Коментари - Всеки четвърти българин е висшист. Виждате ли добър резултат от това? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Могат лида бъдат висше образование. Това са манипулативни професии.

изводът от тази анкета е, че няма как всеки четвърти да е висшист... Известно е, че у нас, от вече над 30 години, образованието и интелектът не са на почит. Важно е чалгата и мутрите да процъфтяват и вилнеят на воля!

А всеки втори млад кадър е въздух под налягане. Самочувствие без грам покритие, щото оценките от изпитите му са били с финикийски знаци, а не с мозъчни клетки

Ама как да не виждам добър резултат от това, че всеки четвърти българин е висшист? Съвсем различно е някак си кафето да ти го сервира сервитьорка с 2 магистратури или продавачката в МОЛа да е юрист, психолог и икономист едновременно. А пък хамалите доктори на науките съвсем няма какво да ги коментираме.... Те вдигат нивото на университетите ни в класациите мястото да не е 100но, а 10000но. Ово е стандарт! Да преборим скоро всеки втори да е с висше! Само едно ми е чудно. При близо 25% от населението пенсионери и 20ина% деца под 18 не сме ли минали вече половината в работоспособна възраст да са висшисти?

От гласуването става ясно кои са успелите да си купят дипломите. 1/4 от всички са гласували с "да".

Какви висшисти ? Не знаят какво са завършили но имат виШо.

Са вече пенсионери.

С адвокати и икономисти и социолози, а инженерното ни образование изостава, защото е ниско платено и не престижно.

Като напусна бг през, 1989г. Каза, че България има бъдеще защото има промишленост и образовани хора. За съжаление демократите съсипаха промишлеността и прогони ха образованите хора. Сега голям % от бвп се изкарва от ай ти специалистите и инженерите.

Завършил съм ВИНС Варна през 1984г.. Срещнах неотдавна мой преподавател по статистика който ми каза, че в моето време във всяка група имало по 4 5 студетнта, които са били будни и веднага влизали в час, останалите се оправяли в различна степен по трудно. Сегашните студенти имало 1 2 студента които се оправяли трудно, а останалите така и не разбирали за какво иде реч. Имах наематели от турския етнос, които трудно говореха български и в края на краищата единия завърши и стана "счетоводител".

Всичкото ВУЗ в България е за закриване! Да останат само МА, Лесотехническия, СА и СУ. Но в последния да се закрият факултетите зад "Плиска", а в СА да отпаднат спортовете без обществен интерес.

Аз имам висше ама не мога да си намеря работа, която да не включва фразата "А желаете ли допълнително и пържени картофки"

Една моя позната, от средите на посочените по-горе висшисти, беше написала в автобиографията си: "Имам завършено визше образувание".

Предполагам, че минусът е поставен от някой вишис.

Разбира се, че има полза от това, че всеки 4-ти у нас е с висше образование - независимо колко можем да плюем по качеството му, все пак високата образованост на нацията е винаги от полза. Проблемът ни е, че простите са в управлението на България и са на команда от САЩ. Понеже нищо не върви както трябва в България, хората смятат, че виското образование им е проблемът. А всъщност проблемът е високата степен на шуро-бадженащината в коя да е област и мижитурско-лизаческия профил на ново-богаташите ни - пак независимо в коя да е област от стпанския ни и обществен живот.

Виждаме резуктат: хората с начално образование стават началници в тази държава!

А всеки десети българин е циганин .

По-скоро всеки пети. Особено като включим и циганите по душа.

Висше отпреди 20-30 години може и да има качество, сегашните висшисти са масово с купени дипломи и нулево качество

Никога не съм подкрепял идията за такава “ масовост “ на висшето образование у нас и всяка следваща година ме прави още по- категоричен противник. Аргументите: лесния достъп и обучение изваждат от трудовия пазар млади хора до 21- 25- годишна възраст, които нито имат капацитет за подобно занимание, нито изграждат базови трудови навици. От друга страна, дори и посредствено образован, този човек изгражда друго самочувствие в академичната среда и вече има други очаквания за професионално развитие. И след като е пропилял освен ценно време и не малко средства от семейния бюджет през тези 4-5 години , на кого в крайна сметка е полезен този висшист?

Полза има от това, че всеки 4ти е вишист, но трябва да бъде въведена в действие тази полза. В момента не се оползотворява, защото както виждаме навсякъде в бизнеса с много малки изключения хората са вишисти. Обкновено на високите позиции в държавния и частния сектор образованието няма значение у нас, а кой какви връзки има. Иначе някои от нашите държавници и шефове на частни фирми нямаше и за чистачи да стават на запад. Така че полза има, но трябва да бъде използвана тази полза.

Със сигурност мога да твърдя че от този факт страната ни има огромна полза от този огромен човешки потенциал, но липсата на държавност и сляпото подчинение на чужди интереси, чрез умишлено игнориране на образователния ценз и общата култура на всеки човек поотделно, властимащите и огромната част от работодателите ни са въздигнали парите в култ и на печалбарствоно са подчинили целият материален и духовен живот в страната ни! За това от всякъде, от екраните на телевизорите и мобилните телефони, компютри и други подобни мобилни средства, от всекидневниците и всички всевъзможно медии от национално и местно ниво ни заливат отчайваща умствена нищета, простотия и насаждане на профанщината и, печалбарството и насилието като норма на живот в поведението на хората! Сами вижте как телевизионни водещи, политици, журналисти и дори държавници нямат гладкост на речта в своя изказ от екрана а непрекъснато употребяват "а.." и всякакви други звуци и чужди думи! За какаво друго, освен за бавна мисъл и неус8лужлива памет Ви говори това! Това е ужасяващ факт за нивото на които са спаднали общественият морал, ценности и национална култура!

Повече с "вишо" образование, въобще не знаят какво са учили или как са го завършили. Докато се финансират университетите на "калпак" така ще е . Няма да ме учуди след 10 години 90% от населението да е с висше образование.

Имаш в пред вид Пеевкси и подобните му, нали. Проблемът е именно в това, че тези, които имат купени дипломи в управлението на България са мнозинството сред депутатите и във висшата ни администрация, а не в това, че всеки 4-ти е вишист.

Да си припомним ли, колко министъра бяха с фалшиви дипломи? Същото е и при висшето образование. Хартийката нито те прави образован, нито квалифициран, нито културен, нито интелигентен.

На всеки 400 с ВИШУ едни прост да ги командва.

Виждате ли добър резултат от това? Много неточно и неясно зададен въпрос!

Ми то в България последните 15-20 години е по трудно да си купиш хляб отколкото образование. А резултатите са налице …

Какви резултати да има ,когато вашето се дава на килограм а не на знание

Разбира се. Всичките ми фервитьорчета и барманчета са с више образувание. Сал аз съм с средно, ама съм собственик и в мен е хляба и ножа. Кеф ми е да ги държа на тръни дали ще им платя или не.

То няма лошо всеки, който иска да учи висше. Проблема е, че средното са обикновени голи гимназии със смешни профили, които нямат реализация. А може много от професиите да се учат в средното и да не се налага да се учи висше. Защото в момента, учиш висше а в крайна сметка на работиш по специалността. Например в Италия в средното учат за зъботехници. И познавам такъв човек завършил го и то в средното. Но ако няма желаещи за висше образование, то тогава не само държавните университети, ще намалеят но и ще изчезнат и частните.

В днешно време човек у БГ да си губи времето с висшУ е пълно безмислие. Миски, плочкаджии, ГЕРБаджии и подобни са си в пъти по-добре

...и накрая дипломата ти се котира по-малко от тая на ганайския университет. Ама само гледай след 6 месеца пуяците в тогите как пак ще обясняват за традициите в българското образование и ще се правят на много важни.

Всеки тъпак, който може да наизустява текстове може да завърши висше. При лекарите обаче тъпотията убива много народ.

Висшист не значи нищо. Аз работя като инженер, без да съм учил за това, все пак 22 годишния ми опит не е за подценяване. Едно току-що дипломирано инженерче няма и 1% от моите способности. Трябва му години стаж, за да натрупа опит.

Можеш да работиш като инженер там, където диплома не е необходима. Например на някой строеж и там да навикваш бачкаторите. Или пък да правиш количествени сметки за необходимите бетон, вар и тухли. Ама защо не се пробваш като проектант? Така, да сметнеш нещо по Еврокод - я земетръс, я пожар. Писнали са ми такива "разбирачи", които "имат над 20 г. стаж от работа в Германия, и ако знаете що къщи там съм построил..." Ама като трябва да сметнете промяна в проекта или да поемете отговорност, тичате за истински инженери.

Касиерката в магазина е с висше образование.

Демек всеки четвърти българин е със завряти ръце отзад и нищо не можещ да прави.

Държава се прави с принципи, честност и смелост. С висше не става.

това им помага да си намерят добра работа в чужбина.

УчЕн народ е булгаристанския, обаче защо е измислил сал един чушкопек?

Ама извън България.

Не е вярно, много неща сме измислили. Ето този млад мъж, събира бг уреди измислени от нас. През 1912г българин е измислил един от първите автомобили. И още много неща, а и в науката също. Въпроса е, че образованието сега е некачествено умишлено. https://youtu.be/VGBo4T_D5Io