За 3 дни: Двама младежи приключиха живота си със скок от Аспаруховия мост

Единият е на 27 години от Варна, а другият е 18-годишен от село край морския град

Обратно в новината

Коментари - За 3 дни: Двама младежи приключиха живота си със скок от Аспаруховия мост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Животът във варна всъщност е отвратителен, мнооооого далеч от сладникавите снимки и пОбликации у инстаграм и фейсбук, лека им пръст на тези двамата. Просто трябвало да си бият камшика от тая кочина, а не........

Ако във Варна е кочина, какво ли е в останалата част на България...

Завиждам им за смелостта. И аз искам да приключа със скапания живот отдавна.

Светла им памет! Понеже са ни много младите хора... Трагедия!!!

варна - най гнусното поселище на море феодал н а тим

Не само тим е проблема. И манталитета на населението. Останали са си в 90-те години на миналия век и даже са и горди със себе си.....диваци, сър!

Мост на влюбените, Варна си има Мост на самоубийците

Варна е единственото място където си струва да живееш в България. Сега ти ако не можеш да си го позволиш си и твой проблем. И аз бях учуден като разбрах ча лекарствата професия е с най много самоубива. Лека им пръс.

Хайде сега. Има смисъл да се живее. Изкарай тези мисли от главата си!

на крадците, лъжците, убийците и немилостивите. Защо твоя, я се стегни!

Абе, варненец, първо виж какво си изсрал, па пак си помисли дали мнението ти струва нещо....ахахахахаххахахахахахахахахаааа

От хубостта му се самоубиват чак. С едно изключение: люлка на хард мутри и убийци от всички земни кълбета.

Маи не ти е станала работят с някоя варненска. Трябва да призная че варненски се държат на положение даже надменно. И аз като кореняк варненец трябваше да си взема жена от Пловдив. Иначе са страхотни жени няма да случаен никога.

каква румантика, моста на самуубиците, може да стане желана туристическа дестинация на отчаяни хора и разбити сарца

Потърси помощ. Знам че самоубиците по принцип казват на всички че ще го направят.

Всички големи открития се раждат с експеримент, понякога с тежки последици за откривателя, тези смели хора са пробвали да летят без криле, да им бъдем благодарни. Понякога Господ ти казва какво да направиш и трябва да се подчиниш.

Следващият който реши да се самоубива нека го направи пред парламента и да вземе със себе си повече мафиоти отговорни за разрухата в тая държава вече 35 години

1. Това е ужасна трагедия, особено когато става въпрос за хора, които тепърва навлизат в живота! Млади хора! 2. Никой в България не дава и дума да се обели за това колко хора годишно си отиват от самоубийства. Всъщност по официални статистики средно двама души на ден се самоубиват (по най-консервативни оценки). По оценка на ЕВРОСТАТ в България коефициентът на смъртност от самоубийства е 10 на 100 000 души население за година. При 6,5 млн население това прави по 650 човека на година. И да, броят им на годишна база надвишава този от катастрофи по пътищата! Само, че за катастрофите ни дуднат от здрач до зори, но за саомуибйствата - нито дума! Доста смущаващ факт!

Кисело е гроздето, знам. Нямаш пари кофти.

Не мога да си представя какво им минава през ума в този момент и защо решават, че няма друг изход... Не съм имал честа да познавам тези две момчета, но поднасям най-сърдечни съболезнования на техните близки и приятели. Да не успееш да живееш... защо.. Почивай Те в мир, момчета. Дано Там наистина е по-добро място и успеете да намерите покой. Не съм религиозен, но в такива моменти ми се иска да вярвам, че има нещо повече от тази мъка тук..

Най вероятно са страдали от тежка депресия, веднъж ми се случи и тогава за първи път разбрах, защо хората посягат на живота си. Наистина е някакъв ад. Светла им памет!

Бог е дарил живота, така че го живей и не се притеснявай от трудности и други такива. Това е дар, радвай му се и толкова!

И в София и в цяла България е отвратителен. Локви, кал, селяния, лаят кучета, псуват те, дерибеи в джипове си мислят, че всичко е тяхно и всеки трябва да им се кланя и да им прави път, за кифлите им да не говорим. Пълно е със салони за "красота" на мутреси, в училищата положението е отчаващо, здравеопазването лиспва. Няма справедливост, закони и съд С възхода на ро-меите по тези земи положението ще става още по-зле

Винаги има смисъл да се живее, не трябва никой да изпуска дадения му шанс. Животът е борба, той не е даденост, и всеки сам трябва да си го изгради, не винаги се получава което искаш и както го искаш, но да се откажеш от живота и то млад е много лошо и за теб и за близките, ако ги имаш.

не ми е много представителна извадката, защото познавам около 4,5, ама са доста прости селски скотеси (както и на повечето места в БГ)

Медиите разпространяващи такива новини дават тласък и идеи на все още колебаещите се към такива постъпки. Нищо чудно вторият да е прегърнал свежата идея от прочетена новина за онзи от преди 3 дни. Ние няма да загубим от липсата на такива новини, освен начесването на нездраво любопитство. Но без тях могат да бъдат спасени животи.

Ще ме извиняваt, ама това ли е смелостта? Смелост е, колкото и скапан да е животът ти, да продължиш да се бориш. Да си на ръба да скочиш и да си кажеш - ще се справя, има смисъл и да се върнеш обратно, а не да скочиш. Най-лесното за всеки един от нас е да си сложи край на живота. Така или иначе умираме всички един ден, каква смелост има тук?

Сега какво ще правим? Обществена поръчка за милиони, да заградим моста да не се стига до него или ще решим основните проблеми създадени от ковид мерките и репресията срещу младите, липсата на перспектива, невъзможността да си създадат семейство, да имат жилище, да си поволят деца? До голяма степен вина имат управляващите и държавните институции!

Много млади хора са отчаяни от живота и виждат на къде отиват нещата. Трябва да се говори какво ги е подтикнало да стигнат до финално решение. С премълчаване няма да стане.

Защо бе деца, защо не потърсихте изход? Но...ние сме виновни, ние, вашите родители, вашите баби и дядовци. Виновни сме, че допуснахме вече 30 години господар на живота ви да бъдат парите, те да са единствените ценности, а такива неща като човещина, морал, взаимопомощ, държавата да те закриля и да ти дава сигурност, изчезнаха от обществения живот. Да не говорим за наркотиците, които тровят живота и нерядко убиват. Почиавйте в мир, момчета! Дано да сте на по-добро място.

Има и друго. Мястото, тоест варна и околността, е пословично с евтините и изключително гадни курви. Мъжки и женски курви. Та тия двамата по тази линия са се опарили явно..

Това е избор. Техният избор. Понякога правен по много глупави мотиви. Дето може ако се въздържи, после да му се струват нищожни.

Да се говори против самоубийствата е едно. Друго е да се разказва кой и как успешно се е самоубил. Напоследък секнаха случаите на самозапалващите се с туба бензин. Слава богу. Но когато един го направи, следва цяла поредица след него. Вдъхновено от новините в медиите. Новините за успешно самоубийство и начинът по който е извършен просто дават допълнителен импулс друг да направи същото, защото вече има пример.

За самоубийците: колкото и да сте отчаяни, винаги има за какво да се живее. Загуба на много близък се преодолява. Отхвърлена любов, също. Тежка диагноза - второ, пето, десето мнение и борба до край. Ако много ви стегне шапката, просто набавете от където можете пари и заминавайте на някое много далечно, екзотично място. Смяна на държава, обстановка и приключението помагат! И не умувайте много, какво би ви се случило. Приемете го като бягство. За Варна: много я обичам и вече няколко поредни години я посещаваме лятото със семейството за един месец. Кореняк софиянец съм. Варненци са чешити, но не са лоши хора.

Точно това # че я посещаваш две седмици през лятото само, ти дава съвсем грешна представа за варна. Поживей няколко години за да разбереш какво е и как е там.....

ЕЙ, направете нещо, за да се спре скачането от този мост! Колко години вече!

младите хора понякога вземат твърде насериозно някои неща... които всъщност не са толкова важни

Града на руската мафия и ТИМ......такава корупция се шири там,че не е за вярване а полицията е срасната с трафикантите на дрога и проституцията-дори номерата на колите им са обозначени по специфични белези та това стана с хубавия в миналото град

Скачането няма как да предотвратат - пребиването може! Някакви обезопасителни мрежи по цялата дължина на моста вероятно биха свършили полезна работа.

За такива случаи в чужбина има журналистическа практика да не се съобщават детайли, за да не се подтикват хора, склони към самоубийство. ТЕЛЕФОН ЗА ПОМОЩ БЧК 02 8164892 046 662904

Като няма едно, ще се намери друго място. възможностите са към безкрайни. Но да не стресира околните хора.

Лека им пръст!Да почиват в мир! Съболезнования на семействанта им!

Дедо Боже слези да си прибереш версиите....

Варна е мизерно презастроено село с нулеви перспективи за развитие. За живот не става - има един парк в целия град, но за сметка на това цените на имотите минаха софийските. За работа не става - една фабрика няма, по-зле е от Делиормана. Има някакъв напън да се създаде ИТ сектор в града, но заплатите до колкото чувам са мизерни. Благодаря на Бога, че съм Софиянец, честно.

Точно така, и много е трудно да обясниш, че това което сега им се вижда края на света всъщност ще отмине и не е кой знае какво. Жалко, много жалко за момчетата.

А през първия мандат на Тиквата пък се палеха.

Веднъж в годината си мисля, Че ако литна през балкона, На някой може и да липсвам, Във моя град едномилионен…… Съжалявам ако звуча просташки, но дали са били вакснати? Все по-често ще чуваме странни неща. Информирайте се как вакснати могат да бъдат контролирани чрез нано частиците посредством 5g

ужас, тая държава до къде докарва хората........

Казармаааааа!

2013г. се самозапалват 30 човека. 6 само за 31 дни - 18 февруари - 20 март - февруари е кратък месец. После говорят за пражка пролет и какъв герой бил един дето се самозапалил. Въпрос на представяне.