял, побъркан и не на последно място изпедерастял .....Хубавото е,че историята на света е кръговрат...ясно е,че Европа ще се насели с тарамбуки, а при тях по традиция няма педерастия и либерализъм:))))Та ако не белите, то черните ще въведат ред в природата след 30 години.

Всеки знае, че адвокатите са слуги на дявола, чиновниците са били корумпирани. Нормални са били смъртните присъди!

ЧЕ ТО КОГА НАРОДА Е ИМАЛ ВЛАСТ СЕГА, ПРИ УЖ "ДЕМОКРАЦИЯТА", ТА КАМО ЛИ НАВРЕМЕТО ПРИ ДЪРЖАВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ, НАРЕЧЕН "СОЦИАЛИЗЪМ"! ВСИЧКО Е ЛЪЖА , ИЗМАМА И ЗАБЛУДА...

Така ли ще говориш, ако някой твой близък се окаже със смъртна присъда ?

А тебе как са те изпуснали ?? ааа ясно, ти не си от умните и кадърните

Нормално е сега да живееш като скот, след като е нормално да се избиват хора в мирно време.

Повечето, което казваш е така - без алкохола и наркотиците, които доказано са заболявания! Мразя наркомани и пияници, но опиятите ги правят неадекватни и много от тях даже не помнят какво са правили!

Мизерия е щото е при демокрацията! А при комунизма правихме компютри, сега даже компоти не правим!

А Лойко де го забравяш? Или те кефи “отзад с двеста”.

А преди това комунистите и РЕМСистите разстрлваха ли ги или ги галеха с перце?

Законът освен РЕАКТИВНА функция има и ПРЕВАНТИВНА функция! Без сила и тежест на закона, няма да има превенция, а само реакция! Но сега така е модерно в Евроджендарията - свободия за всички!

Колко смъртни присъди е имало по време на царския режим. Статията е едностранчива, Дилемата смъртна присъда или не не е разгледана изобщо. Увредилият лифта човек го представят като жертва, едва ли не. А това, че е изложил на опасност живота на хора - нито намек. А нещата винаги имат обратна страна. А колко човека са избити без сэд и присъда преди и след 9 септември? Строя идва и си отива, народопсихологията рязко не се мени.

Бсп гордо се заявява,че е наследник на бкп. Затова - само мизерия за тъпият народ който продължава да гласува за престъпната партия бсп-бкп.

Пусни и една статия как и колко пъти са го правили в САЩ, ако може анализът да е общо и по отделни щати. Благодаря предварително!

И много хубаво сме направили. Смъртната присъда е справедливо наказание за убийци. Няма как убиец да го реабилитираш. Да се върне смъртното наказание.

А ти няма ли да искаш смъртна присъда, ако някой надрусан/пиян избие / осакати цялата ти рода щото е дрифтил с беемвето ??

Лойко превърна България в това!

БГ- коптора никога не е бил правова държава. Закона в БГ винаги се е потъпквал или променял с подзаконови актове когато това е било изгодно на политическата шайка, олигарси, крадюхи и корумпета независимо от режима. Тоя дето беше премиер, Попов, " За бога братя, не купувайте" , като съдия преди беше осъдил невинен на смърт, че уж утрепал жена си, по случайност не го убиха. Обвинените за атентата в "Св. Неделя" 1925 г. са обесени публично насред София, цела Европа е потресена.

В България ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има смъртно наказание!!! Плюйте колкото щете.....

+++

А сега получаваш доживотна присъда без право на замяна и след няколко години (никой не знае колко точно) излизаш и си свиркаш.

Това някакво предаване ли е “Фамилията”, че си го написал с главна буква?

Всъщност комунягите разстрелваха само такива, които са против партията им БКП.