Митрополит Калиник удари журналистка, питала го за досиетата

Врачанският митрополит Калиник нападна и удари с вестник репортера на БНТ Елиана Димитрова след заседание на Светия Синод, за да й "запушел устата", съобщи националната медия.

Обратно в новината

Коментари - Митрополит Калиник удари журналистка, питала го за досиетата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българската Православна Църква е хилядолетна институция!!! А вие Дирчета, добре ли сте? Майка ви там ли е? Ма....цата ви да е.....!

Ето защо 30-то Апостолско правило гласи:" Епископ , който с помощта на светските власти придобие власт и пост в Църквата- да бъде низвергнат и отлъчен от нея"

Виждам, че има още много заблудени овце.Как го защитавате?Те са си продали душата, което е най-големия грях.Защо като са ставали агенти не са казвали, че царквата е отделена от държавата?Ояли се шопари, потънали в злато и разкош. Погледнете им часовниците и лимузините.Те не са Божи служители.Не вярвят в Бога, защото иначе щяха да имат страх от Него.

СЛЕД СВАЛЯНЕТО НА КОМУНИЗМА ИДВА РЕД НА ПРАВОСЛАВИЕТО..... Църквата преживя моного изпитания през 1100 годишната си история, устоя на 500 годишно османско присъствие, гръцки напъни, комунизъм, демокрация. Ще устои и на обединените усилия на комунисти и демократи и техните журналистически мекеренца

Църквата е на 2012години, а подобни хора като Калиник я съсипаха и унизиха за нула време. Такива не стават нито за монаси , нито за свещеници, с пистолет на кръста, а челцето- два пръста! Лустрация, пък следващите да помнят и да мислят като решат да дерибействат!!!

Въпросната журналистка преувеличава, за да си направи реклама. Гледах го това нещо и единственото, което беше гадно е държанието на журналистката. И аз ако бях, щах да я ударя. Само, че попа не я удари, а само замахна. Все пак тя беше отчайващо нагла. Тази война с църквата е измислена и страшно много прилича на войната, която водеха комунистите от близкото минало. Всичко става с промиване на мозъците.

Не съм привърженик на Калиник и на ДС, но гледах снощи репортаж по телевизията, на който много ясно се вижда, че не я удря. Що за спекулации...

Светият милиционер не я е ударил а я е благословил или ръкоположил (ако е успял да добави и някое круше)

не бадете наивни.тази атака срещу царквата се води отван и е продалжение на комунизма разбира се.води се от медиите наи вече с цел дискредитация на вярата.страхуват се от обшата ни вяра с русия.това е англииската политика "разделяи и владеи".но какво ще остане ако нямаме вяра- ще останат вулгарните шоу програми, гледачките, магиозниците, геи-парадите-изобщо ние вече няма да сме народ , а марша. това е целта.няма да забравя как царквата искаше да направи молебен за балгарските деца и сащия ден "случаино" се взриви цял склад с оражие. виждате колко сериозни са нещата . а повечето които не го разбират са зомбирани. използуват се и шамани и други техники.

Веднага да заведе дело срещу светиня му и да го одрусат за нападението пък и макар с вестник! Св.синод да му наложи наказание!

Ето ви лицето на Държавна сигурност. Тези кучи синове предадоха и продадоха социализма и пролетарската ни революция, минаха от другата страна на барикадата и днес са завършени негодници и организирани в подземието типове. Попът се е изкушил да удари една дама, а утре ще се изкуши да извади автомат изпод расото и да стреля на месо. Познато - помните ли 1941-44 година? Хайките за партизани? Благословиите за стражарите с техните отрязани глави на млади борци? Същите негодници са си и днес. Затова църквата не е обичана. Затова храмовете са пълни с дъртаци и видимо психясали хорица. Защото поповете са ни чужди, страшни за гледане с тези раса и бради. Сравнете ги със западните им духовни служители- побратими - чистички, пригледни, семпли, отзивчиви, сред паството си, част от народа си. А тези тук замахват... Ама трябвало е жената да му стовари един по охранената мутра...

Когато се придвижва в пространството един духовник трябва да излъчва благост , смирение , почит и доверие . Но не би , голяма част от нашите духовници излъчват злост , наглост , надменност и недосегаемост - неприсъщо поведение на пастири на своето стадо . Не само , че досиетата трябва да се открият , но те трябва да се отлъчат от църквата. Трябва да ги последват ,, дизайнерите ,, майстори поставящи тапети в църквите , привикналите към ергономични електрически седалки в автомобили , с хомо и педо наклонности и такива с изявена слабост към лукса . Те не трябват на христовата църква , христовия завет е коренно различен .

Бързо забравихме темата с бонусите и парите под масата. Интересно ми е какви бонуси вземат журналистите, за да пропагандират правителствената политика и да задават въпроси на попове, лекари, протестиращи земеделци и миньори, но не и на министри и премиер?

Какво общи имат бонусите с това че нашата "правоверна" църква заприлича на Доносник на ДС ЕООД ??????????

имам регистрация в полицията за няколко нападения с вестник, изходът за жертвите беше летален

Продажността на нашите журналисти не е нещо ново,но стилът с който е написана статията говорят за старческо оглупяване

и аз така правя нападам жертвата с вестник и удрям удрям докато здраво място не остане.Почти не оцеляват от такъв пердах

ужас колко са оглупели родните продажни журналисти- нападнал я с вестник ,все си мислех че я е нападнал със светена вода-тогава тя едва ли щеше да оцелее

Тази статия, както и репортажа по канал 1 са в стил Гьобелс. Всеки който е гледал репортажа може да си направи изводите, а този който не го е видял пък може и да повярва. Една лъжа повторена 100 пъти става истина.

Горкия Калиник... Той само иска да изгони една нечестива муха кацнала на микрофона на репортерката. Това също става за оневиняване на Светейшеството му. После / това не се видя на камерите/ покани репортерката във чисто новото BMW за да изгони уплаха от нея. Това пък е в стил Българска Православно-доносническа църква. Амин, другари вярващи.

ами пляснах я с вестник момата, ако я бях напръскал със светена вода щяха да се чуят демонични крясъци на един настоящ агент на ДС работещ в мафиотската и протурска БНТ.

ха ха горкичката позакъсняла е с 20 години да пита за досиетата ,дано си е направила манипулативния репортаж -нещо нормално за БНТ

БНТ е доказано манипулативна ТВ с протурска ориентация, БНТ винаги са служили на държавна сигурност и сега на мафията в България.

основната функция на антинародната БНТ е лъжи, интриги и зрелища за народа.засега още намират балъци които да им се връзват на вмирисаните 20 годишни досиета

Просташка проява на милиционер.

после като влезете във църква хич даже не се чудете защо попа ви плеска по главите със вестник. Това не е нападение, а иновация.

Lita Walton

Еми криза е все пак. Вместо с чемшир и светена вода, ще ни плескат по челата със сутрешния вестник за благословия.

БНТ -българска ненародна тв за пореден път доказаха че умеят да лъжат като дърти мангали и се опитват да манипулират хората

БНТ е слуга на на нашата политическа мафия от всички партийни цветове.

popov

Знаете ли братя и сестри, защо в църквата е пълно с агенти?! Много просто. Вие честните, храбрите, жертвоготовните и праведните по времето на комунизма се криехте в миши дупки и затова само ние, гадните, мазните, тлъстите, развратните...агентите ставахме попове. Ето затова сега в държавата България живее ангеловиден народ с дяволска църква.

Какви агенти в църквата, какви 5 лева, стига с това елементарно мислене? Комунистическата ВЛАСТ си пишете досиета на на църковните служители без те дори да знаят или насила ги застоявяше да стават "доносници", целта им бе да унищожи изцяло БПЦ. А какво досие трябва да напишем на митрополит масон Галактион или бизнесменски митрополит Николай издънка на родния мутренски преход?

popov

Човече, толкова ли ми е английски хумора та не го схващаш?!

това е подвеждаща статия която освен тука и в другите електронни медии е публикувана аман от български мошеници. за анадолската БНТ пък да не говорим да си отворят техните досиета и да си слагат вече шалвари

Седем милиона мишлета изкарват се взаимно ченгета ..А котараците размахват досиета и си пият кафето!

така е, от това имат най-голяма изгода враговете на България- външни и вътрешни.

Никакъв компромис с владиците-ченгета!!! Не може ти да си изповядвал вярващи хора и, в същото време, да си ги топил пред репресивните органи на атеистичната диктатура. Още повече, че почти всички доносници се оказаха и много прости, неуки хора - Калиник, Кирил, Галактион и т.н. Решението за тия владици-доносници е едно - незабавна оставка и до края на живота им в манастир, като обикновени монаси със скромно расо, в малка килия. С пост и молитва до края на дните си да се каят за огромния си грях. За освободените владишки тронове да се кандидатират почтени и образовани епископи и монаси на възраст между 40 и 50 години. Без досиета, с ново мислене, по-енергични, милеещи за Църквата, а не за мерцедеси и златни часовници.

За "владиците ченгета" и за "ченгетата" въобще е идеологията на нашата политическа мафия, роди я СДС за да прикрива истинските крадци-ДЪРЖАВНИЦИ сред редовете си.

СДС нищо не е родило - не ставай смешен. Самото СДС е рожба на Луканов и ДС. Единствената хубава ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ, която се роди НЕ ОТ СДС, а от милионите истински българи - сини симпатизанти, е България да бъде част от Европа, а не от Азиатските империи - Русия и Турция.

АМА ТОЙ НАИСТИНА УДАРИ МИКРОФОНА, ДОРИ ГО ПОГАЛИ, КАКТО КАЗВА ЕДИН - ДА ОБЪРНЕ И ДРУГАТА СТРАНА НА МИКРОФОНА, КАЛЕНИК ЕДИНСТВЕН ПОИСКА ПРОШКА И ХОРА КОИТО ГО ПОЗНАВАТ ЗНАЯТ ЧЕ ОТ НЕГО СТРУИ САМО ЧОВЕЧНОСТ И ЧИСТА ДОБРОТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИТЕ САМОЗАБРАВЕНИ И ЛУКАВИ ВЛАДИЦИ ... А ТАЗИ БЕЗСРАМНА ЖУРНАЛИСТКА ДА СИ ГЛЕДА ПОКВАРЕНАТА, НАДУПЕНА ГИЛДИЯ, ТОВА Е КАТО ДА ПАДНЕШ ЗА ДУЗПА БЕЗ ДА ИМА ФАЛ, СЛЕДВА ЖЪЛТ КАРТОН ЗА НЕКАДЪРНИЦАТА!

добре че поне са сложили и клипа на който се вижда че БНТ лъжат като дърти цигани а тая нахална репортерка явно не успя да си направи поръчковия репортаж с който да баламосват народа

"АЛО ( нерегистриран ) 14.03.2012 08:55 Стига с подвеждащи заглавия . Гледах репортажа . Владиката удари с вестник микрофона . Има разлика между това да се удари журналистката и да се удари микрофона. "

Като си християнин/ мюсюлманин догма ставаш удобен за вреи/ ционисти. Като си човек и отхвърляш еврейските измислици те обиждат/заклеймяват , че не си патриот.Дали на ДС- ционисти или църквата- ръката от 11века на книжническия канон срещу БГ все същата работа - духовни еничари. Неусетно следващи чужди хомоти, за чужд интерес. Нито един не помага на изконния БГ дух. Прабългарите са организирали държава. Прабългарите са спрели арабските нашествия. Прабългари са оставили почетното годпо-ар бог-ар. Цирквата - какво непознато добро е дала на БГ? един въпорс : значи е смешка , защото невъзможно ако кажеш , че прадедите си от космоса примерно. Но е вярно и никой не отрича, че само един от даден народ е божи син. На източната сган им се предоставя друг 'спасител' - Мохамед и така...

Твоето не е простичка истина, а комунистическа пропаганда, останала от времето на тоталитарната държава с властващата идеология на комунизма с отричане на религията. Ето, в твое лице се вижда какви поражения направи комунизма на църквата ни и уби нейния престиж у нас отне ни възможността да имаме здрава мобилизационна основа и морал която църквата дава. За това бездуховния ни преход обществото ни пропадна в материален духовен колапс и се мутризира. България е единствената страна в Европа родила явлението ,мутри. Мъка е да гледаш как след 22 години народът ни е запазил толкова много от комунизма в създанието си..

да се чете... здрава цивилизационна основа ...

алоо, не подвеждайте към скрита аналогия религия= морал и дух Религията не възпитава добрия морал/дух. Пише за тях,възползва се,НО не ги създава. Книжните религии са да обслужват врейски интереси да правят дух.еничари

Вестници чете....

"Светата Троица" за нашите владици са ДС, ЦК и Политбюро.

журналистката трябва да я канонизират за мъченица, горкичката дано е успяла да си направи поръчковия репортаж за "обективната" "българска" национална тв

А тя дала ли му да я удари по другата буза? А? А? А?

Другарю поп.

голям позор за нашата църква!

Пълни глупости. Тази журналистка се дразнеше с поповете и въобще не е вярно, че е ударена от един от тях. Въпреки, че се опитаха да ни внушат точно това. В края на краищата тази медийна кампания СРЕЩУ ВСИЧКИ, може да изнерви всеки. Само като слушам новини ми идва да счупя телевизора в нечия "журналистическа"глава.

Че за какво да го пита журналистката,за това дали има зачислено служебно оръжие,ли?!

Ами като няма какво да пита, значи са в по-вече журналистите! Да се съкратят!Дневният ред на българина е физическото му оцеляване!Ама защо стигнахме до това, няма журналистически питания!

През последните двадесет и две години българските медии са един от най-активните участници в процеса на дезинформиране на населението на страната и отклоняването на общественото внимание от по-сериозните проблеми и предизвикателства на нашето време. Всеобщото мнение, е, че това се дължи на факта, че българските медии са зависими изцяло от корпоративни, престъпни и политически интереси.

Първо мъж не е редно да удря жена, защото тя е по-слаба.Но явно този не е мъж. Второ свещеник е абсобютно забранено да посяга на ближния си, но този явно и църковните канони не спазва. Трето при двубой се ползват едни и същи оръжия . В случая думите. Но този явно и да говори не може. Само да пее химни и да снася инфо в ДС!

Трето, ако си прибереш лесбо-феми шундата и изкараш малко акъл, може да изскочи нещо друго. Кой знае как се е опитал да я махне от пътя си - тези 'журналистки' са обикновени некадърнички, които са си взели изпитите в СУ със свирки (видяхме какви са тарифите преди 1-2 години).

НЯма по-големи лицемери и лъжци от всякакви попове, митрополити, владики и всякаква църковна измет ! Докато има глупаци да им дават дарения - ще ги лъжат, удрят и крадат ... в името на бога ! 21-ви век сме бе хора - образовайте се, ако искате да направите добро - има толкова дечица - гладни, болни и търсещи помощ - дайте на тях, не давайте на тези крадливи изроди в раса ! Колко неграмотен трябва да си, за да вярваш сляпо на техните лъжи и кирливи обичаи, които имат само една цел - да ти измъкнат парите ?

Чудя се, кои са по-големи паразити - политиците или владиците?

Скритият подтекст във въпроса на журналистката към представителя на Фен-клуба на Зи Зи Топ всъщност е бил дали брадата му не е фалшива. А подобни опити за дискредитиране Фен-клубът на Зи Зи Топ не би могъл да подмине, без да се защити, както правят истинските рокери-мъжкари...

Браво, божии служители, браво! Вие сте точно каквито казва Христос - скромни, смирени и безсребърни. :))) P.S. Чудя се дали нямат никакъв страх от Божия съд?

хахаха, тия пък най малко вярват в Светата троица. Просто във семинарията им се казва, че такива неща не съществуват, а фирмата "Религия ООД" е създадена за да пречи със забрани и догми на бедните да изядат богатите за закуска. Демек: трайте си, дръжте главичките ниско, после някой ден на Лошите Чичковци ще им се върне тъпкано.