Юнкер попари Мей: Никаква нова сделка за Брекзит

Британският премиер отложи гласуването в парламента за развода с ЕС. Пред заплахата да бъде бламирана тя тръгна на убеждава европейски лидери за промяна в условията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има нещо странно в отразяването на тези преговори от медиите. Не намирам голяма логика в това, което ни представят като проблем за Брекзит и в същото време ни вменяват, че ВБ се опитва да си докара повече ползи, отколкото загуби. Северна Ирландия е част от Обединеното кралство, какво му бърка на ЕС, дали британците ще контролират стоките на своя територия или не, това си го решават те?! Ако ставаше въпрос за интереси на ЕС да си пази пазара, то темата би трябвало да е република Ирландия и контролът на стоки, влизащи от ВБ в ЕС през Ирландия. Но не е. И нещо друго като асоциация. Преди години се започнаха преговори със САЩ за подписването на TTPI -споразумението, което медиите в ЕС изведнъж започнаха да отразяват като много застрашително за съюза и опит на САЩ да вземат контрол над него. Но след като беше избран за президент, Тръмп започна незабавно спиране на преговорите. Това беше едно от първите неща, които направи. Странно беше и поведението на ЕС политиците след това. Освен че не спряха да критикуват Тръмп, те тихомълком набързо подписаха СЕТА с Канада, през която се надяваха да си осигурят достъп до пазара и на САЩ. После се започна с атаките по автомобилните компании и въвеждането на рестрикции за продукти от ЕС. Сега сходна ситуация с ВБ. Медиите ни разправят, как британците искат да са полубременни и хем да напуснат съюза, хем да се ползват от общия пазар, но този, който най- много иска ВБ да остане в митническия съюз е именно ЕС. И още една асоциация. Това, което прекърши гръбнака на българската държава и й отне суверенитета не беше толкова влизането в НАТО, както твърдят много тролове, а влизането в ЕС и всичките обвързаности, произтичащи от това. Беше закрита на практика почти цялата икономика на страната, под диктата на ЕС- директивите и правила, България изгуби почти всички традиционни за нея пазари и се превърна в придатък на ЕС с ниска добавена стойност. Същото се опита ЕС да направи и с Украйна и резултатът беше оранжевата революция и продължавщата и до днес там гражданска война. И ЕС си изми ръцете за Украйна със САЩ и някакви глупости на Нюланд за "фак дъ ЕЮ", макар че не зная, какви интереси имат САЩ в Украйна. Натиск упражнява ЕС и върху Турция, Сърбия, Македония, Черна гора и т.н. От излизането на ВБ от ЕС най- много губят не британците, както но разправят медиите, а потребителите в ЕС. До преди няколко години влизаха на пазара на ЕС през ВБ евтини стоки от Азия, защото ВБ има либерална данъчна политика и контрол на забранени стоки, но на това ЕС вече сложи край и сега всичко е под контрол на централноевропейските държави. Същите стоки от Китай и Индия може да си ги купите отново, но на двойна и тройна цена.

One analysis by researchers from the London School of Economics estimate that the UK economy is today around £20bn smaller than where it would have been without the Leave vote – which translates to a cost of around £300m a week. Да, ама друг път.

у дребнобритания гърчове фраш

Председателят на ЕС Доналд Туск съобщи, че ще включи в дневния ред на заседанието на европейските държавни и правителствени ръководители в четвъртък и петък точка, посветена на въпроса с напускането на Великобритания Парих - да има да взема Берлин - никакви обещания та вижда се кой кара влака де не некъв измислен мазен пшек който се е взел насериозно

Не знам за Юнкер, тези от Люксембург са мелези между германци и французи. А ма Германия има да си връща на британците за позора през двете СВ, че и африканските им колонии прибраха. А ингилизите бомбардираха мирните градове и гражд.население през 1944-45г. и сринаха Хамбург,Дрезден,Берлин като разбраха и уплашиха че там първо ще влязат руснаците -ГДР. И след почти век пак си правят тънките сметки и разчитат на сащ, но не и на Тръмп. А Франция тогава и тако и вако- вдигнаха ръце пред немците, дори имаха и фашправителство след това се писаха победители заедно със СССР и бритаците.Мей сега не убеждава а се моли проси други услуги в договора за развод.

Драго ни е на душата!

Идеята на ЕС да създадем разцепление между Англия и Шотланидия, Северна Ирландия с което или да изплаши Англия и да я спре или да се откъснат от Англия и останат в ЕС и да продалжат вноските от тях. Печалив е все ЕС. Разделяй и владей. Да но който сее ветрове ще жъне бури.

На тоя лисугер Мей не и ли омръзна да се излага. Абсолютна мизерничка без никаква чест и достойнство.

Това беше идеята на Фараж, през цялото време - да се излагат пред цял свят. Вагони с пари потрошиха, да убеждават хората, как да гласуват на референдума. Изпокъсаха нервите на островитяните с обещания за по-добър живот. Нека се излагат, цял свят им гледа сеира, на птичеглавите малоумници.

Струва ми се че англичаните искат и вътре и вън. Малко като в секса.

за излизат без споразумение. Ама и затова не им стиска, защото шокът ще е огромен. Много лош момент уцелиха - световната икономика се забавя, МВФ вещае мрачни прогнози, Тръмп попари надеждите им за индивидуално договаряне с трети страни. Ситуацията се очертава lose-lose за всички. Финансовата дупка, която ще се отвори след излизането на кралството, ще трябва да се запълни от останалите, вкл. и от България, отделно - спънки в търговията, услугите, капиталите. Няма поводи за радост.

в интерес на истината като бяха вън ИМАХА отстъпки. Тачър ги беше издействала. и те си въобразяваха че пак ще бъде така. Но света се промени, вече няма студена война.

Хитрата сврака с двата крака. Айде Мей да заминава при останлите "пенсионирани" политици, които вкараха британците в тая каш и си плюха на петите. За Фараж, Джонсън и Камерън говоря.

Цирк по аристократски. ЕС преди две години им каза специално за пазара няма полубременна жена. Или в митническият съюз или вън. Този договор е за заблуда на хората само да стане брекзита а сблъсъкът само се отлага. Ако искат без граница между СИ и Ирландия заради ИРА тогава СИ трябва да е в митническият съюз и проверките да стават в морето между двата острова. Дори и след 2020 и свършването на преходният период ситуацията ще е същата и след 2050 пак същата само отлагат с този измислен договор.

Тези не са в ред. сега като падне Мей, британският народ ще излезе БЕЗ договор.

А трябва ли да ни пука?

А когато бяха извън ЕС да не би да са имали остсъпки??? Що пък сега да имат? Да си стоят на острова и да мрът .

Не ми пука дали англичаните са в ЕС или не! Какво добро ни носи на нас ЕС е основният въпрос! И дали на везните плюсовете са повече от минусите. Според мен минусите за държавата преобладават! Но от друга страна решава проблемите на недоволните по безкръвен път, които правят своята революция с краката си през терминал 1и 2. Това още повече води държавата към затъване, но маргиналите в нея или не го разбират, или ги устройва подобно нещо, приличащо на тяхно участие в садо-мазо спектакъл с държавата!

един положителен баланс над 10х спрямо вноските ни и то не разпилени за каквото правителството иска, а за инфраструктури и селско стопанство. без тях парите за субсидиите трябва да идват от ТВОЯ И МОЯ ДЖОБ с данъците ни... така, че - трай там.

Когато напускаш по собствено желание работодателят не дължи бонуси, допълнителен отпуск или други договорени в общия трудов договор пари за дрехи, празници и пр. Това е.

"Британският премиер отложи гласуването в парламента за развода с ЕС" Хем иска народа да не се отзава от Брекзит и иска възможно най-бързо да го прокара хем тя самата го оглага постоянно заради сделката с ЕС?!Хахахаххаха Да не говорим че самата Мей постоянно е заявявала,че могат да минат и без сделка с ЕС,макар да се вижда обратното предвид ожесточеното борене за сделка!Както е тръгнало може и съвсем да се откажат от скъпият им Брекзит.

Не се притеснявайте! След извънредните избори Нинова нас ще ни оправи примерно за десетина дена, а след това ще оправи доста бързо и Великобритания и Венецуела! Президентът и Решетников и те ще турят по едно рамо и готово.

Не бях се замислял, но е точно така.

тъпо...

Англичаните се имат за по- висока категория хора и смятат, че всички трябва да им отстъпват и да им правят метани. Ама французите и германците също не падат по- долу и те се имат за баш тарикати. Та ситуацията беше предвидима и очаквана отдавна. Ясно е, че няма да има споразумение с островитяните и това е по- добрият вариант за нас, париите на ЕС. Инак според споразумението ингилизите хем няма да бъдат в ЕС (няма да внасят пари), хем ще продължат да се ползват от всичките облаги на общият пазар. Абе Терезката направи добро споразумение, за англичаните, но те са прекалено лакоми и алчни, та и това не им харесва.

от това което си написъл, само първото изречение е донякъде вярно. Бих добавил, само че с право се имат за нещо повече, от нас даречем. Само като видиш кой ни е министър председател и ти става ясно защо, за министри, депутати въобще да не говорим. Всичко друго просто не е вярно, споразумението предвижда още 40мл € за преходни период, през който британците няма да имат право на глас, да бъдат платени от британците на ЕС. Споразумението е едиинственното възможно и гарантира до една известна степен мира в Северна Ирландия. Че британците излизат и за ЕС е лошо, но все пак е по-малко ложо от колкото за самите британци. Северна Ирландия и Шотландия са им голям проблем. Може да се окаже че кралицата ще трябва да и намалее кралството след някоя друга години, шансовете за това са много високи и Мей прекрасно го знае. Според мен даже всички, го знаят и никой не иска да поеме отговорност.

Никога не е имало сделка. Просто Германия и Франция “изнасилиха” Англия, за да не може да излезе от блатото наречено “съюз”. С този си акт те се подиграха на доброволния демократичен избор на английския народ. От сега нататък Англия ще бъде третирана от ЕС като държава плебей. С този си акт ЕС зачеркна завинаги демокрацията в Европа. От тук нататъш ще има само диктатури и насилие. Жалко за идващите поколения.

Като не разбираш, що коментираш и зорлен се излагаш? Великобритания може да излезе от ЕС по ВСЯКО ВРЕМЕ без никакъв проблем! Никой, ама никой не я спира! Това обаче, което Великобритания иска, е да излезе от ЕС, но да ОСТАНЕ НА ПАЗАРА МУ! Сега схвана ли малката разлика?! ЕС е като един брак - имаш позитиви, имаш и негативи. Ако ти пасва - оставаш, ако не - се махаш. Това, обаче, което Великобритания иска е хем да се разведе, хем бившата да продължава да готви и пере, схващаш ли? И тук и показаха среден пръст, щото тия не са толкоз прости като нас. Има и още подробности, но да не те затормозявам съвсем. Ха дано ме разбра...

Какви са тия бракове и какво общо имат с "изнасилването" на Англия от Германия и Франция. Ти се излагаш като даваш такива неуместни примери.

Ще вземе и тя да се разболее от нещо като наш Миню!

ПОПАРЕНАТА МОЙ ЩЕ СПАСИ МЕЙ ОТ СЪЩОТО ! ПОНЕ ПО ДАННИ НА МИ-6 ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ , МЕЙ ДА НЕ СЕ ДОПУСКА ДА СЕ КАЧВА ПО ВИСОКИ СГРАДИ, ДА СЕ ХРАНИ С ДЪРВЕНИ ПРИБОРИ И ДА СПИ(АКО МОЖЕ) ВЪРЗАНА (ПО УКАЗАНИЯ НА МИ-6) .

Тези двамата мундари ще се хапят ли, що ли?!

Какво искат гадните англичани ЕС им направи предложение - не било изгодно . Нали се махнахте по собствено желание - ще си берете пасивите, егати наглите англичани !

да си запазят привилегиите като да са е ЕС, а от друга страна да нямат задължения, членски внос, да не са длъжни да се съобразяват с еропейското законодателство... ей-такива благи историйки...

Това е. Развод самос краката напред. Това го нямаше нито в СИВ нито във Варшавския договор.

...не им пречи да си тръгват. Мей не иска Брекзит без сделка, едни 100 човека от партията и твърдят, че нямат против Брекзит без сделка за да не се отметнат от предишни позиции, но се надяват сделка да има за могат да продължат да плюят по Мей вместо на самите тях да им се налага да операт пешкира. Всеки бяга от отговорност в момента с изключение на Тереза Мей. Никой не би успял да договори нещо по-благоприятно за Англия, особено демагозите, които най-много пищяха за Брекзит.

Да бе, къде е Фараж сега? Нали голем го вадеше? Ама то неговите хора ще си го линчуват, и ще го оказат на Биг БеНда! ;)

Типичния комуноид. Дори не разбира за какво става дума в тия драми, но виж коментира, че и плюе...

е тогав просто няма да има сделка, тълкмо ще угодя на параламента си !

Тереза Мей,вместо да обикаля европейските столици,ще постъпи най-добре да си подаде оставката и да остави Борето Джонсън да си начеше самолюбието,като министър председател.

Да, и той сам ще се откаже от ексита... в името на младите или няква подобна популация - полюция...

а мене ме боли у,,,я за брекзит,ние сме си роби и без брекзит