Кодът за опасност е в сила за областите Силистра, Добрич, Варна, Бургас и Шумен, съобщиха  от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от "Фокус".
Продължава да се усложнява обстановката и в Ямболска област. Снеговалежът там не е спирал от денонощие.

По данни от метеоролозите най-много сняг вчера е паднал в Югоизточна България.

За няколко часа бе спряно движението по магистрала "Тракия" в участъка между Карнобат и Бургас.

Автомобили закъсаха в преспи между селата Миролюбово и Изворище в Бургаско, съобщи БТА по информация от Гражданска защита. Пътният участък е затворен. В района работи верижна техника. През нощта са извлечени няколко коли.
На места снежната покривка стига до 25 см. По пътя за Средец тази нощ са закъсали ТИР и камион. Оказана е помощ на товарните автомобили. От снега са извлечени и два автобуса с пътници по пътя за Горно Езерово и към комплекс "Меден Рудник".

Учебните часове бяха отменени в бургаски квартали
и селища, които са без ток. Проблеми с електрозахранването има в бургаския квартал Ветрен, селата Равнец и Рудник и квартал Крайморие.

12 автомобила закъсаха в преспите край Каварна, но е започнало освобождаването им, съобщиха от Гражданска защита в Добрич. Има и аварирал ТИР на околовръстното шосе на Добрич. Без ток са шабленските села Езерец и Крапец. Проблеми с електрозахранването има и в Балчик. Пътят Добрич-Варна бе временно затворен.

62 автомобила са изтеглени от спасителни екипи на Гражданска защита за последното денонощие, като само през нощта спасителите са помогнали на 26 закъсали автомобила в района на Бургас, Варна, Монтана.

Заради обилния снеговалеж и силния вятър са отменени полетите от и за София на летището във Варна, съобщи БТА. Пристанището във града също е затворено за всички кораби. От обяд работата на летището бе възстановена при зимни условия.

Пътните настилки в цялата страна са заснежени, а на места има мокри пътни участъци, по високите и усойни места има и заледени участъци, които се почистват и опесъчават.
Всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета в района на Смолян, Кърджали, по пътя Батак – Доспат, Гоце Делчев – Катунци – Слънчев бряг – Варна, в Община Болярово, Елхово и Стралджа, прохода Предела и Ришки.
Всички автомобили трябва да се движат с вериги по републиканските пътища в общините Елхово и Болярово.

*Последна актуализация в 15.45 ч.