Цветана Биаджони: Бях до Сергей Антонов по време на атентата

Днес се навършват 36 години от атентата срещу Папа Йоан Павел II, за който българинът Сергей Антонов бе несправедливо обвинен и прекара 1222 дни в затвора.

Обратно в новината

Коментари - Цветана Биаджони: Бях до Сергей Антонов по време на атентата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...един месец след завръщането на медицинските ни сестри и доктора от Либия,които бяха посрещнати от всички държавни представители на летището. На поклонението му обаче никой от тези държавни люде и журналисти не му оказазаха почит. Срам за Г.Първанов,Сакскобурготски,Велислава Дърева и тем подобни креатури.

само като му видиш доносническата мутра комунистическа и доживотна присъда

Той беше БЪЛГАРИН и ГЕРОЙ, а ти ще умреш като нищожество!

Беше мъченик по скоро, отколкото герой! Нищо героично няма в цялата работа...

Всъщност не е точна,че са били заедно и слушали радио,защото показаха Сергей Антонов сред публиката гледачи на кортежа! Това не означава, че има нещо общо конкретно той,по скоро другите двама от посолството от службите,за тях вероятността е по голяма и връзката им с Агджа ,който умишлено натопи Антонов,за да отклони вниманието от тези двама,свързани със друга държава!Но физическия килър е ясен,именно Агджа,нашия само го забъркаха и вероятно е имало подготвена симулация!

НЯМА връзка с Ахджа. НЯМА. 1200+ дни с дрога, тормоз и насилие не намериха и една запетайка! Заврете се обратно, теоретици.

Едни и същи глупости, не ви ли е срам? Американски турист е на снимката не е Антонов, това е изяснена в съда. Макар, че е по-вероятно туриста да не е турист, а служител на ЦРУ .

че всички работещи в посолствата ни по света бяха до един ченгета е истина, но иначе може и да не е взел участие в атентата.

Пич, ако вземеш да завършиш 5-6 клас евентуално може да разбереш, че всички разузнавателни служби в света използват дипломатическо прикритие, но това не е по твоите мозъчни възможности.

Еврейските подлоги квичат от удоволствие. Имали и против великия Георги Димитров, известен в цял свят. Отново "еврейската" нишка от САЩ, за покушение над полския евреин Карол Войтила, наричан папа Йоен Павел. Еврейски гадости и от еврейска Италия. Още шибаняка Гарибалди, отказва помощ на българите, които са били с него като борци за свободата на Италия дори и в Америка. Мръсни еврейски номера. Агджа също е евреин.

как може реч да продължи 38 часа

Какво нелепо сравнение - с Гошо Тарабата.

Западът затри Сергей Антонов, тази година, 10 години от смъртта му.

vasil

Навремето като освободиха Антонов се пусна лафът.че е ,защото Боян Трайков убедил целия свят,че папата е стрелял пръв. Друг виц тогава (беше по времето на "покръстването" на българските турци)- Агджа бил заявил :"НИЕ,БЪЛГАРИТЕ не сме способни на такива неща!"

баи тошо беше тарикат, тръгна по американското ноу-хау:оръжие, дрога, петрол, и реверса:училища, болници и биенестар за българите, ама американският хищник-империалист, е на щрек, колумбия, венецуела, куба, северна корея, срия , ирак, либия...за русия, индия и китаи, морената все още се спотаива в скалите

Д а не с е публикуват снимки на стрелеца .Обсебен е от черен обемно обсебващ масов убиец проникнал през около анадолски уранов разлом.СНимките увреждат тежко и от вестници списания и екрана..Целта е определена като опасен" педофил"..вижте на кадрите папата ..

СЛучая е изключително важен.. СОфия да поиска компенсации от сащ в размер на поне 60 милиарда долара днешни само. заради причинени тежки материални и морални щети след нагло набеждаване

Това е един скъпо платен урок за българите, много от които не го разбраха и до днес. "Българската следа" в атентата срещу Папа Йоан Павел II е доказано организиран от тогавашното ЦРУ, италианските разузнавателни служби и при активното съучастие на американската телевизия Fox и професиналната лъжкиня-журналистка Клеър Стърлинг (лъгъла не само в това активно мероприятие на ЦРУ). Изстрелялият в Папата 4 куршума Мехмед Али Агджа е член на турската национал-терористична организация "Сивите вълци" и секретната натовска мрежа "Гладио" - и двете организации създадени от ЦРУ и помещаващи се до днес в два небостъргача в Турция. През 1985 г. шефът на "Сивите вълци" признава в Рим "официално", че са получили 3 милиона ФРГ марки за да извършат този атентат и да обвинят българското и съветско разузнаване в органзирането на атентата. През 2000 г. и самият Йоан Павел II заявява, че атентатът НЕ Е организиран от България и нейните служби. Спомням си отчаянието и несвързаните брътвежи на соросоидите в България по това време. Те от 1989 г до тогава твърдяха, че "то сигурно било вярно и държавна сигурност организирала атентата". За всички, които се захласват по соросоидната пропаганда и промиване на мозъци от западните средства за масова десинформаци - ПОМИСЛЕТЕ СИ ЩО ЗА ХОРА СА ТЕЗИ В АМЕРИКАНСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ И ЖУРНАЛИСТИТЕ КАТО КЛЕЪР СТЪРЛИНГ И ДР., СЪДИЯТА-ПРЪДЛЮ МАРТЕЛА И Т.Н. КОИТО ПОСЕГНАХА НА ЖИВОТА НА (техният на "запада") ПАПАТА САМО ЗА ДА ДИСКРЕДИТИРАТ КОНКУРЕТНИТЕ ИМ ТАЙНИ СЛУЖБИ !

Чий го е дирил в България али агджа, бекир челенк и още куп подобни турчуля ?

Ти кажи, 091. Б-я е на кръстопът. Има всякакви идиоти, както и не идиоти.

Че кой не би искал да убие папата и после да го излежи. Това е чест,да очистиш тези мазници ненужни червеи, един след друг....Каквото с тях,такова и без тях. Бой,където ги видиш !!!!

Може ли някой да ме светне защо е бил този атентат срещу Папата и на кого би бил полезен ?

Има филм на френска журналистка (с бългрски произход) там ще разбереш всичко. Излъчваха го дори по соросоидният канал 1 на БНТ. Все някъде ще го има в Интернет.

Благодаря.

"френската журналистка" е румяна угъчинска, която има много интересен произход ?

Сега пак ли си до него? Абе, хора, стига сте се плашили, лошото свърши, остава по-лошото.

Ония скъпоплатени льольовци от комисията по досиетата,като нищо може да го изкарат доносник.Там са все отявлени кумануиди.

симо

Русофобите са и тук,вече като българофоби.....То освен да фоби,какво могат да бъдат мамка им мръсна.....Изтъкани от омраза,

разминала с присъда за лъжесвидетелство, ако ги е говорила тези работи в съда ? Най-вероятно не е свидетелствала, защото снимката на антонов на площада е от ясна по-ясна. Антонов е освободен поради липса на доказателства, а не като невинен.

Шило

Има една подробност. Установен е .човека- американски турист.Не е Антонов

А ти, пача с пача, къде са ти доказателствата? Някаква снимка. Колин Пауъл не се посвени да вкара цяла фалшива епруветка за "доказателство" за ОМП в Ирак и това днес го знаят всички, ти тука ми се позоваваш на някаква снимка. Като че ли е трудно някой да се дегизира като друг за да го натопи, като че ли е трудно да се фалшифицира ЕДНА снимка. Защо ни вземате за подобни на вас примати, ядящи доматите с колците? Заради факта, че говорите български да ви имаме за българи ли, да се намразим помежду си? Я се разкарайте - никой не ви вярва и 1000 плюсчета да си нацъкате!

В тая история ЦРУ се опита да надцака КГБ....отнесе го Антонов.Какво заначи тук някаква си личност....?!?

симо

Нали борсуците все за личноста реват и са готови за един човек държава да затрият...Пък като сложат и дете на сцената/нали помните удавеното емигрантче/ политиката на цял съюз обръщат.

Мисля си, че страната ни е трябвало да намери не много добър, а средно добър адвокат, който при положение че не е замесен Сергей , да го защити и освободи...как може толкова време да бъде задържан човекът, без основание, .....що за държава сме, не биваше така да се подхожда, е тогава режима е бил друг, и все пак...нужно е било да се защити Човекът и имиджът на страната ни !

Напълно си прав, но тогава, то май и сега "големият брат", каква кое как и защо. Справедливост в един идеологизиран свят е химера.

"Каква" да се чете казва.

симо

В случая използваха правото на силата,а не силата на правото....Както и сега правят...Така,че ти губиш винаги.

Да така е и не е по-различно от Макартизмът в САЩ. Имаше студена война, и България стана жертва на мръсните игри в тази война. С. Антонов бе невинен, както и Българската страна. ЦРУ със съдеиствието на сивите вълци проведе тази анти българска операция, като част от противоборството изток запад. България има право да ги осъди ако живеехме в един нормален свят.

педраста дето трие колко процента има одобрение от сдс?

По него време само специални хора работеха на вън. По него време служителите на такива фирми и онези от посолствата работеха за определени служби. Толкова невинен, толкова невинен, че да има такива съмнения и доказателства.... че да го лашкат години на ред.... Ние естествено нищо не знаем освен една версия на бг уж журналисти и съответно една официална версия на едно правителство, което кой знае какви ги е въртяло...

Трябва да си див илитерер и бесен пейзан за да използваш "по него време"

Педерунгелско мислене, затова всеки чужд тарикат ни взема, за мезе, Х. Германия, САЩ, Либия.

ЕЙ, неграмотен селянино, изразът "по него време" се използва само на село. Ти нямаш мозък да пишеш грамотно, а си тръгнал да правиш анализи и заключения. Голям смях!

Нещо не се връзват нещата , тая свидетелствува е Сергей е бил в офиса , , но имаше снимка че той е насред тълпата при посрещането на папата . Е кое е вярното ?

Снимката е абс обяснима, ако цялата работа е била предварително нагласена. Просто организаторите на провокацията са намерили човек приличащ (или гримиран) като Сергей, и "доказателството" е готово. Да не говорим че на снимката почти нищо не се и вижда, само глава на мустакат човек с очила в ъгъла на снимата.

Добре, как така ще спретнат нещо предварително за някой , като не знаят какво алиби може да има , може да е бил с много отговорни хора по това време Абе КГБ си знаят работата осрана най-добре

Че какво неясно има ? КГБ взима решение за ликвидиране на папата особено след подкрепата му към действията на "Солидарност" в Полша през 1980 г. Нашите участват с пълна сила в подготовката / Айвазов и Василев / и после се изнасят в България, а когато разследването достига до българската следа - арестува Антонов, който наистина няма никаква вина. Арестът е година и половина след атентата ! Как да предположи човекът, че да се изнесе и той..

една от безбройните гадости на цру; сигурно и "българският чадър" ще излезе я made in usa, я made in uk; после кгб било лошото

СССР си остава най-великата и справедлива държава в света. Жалко че го съсипаха.

че селяните нямаха паспорти и бяха закрепостени в колхозите, движението между районите строго ограничено, а пък напускането на справедливата държава ставаше само в крематориума.

Справедливо е всяко едно общество, което оценява, почита и подрежда в йерархията си човеците не според произхода, собствеността или банковата сметка, а според това, което те са - като съвкупност от природна даденост и от придобито в социализацията. Засега не успяваме да го направим. Засега.

прочетете книгата ген.Павел Судоплатов, шеф и организатор на задграничните мокри поръчки на чк, гпу, огпу, нквд, та да ви светне откога азиат-болшевишките варвари трепят неудобните им по цял свят ???

ЦРУ-то, нищо че още не съществуваха, и го приписаха на джугашвили ?

Давид Сикейрос ---беше!:))

И суворов , бе недоклатен---!;)))

Подробност е, че не "азиат-болшевиките" са открили, започнали или завършили практиките по опазване на ДЪРЖАВАТА от враждебни спрямо нея свои или чужди граждани и групи. Това е основна функция за всяка държава, от времето на Шумер и до нас. И дори извън държавата и човешкото общество - всеки биологичен организъм има такава система. Безспорно, най-напред в това отношение е стигнала благословената от Всевишния държава на Съединените щати на Америка. Коята не се посвени да хвърли атомна бомба върху цивилни - мъже, жени и деца. А след това хвърли и втора.

"Руснаците" -Ленин (Каплан), Троцки, Феликс Едмунд Джурджински, след години Йосиф и най-вече "руснака" Берия са все истински "руснаци" . Общата цифра на убитите от 1905 до 1952 е 47 милиона истински Руснаци. Тяхната основна вина е . че са имали собствено мнение или са били образовани - следователно опасни. Докато Антонов е бил продукт на тогавашната система - средно интелигентен послушник, верен на партийния си ментор, изпратил го да служи на "Балкан" т.е. БКП. ЦРУ са го усетили и му драснаха клечицата.

за ликвидиране на Папата е дело на кагебето, защото Папата беше Символ и Знаме в Полша на антисъветската съпротива, просто като фасул.

Страхотен правопис (опитъ). Поздрави от един от най-тъпите

софтуерЪТ им ги реже.

Беше ми много интересно да прочета мнението на част от пишещите. И се сетих за ония виц дето на българския казан, дяволи не му трябвали - ние сами се дърпаме един друг в казана... Няма лошо да сме самокритични, когатго има защо, но просто да се "троли" ей тъй, е жалко и нечестно към паметта на Сергей Антонов. Повечето от плюещите нито са били родени тогава, нито са чели нещо по въпроса, нито знаят какви са били последствията за Антонов от химиите с които го инжектираха италианците, но... важното е да "тролят"... Случаят "Антонов" ясно показва че ЦРУ също има своите кирливи ризи, както в други случаи КГБ и ДС - просто играта е мръсна... Хайде, продължавайте да "троилте", пък дано сте се продали на добра цена...

По "случая Антонов" и участието на България (съответно КГБ) в "трепането на Римския Папа" се произнесоха всички замесени в казуса - от Папата (приживе) до "разследващите" пионки. Резултатът е - няма участие на България и Антонов е жертва на международен заговор с користни цели! На отворковците, които не са си направили труда да разберат горното и тук съчиняват небивалици пожелавам някога да се озоват в положението на Антонов и да отговарят защо в апартамента (къщата, градината) им е намерено ядрено и химическо оръжие! Почивай в мир, Сергей!

vasil

Това,че "твоят"Сергей най-вероятно не е бил посветен в атентата,не доказва,че никой друг не е...

Това си беше част от това, което американските служби вършат и сега. След полските събития трябваше да се продължи с недоволството на поляците и с компрометирането на соцлагера. Какъв по-добър вариант от един атентат срещу папа и то поляк и то с ясно изразена антикомунистическа ориентация. На всичко отгоре и една история от Фатима, която да се интерпретира. Истината е, че тогава в ЦРУ е имало много умни хора, за разлика от сега, когато освен едни химически атаки и нищо друго не могат да измислят.

Точно-по БДС си!:))) Риба ама цаца, морски вук-ама РИБА!:)))

Само, че едно време ги лекувахме успешно по Белене и лагерите а сега за съжаление са сред нас , нормалните хора.

vasil

Е,като вие сте нормалните,защо си разсипахте соца?

Сигурен си, че комунистическа България--е отглеждала безплатно--даже такива лайна---като теб!!!:))))... по БДС !:)))

Престанете да криете мнения--даже да са на планктон! Даеааа недоклатената редакторка,,,!:((

Професор Консоло-Процесът бе политически, продиктуван от сложни геостратегически интереси в разгара на Студената война. Бъдете горди с Антонов, бъдете горди със страната си! Проф Консоло- професор по конституционно право .

браво , а къде е видеото ? "есклузивно интервю" ... "пред нашата камера" или пак преразказ на dw ?

Много ми хареса един от коментарите, където където правилно се отбелязва, че в продължение на 20 години папа Йоан Павел 2 посещаваше Али Агджа в затвора, прости му и станаха първи дружки, а как нито веднъж не каза ясно че Сергей Антонов беше несправедливо обвинен?!... Дали другите двама българи са били замесени или не - не знам, но Антонов беше жертвен агнец!