Коментари - За 10 години населението в София се е увеличило с броя на жителите на един малък град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито един мегаполис в САЩ не е столица на щат. Всички столици са малки провинциални градчета. По този начин държавата дава работа на провинциалните региони, изгражда се инфраструктура а мегаполисите не получават допълнително натоварване. Нещо повече, в България може да се отделят в отделни региони администрациите на правителство, военни, полиция, култура. България не е Сибир или Сахара. Но София ще си отдъхне от ненужни хора, трафик, бизнеси. Как се получава? ДАНЪЧНО, Другари! Данъчни облекчения за складове и седалища на бизнеса в провинцията и реални данъци в София. Не може апартамент на Витошка да има съизмерим данък сгради с имот в провинцията.

Спокойно след 2-3 години Ковид вълнения и бури ще падне наполовина.

А дано ама надали

Тия цифри са много оптимистични.

НАПЪЛНИ СЕ С ЦЪРВУЛИ !! АМИ ИТН !! АМИ БУЛОНКАТА ?? ГНОМЧЕТО И ТОЙ СЕЛЯК ОТ ЯМБОЛСКИТЕ СЕЛА !!!

Ко ми се праят на отворени? Ако не се "селяните " ше пукнат от глад и мизерия

Що да пукнат от глад,бре!?Ти ли ги храниш?Къде е селското стопанство!?НЯМА ГО!!!Всичко е внос и търговия,а, и ресторантьорство!Вече се работи онлайн!Я,всички бегом по селата-да си работите от там,офиси вече няма!

Наместват цифрите за преброяването …

Ма тва е безумно 13 000 души за 10 години хахаха боклучлива статия

Еми всичките пари в държавата са в София! Намират се и в Пловдив малко и нататък вече нема! Отделно че въпреки че българия годишна намалява с около 100000 човека, и независима, че 80% от работещите вземат по 700 или по малко лева заплата ценит2 на имотите са в хиляди евра за квадратен метър на зелено! Абе не знам явно в българия всичко е възможно даже и физичните закони като гравитацията явно не важат тука!

Да го кажем с истинските думи - София се напълни с прости селяци и парвенюта. Навсякъде се чуват силни диалекти и мйечене. Понякога ми е трудно да разбера какво говорят. Разбира се, сред тях има и читави хора, но са рядкост. Повечето драпат на всяка цена да се доберат до всеки стол. А веднъж докопали власт не можеш да ги познаеш. В пълна сила започва да важи приказката "дай на червея власт и ще те накара да лазиш под него".... Затова хората са казали - може да излезеш от село, но селото си седи в теб.

Тая статистика звучи бая нереална. В София има поне 500-600 000 души, които не са с официална регистрация тук - разни тъмно зелени, но основно са хора от други населени места, които работят и живеят дефакто тук, без да са сменили адресна регистрация. Това прави София с реално население около 1.7-1.8 млн. души. Същото важи и за Пловдив - там са поне половин милион население, защото от всякакви околни населени места прииждат в майна таун, отново без да си променят адресната регистрация. Така че съвсем точна и реална картина едва ли ще получим дори и след преброяването.

Да е жива и здрава 30 години демокрация!?!? Все демокрация да има и България след 30 г. ще се казва Циганария, пардон - Романия!

Как водят тази статистика и колко хора въобще се регистрират по адрес на местоживеене?

Вчера ходих в общината с новата си наемателка за да се регистрира в общината и след това в МВР. Аз трябваше да си нося нотариалния акт и личната карта, тя само личната карта. За съжаление в бързината си бях забравил нотариалния акт, но ме успокоиха, че няколко етажа по-високо в общината могат да ми издадат справка, че аз съм собственик. Пир положение, че там разполагат с тази информация защо е необходимо наемодателите да доказват, че са собственици? Двамата с наемателката трябваше да попълниме съответните формуляри. Въпроса е защо тези формуляри не са налични на сайтовете на общините и да могат да се изпращат прим. предварително по E-мейл? За въпросната услуга наемателката трябваше да плати 5 лв на каса в общината. Това при положение, че и това би могло да стане по електронен път предварително. Два дни по-рано дъщеря ми се регистрира в нова квартира в Холандия само по Е-мейл без такса. Трябва само да имаш копие на личната карта на наемодателя и на твоята. Според мен коментарите са излишни.

А пък тука тавива филми като "регистриране в общината" въобще няма.

хахаха 13к хора за 10 години :Д Това число трябва да послужи за сигнал за властите да регулират регистрацията по местоживеене, а не адресна регистрация. Половин БГ е в СФ, а по паспорт живеят в селата. Тъпа страна...

Нещо е сбъркано или в статията или в тези малоумници дет водят тези стъкмистики - колкото и да са починалите, само новородените в софия ще доведат до много по-големи числа.... а те тези са директно регистрирани тук, изобщо не обръщам внимание на нерегистрираните - с тях и тези прииждащи в работен ден столицата минава 3 милиона

Като добавим и поне още милион андрешковци дошли да подбиват ценово пазара на труда в София но не регистрирали се за да не плащат данъци и добиваме представа какво е градът в момента при това без туристите.

"Андрешковците" в София работят професии, които софиянец никога няма да работи, независимо със или без присъствието на андрешковците! Така че дай малко по-учтиво към тези хора, без тях ще мухлясате и ще тънете в говна...... там в "столицата"! Колкото до данъците, то супербогати "софиянци "като Черепа не са плащали данъци, какво остава за"андрешко"!

Моляяяя? Айде пак? Преди да дойдете вие селяните, тука беше 1000 пъти по-добре.

За последните 2 години с колко расте София? Че май нещо населението взе да намалява? Извадката в статията не е представителна и по същата логика някой може да "докаже", че всички областни градове в България растат по население. Е, за период от 100 години.

България под 5 милиона, 2 милиона емигранти (повечето никога няма да се върнат), в градовете само пенсинери и мангали, по селата - който останал на доизживяване

Ако статията е вярна това показва че като цяло вътрешната миграция е приключила-дори и София е спряла да расте..

София е поне 2 милиона. България около 5.

Софиянците заминахме в чужбина, а провинцията се пренесе в София. Като се връщам в София от всякъде жужат разни тежки провинциални диалекти. Няма нищо общо с града, който оставих.

Упреквате ли хората от провинцията? Напуснали сте София, а други са се преместили в столицата, сигурно по същите причини. И какво им има на диалектите?

Не, не упреквам никого. Просто констатирам.

Да, миете чинии и берете ягоди.

Купувай имоти народе на петорни цени, че ще свършат с тая демография.

Боклучиви селяни, дойдоха с вмирисани те си задници, готови на всичко. Селянките се е...на всякъде из държавната администрация за да пробият. Момченцата се ш...т и те като за последно. Измет.

Сърди се на Борисов и Фандъкова. Захрабиха милиарди за диаметри, дъги и тангенти. Окрадоха 2/3 от ЕС средствата и пренасочиха още милиарди за столицата с ПМС-та от продънения национален бюджет. До онзи ден Фандъкова рева по ТВ за четвърт милиард лв от плана за възстановяване за да копае кнал до Ботинец. Заслужавате се не само селяните, но всички роми да се заселят при вас. Аз в гето нямам намерение да ходя…

А ти в кой "нуждник" живееш, бе, задник? Не знам, но си от породата мърморещи нещастници!

Скъсан дирник, отлично си избрал името си. А в София няма как да ходиш. Не можеш да си го позволиш и затова сееш злоба тук.

Не че няма истина в думите те, но и софиянци сте много ниска летва. Нито образование, нито култура имате, за това е лесно на всеки от провинцията да се реализира в София.

Май те е яд, че никой не ти пуска на тебе а тъжен палячо

Манупулационни новинi!Пригответе се за заселване на авганистански т-е-р-о-ристи!

Ей, шушумиго нещастна!Кво плашиш народа с лъжите си,бре!Ега те у магнума,ега те у шушляка,ега те у селския бек залупен!пп-Такива като теб требе да се ритат по кофите докато тиквите им станат меки,бре!!!

като човек занимаващ се с имотен бизнес тва е добре за мене, да има кой да ми плаща наем и да купува на високи цени препродадените от мене апартаменти. Опитвам се да наложа немската концепция и у нас професия вечен наемател, като препродавам жилища бича невъзможни цени за да мога един път да имаммакс печалба и второ да задържа хората да са под наем макс дълго време така печеля двойно, отделно имам и агенция за имоти и си взимам и комисионна като продавам и отдавам, отделно и управлявам имотите и на други хора и пак дерааа с парии.

България е под 6 000 000 де да видим!!! И тогава всичко отива по дяволите! Цените на имотите - ? Броя на универстетите- ? Броя на депутатите - ? Броя на общински съветници в градове и паланки - ? Броя на държавни чиновници - ? Сбогом Блгария! Бях горд че съм българин!

Статията е микс от неразбории и няма никакъв смисъл да се чете! Ето пример: Първо се казва, че само три областни града Кърджали, Пловдив и София, са увеличили населението си през последните десет години, а после се говори и за Бургас и т.н. Явно Бургас не е областен град .. София за 10г се е увеличила с 13 хиляди души ... очевидно и тук има грешка Статията е пълен нон-сенс.

Нещо е сбъркано или в статията или в тези малоумници дет водят тези стъкмистики - колкото и да са починалите, само новородените в софия ще доведат до много по-големи числа.... а те тези са директно регистрирани тук, изобщо не обръщам внимание на нерегистрираните - с тях и тези прииждащи в работен ден столицата минава 3 милиона

Не е вярно, че София се е увеличила само с 13 000! Я питайте някой брокер или строител! Поне 3 милиона гоним.....А и митичните провинциални инвеститори с по 200-250 000 евро в кеш готови да ги харижат за хол с две стаичета в квартали с безобразна инфраструктура, помпят ли помпят цените.....доста сълзи ще се леят на този пазар.

Не са митничарите те не са глупави. Всичко се купува с 90-100%кредит.Средният кредит за София е 100000 Евро. Е колко в България имат пари за такъв кредит. Ама банките, те дърпат от улицата да, ти набутар кредит

За съжаление след всяко национално преброяване населението спада рязко. Данните според регистрираните хора по населени места не са много точни. Като нищо може да се окаже, че и в София няма вече нарастване или е пренебрежимо. Да не говорим за останалите градове.

нормално Стара Загора да губи население - там от 15 години няма открито ново предприятие, а за 140 хил гран съществуващите 2-3 нормални предприятия са прекалено малко. Но кой управляващ ти мисли за това, важно е да се крадат евросредства и държани пари.