В неделя обявяват папа Йоан Павел II за блажен

Италианската столица е потънала в атмосферата на предстоящата на 1 май (неделя) церемония във Ватикана по беатификацията (обявяването за блажен) на покойния папа Йоан Павел Втори.

Обратно в новината

Коментари - В неделя обявяват папа Йоан Павел II за блажен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Веселина - казала си го много добре Вечна му памет!

Не комунистите, а изродите. Комунисти няма.

Преди години, след като показаха погребението му по новинарската тв емисия, показаха и убийството на наш професор от цигани, т.е. показаха и наследството му за България и българите - мизерия, глад, престъпност. Иначе бе изключително начетен човек, а за тези, които ни докараха до това е и светец.

Ако тоя измислен боклук е блажен и светец, то нашият Сергей Антонов трябва да е извънземен, че издържа всичко, на което го подложиха. И то заради същият тоя посран дядо, който отиде при Агджа, но нямаше смелост да отиде при Антонов. Тия простотии само могат да ни накарат да се замислим колко негодници днес честваме за светии и колко низко е да славиш нищожества!:(

Блажиш ли дядо попе :)

Абе я стига глупости!!!На фокусник ще ми се прави дядката!Така обезсмисляте живота на толкова нормални хора!Идолопоклонници жалки!

Да,Карол Войтела,заслужава тази почит на човечеството,служеше безкористно на Църквата и хората,за разлика от нашите свещенници и синод во главе с полковник-"патриарх".

Защо занимавате хората с тези католишки простотий. Медийте са тотално изпростяли.

Вечна му памет!Една от най-интересните книги,които съм прочела през живота си е неговата енциклика/лат.-послание/ "Евангелие на живота".В нея той говори за човешкия живот като дар Божий,който трябва да бъде защитен и подсигурен.Говори не само като учен,но и като ПРИЕМНИК НА СВЕТИ ПЕТЪР И ГЛАВА НА ЦЪРКВАТА,какъвто е.В тази енциклика той бичува експлоатацията на хората,принудени да работят при робски условия,дискриминацията и депортацията.Той нарича печалбарите от човешката неволя убийци.Ако ЕС бяха попрочели нещичко от него нямаше да ни ограничават толкова от трудовия си пазар,защото "да принудиш човек да се труди нелегално,да се възползваш от безизходицата му или да го експулсираш е вид убийство".Препоръчвам тази книга на всички,има я преведена на български.

Колко е приемник е спорно. Не е глава на църкваТА, щото няма Църква, а много църкви, вкл. много християнски църкви. Не е никакъв учен категорично. Твърдението е обидно за учените. "Вечна му памет!" За това, че прости на Агджа, който стреля по него, а за Антонов дори не се поинтересува? А той лично допусна животът му да бъде унищожен. А "ЕС" имат право да ограничават пазарите си колкото си щат, щото са си техни пазари и имат право (а и задължение!) да защитават гражданите на страните си от всяка заплаха. А ганювците, независимо откъде са, са заплаха - с нравите си, с манталитета си, с възпитанието си. А добрите думи... да, добри думи... Само че етиката на всяка институционализирана в тумор вяра е празна черупка. Доброто е само тогава добро, когато може да послужи за реклама. Това не е вяра. Това е търговия с вяра. Иначе: на пазара има 3 глави на Йоан кръстител, последният дъх на христос, мляко от дева Мария и др. неща. Толкоз за светците.

Чуваш ли се какво говориш?ЕС да имат право да ни ограничават?Имаш ли си представа колко негри,араби и всякакви чужденци има там и какви свещени крави са-помощи,безплатна медицинска помощ,езикови курсове за €40,безплатна или символична квартира,обучение в университет,разрешително за работа...А за нас-ограничения.Не е честно.И другото тъпо е,че един ден всичко се променя,ограниченията,както визите ще отпаднат,но годините не се връщат назад...

Най-голямата секта пак се активизира.

Как беше онзи-там напев ... ` ... Рим, Берлин и Токио... ` ?! ( Моля да ме извинят тези, които биха го (с)чели за светотатство ! )

Лично на мен ми допада. ;)

А някои колеги/колежки коментатори ме упрекват в многопластова многосложност ! ( Нали бихте позволили да се надяваме, че младежките трептения са овладяни при Вас, Werter ?! :-) )

Едно от чудесата извършени от Войтила е налице-изпращането на комунизма на боклука на човечеството!

Ти трябва да си много тъп, щото нищо не си разбрал. В действителност стотици милиони хора бяха изпратени на боклука. Понимайш?