Депутатите бламираха бюджета на ВСС

Нито един депутат не подкрепи бюджета на ВСС за 2018 г. 41 гласуваха против, а 180 се въздържаха.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите бламираха бюджета на ВСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са сега работодателските организации да започнат да реват за ниската производителност но съдебната система и за премахване на класа за стаж?! Къде е Домусчиев справедлива да се запени?!

защо не приватизирате и правосъдието? искам да кажа: направете го официално! то и без това сега "свободният пазар" "регулира" съдебната система. направете съдебни пътеки и всичко ще тръгне, като по масло и лютеница. отпечатъци и без това се вземат в тази сфера. така, че даже не е нужна точно такава реформа.

Наглостта на ВСС граници няма. Дори по 20 хил.лв. да им направят заплатите,корупцията при тях ще продължи. Вижте ги всички какви и колко имоти имат, спестявания. както и да гледаме нещата това не е постигнато със заплата. ВСС трябва да се разтури. Това е един паразитен орган, създаден просто защото трябва да го има.

1. В България единствено за МВР и Съдебната власт се отделят по-голям процент от БВП отколкото в другите европейски страни. 2. Най-много за допълнителни пари ламтят същите две институции. 3. Пак те се сочат като двете най-неработещи системи от прехода до наши дни. `Що така?

Значи дела за корупция още няма, тези ( специалните, дето ще я борят;) дет' се вика още не са заработили заплатите си, но са зейнали като хипопотами вече за бонусите?! Ехаааа - все си мислех, че са ни сдобили със супермегагига Орган, а то било със супермегагига Лаком г.з!;)

Депутатите бламираха бюджета на ВСС Сегашната съдебна система трябва да бъде незабавно "демонтирана",и всичко да се изгради от нулата. Хем неефективна, хем и вредна за обществото,но постоянно искаща милиони.

Не знам с какво се занинава всс но при липсата на съдебна система у нас способна да гарантира прилагането на закона и безпристрастно отсъждане не виждам смисъл изобщо да се дават пари.най неработещата система в България е съдебната

А бонуси за съдията или съдийката, който пусна шведа, ще има ли?! И за други прословути съдии, съдийки...

Съдията, който постанови наказанието на шведския побойник беше задължена по закон да му наложи административна глоба и няма никаква възможност за друго решение. Когато не познаваш законите не се опитвай да "остроумничиш"!

Е да беше наложила максималния размер тогава! Задължена да приложи текста на закона, но р-ра на наказанието беше по-висок от наложения. За какви принципи говорим?

Гле'й ти - депутатите бламирали единодушно бюджета на ВСС?! И що тъй, при положение, че така единодушно си ги избрахте?!;)

Много ми харесва принципа на работа: Залагаш си бонусите за добре свършена работа, ПРЕДИ да си свършил работата ;) Гарантирана работа! Ще я предложа на шефа ми. Няма как да не се навие!

Шило

Че за някои магистрати е дори законодателно уредено.

Много нагло от твоя страна - шефът ти вече е вдигнал заплатата ти с цели 90% ( тъй рекоха бизнесмените-шефове)!;) Ти сега искаш и ДМС-то ти да заложи предварително?! Ми шъ фалираш бг бизнеса, не те ли е срам и "добрите резултати" отидоха в киреча?!;)

Аз съм съгласен да им се увеличат заплатите, но само при няколко условия: То е ясно, че нямат морал и съвест, затова, хванат в нарушение съдия, да гние и да копае в уранови рудници, и той, и колегите му в съда!!! По този начин може би ще се дебнат един друг, никой да не сгафи!

От 1-ви септември стария ВСС увеличи съдийските заплати с 10%, а сега искат още.

Тия търтеи и хрантутници от Правосъдната система. Огромни заплати по високите и средни нива и нищо, едно велико нищо. Тия на ниво Райоен съд и следствие опъват каиша, а от Окръжен съд нагоре само прибират парсата..

смешно и жалко! а социалиста явор божанков, типично за социалистокомундел, се обявил "за", агитирал "за", а гласувал с "не"!!

Малко е. Винаги може повече. Поне 1 млрд от бюджета- за бонуси на ВСС!

Искаме корумпирани политици в затвора бе, лекета!

Все им е малко, а работата им некачествена, престъпниците са по улиците, а магиостратите си пият кафето с тях! Корумпирана сган от търтеи.

СА ПРЕДВИДИЛИ НЕ САМО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ, НО И ОГРОМНИ БОНУСИ !!! И ВСИЧКО НА ФОНА НА КОРУМПИРАНА, НЕЕФЕКТИВНА, НАПРАВО БАНДИТСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА !!! Я СИ ОБГРИЖЕТЕ МАЙКИТЕ !!!

Шило

Правилно, от къде на къде на специализираните прокуратури и съдилища да се начисляват до 6 заплати бонус?

ти ли се очовечаваш, аз ли остарявам и оглупявам, ама за трети път съм съгласен с теб!