Коментари - Взривиха 200-килограмовата авиобомба с 2,5 кг тротил (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

AМЕРИКАНСКА БОМБА ОТ 1943-44 г, когато хиените нагло-сакски ни бомбардираха 11 пъти със ята от 300 -400 бомбардировача МИЧЕЛ,ЛАНКАСТЪР , В-29-FLYING FORTRESS , и само в СОФИЯ са разрушени 12000 сгради и къщи , и убити 4000 души - също ПЛОВДИВ , Г. ОРЯХОВИЦА , КЮСТЕНДИЛ и др - - - - -нашите бащи и майки 10 години ремонтираха и изграждаха разрушеното от лайняния чувал WC - мръсника ЧЪРЧИЛ , И схванатия Рузвелт- - - -НАЦИЯ-Н-1 ??? БОЛИ МЕ ЧЕПА !!

Повечето от бомбардировките са на отиване към и на връщане от рафинериите в Мамалигария.

Напишете най-накрая чия е бомбата? На вид е английска, но предвид това, че след над 70г в земята, експлозивът вътре е все още годен, може и американска да е. И що трябваше да я карат чак до Сливница? Има куп други места, по близо - Факултето, Филиповци... Все места, дето по кадастър се водят незастроена площ.

Да бяха си я върнали на краварите , тяхна си е...........Да я закачат на един хеликоптер и да я пуснат в посолството им.

Ето с какви бомби са тероризирали цивилното население в София ! А сега вдигаме паметници на терористите ?!

Бомбата е от района на военната академия. А въпросното мирно население, е избрало боклуците, обявили война на Великобритания и САЩ.

Тва е приятелска бомба от приятелска бомбадировка ....

Вие в редакцията на Дир-а нямате ли поне един мъж, изкарал казармата? Щото да четеш този текст - Последвал е вторичен взрив от самия снаряд, когато се говори за детонация на авиабомба, някак си не върви.

Ти им развали празника )))) Тъкмо щях да пиша, че са научили две все-пак български, макар и неуместни думи "първичен" и "вторичен"... и ти с твоите забележки и изисквания. Ами те са неграмотни в редакцията. Екипи, от 2-ма човека, разни взривове, смешна работа. Те не знаят какво е военно дело.

Ако четат войници моля не обръщайте внимание на коментарите по-доло. Благодаря ви, че обезопасихте центъра по най-бързия начин и възстановихте реда и движението.

Бомби през 40 те години, радиация от Сърбия през 2000 та .. все подаръчета от Биг Бродерс! "Бум на рак в Сърбия заради бомбардировките на НАТО през 1999-а" https://news.bg/int-politics/bum-na-rak-v-sarbiya-zaradi-bombardirovkite-na-nato-prez-1999-a.html

При комунизма армията използваше радио взриватели.. след 10 години в НАТО сме били минали на стари руски кабелни катушки.. е браво!

Тази бомба е хвърлена от американците ,от същите тези срещу които офицера,българският орел, герой на България ,безсмъртният поручик Списаревски даде живота си за да защити София ,от същите американски летци дето днес шепа българи мерзавци им издигнаха паметник и им поднасят свежи цветя в знак на благодарност ,че са хвърлили тази бомба над София. Само дегенерати могат да приемат това за нормално. Очаквам , още днес след обезвреждането на американското бомба , същите тези шепа мерзавци и българомразци да отидат да благодарят с цветя в посолството на САЩ в София. На мястото където пък е открита бомбата да поставят паметна плоча, в знак на признателност и благодарност към американските летци така успешно и хладнокръвно хвърляли бомби - играчки над София, на същите американски летци дето с картечници са разстрелвали българите по улиците на Дупница. Боже пази България от родни предатели и изменници на Българския род !

Поклон пред паметта му!

Последните години масово ни заливат с информация че Русия ни е бомбандирала през ВСВ, но интересно досега една Руска бомба не е намерена. Иводъдт: руските бомби са по-качествени от английските и на 100% са избухнали, или. . . .гербаджии и реформатори ни баламосват.

През ПСВ, тъпчо. Варна.

През ПСВ, тъпчо. Варна.

Това не е вярно, както и ние не сме пратили и един войник срещу Русия, пък и рално те имат много по-тежки грижи от това да бомбардират България. В тази война реално България не е участва във военни действия срещу Русия, но е участвала във военни действия срещу Германия. Наши войски в тази война контролират изконни български територии, НО СЛЕД КАТО СА ПРЕВЗЕТИ от вермахта. Така че нашите загуби от съюзниците са най-вече от бомбардировки.

Баси и тъпанарите нещастни. Как може само дилетанти да са останали в армията? 40 годишен ЗИЛ, 5 чувала с пясък, дето не е ясно дали бомбата е над тях или под тях не махнаха тръбата дето стои над бомбата и под чергилото краниста щеше да премаже единия войник войника е с черна безформена шапка, ..........

Ся, имам две питания във връзка с бомбата: 1. Цялата операция по ваденето, возенето и взривяването на бомбата е била с ръководител полковник Йордан Йорданов - началник на сектор "Инженерни войски" от командването на Сухопътните войски. Ние за това ли му плащаме на тоя голямата заплата, бе? Да ръководи работата на старшини и младши офицери по нещо елементарно от военна гл.точка?! Ми що не е бил направо министърът на отбраната, а? Баси и тлъстите нищоправещи плондири! 2. Що я взривихте бомбата, а не я закарахте бомбата направо на Козяк - да я сложат на паметника на тези, дето са я пуснали върху София?

Щото повече прилича на английска, не на американска.

ей соросоидни отрепки : ) след 30 мин отивам да пия бира

Русофилистичен БОКЛУК!

Т'ва е ДЕМОКРАТИЧНА бомба веееееееее ... К'во разбирате Вие от демокрация ? Освен това е пусната от нашите "Партньори" !

Почти всички официални! медии разсказаха за бомбата подробно само не казаха че е от американските варварски бомбардировки на София 1943/44г. същото направиха и с Дрезден,Берлин най-вече в изт.Германия като разбраха че руснаците ще я окупират.

А сега фактурата за разходите по утилиране на бомбичката и охрана на периметъра я изпратете на ''освободителите'' на улица Козяк.

РУСИЯ ЗАПОЧВА НЕОБЯВЕНО ДА БОМБАРДИРА БЪЛГАРИЯ!

По принцип е етично, но се чудя на българското овчедушие, да се върне вещта на собственика. Можеха да я върнат на онези дето са я пуснали. Лесно се установява. Тяхна си е. Нямаше нужда да се унищожава.

Оставка на Правителството! Вече и бомби има в столицата! Не стига, че умираме от глад и едва плащаме вноските за айфоня!

Какво долноппробно бъгарско стадо, използва всеки изгоден случай, всяка публикация тук, за да плюе екзалтирано и злобно по Америка и Западна Европа. Набутани в собственото си вмирисано блато, подали надиплени шии от дупката на вонящия си кенеф, най-бедните и мизерни европейци плюят ли, плюят по по-нормалните и развити от тях. Това обаче не им пречи при първа възможност да се изнесат в гадните западни страни - над 2 00 000 българи живеят и работят в така омразния Запад и Америка и пращат пари на беднин роднини, които за благодарност бълват тука стаената си злоба и завист. Тази статия има по-скоро техническо-информативен характер, а вие я превърнахте в арена на низките си страсти и злобен манталитет. Помъчили сте се покажете някаква жалка "ирония" и "сарказъм", ама писанията ви звучат като повтаряне на допотопни опорни точки, кънтели в ушите ни над 70 години. Вие сте продукти на тази мизерна система, вие сте нейните жертви! Не, не, вие не сте виновни, търсите винаги външен враг за мизерното си битие и лош стандарт, както са ви наливали в дебелите тикви десетилетия наред. Ако продължавате по-същия начин намя да ви застигне нищо добро - най-накрая тези, вегетиращи в блатото, ще се самозядат в пристъп на бушуваща злоба и неземна простотия. Интересно обаче, защо не се изнасяте към милата ви Росия, а се бутате като невидели, дори като общи работници и миячи на кенефеи, в омразната, оплюта и ненавистническа Западна Европа и гадните САЩ! Много показаттелно!

по полека бе Киряк, много си се навил.

Прочети коментарите на промитите комуноидни мозъци по-долу, за да видиш какво е истинска "навивка". Все едно, че са им спуснали една и съща опорна точка, а те я повтарят като папагали до безумие. Били са навивани години наред на пружина и сега се въртят като пумпали и грачат до втръсване под всяка статия, всеки ден едни и същи тезиси. Дано поне им олеква, ама надали...

Защо да "плюем"????? НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ДА СЕ ИЗГРАДИ ПАМЕТНИК!!!!!!!!!! .............а народите по света ще съдят за нас по..........паметниците!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АКО ИМА ДРУГА ДЪРЖАВА ИЗДИГНАЛА ПАМЕТНИК НА МАККЕЙН, ТО НИЕ ЩЕ СМЕ ВТОРИТЕ!!!!!!! ЩЕ ДОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ ВЕРНИ,ИСТИНСКИ БРАТЯ С ХРАБРИТЕ ВОЙНИ НА САЩ!!!!!! ЩЕ ИМА И НАДПИС " С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ - САЩ"!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))

Ти дали се усещащ, че пак ми повтаряш абсолютно същите глупости като дуплика под моя коментар?!?!? Не виждам смисъл да ти отговярам!

................и няма да сбъркаш......:)))))))))))))))))))))))))........ЗАЩОТО СТАВАШ ЗА СМЯХ!!!!!!!!!!!:))))))............ти вече си станал, ама не продължавай, НЯМА ДА ТИ ПЛАТЯТ ПОВЕЧЕ!!!:)

А бе тъпчо, тъпата ти реплика показва блестящо робския подлизурски манталитет на теб у събратята ти. Като си казал а, защо не каже и б? Защо пропусна да споменеш колко десетки хиляди паметници построиха твоите любими комунисти сед 1945 г? Монументални, "величествени", сума народна пара потрошиха, ама тогава робите не смееха да кажат и гък. ТО НЕ БЯХА грандомании, мавзолеи, Бузлуджа, паметници на пияници, престъпни комунисти, червени продажници... Виеш за 2та американски паметника, ама съвсем усложливо забрави за милионите народна пара, изхарчена с построяване на комунистическите паметни боклиуци. Вие си заслужавате мизерия с това мислене, бе. Далеч сте от реалността.

РУСИЯ ЗАПОЧВА НЕОБЯВЕНО ДА БОМБАРДИРА БЪЛГАРИЯ!

ЕДНО Е ДА НАПРАВИШ ПАМЕТНИЦИ НА ОСВОБОДИТЕЛ, ДРУГО НА ПОРОБИТЕЛ!!!!!!!!!! ПРИ СОЦИАЛИЗМА НЯМА ИЗГРАДЕН ПАМЕТНИК НА ШЕКЕР паша, А СЕГА СЕ ПРАВЯТ ПАМЕТНИЦИ НА УБИЕЦ НА ВИЕТНАМСКИ ДЕЦА, ПРЕСТЪПНИК, КОЙТО ДОРИ Е ПЛЕННИК И ВИЕТНАМЦИТЕ СА ГО ЗАЛИВАЛИ С НЕЧИСТОТИИ В ДУПКАТА!!!!!!!!! ТОЗИ ЛИ ТРЯБВА ДА Е ЗА ПРИМЕР НА БЪЛГАРИТЕ????????.....не ставай смешен!!!!!!!!!!!!

ТОЗИ ЛИ ТРЯБВА ДА СРАВНЯВАМЕ С ГЕНЕРАЛ ГУРКО ИЛИ С КАПИТАН БУРАГО?????? КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПИШЕШ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ХОРА ОТВРАЩАВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!.......а стотинките все същите:)))))))

НЕ СЕ ПЕНИ ТОРКОВА ЧЕ ОТ БЯС ЩЕ СЕ СПОМИНЕШ! Толкова си заслепен от проамериканщината ти, че в несвяст повтаряш едни глупости и отхвърляш исторически истини за американските бомбардировки над София! Колкото до прехваленият ти американски или друг западен начин на живот имам един въпрос - защо си още тук и не си вдигнеш чукалата та да живееш там?! Кой те спира?! Прав ти път и криви ти колена! Пътя е твой и никой няма да заплаче за теб, смешен дърдорко! Не отиваш там сигурно за това, че там се искат и умения и знания, каквито явно нямаш, пък и искат и здрава работа та да ти платят за нея, а това, със сигурност, не е по твоята част! Хайде стига си вил като прегладняло псе срещу месечина, ами гледай реално на нещата и не вини другите в неща които са само твоя измислица, защото хората твърде отдавна вече не са заковани зад дувара на държавата ни и имат информация, пък и личен жизнен опит, за това което става по света!

Скъпа, живея от 20 години в гадния Запад, имам престижна работа и не печеля зле, обикалям света и имам някакви обективни наблюдения, но върте в себе си съм непоправим патриот и доското ОПТИМИСТ. Естествено, че като българин в сърцето и душата следя активно политическите и социални развития в България. Имам право на това! Бих искал много да се върна в България, но като чета и виждам как разсъждавате и на какво ниво е мисленето ви, желанието ми се изпарява. Тук помагам на много българи, но не финансово, а с ИНФОРМАЦИЯ. Тя е най-важното нещо в днешия свят, за да имаш развитие. Вие сте останали ментално в миналия век. Мъчно ми е като ви чета. Мога много да говоря за Западния свят, за порядките тук, социални, обществени или национални приоритео, манталитет, как работи системата и т.н. Не разглеждам нещата черно-бяло, естествено, че и тук има много недостатъци! Много! Ама като ви чета вас как го оплювата, каква злоба и примитизивизъм изхвърляте, ми става болно!!! И преди да опонираш с редовните тези, че си измислям, прочети отново поста ми!

Този по-долу добре охарактеризира, поради собствена глупост, проджаника като "свиня". Той пък сбърка да се похвали, че живее на Запад.. Та свинята си е свиня, където и да живее, все ще намери мръсотия. Тъпанари са хора, без убеждения, лъжещи публично за пари - та тези двамата не могат да се разберат, в България ли живеят, зад граница ли. И няма начин да имаш престижна работа и да лъжеш в анонимен форум, защото по такъв начин си свиня, а това е непрестижна характеристика.

кои са тия "вие" ? що говориш все едно си извънземен и правиш одит на земляните ? като мислиш че сме стадо си гледай "престижната" работа и не драскай по форумите. одобрение няма да получиш, както явно не получаваш и където си в момента . тъпак неудовлетворен!

А кой си ти, за да ми казваш да не "драскам" по форумите? Може да забраняваш само наа жена си и тъщата си.))) Мислиш ли, че желая одобрение? Казвам си прямо мнението, не съм като теб да треперя колко плюсчета ще ми пишат. Говоренето от последна инстанция запази за себе си. Ще ти помогне да се саморазрушиш още повече. И не прехвърляй неудовлетовреността си от живота върху другите. Приятен ден!

"над 2 00 000 българи живеят и работят в така омразния Запад и Америка" - разяснявам: именно тези са дезертьорите и предателите на българския род.

Предлагам да се направи, копие и паметник, в близост до този на гения на хамериканската демокрация, джон маккейн!!!!!..............разбира се, първо краварите да си платят поне разходите по обезвреждането!!!!! ВСЕ ПАК БОМБАТА НЕ Е МУХЛЯСАЛА ЦАРЕВИЦА ТА ДА НИ Я ДАРЯТ!!!!!!!!:)

А видеото къде е ?

Мъничко ще закъснее.

Т.е още не са го заснели , ще го снимат после за вечерните новини.

въртоглавите коментари , на война като на война ...

Няма кум няма брат няма сват...това е войната !

Как се различават от самолет байганьовските нещастни тролерасти, които едно че нямат общи познания по елементарния англиЦки език, второ че са мързеливи и неуки и не си правят труда дори да цъкнат и проверят истина ли е това или не. едните викат това е хибридчик! лъже! другите вият на втори глас и какво като го има, това е некакъв фейк-сайт създаден от путин да ни объркваш туканкана... Абе шорошомиги еми влезте на COLSA[dot]COM и вижте отдолу кои организации са изброени под Proud to Support. Истината е, че и това не можете да направите сами! Впрочем вече започвам да се съмнявам че получавате опорните си точки по електронен път... сигурно ви ги дават лично на пожълтели листа в пликове в подцемието на козяк? :) Proud to Support

РУСИЯ ЗАПОЧВА НЕОБЯВЕНО ДА БОМБАРДИРА БЪЛГАРИЯ!

Преди много ,ама много години ,когато копаеха основите на сградата ,която се вижда на приложената снимка зад нещо оранжево /ъгъла на ул."Шипка" и ул."Проф.Асен Златаров" също беще намерена авио бомба

Бомбата е голяма,значи много са ни обичали сегашните ни братя

Стар подарък от сегашните ни съюзници ;-)

я унищожихте?!? Можеше най-демократичната "демокрация" на света да я "подари" на други държави, чиито "мечти за демократични промени" вече са неудържими... Както мечтите на загиналите на 10 януари 1944г.софиянци.

ТРЯБВАШЕ БОМБАТА ДА СЕ СЛОЖИ ДО ПАМЕТНИКА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕТЦИ В СОФИЯ, ТА ДА СЕ ПОКАЖЕ НАГЛЕДНО ГЕРОЙСТВОТО ИМ.

По добре в бункера на Козяк!

14.101915г. Руската армия бомбардира и обстоятелства с кораби центъра на град Варна. Разкопайте и там, може да има още такива "артефакти ".

Те онези снаряди са братски и не убиват, само преселват на онзи свят! Същото е и ссъс сръбсите бомби над Кюстендил през ВСВ.

Изстреляли два снаряда и вече „бомбардировка“. Не се ли уморихте с тая фалшива новина?

хабориген си и тва си е. да сравняваш авио бомба със снаряд от оръдие... едното си е просто парче желязо. е с годините - има модификации дето се взривяват след определено време и тн, но по време на първата световна.... явно имаш точно толкова мозък, колкото руските офицери по онова време - да не знаят че Варна не е Ромънски град...

бомба руска ли е ? Или на твои господари? Ами трябваше да им върнете имуществото

РУСИЯ ЗАПОЧВА НЕОБЯВЕНО ДА БОМБАРДИРА БЪЛГАРИЯ!

Колко удобно за вас, фалшивите, медиите не споменават с какъв произход е бомбата! Сега за Русия се сетил, ама тая бомба е от сегашните ни съюзници! Може да се пръснете откъм гърба, ама фактите са си факти. Бомби над мирно население от прехвалените САЩ и ЮК!

Какъв кеф щеше да беше гръмнала проклетата бомба!

Знаеш ли колко бомби са гръмнали в квартала.Американците са целили болницата.Нашата къща беще срещу МА и къщата и близнак е унищожена от бомба.На мама няколко приятелчета умират от тези бомби.Всички Софиянци и Майка ми и баща ми ги евакуират по селата.Моли се сега да не ни почнат,че на село няма никой.Всички сте в София

....Комунистическите боклуци нещо си траят, що не кажат говедарите на кого бяха съюзници през ВСВ и защо с много по-големи бомви от тази унищожиха индустрията на Германия и това позволи на червените гадове от изток да завладеят половин Европа,що мълчите бе боклуци или така ви е казал чичко сорос!

Да су спомним Дрезден, който беше изравнен със земята в каря на войната от американски и английски бомби, а не от "червени" такива!!!

Я, като си толкова паметлив кажи на хората кои гадове извършиха първата бомбардировка над бългрски град! Знаеш ли кой български град и от кого беше бомбардиран през ВСВ?

Но новината поставя един въпрос относно достоверността на това, което ни се поднася като читатели. В днешната публикация пише че бомбата е 200 килограмова, а ден преди това бе обявена като 220 килограмова! Кое е истината, защото 20 кг взривно вещество никак не са шега работа?!

Абе като са я очистили от полепналата кал и ето ти едни 20 кг надоле!

Що им требе да я чистят?

Епа иди разбери - бомба ли е или голем камик!

Не става дума само за килограмите на бомбата, защото те са повод, а за "истината" която ни поднасят преследващите сензацията и в стремежа си да са първи с публикацията си журналисти! Днес става въпрос за авиобомба от ВСВ, но утре по същият начин, както и до сега, ще ни "хвърлят бомбата" с публикацията си за нещо което е полу истина или изцяло не е истина!

Брат, не знам дали си бил "фъф казармата" но определено нещо не си разбрал. Една бомба не е само тритил и данимит. Взривното вешество в една 200 кг. бомба не е 200 кг., а много по-малко - например 2-3 кг. останалото е т.н. кожуж или попростому облицовка.

в армията не се ползва динамит . тротил се ползва за инженерни работи

Нещо да си чувал за една специалност в армията дето й казват сапьори и за още една друга, малка дето й казват АВ?! Е, по "нещичко" съм бил много години и от двете, защото първо учих и бях едното, а след това живота ме запрати при второто и трябваше и него и да уча и да го работя!

около 120кг е експлозива в бомбата

Как мълчат шорошорастите, лгбт-джиите и обикновените тролерасти по тази тема... Що така бе шушумиги?! Що не коментирате демократичното нагло-саксонско бомбене на мирни градове? Еми нека аз да ви кажа! Това си им беше в бандитската стратегия /и битие/ на омразните наглосакси /в т.ч. и подопечните им все още американоиди/...четете анализите, непеошки! Няма по-смъртоносно явление както безмилостните и безсмислени англоамерикански бомбардировки по света - даже и половин век след Втората война! Примери - колкото щеш!

Сигурно янките са измислили ГУЛАГ и са ликвидирали цялата си интелигенция и елит, а? Ей, това май бяха степните хора он западна Азия, а?

ами ако се замислиш те са. цял континент са обезлюдили от месното население... и тук-там по някой резерват - като в зоологическа градина - да има да показват на света.

Първите концлагери в Русия са изградени от английските и американските интервенти през 1917г. за руски пленници включително и от цивилното население. Извършвали са ужасни зверства. След това заедно с французи и германци се обединяват с болшевиките и започват здраво грабене. Всичко е изнасяно на запад ,в техните банки потича златна река. Русия е потопена в кръв. Предават Колчак и бялата армия. По английски указания болшевиките убиват руския цар и семейството му и после всички по реда на наследяване на трона. Корнилов подготвя клането. Но минава времето на шайката на Ленин и Троцки.Идва Коба и им отнема концесийте,слага край на грабежа. Взема им доларчетата от банките. Разгонил е лешоядите . Обявява хомосексуализма за криминално престъпление. Изтрепва до крак Ленинската шайка.Разправя се с бандита Троцки и неговите главорези. Превръща Русия във велика ядрена сила. Смазва плановете им за световно господство.Слага край на глобализма. За това и днес като чуят за Сталин,почват да вият на умряло.

Че защо я взривихте? Трябваше да я сложите в музей, това е спомен от брадърите.

Трябваше да я взривят до МОЧА. и двете съоръжения са антибългарски.

Ако имате предвид един паметник, е той поне не убива мирни хора.

Имам предвид паметник на едни, които убиха много повече отколкото би избила една двеста килограмова, осколочн-фугасна авиобомба.

"При спазване на всички мерки за безопасност" Като гледам как я вдигат с "голи ръце" ... Страшни мерки за безопастност

Ти да не искаш да я вдигнат с к-р, бе каунь!

Изровиха един от подаръците на "демократичните" ни съюзници.Тия ,исторически НИКОГА не са ни мислили доброто.И сега е така.Чудя се и се ВЪЗМУЩАВАМ ,какво дирим с тях.Най вероятно затриването на България,което всъщност върви с пълен сила.

Тогавашните съюзници на Съветския съюз ли имаш предвид?

Трябваше да я взривят връз шмайзеро.

РУСИЯ ЗАПОЧВА НЕОБЯВЕНО ДА БОМБАРДИРА БЪЛГАРИЯ!

Трябваше да я върнат на американското посолство. От тях е този скъп спомен

Те такива оборотни подаръци имат в изобилие и даже се чудят къде и как да ги раздават заедно с демокрацията.

Абсолютно съм съгласен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Да имах едно такова бебче навремето, работата по мавзолея щеше да свърши отведнъж!

И сега отиваме на учение с тези който са снесли това 200кг яйце в центъра на София!

"Киндер сюрприз" със 150 кг афроамериканец под черупката!

И този път хер Флик не успя да я запази за себе си!

Така и не ни казаха тази бомба на чия от двете така загрижени за нас нации, които са трепали мирното население на невоюваща България и в момента са ни абсолютни първи "съюзници и партньори" е? Пък народът ни си има една приказка - там откъдето е текло, пак ще тече. Там откъдето са падали бомби...

значи ако случайно си отсъствал от час по история нека ти припомня че България първа обявява война на 13 декември 1941 г на САЩ и Великобритания а като обявиш война може и да те бомбардират

Може да те бомбардират.... Може, ама по военни цели, не по цивилни сгради. Ама те "храбрите" американски пилоти успяха да объркат Швейцария с Германия и на 10 -ина пъти яко да я избомбят - в Базел и Цюрих още им треперят мартинките. То от тогава си им е традиция - пуцай куме, пък къде падне - сватба ли, болница ли - няма значение.

Но НЕ Е ОБЯВЯВАЛА ВОЙНА НА РУСИЯ. Това не и е попрепопречило за да ни окупират.

Разбира се, че ще ни окупират, цяла немска армия е имало на наша територия, и сме участвали в бойни действия срещу Съюзниците. Много хубав урок за бай булгар: че балканските мурафети минават само на Балканите, а пред сериозните не можеш да се измъкнеш по терлици!

На СССР не сме обявявали война, но на техните съюзници САЩ и Великобритания сме обявили. Което автоматично означава, че сме във война и със СССР. При това сме потопили някоя друга съдинка на СССР, както и сме си били дали територията за военни операции против тях. Против САЩ и Великобритания сме воювали активно - сваляйки техни самолети. Започнали сме със стрелби по прибиращи се от бомбардировките на Плоещ, най-често повредени самолети или с изразходван боекомплект. Естествено хората са ни казали, че не сме прави. Е пратили са къде 500 - 600 бомбера да ни го кажат. А след като те са ни казали, че постъпваме нелюбезно, вече ни се е налагало да си защитаваме небето. Мястото си е било военна цел от всякъде - и тогава и сега там е Военната Академия. Източно от Военната академия, където сега е Военно-Историческия Музей и търговския център "Сердика" са били казарми. Попадението е досами тази цялата цел.

Прав си, че там от където е текла, че пак ще тече. Да се разкопае центъра на Варна. Ще се открият бомби от бомбардировката и обстрелването от крайцери на нашите "братя" руснаците. Датата е 14.10.1915 г.

Добре че не гръмна на пъпа на София, както навремето при бомбардировките, така и вчера при откриването й.

Много голема бомбата Явно от СИЛНА ОБИЧ

Няма ли да излезне някое видео на взрива.

Да бяха е върнали на собственика и.

как обаче се вижда, че си от пловдив или наоколо...

ЯЗЪК!!! Да бяха я взривили в двора на собственика й за благодарност!!!

Що не я сложиха у Южния Парк... до паметника на рейгън...

Да бе, тоя скапания паметник го направиха нашите гъзолизци.

Боли ли от Рейгън, другарю ? Ох, как те боли, та чак сърби. Да, той съсипа ссср-то и сина ти не можа да иде У коми да чука руски блядки, да се върне с трипер, дърворезачка и часовнк с кукувичка.Няма я и няма да я има империята на злотоссср-то.

Я какви големи подаръци са ни правили съюзниците навремето а?