Двама млади мъже от Варна отнеха животите си със скок от Аспаруховия мост в морския град само в рамките на три дни. Информацията за трагичните инциденти бе потвърдена от Областната дирекция на МВР.

На 28 ноември близките на 27-годишния възпитаник на Тракийския университет в Стара Загора д-р Йордан Кънчев разпространиха снимката му в социалните мрежи с молба за помощ. От семейството му написаха, че след 15.30 часа в понеделник младият мъж излязъл на разходка в Морската градина и изчезнал безследно. Телефонът му бил извън обхват, а издирването му от приятели останало без резултат. 

Ден по-късно тялото на млад мъж е извадено от канала под Аспаруховия мост. След разпознаване е установено, че то е на д-р Кънчев. Вчера 27-годишният варненец бе изпратен в последния си път в гробищния парк във Вълчи дол. 

Снимка: Facebook

Няколко часа по-късно - около 19 часа снощи - потребители на социалната мрежа сигнализираха за изоставена кола на Аспаруховия мост. На място бяха изпратени екипи на полицията. По-късно станало ясно, че 18-годишният шофьор на колата, който е от варненско село, спрял на съоръжението и скочил през перилата. 

Младежът е загинал на място след падане в сухата част под моста.