ЮНЕСКО проверява изземването на антиките на Божков, Банов отрече изнасяне на предмети от колекцията (видео)

От самото начало на операцията експерти следят предметите и на място се оглеждат, ще се направи и експертиза на картините на бизнесмена, допълни министърът на културата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде като няма утре снимачен екип вътре и да видим дали всичко е там. И много бързо ще се разбере има или не учизнасяне. Тогава ще се разбере много бързо какво точно иска да постигне прокуратурата!

Скептичен съм към ЮНЕСКО, но на АлоБанов изобщо не вярвам.

Стига циркове!

"Вратичка в закона е позволила на бизнесмена да не идентифицира над 2 700 ценни предмети, обяви още министърът на културата. .. ...Министърът на културата заяви и че 212 от предметите са регистрирани на фондация "Тракия", за да се създаде музей с тях, а други над 2000 са на Божков и за тях само е подаден документ, за да се регистрират, което е една стъпка от 3." Защо не е било предприето действие тази вратичка да бъде затворена? Защо не са били подканени от фондация да направят и другите две стъпки? И още други въпроси има, но отговор няма да има...

Защо се учудвате, че все повече българи търсят помощ и най-вече справедливост къде ли не, само не в милата ни Татковина! Че мафията герб, заедно с бсп, промениха цял закон за нула време, само и само да прибират пари! Ами какво ще кажете за минало време- имало пропуски в закона! А кой го гласува! И въобще стига са ни правили на малоумници! Трудно, да не кажа невъзможно, е вече да се живее в тази диктатура- единствен изход е терминал 2! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!

Както стана известно на всички Божков е умен човек, за разлика от други хора, така че прокуратурата се спъна яко. "Не става само с ядене, трябва и акъл."

Стига сте мучали. Нали искахте справедливост и възмездие за богатите? давахте за пример румънците? сега когато у нас ги почнаха , пак недоволни. На вас ли да дадът картините да ги съхранявате? до печката.

Някой трябва да спре простите милиционери да вършат глупости.

И от кога главният прокурор можа да нарежда на министър какво да прави или този Гешев съвсем е превъртял?

По големи глупости не съм чувал от седмица насам. Да изнасяш такива предмети от средата в която се съхраняват само и само да се направиш на велик е ЛЕКО КАЗАНО ГОЛЯМА ТЪПНЯ. Черепа е създал уникална среда за съхраняване на тези предмети и сега, кой ги бие по тъпите глави да ги изнасят от там. Сами казаха че, тази колекция е милиони левове в антични предмети, средата за съхранение е уникална, може би струваща точно толкова колкото е и самата колекция. И сега да се правят на много яки пред обществото, ще се напънат и ще унищожат най ценните предмети за България. Така на готово да се правят на много загрижени малко не им прилича, пък и не мисля че в музея който ще ги местят има такива условия за съхранение, колкото и да го хвалят .... няма такива условия.

Каква ценност имат тези антики? Евроатлантическите ценности са две - доларът и еврото.

Ако е придобил имането си по престъпен начин, властимащите са го знаели отдавна. Обаче сега се сетили, че могат да си присвоят богатството му и за да им е по-лесно, решили да го тикнат в затвора. Тиква затова си избра ГешеФФ (името ни спомня за страшилището от царската полиция преди деветосептемврийския преврат, а действията му - и те подобни). Всеки, който им припикае накриво, го очаква тази участ. Ако ли пък богаташите редовно не се отчитат... от затвора няма и да излязат. Досущ както преди девети септември.

Герберската глутница лъже като дърти цигани. Жената професор, която се грижи за антиките каза - пъхат ги в чували и грам не ги интересува кое какво е.....

ЮНЕСКО бе, маймуни. Това е личната фирма на Ирина Бокова. Червясъла, корумпирана комунистическа организация.

Ако не са ги изнасяли, значи са ги крали. В Бг всичко е далавера - ни едните стават, ни другите. Спасявайте си децата - навън е пътя, не тук. По-тегаво ама не в тая кочина в която 30 години все по-зле става, а ни облъчват колко е по-добре. Само привидно.

"ВРАТИЧКА В ЗАКОНА е позволила на бизнесмена да не идентифицира над 2 700 ценни предмети, обяви още министърът на културата." Аман, бе! 10 години Мозъчен тръст ГЕРБ работи само за ВРАТИЧКИ в законите. Фактът, че Фондация "Тракия" се е обърнала към ЮНЕСКО, говори, че гешефтурата пак се е омазала...

партъоирете искат и парите и колекцията

Полицията ще прибере незаконно придобитите антики както намери за добре

Няма оправдание за унищожаване на световно културно наследство, независимо законно или незаконно придобито, ама това гешефтурата не го знае... Милиционерите също...

Аз чесно да си призная си мислех че, за да буде нещ в ЮНЕСКО първо трябва да се регистрира законно да се докаже произход и чак тогава да пледираш пред Юнеско за световно богадство. От друга страна си чист бракониер по законите на Българското законодателство. До колко Юнеско има права да се меси в Българското законодателство е спорно.

Как не ги е срам. Какво изнасят тогава? Пуканки или семки. Как да вярваш на държавата, която си прави каквото иска.

И малките деца знаят, че на българската държава, както и на всичките и институции, може да вярва само завършен идиот.

Да бъдем малко по-здравомислещи: помощ от ЮНЕСКО ще потърсят само изрядните пред местните и международните закони за опазване на културно-историческото наследство. Никой нито за миг не трябва да забравя, че васил Божков е един от най-интелигентните българи на прехода. а дали е от най-опасните престъпници е работа на прокуратурата да събере достатъчно необорими доказателства.

Емаха му байката на черепа. А допреди няколко месеца беше от недосегаемите. Никой (по медии и пр.) не се осмеляваше да произнесе името му. Са всеки се упражнява върху Божков. КОЙ обаче го нареди така?

Добре че са чуждестранните организации да нададат глас, защото в Тикволандия Мутрите си правят каквото си искат, а овчето стадо блее в захлас и гледа ли гледа фалшивите новини по НОВА и останалите Бойковизии.

Сега вече прокуратурата настъпи мотичката и ще гризне дръвцето...

Глупости.

Всъщност, прав си... Ние ще гризнем дръвцето, защото гешетурата настъпи мотичката...

Преди време написах, че фондация "Тракия" сега се гледа под лупа и едва ли прави шашми, но се оказа че няма и защо да прави шашми - от 2700 предмета с документи се оказаха само 212; нищо чудно че вдига врява до небесата и се чуди как да впрегне каруцата пред вола. Между другото като дойдат "експерти" на Юнеско какво ще направят? Ще разпоредят на прокуратурата да спре проверките на Божков ли?

В къщи имам две картини без документи ! Ще ми ги конфискуват ли ?

Само ако си струват парите....

държавата в лицето на прокуратура, министерство на културата и сие? Какво стана пред месец и нещо, за да почне прокуратурата да ни облъчва едва сега с внушения за незаконност на уникална колекция, неколкократно показвана в култови музеи по света? Как стана, че точно сега му светна на министъра на културата, че имало нещо гнило в закон от неговата компетенция? По аналогичен начин как едва сега светна фара на министъра на финансите със закъснение от 5 години, че операторите на аналогични хазартни игри плащали различни държавни такси? Ами ако не става въпрос за виновно неплащане на такси, а за непоискани по надлежния ред вземания? От всичкото говорене на държавни служители не можах да разпозная отговори на горните въпроси.

прокуратурата си забоде трън в гъ....цата, или по-скоро на нас забоде, с тази колекция..то паспорти, то застраховки, то описи..то експертни мнения...кой ще ги заплаща, едва ли фондацията?

Черепа долен и мръсен помак,но е разкрит,разбит и обезкостен,а всичките му активи в България са запорирани с тенденция да му бъдат отнети!Помня го още като се появи през 1977 година като първокурскник в СУ в кафене "Бразилия)"(тогава още несъществуваше кафе-сладкарница "Магура")кво хитро и двулично копИле беше-доносник вече на ДС на БКП,бре!!!

По ценното вече е откраднато.. Какво ще проверява

Ало, Ирина искат да ми вземат колекцията. Обади се там в Юнеско да им попречим.Измисли нещо-опаковки, камиони, къде ще го складират и други такива. Е сега при кой е "изгрял" черепа? При БСП или не при БСП?

Гешеф лъже защото е върло супер прозд. Прави се на американско мекере и върл русофоб без дава сметка, че Тръмп не го брои за чеп за зеле и няма да се кара с Москва за такова ла.й.но.

Браво бе. Великото юнеско на страната на т.нар. череп. Едни хора, сякаш падащи от марс. В какви времена живеем, бошкей.

Да беше го рекъл Буш Кей, по щеше да ти приляга! Гербаджия меценат няма, всичко е в рамките на едно изнудване.

Е то за вас на тоя свят освен бесепари и гербаджии други хора няма. Бива самочувствие, бива, ама чак толкова не бива де. Дайте малко шанс на света да не се изчерпва с тези 2 групи, може ли?

Абе само на мен ли ми се струва, че се превърнахме в полицейска държава ? Гледам на сайта на една организация, чието име ще спестя, за да не ме изтрие модераторчето колко от делата, водени от Гешев като прокурор са стигнали до съд . Публикували са отговора от прокуратурата по тяхно запитване . И познайте сега - нито едно !!! Всичките са прекратени , поради споразумение с прокуратурата !? Е, питам аз - да се споразумяваш с престъпници, за да не внесеш обвинение в съда, не е ли висша форма на корупция ? И сега същия този човек е Главен Прокурор на Републиката !

Герб нагледно показаха,защо са във властта,защо искат властта,и защо не я дават на никой.когсто се научиш да взимаш какво си поискаш,няма кой да те убеди че нещо си откраднал

Полицай главен прокурор, какво искате?

Фондация Тракия има видео материали доказващи престъпното отношение на Прокуратурата към Безценни предмети със Световна Историческа и културна стойност ! Гешефт го нарича обвиненията ...Хибридна война ! Жалко манипулатор че ...Боко 2 .

ЮНЕСКО не е руската бърлога на която САЩ спряха финансирането. Мирише на мухъл, Чебурашки и комуняги отвсякъде. Ех Така Раша краде България и съпортва мутрокомунягите.

Объркан, не става дума за руски, американски, а за БЪЛГАРСКИ ЦЕННОСТИ. В бързането да заработим някой цент не трябва да се пишат тъпотии!

Не за български а за ценности заграбени и продавани от гнусните мутрокомуняги и 6 то управление на ДС. А познай кой в картинката е бил 6так от ДС. И как гнусните комуняги в ЮНЕСКО подкрепят веднага ДС.

Ако беше риба, вече щеше да си в тигана! Комуняги от 6-то има и в двата отбора, тук става дума за преразпределение на активи извън културата, а за колекцията може би само на Божков му пука, именно защото е колекционер.

Айде накрая някой некадърен милиционер и недоучил прокурор да понесе отговорност и да плати от джоба си!!!!

И на цирка "Иванчева" сметката също!

Колко време е било необходимо за да натрупа такива богатства въпросния? Защо не са го погнали отдавна, а чак сега го "тормозят"? За да натрупа позитиви новият главен, щото "изборът" му не е избор, та поне малко да си оправи имиджа?

АПИ търси 60 млн. лв. за ремонт на 40 км от "Тракия" Да събираме SMS-и, да направим DMS: Автомагистрала Ремонтът на автомагистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан най-вероятно ще бъде отложен за пореден път. Това стана ясно от изказване на регионалния министър Петя Аврамова в Народното събрание. Тя обясни, че основна причина за забавянето е сериозният недостиг на средства. Само за ремонта на дясното платно във въпросния 40-километров участък били необходими 60 млн. лв.

Разбират тъпите тикви от антики? Само кражби и комисионни са ви в главите

Гербери нещастни, неграмотни, алчни и нагли

Тия гербаджийски каскетаджии са големи селяндури. Национализация на бизнес и имущество. Тая държава се е разпаднала.

Дано се избийте мутри на прехода та да се избави народа от вас.

Гледах го тоя тюфлек по телевизията - пиян като кирка и фъфлеше като Любен Дилов -син . Това е пародия на министър и ако Гешев не се задейства поне по записа “Ало, Банов съм “, пиши я тая държава умрела ! А относно изнасянето на разни произведения на изкуството от частна колекция, без съда да се е произнесъл, че са незаконно придобити , си е най-малкото своеволие , което най-често води до негативни санкции към държавата ! Но, кво му пука на Банов, като тези санкции и глоби ще ги плаща народа, а не той ?

Митю - Гестапото (Димитър Иванов) има по-голяма и по-скъпа колекция от антики. Него, Кога?

И Боян Радев? " След прикючването на кариеарата си става най-големия колекционер (на картини)." А как ги добива? Спестявал от банички.

Калинки бойкови сладки. Ми те калинките са насекоми, а насекомите каквото докопат влачат. Нормално.

Наистина умопомрачително. Някакви субекти мъкнат пакети сандъци към някакви коли, може би частни... Няма униформени, жандармерия, няма отцепване на района... Пладнешки обир по Вишински, експроприяция на експроприяторите. Ден година храни...

Кибици пушат цигари и тъпо се хилят, изнасят се някакви мръсни чанти и кашони ? - това ли са "отделни огнеупорни кутии за всеки предмет" ? Точно както са се хилили болшевиките, когато са ги настанявали в богаташките апартаменти на аристокрацията след революцията.

Държавни орки.

Мародерството е занаят за привилигировани. Дали ще се мародерстват активите на КТБ или колекцията на Божков, това не е работа за всеки. Тя е за мародери експерти, проверени и ошлайфани в мародерско-милиционерската професия, виртуозни мародери, на които може да се разчита, че веднъж изнесена спокойно и небрежно и отнесена нанякъде, безценната вещ няма никога да се върне там, откъдето е взета.

от името на Народа ,за благото на партийните вождове ли беше или само на партията ? вече съм забравил