Страната скована от сняг и виелици, хиляди останаха без ток

Предупредителен жълт код е обявен за 18 януари в 11 области на Източна и Южна България заради силен и бурен вятър и снегонавявания. Няколко общини бедстват.

Обратно в новината

Коментари - Страната скована от сняг и виелици, хиляди останаха без ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АКО , НЯМА СНЯГ , НЯМА ДА ИМА ХЛЯБ !!!

Ха какви глупости пишете бе хора, ами за месец януари е съвсем нормално, нищо бедстващо няма. Преди двайсетина години кагато имаше държава нямаше драми със снеговалежа и дъждовалежа и зимата. Няма електроснабдяване защото електроснабдяването е в частни и то небългарски фирми, които освен да крадат не правят никакви инвестиции. Поддържането, почистване на пътища, реки язовири и др. инфраструктурни обекти също са в ръцето на частни фирми, които само крадат и това е.

За ноември месец 60 лв ток, за Декември 306 лв ток и се чудя що ли остават хора без електричество...?!

едно време хората са празнували по това време/затова има толкова празници през януари/ пързаляли са се и са се радвали на снега, че ще им донесе берекет! А сега се псува, че няма да стигне някой дебелак бързо закъдето е тръгнал! И то за да свърши някоя далавера, не за работа!

Eх мъдрите българи са казали, голям сняг, голям комат...

че мога да си позволя да отоплявам само хола и кухнята..да ви внуша че вътре е 17 градуса..,да ви внуша че имам един чифт ботуши и като отида до магазина в снега стават вир вода и после няма как да изляза повече вън... Да...това са внушения...действителноста е друга, но ...за други...

вместо компютър,да беше си купил втори чифт ботуши,ама за туй се иска акъл!

кажи адреса !

седят съвсем без отопление..помогни на тях...лесно е да ги откриеш.

Мрънкащите не са си подали носа навън. Излезте и ми кажете къде не е почистено в София? Цар Борис ІІІ е направо сух. А пред вашия вход вие сте длъжни да си почистите.

СОФИЯ СТАНА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ???

Почистено е само там където минава градския транспорт. Никъде другаде не е почистено.

русото се е събудило.

За да имаме перфектна първокласна пътна мрежа и да се поддържат новоизградените Магистрали, винетката трябва да струва 100 евро...

Я по-добре си виж КОЙ ЧИСТИ СЕГА МАГИСТРАЛИТЕ. ТЕЗИ, КОИТО ГИ СТРОИХА. Стана ли ти ясно защо толкова НЕЖНО ги чистят. ЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ АКО са по-груби със снега, ша изчистят и асфалта..

Ако сте били някъде където 1 снежинка да падне и се задържи е голямо събитие, щяхте да цените и се радвате на снега повече.

Миналата година Кметът на Ню Йорк помоли нюйоркчани "да не дишат" 24 часа... За да се разчистят улиците! Лумпени, вие какво искате с 67 лв. за винетка, като парите за разчистване даже не идват от винетките...

Знаем това.. ЗАТОВА И ИСКАМЕ - КОЙТО ПЛАЩА ПОРЪЧВА МУЗИКАТА!! Откак са измислени финикийските знаци е така..

както писах и вчера:"за мрънкачите е без значение сезонът или кой е на власт!!!-те ще си мрънкат ей тъй на,само заради мрънкането,щото се самоудовлетворяват!!! пожеланията ми за тая прослойка бяха и са,поне още десет дни сняг и вятър-ей тъй на-за да могат да се намрънкат наволя(за през зимата),щото като дойде лятото,тогава ще псуват властта,че е много горещо и едва ли не,щото Бойко & со не са разпънали чадърите по улиците. ...,а иначе всичко си е наред-през зимният януари се очакват снеговалеж и вятър(не е за вярване),но това мрънкащата прослойка не може да го асимилира! дерзайте,щото през февруари се очакват още такива "аномалии"

За такива хора сезоните в България са два: Ебахти студа и Ебахти жегата.

Невиждано бедствие, смърт и ужас покосиха България! Милиони души са в смъртоносен плен на 20 сантиметровия сняг. Всеки момент беззащитни многодетни майки умират от студ, а дечица плачат около труповете. Кучета разнасят човешки останки, а около тях тълпи врачани снимат. Ние, българските журналисти, се присъединяваме към техните вопли.

Най-сетне ЗИМА! За радост на децата! Глобално Затопляне а? Еко-терористите - на разстрел!

Няма радост, уважаеми! Има само скръб и печал! Радостната новина не продава, разберете. А ако все пак една новина прилича на радостна, то винаги ще се намери начин да я направим печална.

Ненчев и главокомандващия кво изокаха по въпроса?

Младоци?На времето войската разчистваше пътищата имаше и БТР и други машини както и трудови войски а сега ?Ненчев дали е виждал БТР или всички заминаха за ИДИЛ?

не правете това което трябва да върши държавата и общината.

Да ти почисти входа и тротоара ли, лумпен?

на ЛИЛЕТКА МИНЕТКИНА - ДО ЛЮТОТО проблема със снега, заледяванията, срутищата, придошлите реки и т.н. неудобства ще бъдат решени окончателно. Държавата го гарантира!" ЩО ДА СЕ АБИМ ДА ЧИСТИМ???

София е направо като лято в сравнение с това, което видях в северна България... там е края на света..

Краят на света? Нещастник... И така 100-тина пъти за 100 години...

Тази новина седи от сутринта ако беше по тошово време сега да четем пътищата са разчистени.Къде е младежкото герб ,навремето всички консомолци и армията се включваха в бригади за чистене на снега,прибиране на домати както и за изграждане на защитни стени и ред други сега къде са и тези от протестна мрежа или те могат да се кълчат сам на паметниците и в дискотеките.

А искат 97лв за винетка, мамама им мръсна. И снега не могат да изчистят! А Боко беше казал, че за тия пари фирмите на 'наште' хора трябва снежинките във въздуха да ги ловят! Аре де, що не ги ловят?

Плодаваатт съ, мааамммуу беуитьи виньетккиии... - кАде СедемСтотин СЕРСЕМА на Наш гръб Коня-Си Веят !

Дръвник, нали до оня ден ги защитаваше , бе, кога обърна палачинката!

снощи по "независимата" Национална ТВ бодряшки ни информираха че няма бедстващи в страната въпреки "много тежките бедствени" условия -( едно време на това му викали зима) след коет пък мина инфо че почти 500 000 _половин милион семейства!!! (значи по 2-3 са без електричество и много от тях без вода.....абе голям смях с тия управляващи смешници единственото хубаво е , че тая с екваториалния задник и оня мъдрец от Банкя не се изказват по въпроса .....и слава богу че цирк БГ е в почивка .....

+++...+++...+ ! ... Чест им прави на водещите че Успяха тук-там да таковат цццензоръ !

на 17 янупи вали сняг два дни нечувано невиждано от ГРОБ бахмааму и тъпуняци

Забранете го този сняг най-сетне! Вали без да се интересува имаме ли снегорини, нямаме ли! Можем ли да чистим, не можем ли! На какво прилича това? В края на краищата, живеем второ десетилетие в 21-я век. Срамота!

Тук във Варна няма много сняг. Студено е, но улиците са чисти. Снощи само прехвърча малко снежец и спря.

Не с притеснявайте джиповете на шефовете ни ще разринат всичкия сняг вместо служителите на ТИТАН.Те ще се появят чак след като се стопи снега и да се позатопли малко времето, че сега им е студенко пият топъл чай и се греят под климатиците така работят горките а ние си скъсваме задниците да чистим сняг чак мускулна треска получиш че никой и не ми заплаща и допълнителния труд що?

ПИПО

То българина освен да мрънка друго не може. До вчера недоволствахте, че не се чистят малките улички. Вчера (поне около мен) минаха изчистиха и пак мрънкат, че снегорина им запушил колите. Угодия нЕма.

Тотроарите никъде не са почистени ние си почистихме около жилищата и обектите където работим къде са циганите чистачи ше се появят КАТО СПРЕ ДА ВАЛИ И СТАНЕ ТОПЛИЧКУ ЧЕ СЕГА НА ЦИГАНЬОРИТЕ ИМ Е СТУДЕНТКО И ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА СА РАЗТРЕВОЖЕНИ ДА НЕ ИМ ИЗМРЪЗНАТ ЦИГАНСКИТЕ ЗАДНИЦИ:))))

Не знам дали си българин,но че си простичък,личи от стремежа да се правиш на интересен на гърба на циганите...

ПИПО

Колега, една столична община разполага с тот работници. Тези работници 30 или 50 не могат да изчистят десетки километри тротоари. Трябва сами да си помогнем, не само да плюем по форумите.

И не забравяйте прабългарската поговорка "Голям джип - голям трактор го вади" ;)

Нее, колкото е по-як джипа - толкова по-надалеч ходиш да викаш трактор.

Къде са циганите от ТИТАН ЦЕСЕКАРИТЕ да чистят сега на снега и да го няма и да хвърлят морска сол че използват пазичите охранители за туй.Само приказките на бабинка Хвандъчковица са много големи седи си на топло в кабинета си на Московска и не и дреме ич кво става по улиците на София.ДА ВИЖДАТЕ НЯКЪДЕ ПОЧИСТЕН СНЯГ?КЪДЕ СА ЦИГАНИТЕ ЧИСТАЧИ НА БАТ БОЙКО ОТ ТИТАН НА УЛИЦАТА ВЕДНАГА И ДА РИНАТ СНЯГ НЕ ДА СИ ГРЕЯТ ЦИГАНСКИТЕ ЗАДНИЦИ НА ТОПЛО И ДА ВЗИМАТ ПАРИ ЗА НИКАКВА РАБОТА МАЙКА ИМ МАНГАЛСКА?

Бедствие през Януари че е паднал 20 см сняг и духа силен вятър! Е голямо бедствие няма що! Бедствията май са в главите на някой другари и такива на който им се плаща да чернят всичко което се прави и да стенкат колко е лошо сега!

В Хелсинки за да ми е чисто на паркинга и тротоара около блока и да разпръснат камъчета за да не се хлъзга плащаме 160 евро месечно за 90 квадрата жилище нищо че е собственост! А в България хем не искате да плащате ,хем и лопатата ви е чужда!Остава само да се надявате на месия!

Що не се върнеш в България, хем да не плащаш 160 евро, хем да се сгрееш и с лопатата.

Не владея ромски и турски и няма да мога да се интегрирам между местните!

Бай Ганьо само претендира...работа не умее да върши! Погледнете на какво прилича държавата,снимах пейзажи от аерогарата до Банско и се погнусих от безхаберието! Казвате държавниците виновни...ами те не са немци или французи,и те са българи!!! Родной бардак мьi любим!!!

трябва да почисти тротоара от метростанция "Г.М. Димитров" в посока КАТ? Това не е крайна квартална улица. Около метростанцията е почистено, но как се стига до там и как се ходи, като излезе човек - да обясни Фандъкова!

обитателите на жилищата !

там няма жилищни сгради, има банки, които са доста навътре от тротоара и една недостроена сграда. От другата страна е нещо като горичка или паркче. Тротоарите са на общината, минават много хора, които ползват метрото.

Ти от фандъклийката чакай само, понеже, обаче, защото...!

Тази година Бат бойко беше по- скромен и нищо не каза за снежинките, а само с един SMS мина! И както се вижда резултата е плачевен въпреки че винетките удариха стотачката!!!Сега можете да карате на воля особено гербаджиите и всички които си мислят, че повече пари са по-добри пътища!!!

А не искаш ли да дойде да ти почисти у вас!

той и от хладилника ще се показва скоро....))))смешен гербераст си ти май

Чак пък виелици по Черноморието...Големи глупости.Няма такова нещо.Само по време на социализЪма е имало, но благодарение мъдрите другари, населението щастливо си е щъкало, без затруднения...

Докато България бедства и изнемогва Петролните ни компании правят Огромна печалба Като един Берел нефт ни го продават с 400 % ПЕЧАЛБА !!! Крадци бедния народ с одобрението на Управляващите !

Управляващите в Кремъл, трябваше да уточниш, че каквито сте простовати...Имате нужда от уточнения и повторения

Изрод

И тебе Умния те шибат През Гащите !

При ББ бензина се срина на 1.78лв. литъра, а при ореха 2.60лв.! Забравихте ли или само помните каквото ви изнася! Така сте вие другарите само манипулации ви дай да правите за друго нищо не ставате!!!

Изрод

един Берел нефт ни го продават с 400 % ПЕЧАЛБА !!!

Сега идвам отвън и мога да кажа че много магазини , офиси , пред складове и най вече пред антисоциалните жилища - панелките никой не е барнал , претенциите големи! То да имаш претенции ама да си направил нещо , а не да пишеш глупости за наивници тук и там по форуми!

Защо досега още не са изведени с бичовете от зондеркомандите изметта на комуняро -сидерастията на позитано и врабча,навързани с бодлива тел за врата,да ринат сняг ,да бутат влакове и да товарят баластра на двойна норма???? ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЗИ ПРОДАЖНА СГАН ДА ПАРАЗИТИРА ВЪРХУ ГЪРБА НА БОЙКО И НАРОДА?

Не им се връзвай на тях това им остана да драскат по форумите срещу Бойко! На другите избори и 3% няма да вържат!

ВЪРХУ ГЪРБА НА БОЙКО И НАРОДА? ---- в цирка търсят смешници имаш голям шанс

Лиляно моме Лиляно, я стани рано при зори и снегорина запали!

Да беше станал ти рано, щеше да ги видиш.

сняг? Само с местене не става..иска се и извозване.

За много хора гледам почистването се заключава да почистят талигите си паркирани където им падне, след което по форумите да чернят всичко и всеки!

Чудно ми е как някои другари не им омръзна да драскат тук глупости! Още от миналото не можете да се отървете все бай Тошо ви е в главите!

Ще драскат глупако,защото тези които са учили при Бай Тошово време знаят, че и на по дебел сняг не е имало 1 ден дървена ваканция. И ревовете че като падне 3 см сняг и загиваме ги донесоха седерасто-демократите,защото са некадърни,мързеливи и крадливи и им е по лесно да се оправдават със снега. Лапайте им ги на демократите...

Ма къде изчезха г-жа Свинетка? Да не е на почивка или болничен, или я е срам да се покажа пак по тв-то, а и кратуната от Банкя някой да го е чувал скоро?

На вниманието на отрепките от комуняро -сидерастията,изкукалите бастуно фатмаци и червените бабички ,които и сега се подмокрят от кеф ,че путакин ще им върне цоциализъма,бозата от 6 ст и ще им дига самалюта с две лукчета на аванта!!!! Дрогаре помияре, по една седмица малките градчета бяха изолирани от външния свят при сняг 50ст,докато се наканят простите трактористи от апк да изринат ние също помним!

Хапчетата говедо, хапчетата!!!!

Прекрасна зима. Радвайте се на здравото време.

ПИПО

Така е:) Такава истинска зима не помня от дете. Последните години нещо се разглезихме.

Как да се радват другарите като са изпълнени със злоба и омраза!

Скована ще е нали сме Януари! Като дойде Май ще се оправи!

На внимание на столичани, главните улици са почистени, малките не, не ходете с кола, а ходете пеша близо до тролея или автобуса, които се придвижват бавно, така че във всеки момент да можете да качите, не носете ръчен багаж, но задължително сандвич, вода и резервни обувки, за данъци не мислете, защото парите не се знае отиват!!!

А защо вместо да даваш акъл какво да правим не се хванеш да почистиш или ти е противопоказно , а да драскаш глупости - не!

да, чистя, но по всички тротоари ли да изчистя в София.....

А ти изчисти либе?

А ти вместо да се обаждаш ,що не вземеш да изчистиш пред нас,и без друго не ставаш за нищо

не сме си надвили на масрафа при тия цени да имаме по няколко чифта.. Мокрия непочистен сняг и кишата ни разказват играта... Доста хора ще се изпоразболеят.

да ми кажат НАП къде са ми парите от платените данъци, по тротоарите не може да се ходи!!!!!!

И аз си спомням зими с над 1 метър сняг. Трудно беше, но беше в пъти по-лесно отколкото сега. Как ли е ставало? Защо ли "изостанала България" се справяше 10 пъти по-добре без умната Тиква и дебелото Лили Винетката?

А спомнаш ли си, че чистеха само в работно време от понеделник до петък от 08:00 до 17:00, и то в градовете. А по селата хората се оправяха и сами. А събота и неделя да не говорим.

Спомням си , че имаше армия и техника на армията тежкотоварна Да спомням си затворени пътища,когато на един 7 ноевмри падна голям сняг, а имаше 3 почивни дни.

Глупости.

Справяше се защото трафика от колите бяха поне 10 пъти по малко, нямаше толкова ТИР итн... Хората живееха по задружно и спокойно и не толкова забързано, нямаше интернет и толкова телевизии да търсят сензации от една най нормална зимна обстановка.

На внимание на търновци, ако някой се чуди дали да излиза или не с кола. По-добре не излизайте днес. Главните улици са почистени, малките не. Снегът е мокър и се закъсва дори и с хубави гуми.

бедствие е че няма кой да чисти и извозва снега. Всички плащат данъци,но не всички живеят и работят в идеалния център на града.

тези "новини" са за психически нестабилни хора, за да ги подлудят повече, зимата има сняг, а лятото слънце, зимата има температури до минус 25 дори, а лятото до плюс 40 има ли нещо неясно!!!!!!!!

Някога, някога..., по времето на бай Тошо имаше зими с метър сняг и температури до минус 22-23 градуса. Тогава армията с тежките машини биваше включена в чистенето на пътищата, а всяко предприятие беше задължено да подготви камион с гребло и така, дори и малките улици биваха изчистени. Нямаше бедствено положение. Така беше...

Да бе, нямаше, друг път - на Петолъчката и Петрохан закъсваха винаги.

Добави, че хората сами си чистеха покрай блоковете и къщите, че и много от улиците. Сегашните смятат, че като си е платил данъта трябва да му изчистят и домашното стълбище.

А размера на данъците помниш ли? Сега искат и майка си и баща си...срещу...нищо.

Абсолютно си прав!И зими, с много по-големи студове и снегове имаше,(помня, една зима, Дунав 2 пъти замръзва и се размразява), и се чистеше яко! Снегът се товареше на самосвали и се изнасяше извън градовете.Това, сегашното не е чистене.!Това е преместване на снега от едно място на друго и молене по-скоро да пекне слънце, че да се стопи!Камарите сняг, край улиците и тротоарите, определено, пречат и затрудняват движението, а почнат ли да се топят, улиците потъват във вода, щото по призумция, шахтите се запушват.

Положението по бай тошово време си беше бедствено целогодишно ама не ти се даваше възможност да го осъзнаеш! Една френска делегация беше дошла на нещо като обмяна на опит да го наречем в средата на 70те и един от французите беше казал на баща ми следното: Вие сте щастливи хора защото не знаете колко сте нещастни! А относно как се чистеше снега по онова време,то лафа зимата ни изненада е от тогава. Аз лично съм закъсвал с влакове и в Северна и Южна България и на финала закъснението е било повече от 12 часа!

Да точно така. Имаше един виц,какво пречи най-много на развитието на социализма? А отговора е: Гнилия капитализъм и четирите годишни времена...хихих.

Чудна работа, през януари вали сняг и духа вятър! Мнооооого голямо бедствие!!!

то обикновено зимата има сняг от дете помня, че е така, имаше и студове, както е редно имаше допотопни техники за почистване, но все пак пътищата бяха проходими, нищо, че съм от града, но помня снега стигаше почти до прозореца на къщата на баба ми, с две думи какво се превъзнасяте, ако няма зими сме загубени!!!