Бум на търсене на колбаси ”Стара планина”

Производителите се затрудняват да отговорят на нарасналия интерес и заявките за месните продукти „Стара планина”, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Обратно в новината

Коментари - Бум на търсене на колбаси ”Стара планина” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе , от министър - кучешки доктор - какво можеш да очакваш!!!

господин министре ,сега се варнах от малта и да ви разказа!! в един от магазините за мое уцудване имаше 2 парцета луканка "стара планина",някакви братя бяха производителите....абсолутен боклук ,като я сравнявам с луканката от 1987(тогава избягах от бг)...елате тук в стокхолм да видите какво е качеството на месото и месните произведеня. и наи-важното на етикета винаги стои от каде идва месото и колко са мазнините.

Само дето ние сме извънзени, и се храним с всичко друго, но не и с това което ядат хората.

Колбаси и кайма се мелят в една машина наречена кутер. Ножовете на тази машина се движат с огромна скорост при което се нагряват и месото се пресича. За да се избегне това се добавя лед, който разбира се не е месо. И защото не може след това да се извади водата, се добавя едно химикалче, което свързва водата с мазнините. Всички легенди за разни соеви заместители, уши и прочее са просто легенда. Продават ни вода от чешмата. Затова на колегата в началото му е изчезнала една трета от каймата.

Онзи ден жената пристига в къщи с 500 г. кайма с етикета "Стара планина" и щастлива усмивка на уста. Ударила "шестицата", че я купила на "прИмоция" само за 8 лв./кг. Добре опакована, на опаковката надпис: 60% свинско, 40% телешко, много Е-та/консерванти, абсорбанти, диверсанти и т.н/. Запретвам ръкави, добавям към каймата едно яйце/65г./, хляб 100г., лук/не го меря/ и пържа. Като станаха готови кюфтетата дяволчето ме дръпна за ръката и ми шепне в ухото: "Премери, премерииии". Извърших този акт и виждам числото 392/г. -електронно кантарче, мери с точност до грам/. Та така: 665г. на "входа", на "изхода" 392. Ха наздраве!

...кучето гледаше ли те гузно? Историята ти е много странна, защото дори от чиста соя да е била тази кайма, пак е абсолютно невъзможно да се е изпарила в такова количество. Купувам само продукти от новия стандарт и не съм имал нито един такъв случай - не се свиват, вкусни са... вярно е, че не съм ги мерил на везна, а само на корем ;)

Всичко е шменти капели .Пак адитиви ,пак замразените белгииски обрезки, месо извинете, но без китайската соя. Е и?

Както е тръгнал светът ,нищо чудно след 50-100 хората да ядат синтетична хлана от дрожди ,както е в роаните на Айзк Азимов. Предлагам, да се въведат и стандарти за някой други продукти .Бомбони от истинска захар,лютеница от истински зеленчуци,майонеза от истински яйца,цигари от истински тютюн,бензин от истински нефт.

кОГО ЗАБЛУЖДАВАТЕ ЧЕ СА МНОГО ТЪРСЕНИ ВЪВ ТЪРГОВСКИТЕ ВЕРИГИ СА СЪС НАМАЛЕНИ ЦЕНИ И ТАКА СИ СТОЯТ НА ЩАНДА

бббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббббб докато има будали ще има и салами с такова качество.стандарт не се постига с реклама бай Министре.и на Нова планина да го прекръстите пак иска месо.с тези реформи животни почти никой не гледа.и ако има няма да ти го даде на теб да правиш стандарти,а ще си го заколи за себе си.дядо ми не е ял кремвирши и шпеков салам.Благодаря за поканата,яж си стандарта,аз съм на бут домашен.когато се научите да ги правите като италианците тогава мога да ви кажа Евалла.конското е стандарт при тях и пак е по добре от бг мръвката която шибат в червото.за пълнеж не ми се говори.магарета не останаха по пазарите,и в Европата са на изчезване.помислете как да се намери работа на хората че след 10 години ще си ядете стандартите сами като гледам.само с данъци и такси не става,който иска трябва и да дава.няма по куриозна страна от родината ни.уникална е с политически елит,и творци на идеи.

Каквото и да се пише - ако българският производител има глава, а не лейка на ременете си ще установи само един прост факт - готови сме да плащаме за качество. Вие сте на ход - предлагайте, господа!

"Задават се въпроси защо каймата отвътре потъмнява, а отвън е червена. Това е естествено и нормално. Това не е притеснително, поясни председателят на АМБ. :D)) тоз явно кебапче у живота си не е пекъл а уж скарата е мъжка работа значи или кебапчето не е кебапче, или тоя е мъж...колкото кебапчето за неразбралите- попитайте някой стар кръчмар как требе да изглежда кебапчето от месо след печене маскари!

Купих днес за експеримент два вида наденица - едната "Стара Планина", другата не. Вкъщи поставих задача на семейството да разпознаят по вкуса коя е Старата Планина - не успяха. :)

Следващият път гласувайте пак за Боко и подопечните му. Тогава може да се наложи и БДС "Стара планина" на мечтите ви за по-добър живот...разбира се всичко си остава в сферата на виртуалното...

Днес си купих кремвирши и наденица "САЧИ" със стикер "Стара планина". Вакуумирани бяха и за по-сигурно имаше доста водица. Не знам дали технологията го изисква, но ако не си е тъпо. Кремвиршите са с вкус, за който никога не бих дал толкова пари. Никога повече САЧИ. В интерес на истината преди това си бях купил невакуумирана наденица със стикер "Стара планина" от верига, на която няма да казвам името и си струваше всяка стотинка над цената на боклуците от 3-4 лв килото. И да овкусим каймата с политика - не съм фен на ГЕРБ, но тук получават червена точка.

Винаги си купувам кремвирши "тандем" около за 7.00 лв. в който се надявах да има месо! И с изненада видях, че тези от Стара планина/с месо/ на същата фирма са 8.50лв. Никога няма да си купя каквито и да е кремвирши или салам повече.

абе тоя що хвали социализъма и кренвиршите на ТЖ???

Откажете се,не се доверявай те,на Стари и нови планини от леш.Голям гаф на правителството.Да но се,осетят че,ни рекетират легално.

Първо: Яжте по-малко месо!!!! Организмът ни не е пригоден да обаботва такива огромни количества месо. Навремето бабите и дядовците ни са яли един път седмично месо и какво... живяли са по 90 години! Второ: Вдигането на стандарта и масивната рекламна кампания ни набиват в главите, да купуваме месо. Месото - особено червеното в големи количества, нарушава обмяната на веществата, кръвообращението, товари черн дроб, бъбреци, сърце, стомах. Да не говорим за натрупването на токсини, холестерол. Кожата старее по-бързо, по-лесно се изморяваме, трудно се възтановяваме. Има теории, че много видове рак се предизвикват от невероятното набиване на месо. От там нататък да не говорим за начина на обработка и консервиране, за тъпкането му с химикали и химикали. Аз подкрепям "Стара Планина" за разлика от соца никой не ти налага да купуваш тези продукти. Не мога да разбера тоя народ от мрънкачи. Всички се оплакват, всички са недоволни а след това отиват и се тъпчат в мак-доналс, купуват си кебапче от 70 грама за 35 стотинки, което е пълно безумие. Плюскат месо като някакви диваци от северните страни. ПРедложиха им да се спре пушенето на общетвени места и всички се надигнаха, а цигарите са след алкохола и малко преди месото са най-големия убиец. Ама не.... тябва да се вика, да се плюе, да се негодува. Това е наше право. Къде беше този народ от недоволни 45 години??? Къде беше този народ, когато ни убиваха след чернобил????

Купих си салам Стара планина пълен боклук никаква разлика само повече сол

Пробвах някои неща. Има добри, има и пълен боклук. Не забравяйте че живеем в 21-ви век - века на измамата. Не се доверявайте на етикета и си пазете парите.

А в Кауфланд в Ямбол каймата Стара планина вече втора седмица е намалена.

Едно не мога да разбера! - При положение , че прясно (или поне незамразено ) св. месо без кост - плешка и бут струва7.50-8 лв. килото, как човек може да купува кренвирши и салами. От въпросното месо, омесено с лук и подправки (а за пържене и яйце) стават чудесни сандвичи или каквото друго си пожелаете. Това българите си заслужаваме да ни будалката и да ни изпразват джобовете разни селски хитреци.

прав си..ама разбери .че 70-80% от тоя прост народ обича да яде лайна..много обича

То бива лицемерие, фарисейщина ...и слабоумие, но чак пък толкова! Човек може само да се усмихне горчиво на лековерието и бездушието, които превръщат българина в жертва на разни артисти и несръчни комбинатори.

Е стига реклама аз зная какво да си купя и как и от къде

Пак същите ментета и боклуци, но с по-висока цена. Аз съм работил в "Родопа" Шумен през 80-те и познавам старите технологии и рецепти. Сегашните нямат нищо общо!

старите ги познаваш...ама новите познаваш ли ги ,че да твърдиш .че нямат нищо общо? а? май си от кухите лейки и ти ....

абе ти да не си министърът, че си се изказал под всеки коментар на някой, който е пробвал и не е харесал новите боклуци? след като 100 човека кават, чеса ги пробвали и са боклуци, кой ще обърне внимание на жалките ти опити да ги защитиш?

Просто е станете вегатарианци. Само така ще бойкотирате алчните месари, които сега ще пробутват своята стока "от месо", но на по-високи цени.

тоя шампион обясняваше ,че няма файда от вакуумирането,сега се опитва да ни обясни ,че кренвирш под 10лв./кг. е ластик.Пълен т---к.

леле, от какви неща се вълнуват месоядците!

да, ама пък вие се вълнувате от лечение на анемия и липса на зъби :D

ТО БЕШЕ ЧУДО ПРЕДИ ДА ВДИГНАТ СИРЕНЕТО, СЕГА ИМА СИРЕНЕ ИЛИ ДЕЛИКАТЕС СИРЕНЕ, А ТО ВСЕ ВАР. СЕГА И КЕБАПЧЕТА СТАРА ПЛАНИНА. ПАК ДА ВДИГНАТ ЦЕНАТА. а НА мИНИСТЪРА ДЕТО КУЧЕТО МУ НЕ ЯДЕ САЛАМ ...АЗ МОГА ДА МУ КАЖА КАКВО ДА ЯДЕ.

Това със стара планина е като Напънала се планината и родила ... мишка. Пак ще има нагушване яко на саламаджиите, в началото може и да слагат по малко месо за заблуда, след някой друг ден пак ще я подкарат по всеизвестната рецепта РоКоКо - рога копита и кокали. Доброто кебапче дори не става от какво да е свинско месо, ако има вътре месо от нерези или свини майки пак не става. За колбасите какво да говорим, едните миришат на хляб на скарата, другите оцветяват водата като ги попариш ... и като няма и лаборатория която да следи стриктно качеството какво става - слагаме малко месо за да оправим донякъде вкуса, вдигаме себестойността на продукта с лев на кило, лепим смело етикета "стара планина" и вдигаме цената двойно. Който е тарикат ще продава до нова година такива измислени салами с 200% надценка и после ще си подкара по старите рецепти РоКоКо. Па който е по-лаком ще си кара докат не го хванат, ако го хванат, ще си плати глобата от 5000лв, която се равнява на разликата в цената на тон готова продукция, която пък се реализира за не повече от час, и ще си кара пак както си знае. Ако го хванат втори, трети и не знам кой си път най-много да го затворят, да регистрира една фирма я на жената я на тъщата и да си кара пак по старому. Ей това ви е Старата планина - въздух под налягане.

Точно така е както си го описал. Вчера в Кауфланд гледам кайма Стара планина - 5лв. :) за кило. Е как става тия неща.

Аз най-накрая успях да си купя от тия прословути продукти. Купих си пълния асортимент и всички ми харесаха. Не е като да са манна небесна, но наистина са по-хубави от средностатистическите. Друг е въпросът дали си оправдават цената и дали има разлика с другите скъпи колбаси.

Разликата е, че са ужасссно солени. Ще взема да не ям месо повече. (((:

абе хора кои ви кара да ядете квото и да било,яжте фуражен хляб,копита и кожи и трайте,има хора обаче които неискат да ядат боклуци а възможно най качествени и чисти продукти и си ги получиха личи си по вкуса че са от месо поне за сега.мрънкахте мрънкахте че ядете боклуци и отпадъци сега пак мранкате ей угодия на българина няма.идете в магазина и си купете квото искате,аз и много други неискаме да ядеме копита.....

След като ни тровиха 20 години сега ще се изкарат герой. Българио мамата ти разкатаха парагьозите......

браво пич..няма такова тразделение ако живееш в чужбина..пазаруваш от алди..за по бедните булгари които искат да спестят от залука си..или от м&с за нормалните хора..в бг аналог няма...как им еа маиката на простолюдието за 20 години не е истина...

Добро впечатление прави, че коментиращите са разбрали вече, какъв играч е министърът на земеделието и как изпълнява поръчките на големия бизнес за ликвидация на малките производители и търговци. Мафията на ветеринарите вместо да си върши работата сега с едрите хлебопроизводители ще прави сигурно и стандарт за хляба и бозата. Вместо да контролират кланиците, вноса и производството на животински продукти и безопасноста им за човешка консумация ще ликвидират сравнително по добре работещата система на МЗ респективно РИОКОЗ. Агенция по храните подчинена на един министър и то точно на този! А някои идиоти искат хляб без Е номер. И прабабите им са месели хляб със същите подобрители, но не имало единна европейска класификация. Има ли държава в света в която да има стандарт за кебапчета? В държавеата с най много полицаи и ветеринари на глава от населението не може да има сигурност и безопасни животински продукти. Зависимоста е обратно пропорционална.

Към какви спомени от детството ви връща всички вас начело с Найденов дето се прехласвате от "новите" колбаси? Толкова сте смешни. Спомени... Най-много да си спомняте как сте стискали зъби и майките ви са правили лупинги, за да ви сложат парче салам или лъжица мляко в устата.

Не са никакви продукти от месо!!! Поне това което съм опитвал досега, си е пълна измама! На ти Българино месни продукти :)

Напълно съм съгласен с адаша!

Пълни лъжи и опити да се манипулират хората с подобни заглавия и статии :-) Голям смях, наистина ли мислите българина за толкова глупав???

българина, пич е уникално глупав и прост...само като прочетеш какви неща пише в този форум например и това става кристално ясно

да, и половината са написани от теб

На мен лично не ми харесаха кренвиршите "Стара планина" на Тандем. По-скъпи са и са безвкусни.

яж от рога тогава бе...що се притесняваш? нали досега си ги набивал яко..пак си ги хапвай

Купих си кренвирши с логото "Стара планина" на "Тандем". Огромно беше разочарованието ми, когато видях на етикета, че съдържат популярния и считан за изключително вреден консервант Е250 "Натриев нитрит". Защо??? Нали в тези колбаси не трябваше да има консерванти! А и срока за годност не беше три - четири дни, както ни уверяваха по медиите, ме ще бъде. Срока на годност беще почти до края на септември / купих ги в началото на септември /.

ще ядете боклуци,докато не обурудват ветеринарите и двск с необходимите апаратури.това не е стара планина,а остатаци от месо,само че по солени''къфтетата''и др. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В самото начало пробвахме каймата и кюфтета и кебапчета СТАРА ПЛАНИНА.Бяха добри,но след около седмица нямаше нищо общо с първоночалния вид.При изпържването им пуснаха много мазнина и по дъното на тигана остана нещо от рода на твърдо вещество което загаря в тефлонен тиган.Отговорете си сами какво има и какво няма там

Първите два пъти на Тандем бяха много хубави, после станаха абсолютно същите като класическите тандемски кренвирши... Цената им е с около лев по-висока. Лев в повече на всеки килограм в джоба на бедните български производители...

МНОГО СИ ПРАВ ОТИДОХ ДА СИ КУПЯ КОЛБАС ГЛЕДАМ СТАРА ПЛАНИНА НА ФИРМА ТАНДЕМ ОБАЧЕ НИКАДЕ НА ОПАКОВКАТА НЕ ПИШЕ КАКЪВ ТОЧНО Е ТЕЛЕШКИ КАМЧИЯ ИЛИ ХАМБУРСКИ А ТОВА Е НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА АЗ ПРЕДЛАГАМ КОГАТО ХОДИМ НА ПАЗАР ДАСИ ВОДИМ ПО НЯКОИ ЕКСТРАСЕНС ДА КАЗВА КОЕ КАКВО Е

Поредната манипулация и заблуда е марката стара планина щом няма лаборатория, която да докаже процентното съдържание на месото!

Защо ни правят на малоумни? Отивам в магазина и си купувам това, което ми харесва и това, което мога да си позволя. Омръзна ми да ми внушават какво да правя, какво да ям и как да живея. Ако някой се чувства като абориген нека да казва "Браво" на г-н министъра. Между другото той е най некадърен и тъп в това правителство и освен да яде кебапчета по сергиите и да дава зелена улица на приятелите си/ саламаджии/ друго не прави.

Та за истинското ...Който помни само бай Цветко с клатещото се човече правеше истински млечен сладолед от мляко и яйца ...Радвам се на желанието да ядем натурални храни ...дано върнем времето на нашето детство в бъдеще на нашите деца и внуци ...

М.Найденов си прави само реклама, все едно, че върши някаква работа. А това е човекът, който ни уреди с 20 годишното диоксиново месо.

хубава работа ама българска... яжте ми старопланинския салам...

Нали нямахте пари бе,селяци....много отворени станахте-от кучешка радост директно на хубавото месце....