Цистерни са се взривили на гара Хитрино, има жертви

Товарен влак с цистерни е дерайлирал на влизане в гара Хитрино, Шуменско, и се е взривил. Има загинали и ранени. Сгради са пометени от взривната вълна.

Обратно в новината

Коментари - Цистерни са се взривили на гара Хитрино, има жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз не знам вички подробностите окло инцидента... ако всичките цистерни са пълни с газ - прави се контролно изгаряне в подобна ситуация. евакуира се района. връзват се горелки и се чака.

ФД и ИК ликвидираха БДЖ. Реформата се свеждаше до съкращения. Ликвидираха ПЖИ и транспортни войски. Допуснаха приватизация в БДЖ и я попиляха като селското стопанство и икономиката като цяло. Кантонер няма. Гарите са обрасли с треви. Никой не го интересува ж.п. линиите. Затова най-авторитетните зап.икономисти отдавна прогнозираха, че България би могла да достигне нивото на слабата, комунистическа 1989 г. едва след 50-70 години. Предателите на България обозначени като СДС, БЗНС, ГЕРБ, РБ и пр. продадоха и ликвидираха България

Аха по с коледа ставали чудеса е такова чудо няма няма кръв по болниците това е чудо изобщо по празници съм забелязала стават трагедии бог да прости умрелите а нас живите да закриля

Свиквайте! Най- доброто време за провеждане на военна или терористична операция е между 3-5ч. сутринта.

то 5 .35ч. си е точно между 3 и 5 сутринта кре..тен комунистически!

На тези влака им е закъснял. Иначе са били в график.

вие комунделите най добре знаете кога се взривяват влакове, палят селсъвети и гърмят църкви!

А то е, как се крадат блтове от ЖП трасе. Това вие, демокрадците го знаете.

"..Засегнати са сградите в съседство - общината, полицейският участък и други..." Интересно , тази жп линия през центъра на селото ли минава ??

Като има толкова специалисти в чата, може ли някой да обясни защо разрушенията имат ТОЧНО такъв вид?

точно какъв??

Цял ден слушаме новини и нтервюта за тази катастрофа, но никой не попита, нито пък някой спомена нещо за машинистите на композицията. Само казаха, че ила теглена от два локомотива. Това затъмнение около състоянието на машинистите е много подозрително. Те трябва да са наясно какво се е случило, но за тях никой не говори все едно че ги няма.

Няколко пъти казаха, че се разпитват!

МАШИНИСТА Е ПРИ СЛЕДСТВЕНИТЕ ОРГАНИ,КЪДЕТО ДАВА ПОКАЗАНИЯ.

Атентат????Насред селото????

глупак пред клавиатурата!

Няма ли,да отиде,да види какво става или...пак е пиян/посран/?!

Едно е сигурно. Още от днес цената на газта по газстанциите е с 10+ст нагоре. Сами се сещайте кой ще е на печалба от патакламата.

Атентат?Нищо ли не се предполага в тази посока?

Ако това е атентат, то най-вероятният поръчител е премиерът ни (ГЕРБ), защото той има най-голяма полза от дестабилизация на точно в този момент. Няма служебно правителство, идва коалиционно, в което Бойко пак е вътре. Повод - стабилността на страната.

най вероятно е партизаните на курнелия да са поели пак по стария изпитан път на партизанската борба, бе бездарен комуноид !!

това не е станало случайно .. как така точно в селото е станал инцидента !!! ??? има нещо много гнило .....

Може да има две причини, едната е терористичен акт а другата навлизане с висока скорост в зоната на гарата.

Забравих и третата причина, техническа неизправност.

В БГ няма случайности или небрежности както удобно се опитват да изкарват всички големите аварии взривове и палежи. Там и сега винаги става дума прикритие на следи или отклоняване на внимание от нещо много по същественно а и в допълнение всяване на страхове в хората!

прав си! трябвало е в града да стане! ненормалници!!

Е по Коледа ставали чудеса е тамоес чудо няма кви сс тия болници. Без кръв ужасът е голям бог да ги прости починалите а на живите бог да е с нас

Това не е чудо, чудо щеше да е ако беше думнала пред или още по-добре в парламента в работно време когато всички красавци са там. Сега е трагедия и то не случайна както винаги. Нищо че ще покажат някои клошар дето си запалил цигарата на 1км до вагона и взел че кихнал та поместил влака и тои бррр а оня мяу та станала белата.

КАКВИ ТОЧНО ТОВАРИ СА ПРЕВОЗВАЛИ БУЛМАРКЕТ ? ЗАЩО РАЙОНА Е ОТЦЕПЕН,ДАЖЕ И ЗА ЖУРНАЛИСТИ ? ДА НЯМА ОРЪЖИЯ ИЛИ ЯДРЕНИ ОТПАДЪЦИ ?

Иди да провериш. После се върни да ни кажеш.

Ти в Бг ако очакваш някои да ти каже истината за инцидента е все едно да чакаш от умрел писмо. А когато институциите са гузни за нещо те крият и се правят на утрепани. Без проблем може да е гръмнала пратка с боеприпаси за ИДИЛ или за въоражаване на местните М'игранти. Само не вярвай че било прост пропан бутан. Тои се пали и гърми но ако цистерната беше пълна с него нямаше просто да има разрушения а щеше да има пламаци до небето и всичко щеше да гори в радиус от 500метра поне.

БУЛМАРКЕТ Е ЧАСТЕН ПРЕВОЗВАЧ ЗА ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ СЪС СОБСТВЕНИ ЛОКОМОТИВИ И ЦИСТЕРНИ . А КОГА ЩЕ ИМА ЧАСТЕН ПРЕВОЗВАЧ ЗА ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ ?

Законово и сега може да има. Ама мераклии да се набутват с возене на гратисчии няма.

БЪЛГАРИ ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЧТА НА БЪЛГАРИЯ С ОЧИ, СЪРЦЕ И УМ ЗА БЪДЕЩЕТО.ЗАПОЧНЕТЕ НАПРИМЕР С УРОКА ПО ИСТОРИЯ ОТ УЧЕБНИКА-ПЕРИОДА ПРЕДИ ПАДАНЕТО ПОД ТУРСКО ,ВИЗАНТИЙСКО И ВСЯКАКВО ДРУГО РОБСТВО. ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

Човече, провери си кръвното, и вземи някакви хапчета. В прединфарктно състояние си. Ще си идеш за едното нищо.

Докторе, вземи си върни дипломата и си поискай парите обратно. Напразно си ги дал. А България, винаги, след разединение, кат днешното, е попадала под нечие робство. И това го пише черно на бяло. Стига да има кой да чете.

КОЛКО ЧАСТНИ ПРЕВОЗВАЧА КАТО БУЛМАРКЕТ ИМА ,КОИТО ПОЛЗВАТ Ж.П.ЛИНИЯ ПОД НАЕМ ? КОЛКО ЛИЦЕНЗА СА ИЗДАДЕНИ ДО МОМЕНТА ЗА ЧАСТЕН Ж.П. ПРЕВОЗВАЧ ? ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ДАВА ЛИЦЕНЗ ЗА ЧАСТЕН Ж.П. ПРЕВОЗВАЧ ,АКО ФИРМАТА Е ОФШОРКА ?

На летищата в България кацат много самолети от авиокомпании със собственици - офшорки. Същото и за тировете. БДЖ е на този хал точно заради хора с изкривено мислене като тебе.

Чуждите служби ни предупредиха, НО другарката ни успива със медното гласче и сега ще скрият истината!

Сега министърът (в оставка) на транспорта Ивайло Московски ще прояви невиждана в България доблест и ще подаде оставка!

ЧАСТЕН ПРЕВОЗВАЧ ДОБРЕ. ПЛАЩА НАЕМ ЗА Ж.П.ЛИНИЯТА ДОБРЕ. КАКЪВ НАЕМ ПЛАЩА ЗА ДЪРЖАВНАТА Ж. П. ЛИНИЯ ? ЛОКОМОТИВА И ЦИСТЕРНИТЕ СОБСТВЕНОСТ НА БУЛМАРКЕТ ЛИ СА ИЛИ СА ПОД НАЕМ ОТ ДЪРЖАВНОТО БДЖ ? МОЖЕ ЛИ ДА ПРЕВОЗВА ОРЪЖИЕ И ТОКСИЧНИ ТОВАРИ ?

Когато дойдоха китайците миналата година и предложиха 800 милиона долара при лихва 2.3% за оправяне на железопътната инфраструктура, зам. министрите и началниците отдели в МТ казаха, че нямали нужда. И даже отказаха да докладват на МП Б.Б. После ни обясниха други хора, че няма как да се оправи железницата в България, докато ресорните началници на отдели и зам. министри имат чрез роднини фирми в автомобилния и автобусния транспорт... А сега да ги видим...

Ако бяха взели парите на китайците - точно ти с пълно гърло щеше да крещиш: "защо взимаме заеми?". Аман бе. Мрънкач угодия няма.

Няма да го дадат БДЖ на китайците. Има други, правилни фирми, които ще го купят за 1 евро, когато му дойде времето.

Много спор, много нещо! Влаковете това, влаковете онова...Ама погледнете каква е ЖП инфраструктура! Кой се грижи за нея? Нали "ЖП инфраструктура" се отдели от БДЖ, до колкото си спомням. Те какво правят? Правим магистрали, ремотираме пътища, а на такъв стратегически елемент от икономиката се обръща съвсем недостатъчно внимание. Този превозвач може да е частен, но релсовите пътища са все още държавни и по тях се извършват превози по-евтино и по-масово, отколкото с автомобилния транспорт. А релсовите пътища у нас са занемарени и доколкото разбирам не се отделят достатъчно средства за подръжката им. Можем да докараме най-съвременните локомотиви и вагони, но ако се движат по старите и неподържани релсови пътища, с лоша сигнализация и информационни системи, кел файда...

Да вдигат цената на ЖП винетките.

БУЛМАРКЕТ ИМА ЛИ СОБСТВЕНИ ЛОКОМОТИВИ И ЦИСТЕРНИ ИЛИ ГИ Е ВЗЕЛА И ТЯХ ПОД НАЕМ ОТ ДЪРЖАВНОТО БДЖ ? ЗАЩОТО АКО Е ТАКА СЛУЧАЯ С ФАЛИТА НА БДЖ ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ ЗАПОЧВА ДА СЕ ИЗСВЕТЛЯВА .

Има и локомотиви и вагони. Други тъпи въпроси?

Той фалита отдавна е ясен, ама не е заради частни вагони, а заради частни камиони и автобуси, собственост на децата на началници и зам.министри в МТ

КОЙ КОНТРОЛИРА КАКВО ТОЧНО ПРЕВОЗВА ЧАСТНИЯТ ПРЕВОЗВАЧ БУЛМАРКЕТ ПО НАЕТАТА Ж.П.ЛИНИЯ ?

БДЖ. Що? Бъди сигурен, че разписания, товари, брой вагони и т.н. са съгласувани. Не е както си мислиш, всеки пали влака и тръгва за някъде където му падне по всяко време.

Никой. Питайте харема на Буда. Виновни са комунистите ,ДС и Путин. Да изпеем дружно одата на радостта,защото няма на света такъв прост и озлобен народ който с удоволствие и радост да унищожава държавата си . Да търпи да го управляват ,луди, психопати, криминални, откровенни измамници, обибкновенни крадци и лъжци. А какво още по страшно ни очаква ,не ми се мисли. Къде е целия харем на тиквата - интригант, който още пътува към някой телевизия да говори безумия , да ни информира за виновниците .

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЛКО ЧАСТНИ ПРЕВОЗВАЧА ИМА КАТО БУЛМАРКЕТ ,КОИТО ПЛАЩАТ НАЕМ ЗА ДЪРЖАВНАТА Ж.П. ЛИНИЯ ? КОЛКО ПЛАЩАТ ЗА НАЕМ Ж.П.ЛИНИЯТА ? БУЛМАРКЕТ ВЕРНО ЛИ Е ОФШОРКА ? КОЙ ДАВА ЛИЦЕНЗ НА ОФШОРНА ФИРМА ЗА ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ ?

Ако искаш и ти можеш да си частен превозвач. Какъв ти е проблемът?

Лиценза ?

Няма значение на кой са вагоните, товарителниците се разписват от държавни представители и контрола е техен.Познайте дали се спазват нормите, когато става дума за по- големи фирми.Така е във всеки бранш! И отровни храни ядеме и вагоните се претоварват.И ако мине! В 99% минава.Това е България!Така се работи, пардон краде тук още от 90те. Бог да прости загиналите!

Как се претоварва вагон с пропан-бутан?

Що мислите че в европата е различно питайте някой по-близък който си вади хляба там...

Хора, честно, наистина ли ви е важно кой управлява, дали е частно БДЖ, какви офшорки има...чета, чета, това ви вълнува основно. Аз съм в София, но имам приятели и семейството ми са в района - Шумен, Балчик, Варна, Добрич. И в такъв момент освен да се дари кръв за тези 25 души, си мисля за здравето на близките ми

нормално е за една територия ,където приемаме за естествено да ни "управляват" ПРЕСТЪПНИЦИТЕ !

в гарите се влиза бавно нещо е станало от релсите или стрелките добре, че е нямало пътнически влак в близост кошмар

Владко Хамелеона - комсомолски секретар , управлява БДЖ от 2009г.

Защо не пише никъде от този взрив дали е опасно за жителите на около, да не излизат... това е пропан бутан, а по БТВ току що казаха, че става въпрос за 19 бр. взривени цистерни. Това е адска отрова във въздуха!!!!??? Толкова ли е трудно мамка му при условие, че се знае колко газ е взривен да кажат това и на колко км има опасност за здравето..Нищо за последните 30г. не са научили нашите управници...

пропан-бутанът не е отровен. Взривоопасен е. Вече се е взривил. Добавят се силни осмърдители, така че веднага ще познаеш, че около тебе има изтичане на газ. Не всявай паника с тъпотията си.

Пропан-бутан е това което гориш с газовата уредба на колата си. Като изгори остава въглероден двуокис и вода. какви отрови? Твоето си е явен вид тъпотия.

КОЛКО ДАНЪЦИ Е ПЛАТИЛО ЧАСТНОТО БДЖ БУЛМАРКЕТ ЗА 2015 Г. ? ПЛАЩА ЛИ НАЕМ НА ДЪРЖАВАТА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА Ж.П.ЛИНИЯТА ? КОГА ИЗТИЧА ДОГОВОРА НА ЧАСТНОТО БДЖ БУЛМАРКЕТ ?

Що мислиш, че не плаща данъци? Естествено, че плаща маем за ползване на ЖП линията. Какво значи да изтича договорът? На теб кога ти изтича договорът за ползване на държавните автомобилни пътища с частния ти автомобил?

Имам впредвид докога е валиден лиценза на частният превозвач Булмаркет ?

Трагикомедията е, че БДЖ вчера на обед стартира промоциите за Коледа и Нова година.

НЯКОЙ СЕ ОПИТВА ДА ОСВЕТЛИ ,ЧЕ ЧАСТНОТО БДЖ БУЛМАРКЕТ КРАДЕ ДЪРЖАВНОТО БДЖ ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ ? ИЛИ НЯКОЙ ИСКА ДА ИЗМЕСТИ ЧАСТНОТО БДЖ БУЛМАРКЕТ ? ЗАЩО ДЪРЖАВНОТО БДЖ ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ НЕ ИЗВЪРШВА ПРЕВОЗА НА ТЕЗИ ЦИСТЕРНИ ,А ТОВА ЧАСТНО БДЖ БУЛМАРКЕТ ?

Товарът в цистерните е частен. Цистерните са частни. Който плаща той поръчва музиката кой ще извършва превоза. Някой може ли да те задължи на тебе да се возиш с БДЖ, а не с автобус?

НОВИНАТА Е ,ЧЕ ИМА ЧАСТНО БДЖ БУЛМАРКЕТ. КАТО ИМА ЧАСТНО БДЖ БУЛМАРКЕТ ЗА ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ,ЗАЩО ДА НЯМА ТОГАВА ЧАСТНО БДЖ ЗА ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ ? ЧАСТНОТО БДЖ БУЛМАРКЕТ ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ НЕ ВОДИ ЛИ ДО ФАЛИТ ДЪРЖАВНОТО БДЖ ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ ? КОЙ ИДИОТ Е РАЗРЕШИЛ,ЧИИ ПОДПИС СТОИ ПОД ДОГОВОРА? ОТКОГА Е ДОГОВОРА ?

какво чудно има в това ? както има частни магазини, болници,училища , авиокомпании ... така и частни ЖП превози може да има. видно е , че държавата не може да се справя с изискванията за такъв превоз , а и много от големите фирми не искат да използват държавната услуга "жп. превоз".

Ти си бая тъп. Няма частно БДЖ. Има частни превозвачи. Пречат ли ти? Нека има конкуренция. Защо трябва да има един монополист? А защо няма частни пътнически превозвачи? Че кой ще иска да вози безплатно и на загуба?

Почти всяка година, в навечерието на големия християнски празник, в тази държава се дават невинни жертви.

ОТКОГА ИМА ЧАСТНО БДЖ БУЛМАРКЕТ ? КОЙ Е РАЗРЕШИЛ ДА ИМА ЧАСТНО БДЖ БУЛМАРКЕТ ? ОТКОГА ИМА ЧАСТНО БДЖ БУЛМАРКЕТ ? ЗАЩО НЯМА ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ НА ЧАСТНОТО БДЖ БУЛМАРКЕТ ? ЧАСТНОТО БДЖ БУЛМАРКЕТ НЕ ИЗТОЧВА ЛИ ДЪРЖАВНОТО БДЖ ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ ПО ТОЗИ НАЧИН?

Това не е Частно БДЖ. А частен превозвач. Даже не знам дали локомотивите не са си техни. Плащат на Държавната фирма Железопътна инфраструктура за правото да ползват ЖП мрежата.

Кое в горния коментар е причина за: *Коментарът е скрит, защото призовава към противообществени прояви. Виж обаче за модератора заявяване изявления от типа: "Да излезем на улицата и да избесим политиците" не е противообществен коментар

Шило

Да, това е обществено полезна дейност. Ти да не си някой политик?

Така е! А споменаването на КТБ е общестне опасна дейност.

..."Засегнати са сградите в съседство - общината, полицейският участък и други административни сгради" Значи само административни сгради са засегнати, или те са само важните? Като изключим полицейския участък с дежурните, другите са били празни!

Шило

Тези, които са близост, просто ги няма.

Бог да прости загиналите ! Но в държавата на мърлчите и разбиращите от всичко е така ! Масово неук, прост и неграмотен народ. Но в същото време 90% от хората си мислят че разбират от всичко.

Курнелия се наточи за властта и господ ни наказва.

Шило

От кога немърливостта на машинистите е Божа работа? Бог да прости мъртвите!

Е, голяма работа, това си е нормална европейска практика, получават се такива работи. Освен това на фронтовите територии тези работи могат да се случват много по често. Известно е ,че и в болница да ти прелеят кръв , може да те убият с малараия или чума, по пътищата могат да те убият при катастрофа, властта те лъже и мами с глупости, нощно време не е сигурно дали ще осъмнеш сутринта, изобщо ,това са си нормални работи, както се казва демокрация е. А и сами я Юнкер нали каза, като стане сериозно , трябва да се лъже. А иначе всички знаем, виновни са КГБ ДС, Путин, хибридната война , православието, символите и т.н. Къде са досиетата ,бързо ги хвърляйте да се оправят нещата,лустрирайте бързо,символите унищожете, извикайте Фандъкова и Софиянски акъл да дадът,къде е СТИГА ВЕЧЕТО , дайте новите ценности. Митоди ,Евгени, къде сте ? ГЕРБ бързо ни спасете. Но така е на територии където живее оглупен и опростачен матриял със евроценности ,на СИК, ВИС ,ТИМ , обири, идиотии, пълен хаос. Все пак да мислим позитивно ,нищо не се е случило ,всичко се случва. Да мислим положително. Виновни няма, случаят се разследва, започва притчата за неизвестните извършители и досиетата на ДС. Демокрация е,решава се въпроса ,кой ,кого ,кой оцелее, оцелее, кой не , жив и здрав,следващия път няма да има тази възможност. Всеки да се оправя сам.

Народа е толкова демократичен, и с евроценности, че някоя сутрин и Козлодуй ,като нищо може да ни изненада. Но да не мислим така, трябва да сме позитивни, усмихнати весели с одата на радостта. Все пак , къде е харема в оставка на г-н Буда , да отиде на място с бронираните джипки да създаде европейска организация. Щото утре тия с цистерните могат да дойдат на всяка гара - Апокалипсис.

Държавата от един месец е без правителство. Няма яснота какво ще се прави в близко и по-далечно бъдеще. Политиците са оплетени като патки в калчища. Има Премиер в оставка и двама президенти, които си подхвърлят топката. Работата дори допря до смотаняците от РБ, да направят кабинет, но и те вдигнаха цяло знаме. Настъпва безвремие - време само за катастрофи ...

Sibirski

Мои съболезнования за семейства на загинали и пострадали!

те едва ли точно в този момент четат тук.

Хора, току така не се взривява нищо!!! Станало е почти в селото, а не някъде другаде. Да не сме ненормални да вярваме, че е станало поради немарливост на БДЖ. УМИШЛЕНО Е.Някой ни внушава, че държавата е оставна сама на себе си без бащицата, едва ли не

БДЖ -или Булмаркет ?

... на един софиянец в Мартен, който е милиардер-перач с няколко десетки фирми. Е, който го може - може!

Тези катастрофи по българските железници са следствие на антинародната политика на ГЕРБ. Сякаш българите ще се возят на изтребителите на Ненчев, или корабчетата на Плевнелиев, по магистралите на Борисов ... и ще се прибират в санираните си домове от Лилето Павлова. БДЖ - то да се оправя само

хаха от другия месец Герб ги няма. и катастрофите ще спрат. Обещаваш ли?

Те и ГЕРБ така - 2009 дойдоха, а досега друг им е вивовен, нали наивнико.

Жалко за загиналите , но ще има и още . Цялата държава излиза извън релси след като няма кой да кара влака !!!

Епа нали уж бай Радев ше кара влака. Нъл за него гласувахме.

За вас не е проблем , но не се правете на по-тъп отколкото сте в действителност

Да ще кара, ако предните "машинисти" не го катастрофират тотално!