Японският премиер договаря единен фронт срещу Пекин на четири очи с Джо Байдън

Йошихиде Суга се надява след ерата на Тръмп да потвърди и без това много силния съюз на Токио с Вашингтон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само питам,що едно време всичка беше японско,а сега е китайско??

Това като благодарност че ги съсипаха с две атомни бомби ли да го разбирам и са се затъжили за трета????

Не ми се вярва – японците са много умни хора и подобно нещо не могат да направят. На тях им е пределно ясно, че Китай ще дайства заедно с Русия. Към тях ще се присъединят повечето големи латиноамерикански държави плюс Индия и Турция. Този фронт ще помете без усилие САЩ. Е, защо да се договарят с тях японците?

Да да - точно тези държави няма как да се съюзят ... Ели пък да пуснат най слабата икономика Еусия са дирижира нещата Индия и Китай са основни врагове в Азия ... Китай само си изграждат сферата на влияние и Русия ще я пуснат само ако им направи безброй подаръци .. но иначе да Русия я чака бъдещето на донор на Китай

буахахахахах най слабата икономика била Русия, абе направо вече 20 години ги уморихте от смях ате горките "слабаци" си праавят каквото си пискат където си поискат .

Китай за нула време стана икономически колос. Американците са в стрес защото 1,5 милиарда китайци дърпат яко всеки изминал ден, а 300 милиона американци и да искат не могат да го направят. Това е нещото което изменя геополитиката. Срещу Русия няма ли да прави фронт? Светът се променя и то не е в полза на САЩ, видно е.

"настъпателното поведение на Китай на международната сцена". Запада се превръща в някаква работилница за нескопосани и отнесени понятия, за да оправдаят агресивното си лицемерие. А иначе Япония да не забравя кой хвърли две атомни бомби над тях, избивайки мирни хора.

ако баща ти е шампион по шах - това прави ли те тебе такъв ако баща ти е педал - то значи ли че и ти си такъв до кога ще съдим за държавите и хората в тях какви са в момента по това какви са били хората ПРЕДИ 70 години, а не по делата им????? Да не забравяли. Ми като си нападал е нормално да ти отвърнат. Действие - противодействие. Ба си злобната паплач. Ама забравихте кой се пробва да ви вземе ДОБРУДЖАТА??? И кой е Генерал Колев който ви я защити. Запомнихте че СССР ви е освободила ВСВ... макар да бяхме НА ДВА РАЗЛИЧНИ ФРОНТА. Аре дръжте се малко бе.

Абе, дришльо, генералът спечелил някаква битка, когато се разпада Руската империя и се образува еврейското СССР е разбираемо. Но по същото време България губи войната, губи територии съгласно договорът от Ньой, плаща репарации в злато и селскостопанска продукция до 50 години на 20 век. Не забравяй кои са в Еврейския съюз и, че никога не са приемали България.

Япония е взела от китайците религията, за да си я нагодят според нуждите на островите. Вземат от тях и разбиранията за администрация - без нея е нямало как да се развият като държава. През голямата част от съществуването ѝ като държава (империя) единствената съществена заплаха са китайските кораби, идващи от запад. Японците водят войни в Китай, за да си разширят земите, следователно да имат повече ресурси. Япония влиза във Втората световна война, защото петролните им запаси ще се изчерпат напълно, а никой не им гарантира доставки. Трябва да си набавят петрол и затова плъзват в далечните за тях земи в Югоизточна Азия. След като губят ВСВ, американците окупират Япония, докато се установи наново ред. Окупацията приключва през 1953 година. Япония имат изгода от САЩ, понеже Китай и Русия отдавна не са им варианти за развитие на страната.

Японците не са наясно, че с приятел като Америка врагове не са им нужни... колкото до Китай, няма сила която да се изпречи на китайците в момента...

Недейте с лошо, бре момчета. Много сте малки да се борите с поднебесната. Особено с мечок зад гърба си...

смях... "и без това много силния съюз на Токио и Вашингтон"... какъв съюз, като са под окупация след ВСВ... даже окупаторите са извън местна юрисдикция

Както каза преди известно време Бочаров - Светът се държи по същия начин, както в края на 30-те години. А после всички бяха много изненадани от световната война. Ама народонаселението си е виновно, че си трае и е фокусирано в лайкването, а не в житието.

Няма истински японец който да не мрази САЩ. "съюзническото" поведение се дължи основно на окупационния корпус.

Това са пълни глупости. Япония е напълно окупирана страна от 1945г насам! Тя е под американски ботуш, на нейната територия има над 85 американски военни бази. Те не договарят нищо. Те само изпълняват и се молят руснаците да им върнат южните Курили...

много станаха фронтовете дето оскотелия запад начело с банановото чучело САЩ водат срещу света.Обаче като са военно политическо и вече икономическо джудже могат пак да излязат с една хартиена декларация както досега и да я прочете полуграмотната говорителка Джен Псаки и да доумори хората от смях.

Японците не си знаят интереса.... съюзник сащ който им измята две ядрени бомби...

Никак не ме кефи, когато държавни лидери започнат открито да говоряят за създаването на единен фронт срещу някого. Независимо срещу кого. Важното тук е СРЕЩУ. Историята помни доста такива - Антанта, Централните сили, Оста, Съюзниците, пък ако щете и съюзите по времето на Балканските войни... Политиците създават "единни фронтове" и почват войни, в които обаче умират други, не те. Тези сега ще съдзават единен фронт срещу Китай. С което ще подтикнат Пекин да направи единен фронт с Москва и от партньори да станат и военни съюзници - срещу другия единен фронт... Войната идва и то все по-бързо и по бързо. И защото се досещам, че някои от вас ще кажат, че война няма да има, искам да напомня на такива едно нещо. През 1935 -1937 години ВСИЧКИ проучвания на общественото мнание в Европа и САЩ са показвали, че между 70 и 80% от хората са вярвали, че война няма да има. Независимо, че в Испания е имало гражданска война, че Япония е окупирала Китай, че...

а, ми то населението е за това.... да вярват и после да умират на фронта все някой трябва да се жертва, а пък тия отгоре печелят и при война