Коментари - Сняг и виелици по пътищата, затворени са проходи, спасиха 120 души в Старозагорско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От АПИ съобщиха още, че всички проходи са в много тежко състояние, но ще направят всичко възможно в скоро време те да бъдат отворени за движение. Само в област София са паднали около 130 дървета. Над 500 тежкотоварни автомобила са били изтеглени. Евгени Генчев от "Автомагистрали" ЕАД заяви, че за 24 часа на терен, по автомагистралите, са работили 240 човека и 180 машини, като са изразходвани над 2000 тона сол и 32 тона хлорид. Той посочи още, че на АМ "Хемус" има 64 ТИР-а, като това се дължи на неспазвания разпорежданията на полицията. АЙДЕ ХЕЙТЪРИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ С РЕВАНЕТО.......

Пътищата се проектират веднъж на 30 години и поддържат през цялата година. Като имаш нужната организация, подготовка и мисъл, ще се оправиш и на Северния полюс. Само нашето АПИ го изненадва всяка зима, всеки снеговалеж, на цената на стотици милиони госишно.

то на завет съвет се дават много добре, защо не излезеш да си почистиш около къщата или блока, или чакаш апи , ревльовци

грета тумберг отново успя да спаси света, България, и перник в частност! благодарим ти грета!

Глобалното затопляне води до отделянето на повече вода в атмосферата, повече облаци и като резултат - глобално застудяване.

Зима е! Нормално е да има сняг,виелици,натрупвания....Вайкането е НЕКАДЪРНОСТ. Да наричаш снега бедствие е грях.....

Другарки и другари, зимата пак ни изненада. Всички машини чистят, песък не остана, пръскаме разтвори. Но такива снегове не сме виждали. Това са ДВЕСТА милиметра сняг. Децата даже снежни човеци правят!!!!!

При навявания ,каквото и да правиш снега си остава зад тебе!

Къде са храстите около пътя, да пазят вятъра да не навява сняг?

Спасява се от удавяне, от смърт.... В случая са помогнали на 120 души.

Толкова ли не може да се направи организация за да не се спира движението от един сняг. Каква е тази глупост да се изчаква снегът да спре, че да се чисти. Как може ТИР-овете в Аляска да не спират, в Сибир -също.

При виелица - спират. Няма начин.

Чистенето е нормално при този слеговалеж, но защо не бяха спрени тежките камиони превантивно, след като всички знаеха, че обстановката ще бъде такава. В Търново е пълно с блоикирани пътища заради камиони. И снегорините не могат да минат даже.

Факт е - при виелица (силен вятър и снеговалеж) - снегорините са безполезни. Няма как през един участък от пътя да минава снегорин на 5 мин. Или - има, но цената няма да ни хареса. Когато тръваме на път - трябва да сме подготвени и за продължителен престои заради преспи и навявания. Стига лиготии - който тръгва неподготвен - да си носи последствията.

Ами ако вали сняг 7 дни България ще я закриваме ли?

Няма да я закриваме. Както преди 20-30 години, когато имаше истински зими не е закривана. Така и сега няма :) Ти разбираш ли, че когаот има виелица, 5 мин. след снегорина не си личи, че е минавал? В много по-богатите САЩ и Канада се затварят пътищя при виелици. Не са по-глупави от нас, бъди сигурен.

В Канада съм пътувал по път - излизан, около него два метра сняг, като в тунел. Такова "чистене" само у нас има. Как съумяват десетилетия наред да изхрчат толкова много пари за все по-лош резултат? И то като имаш предвид, че постоянно намалява дните със снеговалеж и обема валежи.

Съмнявам се пътят в Канада да е бил "излизан" по време на виелица :) Няма такъв сценарий.

Странно, къде е този сняг? От 2017г. година сняг не е падал в Бургас. Дайте малко и насам. Не е честно така!

Точно два пъти валя що-годе сняг тази зима, сега е вторият път и направо се изпуснахте от некадърност и паника!! Нещастници, и за това ви плащаме с последните си левчета..

Няма заведено дело за неподдържани пътища през зимата в ИЗНЕНАДВАЩ ФОРС МАЖОР насред февруари. Как ли е се справят Италия, Австрия, Швейцария и Германия, а там е друг МАТРИЯЛЪТ. Иначе ТОЛаджиите не пропускат за ден да глобят 170 лева, но днешния на кого ще е, и как ще ни го върнат на глобените?

Пак ще го кажа - сметосъбирането и снегопочистването трябва да се извършва само от общински фирми. Така милионите плащани за тези дейности ще влизат в хазната на общината и тя ще има пари за развиване на други дейности. Така няма да има "Зимата пак ни изненада!* Как няма да го изненада частника, като той взема техника под наем? Защо да плаща наем на машини, като не е сигурно дали ще натрупа снях. Като завали и е видно, че ще натрупа, чак тогава се взема техниката. Затова и закъсняват.

Няма ка да стане да е изчистено! По традиция парите се усвояват независимо вали ли сняг или не! И като завали всеки да се спасява как може

Независимо от всичко, ЕДИНСТВЕНО И САМО, важното е, че Перник е спасен! Битката за Перник беше тежка, но ние успяхме, вижда се края на безводието в цялата страна!

Зимата пак ги изненада... февруари месец!!!

Иначе всяка година отделят милион за поддържане на пътната обстановка САМО ПРЕЗ ЗИМАТА. За пореден път зимата ни изненада през ФЕВРУАРИ въпреки, че машините и институциите са в ПОСТОЯННА готовност, питам се какво щеше да стане ако ни беше изненадала през ДЕКЕМВРИ? Сигурно щяхме да обявим национална катастрофа. Ебаси, ебаси, ебаси...... май и сега си е национална катастрофа.

Нинова ще предложи ли вот на недоверие към Правителството за обилния снеговалеж? И без това Парламента трябва нещо да работи....

Не става :) вече пуснаха един и той не мина. Сега чак след 6 месеца имат право на нов вот. Но съм сигурен, че след 6 месеца ще пуснат за зимата, за липсата на вода, за топлото лято, за селския маниер на Борисов, за това че Нинова не знае какво иска и до тогава със сигурност ще излязат още неща. :)))

На БСП Пленума през Април може и да не преизберат Нинова на този пост :) Досега не е донесла нищо позитивно за Партията откакто е на руля. Само негативи и Партията става за смях.

ЗИМА Е. ВИе какво искате? Да пече слънце ли? Преди 30 години, в ливадите около пътищата имаше специални заборници, които пазеха вятъра да не навява снега върху пътя. После? После ги изкрадоха, да се топлят с тях. Сега няма.

стига сте ревали, какво толкова, имаше достатъчно предупреждения за лошо време. Все пак е февруари, а този мокър сняг е най лошата комбинация със вятър. Срещу природата не може да се бориш. Бил съм шофьор на снегорин, куцо и сакато тръгнало с летните гуми и после ние сме виновни, по цели нощи сме ги вадели като моркови от преспите. Да оставим рисковете за наша сметка, защото и ние сме хора...........Явно си има хора ревът перманентно, ейтака .

Не, но нали са отделени милиони за почистване и третиране на пътищата? Не може още при първият сняг и цялата страна да е блокирана и пътищата да не се почистват.

Обаче не моа да са копа.

Суша,вода няма-оставка!Вали сняг от небето-оставка!Абе оставка бееее!

Както всяка зима! Малко повечко сняг и започват проблемите, а през лятото и есента ни заливат с хвалебствия, че сме готови за зимата, че не'нам колко стотици снегорини са готови, че не'нам колко милиона тона пясък били готови...абе се хвалби от тоя сорт. И хоп, идва снегът и олеле майко, кво стана...Някои "снегопочистващи" фирми ще глътнат милиони, както всяка година, а резултатите са видими...Е, днес е първият ден, ще видим какво ще е утре и в други ден, но не вярвам нещата да се оправят с магическа пръчка. Пак ще има рев и сополи, че зимата пак ги била изненадала... Единственото радостно нещо с тоя сняг е, че поне перничани ще имат вода на пролет. Явно господ е чул молитвите им!

Сняг, виелици и увеличаващи се заболели от грип е иделният момент за връщане на децата в училище. Също е идеално да се върнат преди инкубационният период на коронавируса да е изтекъл. Щото е много по-добре да играем на тото със здравето на всички, вместо да се подсигурим. Ама нали сме нация хазартна.... Хаби сега гориво навятъра и харчи милиони за хапове и илачи. Дано само с разходи излишни се разминем.

Първият по стабилен снеговалеж пак ни изненада в разгара на зимата!

Зима, какво толкова...

Тепърва седмицити на изненадани служители на пътната агенция предстоят. Тепърва предстои голямото шоу по телевизии и медии !!! :-)

Като бях ученик, това беше нормална зима. Без кодове и без паника. Като слушаш новините, да се чудиш как навремето ходехме на училище при сняг до кръста, а пък сега при 20-30 см. вече е бедствие .....

Така беше, никой не се изненадваше и не бедстваше при 30-40 см сняг. децата се радваха, ски шейни найлони снежни човеци и пр. Сега кодове бедствия при нормална зимна обстановка.

Бяха весели години, щото сняг имаше още през ноември. Случваше се декември и януари да ни пуснат във ваканция, щото снегът, в София, достигаше почти метър. А Витоша побеляваше още през октомври и имаше толкова сняг, че животинките, елени, сърни, катерички, слизаха в града да търсят храна...Но вече отдавна няма такива зими...Сега ще валне малко чак през февруари и трагедия...А и Коледа почнахме по тениски да посрещаме...Климатични изменения, кво да прайш...

зимата пак ни изненада!

Щяха да ловят снежинки във въздуха, а каква стана тя? Бедствие.

Пернишкият кмет се бил разбрал с Боце три дни да не лови снежинките та да имало за язовира.

Едно време му викахме зима, а сега му казват бедствено положение

Поплувах час, гледам чистят си пътищата, сега ще закуся яйца с беконче и после може да поработя. Засега снега в София е бял, ще го видим следобед дали ще задържи на цвят.

тая лиготия с яйчицата, бекончето и пиперчето я въведе Ути.

Да бе, той и рибената чорба измисли :)))

Абе люсни едно шкембе с много чесън и лют пипер, по шъ ти отива! Кви са тия лиготии яйца, беконче? Не бегай от родословието си...

Гербоджийската шайка бандити пак се изложиха, падна малко сняг и блокира държавата, крадливи некадърници

Леле!

Всички от АПИ - на нивата !

Паднаха две снежинки и половината държава е блокирана ! Къде отиват парите от винетките ? В чий партиен джоб ?

зимата пак ги изненада :) Няма и 5 сантиметра сняг и... бедствие!!! :)

Аз като го гледам това време , явно няма да остана само на кафе до обед и си отсипах една каничка червено. Да имам до обед нещо, но стане ли обед, Никакви такива! Каничка ракия против вируси и прочие пропаганди! Понеже нещо са се схумнали политиците, не е и за новини. Освен да гледаш пекенези как се тръшкат като кегли ото вируса, но и това не е добре и досажда жестоко. Мож да си пуснеш малко за Бойко, но трябва да е суров решортаж иначе след обработка все едно да нахапеш сурово телешко и да му викаш "тартар".

Нъ'л знаш: Ударих му една мастичка за стомаха. Едно уиски за сърцето. Една бира за бъбреците Едно топло вино за гърлото. ... Ааааа. Стига съм се лекувал. Я да му ударя една ракия!

И едно силно подлютено шкембе с много чесън и оцет. Супер. Нека да е зима.

тра-ла-ла-ла-ли нека да вали! щом е снежна зима- и вода ще има...

Пълна абдикация от задълженията на държавата. Това не е обилен снеговалеж, а обикновено зимно време февруари месец. Белоса държавата и боковиите калинки започнаха да вият за снежно бедствие. Глупаци такива, във всички държави с изразене зима вкл.Сърбия пътищата започват да се третират със смески още преди да е завалял снега. После чистенето става песен, а при нас идиототе чакат да спре снеговалежа за да отидат на терен. Калинки, интересно в алпийските държави как успяват да се справят, като там снеговалежите са почти ежедневие - е да нямат си боко,шиши, апи.

Тъпчо в Русенска област вече е 30 сантиметра и не спира да трупа. Аман от пишман разбирачи, излегнали се на дивана и ръсещи акъл наляво и надясно...

А защо има 30 сантиметра сняг И по пътищата??? Щото само взимат едни пари, а нищо не вършат. Ти излизал ли си извън Бълфария да видиш как се чисти в нормалните държави, където държавата си гледа задължениятя? Явно не.

Все тая

Цели 30 см?! Невиждано бедствие! Армагедон направо! С тия дебили, за да може диктаторчето да се чувства умно и компетентно, назначени навсякъде, 30 или 3 см е все едно. Парализа, вой, че светът свършва и оправдания, че никой и никъде не би бил в състояние да се справи, толерастите и меките все сте навити да издавате звуци в защита. По някаква стечение на обстоятелствата ми се е налагало да изкарам няколко зими в района на Русе, но когато в тая кочина тук имаше хора, които си разбираха от работата. Буквално за няколко часа натрупваше над 50 см, не се чу гък, че не може да бъде почистено, ама това беше преди филията с мас да бъде назначена и в България да останат вечно неизискващи и доволни от к`вото им се метне хора.

Тъпчо ще викаш на баща ти! Много хора ходят зимата из Алпите. И виждат там как се чисти , и правят сравнение с тука. Как ти се струва 1.5 м. Сняг на равно а пътя излъскан до черно и то планински път. Това съм го виждал многократно из техните проходи. Айде у леви с вашата пропаганда за бедствие

Я си е.и майката бе, глупак

Прасчовците се разквичаха :) Я оня тъпия, да ни обясни, как в снежна буря изчистват снега до асфалт в Алпите... за които е чувал само от съседката.... Баси тъпите парчета, дето виреят тук. А на всичко отгоре, че и си вярват... Между другото снега вече е 60 сантиметра... споменавам го за оня, дето се прави на интересен....

Зимата пак ни изненада...

Лошо време, клати стабилността.

И точно сега учениците тръгнаха на училище... На МОН им досвидя да пуснат още два дни ваканция... Иначе като беше 17 градуса всички бяха ужасно болни...

не ги пускайте да ходят. Повече неграмотни, по-послушни роби после. Какви са тия родители, дето искат да спрат децата от училище, понеже вали сняг и понеже има вирус в Китай.