Затворени пътища, закъсали в снега коли

В пет области в страната е обявен код "оранжев", тъй като продължава да вали сняг и да духа умерен до силен северен вятър. Заради него се очакват снежни виелици и преспи.

Обратно в новината

Коментари - Затворени пътища, закъсали в снега коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

видях смешните оправдания на бургаския кмет по бтв, дори и той призна, че градът е непочистен, лично се уверих и сам- при това говоря за главните пътни артерии,а не за малките улички или тротоарите. Не е изчистено - факт.

Резил Плевнелиев, резил.

В Бургас има 10 см сняг и никой не чисти . Иначе кмета обяви още преди седмица , че е готов за зимата . Два снегорина се разхождат из града , който уж е най-добрия град за живеене ..:-))

Мими, и аз това се опитах да кажа, но тук разни хора ме погнаха с обвинения , че съм мрънкала, нямала съм право да пътувам по пътщата и да изказвам мнение , защото не съм шофьорка и най -важното - правописа ми бил лош!

В Бургас никога не е имало и никога няма да има техника за справяне със снежни кризи. Самата техника иска доста поддръжка, персонал ремонти винетки ГО и т.н. и т.н., а всичко струва пари от данъкоплатеца.Факт е, че в Бургас зимата е сравнително мека. Да може да завали няколко пъти за по един ден да натрупа 10-15 сантиметра сняг, но не си струват стотиците хиляди изхарчени за техника която може и да не потрябва няколко години.

Разбира се, че е готов. 50 литра ракия и 250 червено вино в избата.

не знам само кой щеше да хваща снежинките още във въздуха! Поредното изхвърляне на премиера-слънце пак се оказа балон

Важно е как е положението в София, а по селата хората могат да ходят и пеша - за какво са им коли за да минат 100-200 метра ли??

Или до най-близкия град за хляб,мляко,лекар,поп и генеколог?

Дори и в богата Европа има неуредици в транспорта,когато навали много сняг!Затова стига с тези лиготии,а се стегнете и почистете поне пред домовете си!Тук на Средиземноморието на вали сняг изобщо,но ако веднъж завали кой знае какво чудо ще е!Имат много сметопочистваща техника,но за сняг едва ли!Но все пак и България не е Сибир,така че,стига вайкане,чистете!

Хващайте лопатите ,аман от лигльовци .... Все някой друг ви е виновен...Нито Борисов ,нито арменският поп ще дойдат да ви ринат снега....

Вчера се връщах от Варна през Обзор.Въпреки че валеше обилно по пътя се чистеше постоянно което ми направи много добро впечатление,за съжаление имаше много "летни шофьори" които правиха големите бели, надявам се че им е било като поука.С една дума БРАВО НА ВАРНЕНСКА И БУРГАСКА ОБЩИНИ за перфектната организация

Истината е, че младите шофьори не са подготвени за зимните условия. Те карат като в компютърните игри. Но тук, на пътя, е действителността. И как искаме да почистят, като колите ни са на улиците?

На Петолъчката няма магистрала "Тракия". Това е! Нали Плев и ББ ще я строят!

Да, обстановката в града е тежка, лошото е, че дори след няколко дни, когато снегът спре и основните пътни артерии са вече почистени, решаваме,че сме се справили с проблема и общината на "най-добрия за живеене град" се бие в гърдите... А тротоарите, алеите и съответно стотиците счупени ръце и крака просто не са ничия грижа, освен на самите пострадали...

Така е, от вчера вали сняг тук в Бургас. Питам - тованя какъв изненадващ снеговалеж ли беше през ноща, че да не почистят рано сутринта? Едва в 9 часа запоянаха да почистват глвните пътища. А до тогава - закъсали автобуси , пълни с хора и ученици, мръзнещи на студа. Окъсали автомобили и катастрофи.Сутринта около 9 имаше поне 10см сняг по главните ни пътища.А трябваше да започнат почистване рано рано. Тъпаци

правописа не знаеш, ама акъл да даваш, можеш?????

Аз пък не разбирам какво ви пречи всеки да си изчисти тротоара, за 10 минути работа е. Ние в провинцията се молим да мине един трактор за да се види къде е пътя, на вас трябва и тротоарите някой да ви изчисти. Нали всяко действие се заплаща, а парите са от всички нали?

Абе мани ги фитките. Стоят и чакат някой нещо да оправи. Вярно беше заснежено сутринта, но машините тръгнаха и положението се оправи за утре го дават положителни температури в неделя вече няма да има сняг. Бас давам, че колите на девойките не са били на 100% изправни и подготвени за зимни условия. Работя на Александровска и гледам почити никой не си е почистил снега пред магазина или офиса. Вместо да дрънкате по форумите мили дами хванете лопати. И да Бургас си е най-добрия град за живеене, но в най-лошата държава за живеене и то в света.

Какви са тези псевдо-журналисти? Една грамотна статия не могат да напишат.

Гоце Делчев Катунци Слънчев бряг Варна ами че то това е България на диагонал бе, не знаех за този път

Зима като зима и куп лигави шофьори. Не разбирам при 10-20см. сняг какъв е проблема за повечето шофьори. Изключвам местата където духа и прави преспи. В РПУ-тата преди време имаше ветровални защитни платна и критичните места се защитаваха с тях.Тогава валеше по 1метър сняг , карахме Шкода с ремарке,Жигули и гуми регенерат. Ние бяхме ШОФЬОРИ а пътищарите МЪЖКАРИ. Сега всичко стана търгашеска работа. Мамини синчета олигофренчета с купени книжки, меки китки с вратовръзки, липса на елементарни технически навици при младите, всичко това излезнало по пътищата в снега прави резултата плачевен.

Напълно прав си, ама и едно време гумите, дори видинките бяха ОТ ГУМА, не от пластмаса.

6 месеца съм карал курс през зимата за "С"кат.след като имах 5 години стаж с "В". Сняг, вериги, нащно,колонно,буксир, наклони,теория за двигател и шаси и какво ли не сме учили и практикували. Сега 1000лв. и си готов за "Д+Е" без да знаеш как се отваря вратата.

Нямало населени места без ток и вода?Пълни глупости - когато падне сняг, всичко около Бургас изгасва, така е и в момента.

А бе Боко, нали беше наредил на Роско да лови снежинките във въздуха. Командировай го това момче в засегнатите региони поне снежинки да лови, вместо да дрънка глупости пред медиите, за неща за които няма хал-хабер.

Роско тъкмо си реши миглите и след това веднага отива да лови снежинки. Имайте малко търпение, моля!

Ааа не! След като си оправи макиажа глупакът Роко ще ходи да хване нещо, но не снежинки?! Всички мъже го имат, даже и тези от пожарната!!!

Айдееее мрънкачите да ходят в Сахара! Всяка година едно и също от най-примерните граждани на планетата, без зимни гуми, без светлини, без елементарна култура. Айде да започнем да спазваме правилата и тогава да съдим останалите. Писна ми, това е ЗИМНА ОБСТАНОВКА!!! София е идеално почистена за сезона, какво искате повече, особено когато вали непрекъснато с някакво огромно количество. Не могат да пуснат снегорините през половин метър. Убеден съм, че ако през деня тръгнат толкова активно снегорините, ще започнат всички да псуват, че задръстват движението.

"Магистралите Хемус, Тракия и Марица е заснежени, почистени и обработени." Това как да гор азбираме?

Район от Каварна от 8.15 е без ток и вода...

Без ток са и няколко квартала на Бургас от 5 часа сутринта. В кой век живеем?????????????222

Защо задаваш тъпи въпроси просто си погледни календара там пише годината. Съвсем скоро и Франция и Германия и Австрия (родината на ЕВН) цели селища и градове нямаха електрозахранване. Да не говорим за САЩ и Канада където имат огромен опит със снежните бури и пак остават без захранване. Те в кой век са ?!?!? Ама нали трябва да мрънкаш по форумите вместо да хванеш лопата и да почистиш малко.

Не се безпокойте пътната агенция и мррб бдят.

Ами нали щеше снощи да спират валежите в цялата страна? То за 1 ден не могат да отгатнат, пък камо ли за месец или сезон...И какво стана с онази гадателка-синоптичка, дето предрече най-върла зима, дето почва след Димитров ден - 1 МЕСЕЦ незапомнен студ?

Как каде на Хаваите :)