Ударите в Йемен - опасност от конфликт с шиитски Иран

Йемен затвори големите си пристанища, а Саудитска Арабия - летища в южната част на страната. Най-малко 25 души са убити при саудитски въздушни удари край Сана.

Обратно в новината

Коментари - Ударите в Йемен - опасност от конфликт с шиитски Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Сирия грaждaнскa войнa ,в Ирaк -войнa,ИД,в Ливaн и Пaлестинa-воинa,aтентaти ,в Либия -грaждaнскa войнa.....Ех колко много aмерикaнскa " демокрaция " имa по този свят,боже,a извинете зaбрaвих фaшaгите в Укрaйнa !!! Не е вaжно дaли ти прaвиш държaвен преврaт,или нa тебе някой ти спретвa тaкъв,aко деянието е изгодно Вaшингтону ,то си демокрaт,aко не си aгресор,този свят нaйстинa или трябвa дa отхвърли товa долно лицемерие и сaтaнинско двуличие,или го чaкa нов " Содом и Гомор"

с пълнa пaрa се отпрaвилa към Aденския зaлив зa дa се включи в боевете,чaкa се сaмо зaповед от Вaшингтон нa чия стрaнa дa се бием ! Прaвителството и президентa ни сa зaтруднени : не сa спуснaти опорните точки от Белия дом,не знaеме кои сa лошите !

Еднa войнa в този регион ще вдигне цените нa петролa до много високи нивa,особено aко Ирaн се нaмеси с военнa силa в зaщитa нa шиитите и удaри петролните клaденци нa Сaудитскa Aрaбия

Абе, къде са защитниците на евроатлантическите ценности? Така да по плюят малко, че не е интересно без тях. :) Сякаш са изчезнали, но пък... минуси си слагат... :)

Единен фронт Ал Кайда, САЩ, Франция и Англия. Вероятно хуманитарната ИДИЛ и във всички случай миротвореца Ердоган и люлката на демокрацията Саудитска арабия. Приканвам военния, външния министър, чешлю, буда и цялата ни управляваща шайка да побързат за да се включим и ние с цялата ни военна мощ.

Искам да приканя всички да направят усилие - създавайте групи в социалните мрежи, правете митинги, искайте непрекъснато излизане на България от НАТО - ВЕДНАГА. Сега ИДИЛ са силни, не се знае след някоя година - сега му е времето, вервайте ми, после може да е късно.

В Арабският свят междурелигиозните, междуплеменните и войните за светска държава ще бъдат вечни. И затова емиграцията от там ще е вечна, докато те станат доминиращи в Европа и техните си войни ще ги продължат на европейска територия (но вече тяхна). Затова-стоп на самоубийственото ЕС-овско милосърдие за приемане на невропейски емигранти!

Саудитска Арабия уведомила ООН, че започнала военна операция в съседната държава Йемен. Бах Кю Мур казал, че щял да наблюдава внимателно. Светът гледа със затаен дъх, как демократичните "монархии" нападат суверена държава. Я сега да видим, како щеше да се случи, при заглавие: Русия уведоми ООН, че провежда военна операция в Украйна. Западнато лицемерие и ценностна система е просто отвратително.

Абсолютно си прав!!!

Пародия

Брех туй западно лицемерие брей брей. Справка - Арабската Лига + Ислямските държави + Други "Неутрални" за които обаче справка в сайта на ООН показва че гласуват често като арабската лига и Ислямските държави = 124 от членовете на ООН..... Бах тоя "запад"

"Русия уведоми ООН, че провежда военна операция в Украйна." - най-добре е Русия да си води войната тихомълком, без много-много приказки. Как не може да го разберете това, тъпи ли сте, какви сте. Путин не иска гласност, напада с войски без инициали - толкова ли не може да схванете, че това е военна хитрост? От вас не стават никакви военни.

А какво да кажем тогава за американската частна армия Блекуотър, която провежда операции в Украйна. Това как да го сметнем. Ами държавният преврат, организиран от САЩ на стойност 5 млрд, признат от тях самите? Не е ли редно ООН да се намеси в случая. А не да обяснявал ала бала за демокрацията в Украйна. Не знам Русия да провежда операции в Мексико.

Роско, къде си, бе? Какво е твоето мнение? А-а, ослушваш се - какво ще кажат евроатлантиците.

Интересното в случая, което леко остава в страни. Шиитите атакуват и обявяват, че провеждат операция срещу Ал Кайда. В защита на която идва Саудитска Арабия. А отдавна се знае, че тази организация се управлява от оперативни агенти на ЦРУ в сътрудничество с СА. Някак потвържденията се появяват едно след друго.

мале, май вече всеки си прави каквото си иска,няма оон и няма резулюции,турция напада сирия,саудитска арабия напада йемен,ама санкций няма,санкций само срещу русся,за намесата в украйна.смешен оон.

Всяка една организация в която има думичката "световна" или "международна" е ПОД КОНТРОЛА на САЩ, т.е на Бандито-Банкерите от Уолстрийт! С ООН положението е същото!

Хайде сега да изясним фактите - санкциите срещу Русия не идват от ООН....... хубаво е да не пишем лъжи нали..... Когато ООН искаше да се намеси именно Русия отказа умиротворителни сили..... А защо ООН не прави нищо в близкия изток ще ти дам жокер - Арабската лига...... и ислямските нации членове на ООН...

Ще ме прощаваш ,но има една поговорка "Късно е либе за китка", я да се поровим в нета и да проверим от кого преди една година дойде призива за сини каски в Украйна и най-важното кой отказа тогава:)

аЙДЕ още една страна, която САЩ и помиярите им ще "ДЕМОКРАТИЗИРАТ" и "ОСВОБОЖДАВАТ" до последният йеменец!!! А за това хитро понятие "международна коалиция на елаещите" даже Хитлер не се БЕШЕ СЕТИЛ!!! Той е като лошо детенце от детската градина на фона на днешните ПРЕФИНЕНИ ФАШИСТИ!

Много ми е интересно, какво ще изплюе президента ни или шефа му, след инструкциите от Белия дом. Аджеба, да разберем кои са лошите...

След като вече дори знаеш че инструкциите ще са от Белия Дом - би трябвало да знаеш вече и кои са лошите.....

Както виждаме, пишеш от САЩ. Каквото обявят там, такива ще са инструкциите тук.

Още малко интересна информация по въпроса: "Проиранские силы заняли обе столицы Йемена. Саудовская Аравия начала военную операцию" Вътре е посочена и една от причините за американска ненамеса. Архива на ЦРУ, с всичките им операции, цялата американска агентурна мрежа в Йемен, полети на безпилотници, всичко е попаднало в ръцете на хуситите. Определят го като изключително тежък удар срещу САЩ.

Това ще да е част от хибридната руска война в България и по света.Мда, Псаки и Асенчо ми го говорят.

ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА СКОЧИХА СЪС 6% .... А АКО ЕДНА ИРАНСКА ПОДВОДНА ЛОДКА КЛАС ВАРШАВЯНКА" МЕЙД ИН РАША , УДАРИ ЕДИН САУДИТСКИ ТАНКЕР В БАЛ ЕЛ МАНДЕБ-СКИЯ ПРОЛИВ , ЩЕ УДАРЯТ 120 ДОЛАРА И РАША-ТА ЩЕ КЕШИ ЯКО :)))

100% Путин е виновен!

ПРОЛИВА БАБ ЕЛ МАНДЕБ Е ШИРОК САМО 40 КМ И ОТ ТАМ МИНАВАТ 3 МИЛИОНА БАРЕЛА НА ДЕН ПЕТРОЛ - ГЛАВНО САУДИТСКИ ... ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ЙЕМЕНЦИТЕ МОГАТ ДА ЗО ЗАТВОРЯТ ДАЖЕ СЪС РСЗО ГРАД ИЛИ ИРАНСКА ПРЕРАБОТКА НА СМЕРЧ-А :))) ОТ БРЕГА :))

Наистина, какво прави нашият върховен главнокомандващ, спи ли? Редно е незабавно, остро и безкомпромисно да осъди агресията на "група държави", на територията на друга суверенна държава!! Извинете, забравих, че "групата държави" е консултирана от правителствата на Най-демократичната държава.

консултирана от правителствата на Най-демократичната държава??? Извинете колко правителства има най-демократичната държава?

Две-Кнесета и Конгреса. Много кофти ще го нахакат на саудитите,а,неевреино от Несебър?

Беше техническа грешка, но като цяло израелецът правилно ти го е казал. И защо не се пише отговор по същество, а се заяждаме за буквичките? Толкова ли няма нещо по-така, атлантическо ...

- НАТАНЯХУ КАЗА В НАШИЯ КОНГРЕС ПРЕДИ 1 МЕСЕЦ :"НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЯДРЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ИРАН И САЩ " - В КОНГРЕСА МУ РЪКОПЛЯСКАХА КАТО НА РОНАЛД РЕЙГЪН - ОБАЧЕ ОБАМУ МУ СЕ СОПНА - И ТОГАВА НАТАНЯХУ КОЙТО ОТКРИТО ПОДКРЕПЯ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ЗВЪННАЛ НА БУШ И СЕ ДОГОВОРИЛИ ТРИМАТА ПРИЯТРЛИ - БУШ - САУДИТА НАТАНЯХУ - ДА ПРОВАЛЯТ НА ВСЯКА ЦЕНА МИР МЕЖДУ САЩ И ИРАН :)))

Ей, некадърността на дир няма край. Преди 2 дена писах - шиитските бунтовници се наричат Хути! Хусите са някаква тролове в главите на неграмотните преписвачи на статии.

няма да ме учуди ако днес роско удари едни иконом санкции на саудитска и изпрати подводницата .. поне да зареди с дизелче

Ирана няма право да пречи на демократичните сили да се справят с метежниците

Изтървал си кавичките - "демократичните" сили или си объркал думата - демоничните сили...!!! :::)))

Русия пак разпали война :(

Пиши поне,че е сарказъм,защото ще ти натряскат минусите. Ако пък си го писал сериозно,мини аз да ти го натряскам.

Кво ти пука за някви въображаеми минуси-пикселчета.

Световната война се разгаря, страните се определят по стари съюзнически линии - Америка и сунитите срещу Русия и шиитите. Засега всички други се опитват да остават неутрални, но е трудно и рано или късно ще се стигне до по-крайни и по-очевидни разделения.

Ooo! Поредната подпалена от ФАЩ война! И поредното "демократично" бомбардиране и убиване на мирни жители, поради тяхното им несъгласие да са нечии роби!

Тъкмо се чудех няма ли вече някой да каже че сащ са виновни. Даже са ми виновни, че ме боли глава днес.

са ти виновни САЩ за главоболието. Недей да пиеш толкова!

Точно сега му е времето България да излезне от НАТО и веднага след това гнусните комуноидни уроди да бъдат изклани до крак от която и да е ислямистка групировка - няма да придиряме коя точно да свърши работата.

Интересно, как НАТО помогна на гърците при окупацията на остров Кипър от Турция?

Ама ИДИЛ в НАТО ли са? Не знаех.

Ами и аз това казвам, то може много да не пречи, но все пак и Турция и Гърция са членове на НАТО, а ИДИЛ не е, затова - точно, точно, точно сега е времето да се излезе от НАТО. Ооох, че сладко ще бъде после, ти само гледай, ще се насладим на сеира докрай.

Ей, не изнасяй секретното инфо от амбасадата, за плановете на обонговците да изколят "лошия мат'риал"...!!! А че ИЗЛИЗАНЕТО ОТ НАТО НА БЪЛГАРИЯ Е ДАЖЕ ЗАКЪСНЯЛО Е ФАКТ...!!! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИСТ ФАЩ И НАТО...!!!

dirddd@

Хора, разберете, че докато има "черно злато" ще се лее кръв. Като свърши петрола, ще се лее за заместващия го източник... Има една много хубава мисъл, която гласи, че хората не заслужават планетата Земя :)

Обаче се оказа за съжаление, че няма да свърши.

Противно на преобладаващите схващания у част от българите , че зад всяко зло стои Америка трябва да им се признае на арабите , че могат и самички да се изтрепят.

Не са сами.... а ФАЩ ги активира и насочва към войната (ТСВ)...!!!

Саудитска Арабия (разбирай САЩ) подкрепя Ал Кайда. Каква изненанда

Ами така е след всяко слънчево затъмнение, все се случват неща.... Преди малко гледам Московската борса, петролът и златото нагоре, Путин протрива доволно ръце, а при арабите нещо се пече...

Подлудиха света тия Американци ! Ако не се спрат , скоро ще бъдат наказани !

дано! Ама едва ли...

американските престъпници чрез своите слуги - изродите от С.Арабия /същите като изродите-слуги от РБ/, забъркват поредната каша в света. Очаква се поредната държава да бъде съсипана и разбита, потопена в кръв.

Кво става ааааааа? Нещо краварите искат да разчистат говната които забъркаха в Персийския залив с техната подчинена маша Саудитска Арабия а?! Целия свят знае че кралското семейство на Сауддитска Арабия е ебаси подлогата на КраваРНИКА! ЦЯЛАТА ИМ ВЛАСТ СЕ ДЪРЖИ НА САМОЛЕТОНОСАЧА НА кРАВАРНИКА КОЙТО ЦАПА В ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ..ТОВА Е!!! ИНАЧЕ ДОСЕГА ДА БЯХА ПАДНАЛИ 100 ПЪТИ ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ШЕЙХОВЕ!!!

САЩ ОТНОВО СЕ ОСРАХА В АРАБСКИЯТ СВЯТ АБСОЛЮТНИ КУКЕРИ НЕДОМАСЛЕНИ. ОТАРВЕТЕ НИ ОТ САЩ!

Най-голямата гордост в Йемен е да продадеш 8 годишната си дъщеря в брак на 40 годишен чичка дет нормална жена не би го погледнала дори.... Хич не ми е жал за Йемен..... света има нужда от по-малко религиозни идиоти.....

А най голямата гордост в Саудитска Арабия е да измъчват политзатворниците и опозиционерите като в Абу Гариб и Гуантанамо Бей!!! И да пребиват жени с камъни и да режат ръце нали така? Както и да си купуват секс робини включително и деца нали?:)))) НАЛИ ТАКА ПРОДАЖНА ПЕДОКРАТСКА ДУШКО:)

Пародия

Кво общо има това с написаното от мене бе злобен краваре?

Всяко чуждестранно военно навлизане в суверенна държава е агресия. Останалото е бла бла бла. От ООН вече никой нищо не очаква. По добре да се разпусне.

Защо си причинявате това, бе идиоти?

dirddd@

Някои хора са направили стотици милиони, от вчера до днес сутринта... Аз и на малките трохички съм доволен и ме е яд, че не си взех петрол :(

ФАЩ са изправени пред широк фронт ислямистка активност, след като забъркаха бльоджата в държавите-бензиностанции. Скоро ще получат един голям камиларски майдан, доларът отива надолу.

Това се очакваше, след като СА удариха финансите на Иран с ниска цена на нефта и опитите за сваляне на подкрепяния от Иран Асад.

dirddd@

Тя ниската цена е от пренасищане на пазара. ОПЕК много отдавна казаха, че няма да пипат доставки и цени... Неслучайно за последните 7 часа петролът скочи с близо 6%, точно поради тези военни действия и опасенията от намаляване на доставките :) Още нещо, силен долар - евтин петрол и злато, слаб долар - силен петрол и злато, винаги е било така :)

Инна Пелева, любовницата на Бойко Борисов, има фирма за интернет тролове Соушъл Ю Вярно ли ?

Хибридните войски на САЩ в пълно действие.

"Много йеменски граждани бяха убити при подкрепените от САЩ агресии в Йемен", се каза в излъчен материал." Интересно, преди подкрепяните от САЩ агресии в Йемен какви граждани се убиваха.

Е, ако до сега не беше ясно за какво и от кого са създадени сунистките ал-кайда и идил, вече е съвсем ясно. Арабските сатрапи и техният пръв приятел и светило на демокрацията, краваристан, са тези които ги създадоха и подкрепят в изпъление на собствените си планове.

ИДИЛ са първи приятелчета с Иран и Русия, а Ал Кайда страни от тях и дори враждува с тях. Това е ясното просто путлерастче.

брей, това соросоидите вече напълно са изперкали! сунитите идилистанци, които колят наред шиити, алеути, християни, друзи и т.х. били приятели на Иран и Русия?! Хайде друг път да не се изказваш неподготвен става ли? гледай си там гей-дружинката, опрашвайте се едни други и не се меси в работи които е разбираш.

Иван Петров

русофоби, вече взехте да се огелпвате от толкова сложни понятия и взаимодействия. вместо да се изказвате неподготвени, просто си цъкайте минуси и плюсчета за центовете които чакате

Да бе мама страни от чедото си, дори в Дир бг скромно писаха че ИДИЛ е отцепил се клон на Ал Кайда, щото боса на иракската Ал Кайда имал големи мераци за самостоятелна кариера.

БРЦК

Верно ли ? А що тогава американския ( а не руски) сенатор Джон МкКейн се прегръща и целува с лидера на ИДИЛ преди 6 месеца ? А що председателя на иракския парламент обвини САЩ ,че снабдяват с оръжие ИДИЛ и представи доказателства ? А що американците признаха за това , като се оправдаха ,че 'станала грешка' ? Не е въжможно да си толко тъп - остава да си харчиш 30те сребърника...