Един загинал и 4 ранени след взрив на гранатомет край Сопот

При инцидент по време на тестови стрелби с гранатомет на полигон на ВМЗ-Сопот край село Анево загина един човек, а четирима души са ранени.

Обратно в новината

Коментари - Един загинал и 4 ранени след взрив на гранатомет край Сопот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да найстина за взрива всичко стана ясно почти>Какво правят американски военни заедно с нашите ще попитате>Продаваме оръжие разбирасе посредством американците най-вероятно на Ислямска държава и това не всичко колко кораба и самолета заминаха в началото на годината пълни до горе с амуниций и оръжие незнайно накаде>Кой се облагодетелства от всичко това?>

Какво прави американска частна военна компания у нас? Да не би да подготвя хора за бъдещата война с Русия заради Донбас? ... Чакай, забравих, че у нас няма американци.

За кой ли път някой се опитва да подведе министър Лукарски? 1. Обучение се прави с боеприпаси, които нямат боен заряд. 2. При демонстрационни стрелби участващите се укриват в защитен бункер, а зареждащия специалист поставя заряда и също се укрива преди да се възпроизведе изстрела. 3. Каква е тази граната от 1984 г. - ПЪЛЕН СМЯХ - срокът на съхранение е 10 години, т.е. изтекъл през 1994 г. 4. Чудно какво прави тази граната повече от двадесет години след срокът си за съхранение. 5. Кой е този луд, разпоредил стрелба с граната, която е следвало да се утилизира, т.е. унищожи преди повече от двадесет години. 6. Попаднах на статия в пресата - ВМЗ АД Сопот изоставена от държавата офшорна военна зона" от 2014-10-16 12:29:13. 7. Защо ли никой не коментира тази статия сега или може би истината не е такава, която е описана отще преди осем месеца? 8. Как военен полигон се отдава, защо и на какво основание на частна фирма - за да имат основание държавата ни да заплаща на частниците за упражняване на дейността си ли? 9. Защо все още лицензите се отдават от държавата ,а не от частните фирми движещи този бизнес? Сполай на държавата ни! Дано поне сега управниците ни са на мястото си и не постъпят като щраусът дето мозъкът му е колкото главата на топлийка!

тест е това, не е обучение..

неграмотни които пишете тези глупости, гранатометът сам по себе си не може да избухне, избухнал е снарядът с който стреля гранатометът!!!...маса идиоти сте:)

Това ли според теб е най-важното в случая????? Не кой и какъв е бил мистериозният американец, не дали това оръжие е било предназначено за ИД или за Украйна, а кое точно е гръмнало?!?

Полигонът е бил нает от частна военна компания. Такива, които бяха преименувани след като излязоха наяве зверствата им в Ирак? И гръмнаха скандали в САЩ. Брава на нашите!

Съболезнования на семействата на геройски загиналите при изпълняване на синовния си дълг към отечеството си! Поклон пред паметта им! За всичко това обаче е виновен кремълското джудже, ако се беше предал до сега, подготовката за третата световна война нямаше да е в ход и тези храбри синове на велика Америка нямаше да намерят смъртта си сред цъфналите поля на майка България. Затова санкции, санкции и бомби за морзилките! Кал да ядат пияните мускали! Бой до последното комунде, слава Украина, само САЩ и НАТО.

Американският гражданин Бен Абдул Ахмад е пробвал боеприпаси продадени му от комунист-бизнесмен на символична цена! Бен ще ги подари на Ислямска държава за война на Балканите!

Стига си пълнил форума с глупости! Като искаш, мятай винтовката на рамо и отивай в Донбас да громиш врага. Мъж ли си или лаладжия?

Като чета всичко публикувано до сега се убеждавам че там са се занимавали абсолютни аматьори. За какъв професионализам може да се говори след като половината от присъствалите не са служили като военни, а другите - зяпачи. И Всичко се върши от някакви представители на частни фирми. Както се вижда от до сега публикуваното те са некомпетентни за боравене и тестване на боеприпаси. Има си правила когато се тестват боеприпаси - тества само един а другите са далече от мястото или в укритие. а тук всички се струпали на куп и сигурно всеки е давал акъл и ... ето резултата...Жалко за пострадалите...

Как не ви е срам да плюете по американеца! Той се е жертвал за демократизацията на България и евро-атлантическите ценности. А вие какво направихте? Дори не гласувате за ГЕРБ и пречите на развитието на България!

Жалко за човека. Всеки има близки, за които е ценен и те ще тъжат за загубата си. Съболезнования! Ама хайде без високопарни думи за ценности и пр. Човека е работил в частна фирма и загива по време на изпълнение на трудовите си задължения. Както може да загине миньор, пилот, моряк...Не е приятно, но се случва. При едни професии повече от други.

Като си помислиш - ако и ти не беше гласувал за ГЕРБ, сега американеца щеше да си е жив!

Който каквото търсил - намерил. Защо това не стана с американката - преподавателка, която идва в Шоуто на Слави? Защо не стана с някой американски доброволец по хуманитарни мисии тук? Много просто - защото не се занимававт с оръжие, а с човеколюбиви неща. Най-хубавото е че от случая научихме, че американците кроят нещо с наше оръжие!!! Иначе можеше да не разберем...

Хъмпти Дъмпти на стената седнал като пън, Хъмпти Дъмпти от стената падна зле насън. Нито всички царедворци, нито царският отряд могат вдигна Хъмпти Дъмпти нито пак да го сглобят... /хъмпти дъмпти е яйце, което се е мислело за Голяма работа, но пада и ... така, добрата новина е че свръхчовеците са също смъртни и понякога внезапно смъртни.../

-kufari-vlakove-sibir.

Който търси- намира. Отгоре ги чука по главите, но още не разбират защо!

Не е важно какво е оръжието. За нас българите е важно да разберем какво прави на територията на страната ни частна фирма във военен полигон ? Незаконна търговия с оръжие ? За коя страна се купува и по кой канал минава ? Ако е за джихадистите от ИД. незабавна оставка на държавното мафиотско управление! Ако не беше гръмнало нямаше да знаем нищо. Сега да чуем каква лъжа подготвят от правителството

Важно е, че лъснаха не само задокеанските задници, а и задниците на нашичките безродници. Зинали са да лапнат целия свят! Дано на повече избиратели им дойде акъл в главите.

Е как само полигонът е общото. Нали и гранатомета е произведен от ВМЗ Сопот. Какво като е в частни ръце. Все е щял да гръмне.

Наистина си смехурко! Ако продадеш на някого яйце и той го изяде след една година дали ще си виновен? И между другото гранатомета не гърми а изстрелва гранатата. Боеприпаса гърми...и явно когато си иска когато е неизправен поради изтекъл срок.

Частен военен полигон ? Какъв ще бъде отговора на военния министър и министърката на вътрешните работи. Вероятно частна фирма за нелегална търговия с оръжие. Купувачът е изпробвал стоката. Остава да разберем за коя част на света е предназначена. И ако е за терористите от ИД, незабавна оставка на президент и премиер!Интересно какви са имената на чуждите граждани....?

Братя хамериканци! Заповядайте на безплатни тестове в БГ армейските бази, които "се използвали под наем от частни фирми". Договорът пък за наем бил сключен миналия ден, дали ще го видим някога, ама надали... Welcome, ашколсум, аваферим...

73-75-та бях по кои ли не полигони със старата 34-ка,най-много на Ново Село.....не съм виждал чужда униформа още по-малко цивилни да е мотат в краката ни. Полигоните бяха армейски и се охраняваха от армейци. Сега....помия.

....75-77-ма ...да служих в 12МСП Елхово ...носещ званието на "Полк на Българо-съветската дружба",но освен въоръжението ,част от което бяха легендарните 34-ки,не съм виждал ни руснак ,ни какъвто и да било редник от някоя "братска " Варшавско-договорна страна !

Грудово,Елхово.Звездец.....триъгълника...спасихме кожите...в определени моменти нещата миришеха на барут.

На полигона Корен , учения Родина`84 имаше съветски части. А генералите бяха от всички страни на Варшавския договор.

що не си правят обученията в Америка и Канада, какво правят тук, Америка е по необятна страна, дошли ми тук...

Чудя се само, ЗАЩО им е на тези наемници да се обучават как да боравят с наше оръжие ? Къде смятат да използват това оръжие ?

!$!

Американски наемник се е самовзривил докато се е обучавал как да борави с наше оръжие. Веднага виден наш политик взема отношение по въпроса. Тази история мирише, та се не трае.

какъв е бил гранатометът и с какъв боеприпас е стреляно по време на тестовите стрелби?! Въпросът се поставя защото току така не се взривява в оръжейния ствол реактивен снаряд при истрел. Въпросът ми не е случаен и изисква професионален отговор, а не измислици. Тези, които са боравили с оръжие и поне частично са запознати с производството на ВМЗ преди и след 1989 г., добре знаят за какво става въпрос.

защото нямат исканата от Вас информация. Не са очевидци. Вие лично за вас си, може да си направите само един единствен полезен извод. А имено по Нова Година да не си играете с пиротехника

Не си играя с пиротехника, защото съм правил и работил с истински оръжейни и пиротехнически материали и боеприпаси. Та така пенсио-ТАСС (кебап) намали градуса и подложката му.

Когато възпроизведеш изстрел с гранатомет в закрито помещение,пораженията са такива... Ама те нали са Рамбовци! Явно пентагона им е внушил,че са поне със 12 живота...

Така става като се цъкат много компютри.

Почнах ме ги !

Дааааааа............ Трябва и по Конституция да се снеме цялата и всякаква отговорност от Държавата и от Европата не само за частните действия на частните фирми , но и за всичко което става на територията! На държавните служители да се раздадат бели дрехи в знак на 200% невинност, а на ръководителите и бели криле с което да станат досущ по ранг като белите и невинни Ангели Господни!

американска делегация да "тества". Преди в България имаше развита отбранителна промишленост, гранати и РПГ-та ще има за всички желаещи да "тестват".

който не ни хванал, той не ни е ...., грозно звучи, но си е така, не разбирам, защо го позволяваме, толкова ли сме зависими, историята знае други неща

кой му плаща пък ти? Важното е да му плащат, важното е гаджето му да е на държавна службица, важното е да иде с нея по коледа на екскурзийка в Америка базплатно, че и командировъчни да му платят, важното е да назначи протестърчетата за "съветници".

Е, не, БГ политиците пак ме разбиха: 2 часа, представете си, само 2 часа след днешния инцидент, самият министър вече знае, че БГ оръжияата са били некачествени! Може би, защото е загинал американец ли? Нещо оставаме с впечатлението, че българските животи, който се изпариха безследно във оръжейни взривове са мнооого по-малко ценни от загиналия днес. Хм, не ми харесва тази работа! Лукарски, на тебе кой ти плаща да те питам аз? Народа или някой друг? Или цоцате всички от 100 места?

един загинал ???ои ои ои ои да и четири ранени !!!

ми какво са правят в б-я

Към редактора: Това че съм написал Баси или да го Ева не е това за което си мислите и СЕМ няма да се самосизира.

е няма що голяма радост за изтерзаната руска душа.... дребни атакистки душици :)

важното да ти е вгза отрепко

Американец тества оръжия на територията на Република България?! Жив да не бях, ако съм знаел, че сме такъв крупен производител на оръжия и човекът най-вероятно е дошъл да се разходи и да виви Балкана... Какви хора се подвизават на територията на страната да каже Лукарски, не да ми се прави на ни лук ял, ни лук мирисал...

Кой го пита него...

Време е да се направи Референдум ЗА или против членството ни в НАТО.Стига са ни правили на глупаци цял народ с купени 250 политици и президент и мин. председател агенти на чужди служби.

Жалко за загиналия ,човешки живот за който някой някъде сигурно сега скърби .

такъв добър, такъв хубав контрабандист на оръжие...смрък...и как ги чакаха българските РПГ-та там в ИДИЛ и в Киев...смрък...а сегаааа....

Неее, тук няма връзка с Донбас, никаква връзка! Нека им е! Даже им е малко!

Абе това РПГ да не е виетнамско менте правено от бамбук.

Виждам че най-накрая има хора дето проглеждат. Тя България е дадена под аренда на Америка а те за един полигон се кахърят. Колкото до инцидента, то и хлапетата се досещат какво е станало. Защото версията че изпитвали ново оръжие ама стреляли с боеприпас от времето на Бай Тошо и Главната Мутра на Републиката свиква спешно събрание на кабинета понеже разбираш пукнал един хамериканец поределено не хваща ни око ни ухо на един нормален човек.

то заради такива "нормалници" като тебе светут е в такова положение *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в една стара и много хубава българска песен в изпълнение на Богдана Крадочева се пееше текст, който може да перефразираме в случая и ще звучи така: ако до всеки лош гранатомет застане поне още един - тогава, тогава предвиждам такъв кеф, че само си викам дано...

Не е добре, че има жертва, но какво правят някакви американци в почивните дни да се обучават, хептен ни направиха на охлюви, пак пари играят...а

Съболезнования на семейството на загиналия, и бързо възстановяване на пострадалите. А тук 4 - 5 бляда пак заработват рубли. Каква радост за мурзилките, че е загинал гражданин на САЩ. Браво. Дерзайте другари

Е убаво де, айде да е жив и здрав!

Путин 100% е замесен в инцидента...

"Частна фирма" - "обучава" американски "военни специалисти"?!?!?!Тези пак ни правят на глупаци??!? Чудят се КАК да прикрият случая показващ "високата професионална подготовка" --- ГРЪБНАКА на войските на НАТО!! Разбирай САЩ!!!Първо беше ръчна граната , после подцевен гранатомет/монтира се на АК-47/, сега излиза че е било РПГ-7/ръчен противотанков гранатомет/?? КОЯ от всички версии е ВЯРНА???Стига лъжи!! Просто тези "военни експерти" за НИЩО не СТАВАТ!!!Те са "добри" само на тренажор и срещу жени и деца!!Смешници!!!