Коментари - За 41% от българите подаването на сигнал за корупция не влиза в ценностите им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боко Тъпото и ГРОБ - стожер на корупцията в РБ!

Разбира се, че ще е така. На първо място правителството всячески бяга от сигнали за корупция - дори прие наредба, че анонимни сигнали няма да се разглеждат. А вие представяте ли си, в малка България, където всичко е оплетено от мафиотско-олигархични връзки, някой да отиде и да каже - ей този министър е корумпиран до мозъка на костите си!!! Край с подалият сигнала! И на второ място - когато от САЩ казаха, че в България има корупция по всички нива на управлението - какво направи правителството - НИЩО! Все едно че не са чули. Или сякаш вече го знаят. А най-точно - ЗАМЪЛЧАХА СИ защото ТОЧНО ТЕ СА КОРУМПИРАНИТЕ! Нали Бойко ?

Тиквата и ГРОБ - корупция безкрай, ето това е Булгаристан! Ако се направиш на почтен гражгданин, ти разказват играта

И къде да подам такъв сигнал, като тези, които са отговорни за това - не ги интересува. Най-много да пострадам чрез тези при които отива сигнала. Някой да се съмнява?

Какво означава "не влиза в ценностите им" - както е заглавието? По-скоро не влиза в навиците им и то с много основателна причина - нищо не се случва след подаден сигнал, най-много ти да го отнесеш. Със сигурност мноого хора биха подавали сигнали, съдействали при разследвания и т.н. ако имаше отсреща институция, която да върши работа. А сега какво? Подавайте сигнали ... защото така е редно, не защото някой ще ви обърне внимание. Така че не обиждайте хората с такива заглавия.

Тези, които оглавяват Комисиите за Антикорупция, в дейстителност са супер корумпирани.

А къде се подават тези сигнали? На кой да кажа и покажа и докажа, че един депутат взема подкупи, краде, изнудва и тн. ? Моля кажете къде.

Никой не знае

които гласуват за бкп-дпс-евророма и с умиление гледат дебилщните на кучиндолския таласъм :)

Как СИГНАЛИТЕ за корупция да влязат в ценностите ни системи, като ТРИЯТ КОМЕНТАРИ за корупция?! Енергийно земетресение разтресе държавата, но съмнение за корупция "няма"....

За мен г-н Крусев от градска мобилност е образец за това как се работи срещу гражданите в полза на алчността и злоупотребата със служебно положение. Да му се връща!

Същият го алармирах, че ми е съставен фалшив акт от контролата на ГМ, а той се опитва да лъже праворзадаването. Срамота г-не! Гледахме ви и в Господари на ефира какво правите с проектите. Явно е въпрос на морал и на възпитание, не знам какво е завършил, но ....................ужасно.

Ако и институциите започната да работят срещу хората в полза на частни и на лични интереси- става страшно. Доверието в Институциите е най-важното в едно общество. Ама явно каквито институциите - такова и обществото.

Ами много ясно с такива политици и държава то има ли смисъл?

Алармирах за глупаво и неприкрита корупция в Министерство на енергетиката дирекция "Концесии". Никаква реакция.

Комунисти не е имало, крадеш-губиш ръчички.

90% ЗНАЯТ че няма смисъл от подаване на сигнали там където се кове корупцията - властта и нямат никакво желамие да си доразсипват и без това скапания живот в България като се навират в лапите им..

Сигнали се подават само там, където има работеща правосъдна система.

Именно правосъдната система е най- корумпирана, кво само си чешете езиците.

абе тоя орган ли е, член ли е, с какво се бори бе? Срещу корупцията или с коруп=цията)): Щото аз орган в тая държава да се бори с корупцията не виждам!

що ме триеш бе?

матряла е прост... с това си из,иват ръцете хрантутниците за бездействието си.

Защо да подавам сигнал за корупция след като след това освен че няма да има кой знае какви последици за корумпираните ще го отнеса и аз защото това за което трябва да платя подкуп ще ми бъде отказано и същите тези хора ще се постараят аз да имам възможно най много спънки ? Не слагайте каруцата пред коня. Първо извора на най голямата корупция в България а именно прокуратурата , трябва да се по изчисти за да започнат гражданите без притеснения за себе си да подават каквито и да било оплаквания

През 16-ти век в земите на Отоманската империя възниква най-ефективният начин за борба срещу корупцията и подтисничеството - хайдушкото движение на поробените християнски народи (от българи на изток до унгарци и словенци на запад)! След като тези страни си извоюваха свободата (всичките с чужда помощ, австрийска, италианска или руска) . Но докато най-западните от тези общества успяха да изградят у себе си нерпимиримост към корупцията и гражданите сами издават корумпираните на своите власти, които ги наказват с цялата строгост на закона, то източните изградиха едно робско търпение, послушание и безразличие към корумпираните, защото властимащите са в комбина с последните! Мислената граница между тези 2 типа общества минава по билото на Карпатите, Дунава, и след това слиза на юг, разделяйки Босна и Херцеговина приоблизително на 2, а по Адриатичкеското крайбрежие (влиянието завива на югоизток и стига да Шкодра. На запад имаме свободни градове от заначтчии и търговци, на изток - султански мюдюри и валии във всеки градец, които разпределят порциите (до ден днешен, справка: ДПС)! Ето това прави разликата!

Хората правят корупцията... Комунизмът унищожи християнството в България и разрушеното ни общество е на лице.

Не случайно Андрешко, Батето, Тато и тем подобни мизерници са национални герои.

За какво да подават сигнали и като ги подадат какъв ще е резултата? Демонстративен арест и после...нищо. Нали арестуваха Иванчева, при това показно, така че всички да видят, че се "работи". Прокуратурата доказа ли вината й по безспорен начин, не разбира се, защото прокуратурата, освен показни акции друго не прави. Когато човек подаде сигнал ще има показен арест и после освобождаване, защото вината няма да бъде категорично доказана. Обърнете внимание началника на спецпрокуратурата беше направен заместник главен прокурор. Защо, за какви заслуги, какви успехи има (видими)? Няма никакви успехи, но беше направен заместник на Сотир Цацаров, защото видимо делото Иванчева не върви и за да не изгори го изтеглиха на сегашната му длъжност. При тези правоохранителни органи е безсмислено и загуба на време да се подават каквито и да е сигнали при тях.

Те на полицията спраха да подават сигнали,вие за коррупция. Проблема не е в ценостите на бг,а в това,че бг вижда,че няма държава БГ,справедливост,и правосъдие затова не подава сигнали. В перифериятана ЕСе така дивия запад,джунгла,кенеф.

И кой да застане на чело на тая държава? Че те са същите от 85 години насам - ДС и КГБ кадри !най-голяма корупция от тях тръгва!

Дутерте...

Цели 41% от българските граждани не биха подали сигнал за корупция изобщо, защото за тях това стои извън ценностната им система. .. Ето тук е заровено кучето! Неприятното обаче е, че просто няма на кого да подадеш сигнал ?! (( На кого , като тоза на когото подаваш сигнала, е завързан за другия, срещу когото подаваш сигнал , а да не говоря за рибата, която е риба ... ама цаца. Омагьасан затворен кръг, от който няма изход! няма кой веднъж за винаги да разсече тоя възел! Чебурашките даже имат една неписана максима, че фактически корупцията била нужна на Системата, тя била като "лепило", като свързващ елемент, който държал Системата цяла, за да не се разпадне. Ама коя система ?

......сигнал за корупция. Защото от такива сигнали прокурорите правят гуши - от тези сигнали при ,,проверка" се взимат най-големите рушвети. И спасителната прокуратура като един Матросов на амбразурата пази организираната престъпност. Това го знае всеки нормален гражданин на България и затова народа си трае.

Абе капка по капака ... дупка прави ... така, че ако всеки вземи малко по- малко да подава сигнали ... нещата ще започнат да се пречупват! Лошото е, че както в приказката на Андерсен "Новите дрехи на царя", не успява да се намери в тълпата това невръстно момченце, което без да мупа да идкрещи "Царят е гол" и тълпата да поеме смелостта и тя да каже това, което не е смеела да каже...

Имаше една заблуда сред голяма част от народа,че човека с много пари ще има по-малко желание да ограбва народа. Оказа се ,че колкото повече пари имат,по-малко ги е страх да крадат и съответно крадат повече. Тези които имат около милиард в България,не ги е страх от полиция,прокуратура и други подобни институции. Тези институции са зависими со тези новоизпечени милиардери. Милиардерите ги е страх само от конкуренцията и от наемните убиици на същата тази конкуренция.

Ми, ся аз го виждам това по малко по-радличен начин: 1. Днес доблестен гражданин съобщил за корупция, утре - заклеймен от обществото доносник на съответните служби. 2. Днес доблестен гражданин съобщил за корупция, утре - минал в нелегалност бягащ за да си спаси живота потенциален скорошен труп 3. Днес доблестен гражданин съобщил за корупция, утре - утре подсъдим по какви ли не обвинения, щото тези, за които си съобщил са се обадили на ортаците си в МВР и съдебната власт или пък тези на които си съобщил са се обадили на корумпираните "национално отговорни" политиции висши държавни чиновници на принципа "Днес аз на тебе, а утре - ти на мене". Или най-общо - на бланките за "подаване на сигнал за корупция" трябва да има картинки подобни на тези върху цигарените кутии, а също и двата надписа: "Опасно за вашето и на близките ви здраве" и "Откажете се сега!"

който не само на думи и открито е против корупцията си намаля в пъти възможността за работа.

Отидете в 1 кметство като светла фирма и се пробвайте да поемете обществена поръчка за направа на нещо си .... докато не бутнете определен % под масата нямате никакъв шанс. Всички едри поръчки у нас се печелят по такъв начин и това няма никакъв начин нещо да се промени в близките 100г. по простата причина че самите управници на всички правителства до сега поддържат тази система.

Не вярваш и няма смисъл. Напротив ще имаш проблеми.

Чисто и просто корупцията за българина е част от неговата култура, бит и ценностна система. Още когато е бил част от Османската империя той се е сблъсквал с държавността и е разбрал че трябва да "бутне" за да му бъде свършена някаква работа веднага, както трябва и в срок. Не го ли направи така се забатачва че целият му живот отива по дяволите. И така той продължил да гледа и да си пати от държавността дори когато е имал своя. Всички знаем че във момента в който се налага да си имаме работа с държавна администрация или админстрация на много голямо частно претприятие ако не "бутнем" на който трябва могат да минат години. За това няма нищо по сладко от "държавната работа". Заплати малки но високи доходи. Просто българина го приема за нормално и дори счита че това е добра формула. Честно казано при това положение не знам защо трябва да плюем по корупцията. По време на соца си беше просто най обикновен административен ред та чак до ден днешен. Освен това който има малко дава малко, който има много дава много...в този ред на мисли дори е социално справедлив.

НЕ Е ВЯРНО ТОВА,ПЛАТЕН ТРОЛ. АКО СМЕ СИГРУНИ,ЧЕ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА,КОЯТО НЕ Е КУРУМПИРАНА ЩЕ ПОДАВАМЕ,ДА НЕ СМЕ ЛУДИ ДА НИ ЦАКАТ,И БОГАТЕЯТ НА НАШ ГРЪБ ЕДНИ ДРУГАРИ!!??

В България всички са против корупцията, но и всички тайно си мечтаят да бъдат част от далаверата.

"защото за тях това стои извън ценностната им система" Това пък, кой чиновник го сътвори!? Малко ли са примерите за подадени сигнали (включително и от депутати, а не от обикновени граждани), при които не се разследва истинността или неистинността на сигнала, а се разследва КОЙ е подателят на сигнала, за да му бъдат "приложени" последствията от активната му "антидържавна" дейност? А бе, дълго изречение, ама вярно. Та, процентът не е 41. По скоро вярвм, че е 98. В двата оставщи процента включвам авторекламиращите се с "активност" 'Господари на ефира' и 'Шоуто на Слави', от чиито бръщолевения нищо не следва, а само се имитира 'свобода на изказа', както и някои изкукали пенсии, които никой за нищо не пита.

Искате да ни научите да доносничаме, както това става в Европа и САЩ?! Славянският манталитет и ценностите са други.

Нещо си се объркал. Само допреди 30 години повече от половината бяха доносници, с подписана декларация и картонче.

на кой да се подаде сигнал бе тулупи прости?? на некой подобен на тоа дето прибира рушвета ли? знаете ли, че всяко "кафе" на катаджиите, % отива за началството и министърчето, както и за касата на Партията Майка? знаете... нищо не знаете. леваци!:-))))

И да зададем въпроса : Къде и на кого да подадем сигнала за корупция, като и държавната и общинска власт са изтъкани от корупция ??

За съжаление моралния облик на една част от българите е доста нисък, да не говорим за образованост и интелигентност, та процентът в това проучване не ме учудва изобщо !!

''За 41% от българите подаването на сигнал за корупция не влизало в ценностите им'' - За първи път виждам цялата ни идентичност като народ събрана в 1 изречене :Д Алелуя, браво, евала ДИР-е!! :Д

Даже според мен процентът е занижен. Тези 41% са най-най-пропадналите селтаци. Но има и поне още толкова.....

80% трябва да са заради ''не може ли да измислим нещо..'' като ни спре катаджия :Д

Лора, АлеУя е на български, мила. Научи се да славиш името Господне ПРАВИЛНО!:-) АлеУя се изписва! Господ така го е направил...:-)

Колкото повече хора изградили се през комунизма си отиват, толкова този процент намалява. Ще дойде времето и ние ще станем нормална държава. Трябва обаче първо да бутнем паметника на Съветската армия.

Много бъркаш , господинчо !! При социализма корупцията беше в в детската си градина, за да избуи в капитализма, ако това общество изобщо е капитализъм , защото основата и катализатора на корупцията е най-вече едрата частна собственост с прилежащите й офшорни сметки и компании и алчност за печалби и власт !!

Подаването на сигнали е невъзможно, защото подавателите биват разстрелвани или пребивани от бой. По тази линия пълно мълчание и пълно съгласие от страна ЕС, както и пълна подръжка на този механизъм

Всички сигнали свършват при нас! Хотел Берлин, Банкя, Сараите или ЦУМ! Подавайте, не ни жалете!

Е, и като подаваме сигнали какво става? Има ли ефективна борба с корупцията? Има ли дори желание това да стане? Морала на българина е паднал толкова ниско, че вече не прави разлика между морал и липсата на такъв....

Корупцията е част от човешките същества ... От цората ва човечеството, никой не е могъл да се справи с нея! Тя е същото такова нещо, като продтитуцията, кражбата, лъжата, прелюбодейството, зависта и т.н. Не случайно и Бог, се е опитал да променя човека ... Да си спомним за десете божи ЗАПОВЕДИ! И бог също като управниците допуска грешка, като си мисли че, чрез "заповед" ще реши проблема!

Корупцията е част от нашите гени! Да не се борим срещу себе си! Отдайте и се!

Много грешиш драги. Корупцията е присъща на примиривните общества и индивиди.

Винаги са на върха на пирамидата и ви управляват като магарета вас, непримитивните и интелигентните. Ха-ха- ха! ИтЕлЕгенти!

Подаваш сигнал за корупция пред корумпирана система. Я да го видиме този честния, да му спретнем един Иванчев гейт.

ДА ПРЕМАХНЕШ МНЕНИЕТО НА ЕДИН ГРАЖДАНИН ? СИГУРНО Е ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА КОРУМПИРАН, ИНАЧЕ НЯМА ОБЯСНЕНИЕ !!!

Ема, то при наличието на този нов мегагига антикорупционен Орган, обединил в себе си цели 7 доблестни по-малки органи за борба с гадината, не виждам смисъл от сигналите на гражданите:) Те - членовете на Органа денонощно бдят и сал' нейде се е подало корупционно смукало и тряс - доблестен член го изтръгва из дъно!;) А извън зевзеченето ми, никога няма да забравя потреса на онзи доблестен архитект, който се опита да се бори с това явление и който накрая за малко да бъде подведен под отговорност за същото;))

Ако подавате сигнал, ефектът ще е най голям ако се обадите на отец Гарабед, известен като арменския поп.

Загубена кауза, подавал съм сигнали, има срок за отговор, не получаваш отговор, питаш културно какво се случва, те ти сакарат по телефона 'какъв си ти да държиш сметка' ;)) И след 2 месеца ти пращат писмо, че след като детайлно са проучили информацията и са извършили разследване, няма данни за извършено престъпление ХАХАХАХ КЕНЕФИСТАН - ЗАКРИВАЙ !!

Защо не коментират законовите промени, когато подаващия сигнал за корупция е априорно "осветен", а този, който е част от корупционна схема - света вода ненапита. ЕТО ЗАЩО НЯМА БАЛЪЦИ ДА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА.