Вулканът Килауеа унищожи десетки къщи на Хаваите

Властите имат проблем с любопитни хора, които се приближват въпреки опасността

Обратно в новината

Коментари - Вулканът Килауеа унищожи десетки къщи на Хаваите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Струват от 500000 до 1000000 долара

Нищо ново. Тези хора са си построили къщите в кратера на действащ вулкан, и се чудят защо имат лава в хола(израза не е мой). Прави си човечеството разни бомбички, ерчи се, пери се, уж стъпило на луната, ама пари за втори път няма, ама има пари за грууминг на кучета и за импланти на гърди. Та ... човекът може много, но защо да канализира усилията си за тераформиране на пустините, например, или за бази на луната или други планети? По няколко пъти на година природата ни подсказва колко нищожни сме - било то с поредното земетресение, цунами или наводнение. Ноооо егоизма на хората е безграничен. Не ни интересува нищо. Толерира се консумацията, а не облагородяването. Рано или късно за това ще плащаме ние или правнуците ни.

Глупости. Не са си построили къщите в кратера на Килауеа, това е първо невъзможно, второ безумно. Сегашните събития стават встрани от кратера - земята се пука и започва да блика лава. Не злобейте към хора в нещастие - от природни бедствия или друго.

Е с вулканичен произход. ЗемятА там е наторена с вулканичната пепел. Та баш на вулкана са си построили своите паянтови къщи за по половин-един милион долара

да, нали?! Абсолютно нечуван феномен е земята около вулкана да се пропуква и да излиза лава...

голем кеф. това, парите за въоражаване и бомбите стрескат само органичните примати. ПРИРОДАТА не умира от страх. дори не трепва. нарушихме ХАРМОНИЯТА на планетата земя. сега ше ни заличи. по най-боуезнениа за нас начин. Наверно ше се накефи.......както аз да размажем некой отровен паяк.

новина ще е, когато Йелоустоунската калдера тресне краварника и го превърне в пустиня

Ако калдерата в Йелолстоун изригне качествено, няма да имате възможност да се радвате много. Преди двеста години при изригването на вулкана Тамбора територия от порядъка на България е била покрита с лава и пепел. Следващата година температурите са били с десетина градуса надолу. Лято почти е нямало. Ако се случи такова нещо в САЩ или Сибир, например, то тогава покритата територия ще е около 50 пъти България. Поне една година облаци няма да допускат слънцето. Няма да има реколти. Ще настане глад. Ще има войни. Държави ще се разпаднат. Сигурно около 80% от хората или ще се избият, или ще умрат от глад и болести. За това ... нека си хърка Йелоустоун на спокойствие. Колкото до САЩ, оставете ги сами да се разпаднат, когато му дойде времето. Няма устискала империя. Това важи и за тях. Просто трябва време.

абе важното е краварника да бъде треснат, това, че нищо няма да остане и от останалата част от планетата няма грам значение!!! ПРИОРИТЕТИ!!!! По същата логика всичкото русофил всяка нощ вместо порно мърсува с някакви извратени фантазии как Русия ни освобождава за 3-ти ли 4-ти път и как те - верните синове на Русия се оказват на големи държавни постове и колят и бесят (и изнасилват) соросоиди.

И после да ми говорят за глобално затопляне или застудяване от човешката дейност. Както бе казал някой, човек влияе толкова на планетата, колкото като си потопиш пръст в леген с вода и водата да се стопли от неговата топлина.