16 температурни рекорда днес - до минус 31.4°

16 отрицателни температурни рекорда са отчетени днес, съобщиха от НИМХ при БАН. Много училища са затворени, в други се учи с намалени часове. Река Искър замръзна напълно в средното си течение.

Обратно в новината

Коментари - 16 температурни рекорда днес - до минус 31.4° | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Палячовци който пишете статията поне си научете урока- През зимата на 1947 г. в Трън е измерена най-ниската температура на територията на България: -38,3 C.- Wikipedia

Сега е момента Топлофикация да ни удари!

Спрете с тез температурни рекорди. У Силиу щом ги прочетат и "надуват" термометъра да покаже още по-ниска температура. Те си умират на мъка да са най-отпред! Само да разберат че има пред тях някой - скъсват си гъза от надуване, ама те да са първите. Който не вярва и и ма възможност, може да провери. Пишете, че еди-къде си е било -35 градуса и на утрешния ден, силиувци ще се пишат, че при тях е -35.4 градуса :) Много им се ще милинките да се най-отпред. Кво да прайш - черта от характера :)

А като дойде август новина ще са жегите! С две думи - май нашите журналисти тотално забравиха основния принцип на правенето на новини: новина е не, когато куче ухапе човек, а когато човек ухапе куче... Не е нормално в разгара на зимата да ни заливат със съобщения за студове... освен ако целта не е да ни отвлекат вниманието от наистина значещите събития...

Добре е времето , здраво мъжко време.

НННН....АЗ.....мммм....ННААЗЗДРАВЕ !

Именно, затова вече ще говорим за глобално застудяване... всъщност няма значение, важното е "зеленият" бизнес да се разраства и да прави пачки от прескъпи "зелени" продукти с гарантирани от политиците високи изкупни цени... това ако не е глобален конфликт на интереси, здраве му кажи

Глобалното затопляне се отлага! Значи няма да плащаме за емисии парникови газове и тока няма да поскъпва от юли! И без това тези емисии за парникови газове се плащат само в Европейския съюз и нито в САЩ, нито в Русия, нито в Индия, нито в Африка са чували за тях. Все едно в Индия или Африка не ги грее глобалното затопляне! А аз трябва да умирам от студ, защото не мога да си платя сметката за парно и ток! В края на краищата аз нямам нищо против температурата в България да се повиши с 2-3 градуса. Защо не направим референдум по въпроса - искаме ли да плащаме за емисии парникови газове или не?

При нас температурите вече са положителни.Валя само 8-10 см.сняг.Отнася се за Нова Загора.Тук никога времето не е съвпадало с това,което показват по медиите и за това не слушаме прогнозите.

Ти-ри-ри-рам, ти-ри-ри-рам ри-ри-рам ри-ри-рам ти-ри-ри-рам ти-ри-ри-рам ри-ри-рам ри-ри-рам

Пред Бойко и природата трепери.

Времето е опасно за здравето, затова се пише за рекорди , не че не е нормално. Просто е най-кофтито от нормалнотите :)

Като е опасно времето за нашето здраве какво да правим? Много е студено, но си ходим на работа, придвижваме се трудно,планираме си времето съобразено с обстановката и всичко си е наред. Не е дошъл края на света! Не е рекорд!!!

Стига с тези "РЕКОРДИ" всеки ден бе журналисти и синоптици. Зима е, нормално е да е студено, температурите да са минусови. Всеки ден времето поставя "Рекорд" - това да не е Гинес. ЗИМА Е!!!! Стига сте използвали тази дума рекорд,рекорд-заливате се вече.

А и какъв шоколад имаше едно време-хапна един,и после 4-5 пъти при булката. А сега-ям ,ям ,ям... и все нищо. И булката е много недоволна, ама като го няма шоколада-а-а-а! Мъка! :-)

Не ти е шоколада виновен ами годинките

Не ми се вярва! Само на 72 съм, а дядо на86чакаше бебе. Само не знам негово ли беше! :-)

аз пак знам от достоверен источник че до края сте е само зима

Отрицателният температурен рекорд за страната е -38,3С, измерен в Трън през януари 1947 г.

Нов рекорд от най-ниска температура е поставен в български градски автобус -15С

Ей не пишете глупости!"В Кюстендил било най-студено през 1935 година -15.7 градуса"!Смешно е! В Кюстендил е падало и до -28 градуса!

Става дума за конкретната дата, в случая 1 февруари ;)

Добро утро от Атина. Тук в момента е -3 градуса. Пословичен студ за тукашния климат

В Севлиево е измерена най-ниската температура.Това са МИНУС 31,4 градуса!!!!!!

Във Велико Търново сме добре изключих си фризера за да правя икономия навън е -22 градуса

Макар учените и военните експерти да са единодушни, че не съществуват доказателства за използване дори и на отделни елементи от потенциалните възможности на системата HAARP, те също толкова единодушно признават, че към настоящия момент този проект се намира във финалния етап на разработка и САЩ са в пълна оперативна готовност. Това означава - според проф. Майкъл Чусудовски, - че САЩ разполагат с възможност селективно да оказват въздействие и да променят климата над определени райони от планетата и да наказват неприятелски нации или непокорни държави с цел дестабилизиране на националната икономика. А да видим няма ли шистов газ.....?

:D :D :D :D :D NO COMMENT

Много филми гледаш! Не вярвай на всичко прочетено, или видяно в киното!

На платен писач HAARP и световният империализъм му пречат...

спри се бе лудетино! :))))

Елате край морето. Не е важно колко показва термометърът, а колко го чувства човешкото тяло.

Прибирайте термометрите на топло. Ще се спукат от студ... горките.

Една рецепта ,която гарантирано помага срещу студ: Свински хапки и винени капки . Три пъти дневно дорде стомахче побере. При лош апетит- калциум джиброват. Да Ви е сладко ,и наздраве! :-)

студа е коварен и арктичен в цяла България но защо средствата за масова информация не включват в списъка гр. Севлиево който успешно се конкурира с гр. Кнежа по температурни аномалии, в 07.20 часа е измерена -31.4 градуса, а слад това е Кнежа Нека отчитаме правилно и точно информациите за студа!!!

Като влизахме в Севлиево тая сутрин 8,00 часа, термометърът в колата показваше външна температура -29,5 градуса. Сигурно е било под 30 със сигурност, щото в колата показва леко отклонение.

Защо в тролеите е толкова студено? На всичкото отгоре сутринта ни свалиха от един тролей 2 на Музикалния театър и ни казаха да се качим на друг ледено студен тролей 2.

В тролеите е студено, защото навън е -19. Отделно повечето са на 25+ години. То и у нас в къщи е студено, ти се чудиш за тролея.

Да, -19 градуса е, но в някои тролеи е топло въпреки студа. А като си пуснеш радиаторите у вас ще се стопли. Е, може да не ходиш по тениска, но няма да си виждаш дъха.

Проследете внимателно температурните рекорди. Ще видите, че голяма част от най-ниските температури са в края на 20-ти и началото на 21 век. Явно има глобално застудяване, а не затопляне ;)

Да беше почел малко преди да пишеш.При глобалното затопляне един от признаците са точно по-студените дни.Ама то трябва да се чете, не само да се плямпа.

Замръзнаха ми пиленцата. И ракийката хвана скреж.

В Севлиево пък бяха мижавите - 31,4 С

Абсолютната минимална температура е измерена не в планините, а в котловинните полета в България - Трън /-38,3оС

Да, така е, Историческия минимум е в Трън - 1947 г. - с една малка корекция -37.3. Оправете си информацията, Дир.

Някой знаели каква е минималната измерена температура в България ? Просто ми е любопитно.

Трън -38,3оС

-37,5

-38.3 градуса. Регистрирана през 1947г. в град Трън.

Студено е,но подобен студ имаше и през 2005г.

Навън грее прекрасно слънце, "студа" е просто свеж, колите си се движат както в нормален ден с +намсиколко градуса и ... бе къде му е извънредното на това?

Пак ли ?! А какво ще пишете от Февруари до Август ?!