Авария по газопреносната мрежа причинила взрива в Севлиево

Авария в газопреносната мрежа е причина за взрива в Севлиево, при който бе разрушена къща, 11-годишно момче загина, а 15-годишната му сестра бе тежко ранена.

Обратно в новината

Коментари - Авария по газопреносната мрежа причинила взрива в Севлиево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хора престанете . случи се трагедя която не бива да допускаме отново . нека си вземем поука от нея. саялявам за загиналото дете и изказвам саболезнованя на близките . стискам палци да се оправи сестричката му ! вината е на всички .... един копал и немарливо заровил , друг не следил дали има теч на газ , друг усетил че мирише но не се обадил кадето трябва .... не осаждам и не защитавам никои , просто трябва всички да сме отговорни . в противен случаи става така . години трябват да се промени мисленето ни /включително и моето/ и ще плащаме скапа цена докато го направим ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Еха, сега с тия 325 лв такива къщи ще си изпраскат пострадалите... блазе им...

Приветствам идеята ти, но това са по скоро технологии на Жул Верн и ще се реализират след 100 години. Дали и тогава политиците ще са педераси или ще настъпи матриархат.

Това беше до експерт

Жалко за децата и съболезнование на родителите за изгубеното чедо. Дано истината се разкрие, но в тази държава всичко се прави в защита на псевдобогаташите. Мисля си дали някой не е правил опит за кражба на газ, по подобие на тока. Това обаче не става с изолирбанд и ефекта е на лице. Просто хипотеза.

Абе хора тези малоумници продължават в момента да заравят така тръбите пясък няма никаде стоварен в града а се подменя канализацията .А надзорници в града са бившия зам кмет Косев и Ружка Дончева невролог главния им инжинер е еколог и тн.Като цяло целия газопровод е положен без пясък а върху камъни .Господ да ни пази .А Момчилов одавна си е за затвор и между другото сега пак те правят ремонтите на канала лТелевизиите да снимат как се полагат сега тръбите да отидат до гимназията в Севлиево да видят как висят газопроводи електропроводи и водопроводи и как всичко ще го натъпчат пак с камъни обратно в изкопа

винаги най-много съм се дразнел когато новоасфалтирана улица или булевард, уж след всичко подземно подменено, започне да се разкопава днес тук утре там най-често за В и К връзки. оказва се че моя гняв е чиста проба прозаичен в сравнение с това което е станало в севлиево и което може да се случи всеки ден навсякъде. ами в момента в който се положи асфалта - за 10 години напред да се забрани нарушаването на цялостта. и без това е имало прекалено много време всеки да си свърши работата - водопроводи, обратни води, електропроводи, а в ХХ век газопроводи

Е що тъй ва, ндей дъ съ дразниш

Абе тука пишат двама дежурни с различш имено - от къде токова минуси, ааа, от проксито

Моля някой компетентен да ми отговори дали съм разбрала правилно... ВиК си копаят поради поредната авария, засягат по някакъв начин газопреносна тръба /за мен е недопустимо всеки да може да се докопа, умишлено или не до една такава тръба/, собственикът на газопреносната мрежа след направени или не /???/ проби, не отчита изтичане на газ, макар че такова де факто е имало, и в крайна сметка, след взрив, загива дете... Но... виновни поради крайна немърливост няма...?!?

ВиК копаят,но ако бяха прекъснали газопровода щяха да разберат веднага.Газопреносната фирма би следвало да има и газ-анализатори,много са чувствителни и от метър реагират на отворена запалка.Почасово трябва да се следи разхода на газ,не може да има разлика от 2-3%.Има и система за сигурност с клапани за ниско и високо налягане.При теч на голямо количество газ клапанът за ниско налягане е трябвало да затвори.Така е в промишлените инсталации,не вярвам в битовите да е различно. Каквото и да си говорим момчето си отиде,дано сестра му се оправи. А севлиевските газаджии са за бесене,да не разберат че от много време им се губи газ.

Дано с тези 325 лв да си решат проблемите.

Най- напред съболезномавеня на всички засегнати от тази трагедия! Мисля си, че е време в смартфоните, произвеждани спeциално за България, вместо разни датчици дето Ганя ги не знае и не му трябват, да се поставят: 1) датчик за наличие на пропан-бутан, метан или близост на некъпан индивид 2) датчик за близост до предмети под високо напрежение, оголени кабели или близост до неремонтиран трафопост 3) датчик за близост на дупки или цели траншеи по пътя, стърчащи болтове след демонтаж на билбордове, откраднати релси или демонтирани мостове.Няма да е излишен и датчик, че си в обсега на нещо правено от експерт от нароилите се напоследък MEИ-та. Как ви звучи моделът BG Survivor Strong Edition?

Бих си купил такъв телефон.

За съжаление не се роят техническите университети (МЕИ-тата, както казвате), а хора с дипломи за хуманитарни специалности (моите уважения, нямам нищо против това, което са учили), без каквато и да е подготовка по технологии и безопасност, се занимават с изпълнението на технически проекти.

Тук виждам коментари на абсолютни идиоти, тва че овергаз има най-вероятно голямата мрежа не значи, че всичко е тяхно. В севлиево мрежата е на севлиевогаз

към Овъргаз! Да си споделят отговорността и вината!

Ами... не :)

Ето един от тези, да не го обиждам пак. Севлиевогаз е самостоятелно дружество, всичко е описано в сайта на дквр. ЧЕТЕТЕ БЕ!

..нали беше газова бутилка бе?!Нали бяхте сигурни?Или това си е първосигнален рефлекс - да се отрича и да се обвинява друг... Айде сега, собствениците на газовата "не изпускаща тръба" да построят на ново къщата на потърпевшите, да поемат всички разходи за ремонтите на всичко, и да си помислят как се връща погубен живот , заради огромна немарливост... 325 лв ..... , алооооооооо , прозорците на околните къщи , на всяка са по 7-800 лв.Освен това не става дума за природно бедствие , а за авария , причинена виновно, или не, и виновните компании по белите държави поемат всички разходи.Ама тук в България ще си питате ... дядовия.

думите на всеки работник след като "свърши" някоя работа..."..абе е.и му мамата..важното е че изкарахме надника" и така ще е винаги нищо качествено не се върши в бг

колко много сте прав.това е в България.един няма дето да си свърши работата както трябва.или това се случва с страшно редки случай.никой не му се работи,ма пари иска.маде ин бг.

Вече двадесет и пет години живеем в пълен хаос и анархия. Това не е държава. Жалко...

Да се потърси отговорност от собствениците на тръбата севлиевогаз!!!

е после върви се газифицираи - при тая мърлящина в българия това е самоубииство

Ето на аз нали ви каза по долу че е саботаж срещу южен поток

Сега като накажем газоразпределителното дружество родителите ще станат по-отговорни към децата нали?? Дано ама едва ли!!!!

НЕ, родителите няма да станат по- отговорни! Но според теб газоразпределителното дружество подбира къщите само на безотговорните родители ли? А, ако "безотговорния" родител беше драснал клечката, това би ли намалило вината на газоразпределителното дружество?!

Значи тук почват едни грозни твърдения затова че става въпрос едва ли не за предумишлено убийство, ТоВА Е АБСУРД! Да се потвърди вината на севлиевогаз и тогава-наказание!

Тоя юнак Момчил е за трепане! От самото начало си беше ясно каква е причината, но той пред всички медии твърдеше, че техните суперточни уреди не са усетили загуба на газ. Ако изобщо се правят регулярни замервания на дебита, то изтичането в случая е било в границите на точността на измерване. Сега роднините трябва да ги одрусат с милион и повече, та дано се засили превенцията.

Крайно време е с тоя крадлив безхаберник прокуратурата да се заеме!

Докога,ще се копае и къде са държавните институции,общини и районни кметства.Не се описва копаенето ,то не бяха газопроводни тръби,Мтел,Виваком,Близо далеч и какви ли не още.Копаят ,но не поставят плочките,които ние сме си поставяли пред блока.Къде сте кметство Приморски във Варна за да видите най прекрасната улица на Варна,Н.Михайловски,по която лятно време минават и българи и чужденци за Морската градина. Жалко за децата,но всяко чудо при нас за 3 дни,сега ще се втурнат да проверяват .... Мисля,че и другите градове са в БГ,не само София !

кви специалисти,кво чудо. Единият директор не е виждал газанализатор, другият асистент не е чувал за половин съборен град в Южна Америка от изтичащ газ по канализацията и натрупван с дни в приземните етажи на сградите, третият икономист веднага оцени щетите на 325лв.

Ако си направиш труда да прочетеш, ще разбереш, че този газ, за метана става дума, не може да се натрупва в приземен етаж, а само в кухина, иначе е по-лек от въздуха и излита.

Плевненлиев, предлага да се направи газов коридор от Катар до България.Е, те тогава ще се изтрепеме!Сега, поне Украйна спира газа от време на време.

Циганите разбрали, че покрай тях минават някакви тръби. Помислили, че са за дизелово гориво и решили да пробият дупка, за да точат нафта. За тяхно голямо съжаление се оказало, че няма нафта а газ и заплатили скъпо.

325 лв. ?!?!? Предполага,че тези пари ще им стигнат да се напият добре и да удавят мъката си,че живеят в толкова гнусна и мизерна държава

Тука май само дежурните от дирника наглеждат и драсват по малко

Абе ква авария - соботаж срещу южен поток

Направо опит за държавен преврат срещу "може би най-доброто правителство на прехода".

Правилно - остовка за здровния и култу рия министър

Хей к'опелдак...., щи навра Южен поток отзад!

Доста пъти се зададе въпроса ''Защо хората не са се оплакали?''. Ами, защото сме свикнали с всичко да е така! Свикнали сме в храната да има буболечки, свикнали сме да газим в локви, свикнали сме с дупките по пътя, свикнали сме с некачествена продукция и.....някаква миризма във въздуха просто не прави впечатление! Ами да, естествено че тъпата държава ще плаща мизерната социална компенсация - защото тъкмо тъпата държава е отговорна за това масово безхаберие навсякъде и за всичко!

За съжаление типично българска работа.Правим нещо как да е, после го оправяме за да заработи.

Да такива сме си калпаво и немърливо си вършим работата. Нямаме нито желание нито усещане за детайлите. И понякога тези детайли се оказват фатални :/

СОБСТВЕНИКЪТ НА МРЕЖАТА ?КОЙ ОТГОВАРЯ ЗА СИГУРНОСТА И ?КОЙ Е ПРИЕЛ МРЕЖАТА ? КОЛКО СТРУВА ЕДИН ЖИВОТ ? ПАК ЛИ ЩЕ ПРЕКРИВАТ ДАЛАВЕРИТЕ НА ПАРТИЙНИТЕ ФИРМИ ? ЗАЩО "ОВЪРГАЗ" Е МОНОПОЛИСТ ? КОЙ ?

А газовите уредби по колите а? А?въпрос на време е, казвам ви

А сега да видим какво ще каже онзи Момчилов, където казва че няма изтичане на газ

Да започнем оттам - как така 2 непълнолетни деца живеят сами?? САМИ!!!! Оттам и всичко останало

На 11 години у дома, сополите ли да му бърша? Дръж се по-сериозно.

КЪДЕ ДА РАБОТЯТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ?В ЦЕНТРАЛАТА НА БСП ЛИ ?

Казаха, че са на гурбет.

"12 къщи са засегнати от взривната вълна. Собствениците могат да кандидатстват за отпускане на еднократна социална помощ в размер на 325 лв" А причината била калпави ремонти преди 4 до 10 год. След което имало калпав контрол, който не открил никакви нередности. Умира човек, дузина къщи са съсипани, за което- некое левче социална помощ. Толкова за мита "безопасен газ за битови нужди". Включвам и газовите уредби по колите- повечето такива таксита вонят ! И защо ни дума за кръвнина и материални обезщетения от престъпният монополист, отговорен за криминалната небрежност ??

Така е , нито дума за монополиста, който ни съдира кожите с цени, а сега се оказва ,че и сигурността не е на ниво.....А елате да видите този Момчилов в какъв палат живее ! От общинската фирма, не частната!!!

Така е когато некомпетентната държава урпавлява бизнес! Щото Севлиевогаз си е общинска със съсобственик Момчилов. И разбира се там не са и чували за задължителен технически надзор задължителен всяка година!!!!!!!!

Има една(може и повече да са) контролна организация ДНСтроителенКонтрол - тия дето събарят остъклени тераси и незаконни къщи. Имат огромна власт, а няма тяхно становище?! Няма ли кой да ги пита, за какво харчат държавната пара?

Няма и да чуеш нищо, защото виновните са точно там.Ако някой дето не е от мургавия етнос ,два камъка един върху друг да сложи без проект и т.н.... са много силни и много му знаят реда , ако не си е платил където трябва(под масата), веднага идват и го събарят, но щом стане дума за малцинството.... това вече е друго, там нито виждат, нито чуват, нито има сила която е в състояние да ги накара да свършат това за което получават заплати

Kакава ти ''АВАРИЯ'',...НЕСПОЛУЧЛИВ ОПИТ ЗА КРАЖБА .... Не се ли знае ---26г.все така . И в Украйна крадяха руски газ ,но ги хванаха ,...но там беше по-МАЩАБНО.

Ток да се краде да, ама да си свържеш незаконно печката към газопровода ме съмнява. Вината е най-вероятно на техническия контрол, които не са наравили проверка за теч, а фиктивно са заверили документацията. Което пак само в нашата страна е безнаказано.

Georg, не се ядосвай с Германските Браншови Камари!Ядосвай се с Българските, защото, Българските са Комерсиална структура, но с правила не се занимават, защото се управляват от Бизнесмени, а не от ЕКСПЕРТИ, за разлика от Германските Браншови Камари!

Мноого погрешна представа имаш за Гемания.Изобщо много неща в тази държава далеч не са толкова прекрасни и подредени както те самите твърдят.Но не това е темата на разговора тук.

В сравнение с германските нашите НЕ СА комерсиална структура - вервай ми.

Много съмнителна работа...а тоя специалист с неговите прецеденти въобще не го коментирам!

ти имаш малко информация ама всичко обясняваш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Tarikat

Фирмите за дистрибуция на газ са 100% червени. Затова и няма да чуете нищо повече!

А ти като си син какво чу за източената здравна каса?

За пореден път повтарям:-Техническите правила и наредби се пишат от юристи и икономисти.Докато в България не се създадат БРАНШОВИ КАМАРИ ПО ГЕРМАНСКИ МОДЕЛ, все ще е така!

Айде сега да не си говорим за Германия и за браншовите им камари, че точно с това се ядосвам по цял ден.Някога в миналото когато е замислена тази система може и да е било с добри намерения, но в последствие са си отгледали едни паразитни структури които само пари касират и нищо не вършат, но затова пък пречат

Може да пречат, но не допускат зомби да се занимават с несвойствени дейности.

Информацията е малко, но.... аз бих задала няколко въпроса.-Тази къща законно ли е построена там?Забележете след поставянето на тръбите за газта някои е копал и е прокарвал водопровод(вероятно без никакви документи по въпроса, изпълнен е крайно неграмотно)Познайте кои го е правил?Изобщо тия мургавите си мислят , че могат да си строят където си искат да си копаят където си искат и въобще на тях всичко им е позволено щото са малцинство и сакън да не се оплаче някои , че ги дискриминираме.Изобщо според мен търсете виновните на друго място, тоя път не са там дето търсите, на друго място, там където си затварят очите за безобразията на циганите и незаконните им строежи.

Абе идиот, тези къщи там са на по 30 години най малко! Стига дезинформира!!! Ако си търсите оправдание, за това че сте взривили на хората къщата и децата им, а си понесете отговорността!!!!!!!

Къщата е законна,не е на цигани! В много семейства- /не само на турци, които мнозина обиждат и слагат в един куп с цигани/, но и в семейства на българи, цигани и пр. етноси в БГ - има разнородни имена,които родителите избират за децата си! Но, дори и циганска да е къщата- не това е главният проблем! Ако Ти беше Разумен Човек /за жалост не си /, щеше първо да потърсиш чия е Вината , а не първо да изливаш Омразата си!Учил ли си за Причина -Следствие ? Нищо не се случва случайно!Винаги има причина! За всичко! Родителите на децата работят в Белгия поради Причина-Безработица в БГ; безработицата пък е причинена от властимащите, чрез неправилна икономическа политика и отговорност за държава и народ! А те пък са алчни , продажни безотговорни и т.н. Колко от народа имат познания за газови проблеми и инсталации?! Всички се доверяваме на специалистите от Овргаз и на уредите на производители и търговци! А според последиците в случая, всичко направо води към Некадърните Газови и Строителни специалисти! Те, не са си свършили отговорно работата, което значи, заложената от тях "Газова бомба" рано или късно да погуби Живот, или да причини Щети! Защо не връзваш разумно нещата, за да стигнеш до Причината и до Виновните?!Навсякъде имаме некадърни, които за пари вършат работата си през куп за грош, както и такива както Теб- прибързано емоционални, Незнаещи, Ограничени и също некадърно мислещи/ Несъзнателни/, но изказващи се прибързано "компетентно" по всичко! Хайде да станем по-Умни, по-Знаещи и по-Балансирани и Отговорни- във всичко!

И,виновните,ни лук яли,ни лук мирисали!

Всъщност. Къде видя виновен?

Интересно. От седмица миришело. Замерванията на фирмата били на 4.март. Това не е ли 5 дни педи взрива? Май замерването е било само на хартия в офиса? Би било добре независима фирма да провери замерванията правени и на други места. Може да спаси още нечии клет животец.

Още помня ужаса, който изживях една вечер, като се прибирах от работа. Живея в Бургас, в центъра, който е газифициран! На връщане от работа чувам някакво свистене - през 2-3 улици от моята. Шума наподобяваше течаща вода - обилно и силно течаща. С приближаването попаднах на полицейски коли, коли на пожарната - с една дума едно каре беше отцепено и ченгетата не искаха да ме пуснат до нас - имало теч на газ! А в къщи беше детето ми! Спомнете си - на ул. Г.С. Раковски беше инцидента! После един от Овъргаз ( или Вестител , забравих вече) се кръстеше и повтаряше "добре че мрежата не е реално натоварена"! Няма да коментирам начина на изграждане на мрежата и побитите пред всяка кооперация жълти стълбчета, до които всеки ненормалник има достъп!

"Собствениците могат да кандидатстват за отпускане на еднократна социална помощ в размер на 325 лв." Подигравка. Да кандидатсват първо за смяна на етноса към цигански и после ще им отпуснат 32500лв. Баси държавата

Не държавата, отговорните за това трябва да платят обезщетенията. И то в размера за възтановяване на всички щети за всяко семейство. А за почерненото и кръвнина за починалото детенце както и обезщетение за да се възстанови другото дете. То милото ще се влачи години по лечения и сигурно е в белези които ще трябва да бъдат заличени доколкото е възможно. Това ще струва много пари. Какво ги пишат тези смешни з25 лв. от държавта. Това не е бедствие за тази трагедия си има виновни служебни лица. Те да плащат. Съд до дупка за тях.

какво е това СЪД ? и в тази държава ! да не би да споменаваш за "'независимата съдебна власт" ?

С тая масова газификация след 5-10г като поостареят тръбите ще има масово подобни взривове.

малко си се поизпуснал....

Къде е собственика на прокараните тръби за га? Коя е фирмата? Защо за нея изобщо не се говори нищо? А иначе сте велики да обявите, че общината дава 300 лева на семейството. Толкова ли струва един детски живот? Толкова ли струва живота на другото дете, което бере душа? Толкова ли струва един дом, който сигурно е граден с глад и мизерия? Затова ли родителите на децата са в чужбина, защото тук е много добре, остовяйки децата си да се борят сами в този шибан комунистически живот!!!!!!

...Собствениците могат да кандидатстват за отпускане на еднократна социална помощ в размер на 325 лв...