Ян Дзианцун пред Dir.bg: Тази година Китай спечели борбата срещу абсолютната бедност

"Позицията ни е ясна - ваксините трябва да бъдат мощен инструмент за справяне с епидемията, а не средство за геополитика", категоричен е политическият съветник на Н.П. посланика на КНР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай практикува най- новия обществено -политически строй в света капитализъм и социализън слети в едно, смазващо съчетание. 83% от китайците са средна класа, казва го международна статистика защото са с 25 хиляди американски долара годишен доход. Какво следва, никой не може да го предвиди, но Китай вече №1 в света, и е въпрос на време когато ще ударят як юмрук в зъбите на САЩ и те ще млъкнат и ще си подвият опашката. Още повече че ще се разберат и с Русия на къде трябва да духа вятъра.

Докато мислиш, че в света има "строеве", все на това ниво ще си. В мизерия

гр. Ухан, "малкото" градче с "пазара" както се опитваха да ни го представят по западните медии е с население 10 милиона и БВП 250 МИЛИАРДА долара, по-голям от БВП на Венецуела, Кения и Кувейт събрани заедно

Статията лъха на мухъл и гнуснотия.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

1.4млрд човека могат повече, очакваме ги в науката, технологиите, културата. Засега са посредствени за икономическия си и човешки потенциал!

Всички знаем как е основан dir.bg и че собствениците са му деца на хора от БКП. Но в 2021г. да пишат статии достойни за "Работническо дело" ми идва малко повече. Тази госпожичка Юлия Владимирова явно и тя е от комунистическо котило, иначе щеше да зададе поне един въпрос за човешките права в Китай. Ама смее ли, нали иначе ще спрат да падат парички.

Продължавай да пълзиш охюве .

"Комунистическите режими във всички държави приели марксизма са се изградили върху основата на систематични масови убийства. Общият им брой на световно ниво надхвърля 150 милиона невинни жертви. Ето разбивка: СССР (1917-1987) - 69 млн. НР Китай (1949-1990, вкл. Мао преди 1949) - 67 млн. Червени Кхмери в Камбоджа (1975-1979) - 2 млн. Етиопия (1974-1991) - 2 млн. НР Виетнам (1945-1987) - 1,7 млн. Северна Корея (след 1945) - 1,7 млн. Други държави - 10 млн. Всичко - 153 милиона!?"

'другарю' тея измислени статистики си ги заври в джендърското дупенце, странно защо нищо не казваш как е основана най-великата "демокрация", където живеят твоите господари, а?

статистика, колко хора са избити за основаването на САЩ, и колко хора са избити в Европейските колонии в Африка, Азия и Америка, можеш ли?

'За да работи комунизЪма, в целия свят трябва да има комунизъм. Само тогава може да се видят резултатите'

По - различна от ,, американска демокрация" по целия свят ?

Само тогава никой няма да пита за резултати.

И мечо пух завива шоколада в станиол... Хубава пропагандна статия...

А, хунтата на Борисов направи България разграден двор, и не случайно сме на 112 - то място по свобода на словото със нашата журналистика със аутокюта и слушалки в ушите за "правилните" въпроси и най-бедната страна в Евросъюза. Но все пак има надежда една, и тя е на 11.07.2021 г. - деня за правилния избор !!!

Аз лично се колебая се между ИТН и ИСМВ за 11ти. Ако можех бих и за двете партии гласувал но трябва да реша само 1

И мутри вън, и търкал билетче, няма как.

Аз лично се колебая се между ИТН и ДПС за 11ти. Ако можех бих и за двете партии гласувал но трябва да реша само 1

„На завой“ е първият български политически роман. Написан е от Димитър Талев през 1930-те години и публикуван през 1940 г. Заради само 1 изречение Талев е пратен в лагер след деветосептемврийския преврат: "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

Ха ха, това с комунистите отдавна се изтърка. Само дървените глави още го повтарят. А явно те са доста. Наистина Минке, какъв народ сме...

След като е така, хайде кажи една държава, която да е комунистическа и хората да живеят по-добре от тези в лошият запад. Ама сериозно, а. Без пропагандните ви глупости.

иди в Китай и ще видиш коя е

Имам приятели дошли от Китай. По-големи лъжи от писаните в тази статия не бях виждал. Китай е един огромен концлагер, с камери за наблюдение навсякъде, там изчезват хора ей така. Всеки се чуди как да избяга от там и милиони китайци емигрират в САЩ, Канада и Австралия, където могат. Само да се махнат. Всичко в тази статия е нагла лъжа. Защо този не каже, как така няма бедни и за какви заплати работят масово в КНР? Защо не назове цифри? Да каже - заплатите са вече еди колко си юана на месец. Защо партията не дава никаква информация за заплащането, само дрънка, че били ликвидирали бедноста? От комунистите по-големи лъжци няма. Опитайте да намерите в Интернет данни от КНР за заплатите там. Просто няма. Най-много някой да е написал, че видите ли в Бейжин и Шанхай еди кой си инженер бил вземал толкова. Никой не пише, колко вземат обикновенните хора в провинцията, а те са над 1 милиард от населението. И при нас имахме комунизъм и при нас имахме Работническо дело и при нас преизпълнявахме петилетки и накрая фалирахме. Не вярваите на долните червени лъжи.

Не, ние вЕрваме на теб.

Вие комунистите сте безнадеждни случай, но все пак не знам за комунист емигрирал в Китай или Русия. Винаги емигрирате само на запад. Интересно, защо е така?

веднъж промит мозък цял живот промит мозък, хаха, а на тея "приятели" им кажи да гледат по-малко ютуб пропагандни канали за "живота в Китай"

Държавата с най-малък шанс за оцеляване е България. Стотици хиляди българи няма да имат поколение заради бедността. Всичко читаво бяха навън ,за да си осигури оцеляване и възможност за създаване на семейство без липса на средства.

ДГД помияр антибългарски.

Вместо 1 лъжица, 2 лъжици ориз на ден!

И бял негър се бори за демокрация .

Много хубаво написана пропагандна статия!!! Заради тази статия всички русофило/чайници в дира се превъзбудиха и вече стягат чемуданите за страната на гастрономите-любителите на прилепи, хлебарки, мишки, лисици, кучета, котки и плъхове. ВЕНСЕРЕМОС другари !!!

Пропусна и хубавата им ракия с напъхана жива змия или гущер вътре, дето умира като наливат пиенето. Там са най-големите гнусяри на света.

По-спокойно бе обратен.....

В САЩ има 130 милиона човека на социални помощи. В Китай са 59 милиона. САЩ са кенефа на света. Китай е рай за туристите,инвеститорите. Китай е превзел света не с войни ,а с пари и стоки. Долара няма стойност. Юана е в пъти по-силен от долара, защото зад него стои злато.

Ха, ха, ха!

Вместо Ода за СССР сега Ода за Китай?

България е на първо място по смъртност в света В първите места по миграция. С най-ниска раждаемост в света. 40 процента от населението на България са бедняци . Китай са десетки години напред.

Хаха да, социален рейтинг и масово следене, цензура и да не споменеш Тиенанмън илио мечо пух че си дотам с живота...

Има и социален рейтинг в Германия бе дебил, даже е и първият в света.

в повечето азиатски държави има социален и кредитен рейтинг, и в Корея, Япония и т.н., и те ли са "лоши комунисти"? най ми е смешно като видя разни, които са виждали Китай и Азия на картинки да се опитват да ни учат какво било там, някой пуснал партенката за Тиананмън и Ши, и сега като отвориш някоя новина или видео от китайска медиа е пълно с глупаци с промити мозъци, които пишат Тиананмън и др. глупости, превели ги и в транслейта на китайски и си мислят, че правят нещо, ахахаха, просто жалки хорица с промити мозъци

В другите държави не ти намалят рейтинга (кредитен и социален) заради лоши думи към партията? А в китай си те пращат в лагер за превъзпитание... направо е същото като Южна корея

така ли ти го показват по Фокс нюз и Дойче зеле? хехех, според тях половин Китай са в лагери и затвори, ама ако отидеш там ще видиш съвсем друга картинка, а за Корея или Япония е същото, само че вместо "партията" има друго име

В Китай няма клошари . Работа за всеки и дом за всеки. България стана Афганистан . От рай стана пустиня.

Държавата която направи половината си реки токсични сметища? Къде ви намират гниди червени....

никакви въпроси за лагерите за уйгури, нали така? Само сервилни въпросчета...

хас мукар педразино

да те наебът всички УЙгури по 5 пъти !

ти ще плашиш куче със салам

Защо не го питахте как ще отпразнува протестите от 1989 на площад „Тиенанмън“ ? Червени гниди такива....

Нашата борба е срещу абсолютното богатство, но някои хора са изпуснати.

Явно 180 долара в някои провинции са голям успех.

А ние я спечелихме към 1960-та. но през 1989 дойде т.н. демокрация и се върнахме 30 години назад.

Още март м.г. писах, че това е Първата биологична световна война, започната от Китай, като часто от решенията на конгреса на ККП от октомври 2017 година. Там, в решенията на този конгрес, са упоменати и срокове, които отлично се вписват в процеса, който протича. До 2035 година, в съответствие с решенията на конгреса, КНР трябва да стане първа световна политическа, военна и икономическа сила! Това е годината, до която КНР трябва да докаже превъзходството на социализма с китайски характер. Това, което казвам, не е тайна или конспирация някаква, а ясно е написано в решенията на въпросният конгрес. Прочете ги. Те не са тайна. Имаше ги на страницата на китайското посолство, преведени на български. Сега не съм поглеждал. Та нима всеки със здраво, нормално мислене, не вижда ли, че КНР е страната, която не понесе практически никакви щети от тази епидемия, а дори напротив, отбеляза рекорден ръст в икономиката? Няма жертви от заразата! Страна, с население близо 2 милиарда, посочва няколко хиляди починали с/от заразата! И още - в коя развита страна няма китайска колония? Забележете, че най-жестоко са ударени най-развитите страни, като САЩ, Германия, Великобритания, Бразилия... И липсва отговор на един банален въпрос - колко от китайските колонисти, пръснати във всички страни по света в незнаен брой, се заразиха и умряха от заразата? Няма такава информация! А не трябваше ли точно те да бъдат първите жертви на епидемията?... Елементарно, Ватсон, както казват едни китайски приятели на североизток от нас.

китайци ли ще ни прави или северни корейци? Да знам какъв речник да си купя.

Достатъчно е че изхвърлихме турските речници.

Изхвърлихте ги и ги заменихте с целувки на Орлов Мост. БСП депутатката Мая Костинбродска предложи Пеевси, а Сергей си купи яхта.

колко Ви плащат К0мундетата от Пекин за да публикуване Пропагандата им или гако Полезните Идиоти на Ленин, го правите безплатно?!

Малко повече отколкото на вас ви плаща америка за България да лъжете за права,лгбт и други краварски глупотевини. Няма по големи дебили от краварските слуги у нас.