18-годишният Тодор ще бъде погребан на 20 януари

18-годишният Тодор Йорданов от Враца, който почина след побой в центъра на града миналия вторник, ще бъде погребан утре в гробищния парк в квартал "Кулата".

Обратно в новината

Коментари - 18-годишният Тодор ще бъде погребан на 20 януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

След като няма разстрел . поне доживотен затвор , безправо на помилване .

Попаднал е на неподходящи пешеходци ! Ако по улицата се движеха майки с деца , баби , дядовци или лелки , още щеше да е жив . Не , че и аз не осъждам извършеното от поничките , мекиците , тулумбичките или каквито и да са там...

Затова такива като двамата нерези нямат място да ходят с децата ни по улицата и да дишат един и същи въздух.

Pesh0

преди 10 гогини се базикахме с приятеля ми в колата . Кака може тези чижденци да си помислят да ми пресекат пътя ..... Колата беше страшна ... да ама сега . не само че спирам колата и ако някой не спре ...... БОЙ ЩЕ ЯДЕ >

Кой,какво,защо,как и т.н. не ме интересува.За мен е от значение смъртта на един ученик,рано прекършения живот на младеж,който може би щеше да стане виден лекар,учен и т.н.Искрено се надявам случая да бъде добре разследван и истината да излезе наяве и виновника да бъде осъден, дори,ако той е провеждал експеримент "сърце" ,както се произнесе по телевизията в петък или събота вечер (8 или 9 т.м.) някакъв доктор,защото не ми се ще да сме нечие си опитно поле дори това да е за много пари....

Pesh0

даже не ти чета всичките гупости . поничките на бесилото . за тях трявба да се развеши смъртната присъда .

Pesh0

поничнките , трябва да се осъдят на доживотен затвор , без право на помилване .

Поничките-дебели, подли, страхливи, коварни, лукави селяндури. Какво може да са направили? В ситуацията изглежда, че единият щъка през част от времето нагоре-надолу-"за цигари"и така натаму... Момчето дава сигнал. Един от дебелогъзите го напсува, почва да троши колата му-ЕДИНИЯТ. Защо УБИТИЯТ Тодор се излъгва да излезе? Вторият нерез изиграва, вероятно заучена постановка, че се опитва да озапти трошашия колата вандал - всъщност брат му. Момчето излиза и ония го смачкват помежду си, симулирайки разтърваване на скандал и удряйки го във всеки момент, когато преценят, че свидетелите не биха забелязали.

Продайте си бокса и ,,пеперудката" и си купете апарат за кръвно. АКо тренирате таекуон-до във Враца, калибрирайте уменията си с някой от Клубът по Айкидо или Карате в града .

Никой не умира от бой без кръвонасядания и/или рани

Pesh0

Да скриете коментара , това е тайно кодирано съобщение , за всички които не искат да им убиват децата , понички .

Pesh0

Искам да поставя цветя на гробовете на убийците .

Някои искаха да слагат цветя и по гробовете на медици осъдили на смърт над 200 деца. Също и на майка с две деца , която е на свобода въпреки , че Цветанов каза, че е наркотрафикант . И на полицайка бъркала по гащите. И още много други, за които свидетели и медиите с дни твърдяха , че са изроди

Pesh0

явно има наркомани или народа или властта .

lu4ka

"... който почина след побой". На нас следствие, прокуратура и съд не ни трябват. Dir-a казАха : "след побой" и точка.

Pesh0

плюс много

Пешо, бавноразвиващ ли си , какъв си . Окончателно няма резултат от 3-тата аутопсия, но вече и семейството на момчето разбира, че Ударите не са били смъртоностни - виж Нова ТВ . Само ти ми разправяш , ако блъснеш някой с кола какво ще е.

Pesh0

Ако блъсна баба с колата , леко я бутна , не дай си боже . Трябва ли да имам по лека присъда , защото съм бутнал баба с всичките и болести а не здрава мадама на 20 години , която може да ми тегли една майна , при същия удар и да си тръгне ?

Аутопсията показа ли хематоми или си е умрял от слабо сърце? Или бързат да го погребат, защото на тълпата не й трябва истината?

Pesh0

естествно че от слабо сърце . Даже може и от недостатъчно мозък , който да подава сигнали към сърцето. А че е паднал , точно в този момент , се дължи на генетични особености . Няма нищо общо с боя ....

Толку хора падат - особено по зимните улични поледици. Стават им синини (хематоми), чупят кокалаци, ама не мрат от падането...

а кога ще погребват убийците?

Нямало да ги погребват. Нали тълпата иска да изгният в затвора.

Pesh0

Прокуратура Съдии полицай . Да прибират поничките , доживотно и да не се правят на оригинални .

"хистологична експертиза"??!! Е, сега вече всичко ще стане ясно, ако в тялото на убития се открие някоя "лоша" клетка!Тя ще да е виновната за инцидента!

Хистологични проби се взимат от черния дроб, бъбреците и прочее, там можеш да прочетеш химията на смъртта и от какво е причинена, ясно ли ти е?

lu4ka

Не му е ясно, затова пише глупости.

"Химията на смъртта"?!Я стига глупости!

Сега се разбра и защо обвинението е за Предумишлено убийство: Братята били фенове на Листопад и видяли, че щом Али Реза си ,,заминал" от ядове, замислили да ядосат момчето до смърт.

Защитниците на братятя боравят с твърде много "ако"-та. Въорос: 1. Враца е малък град у хората се познават - биха ли защитавали някого, когото не познават добре? 2. Учителите и училището - същият въприс. 3. Джипито на момчето - той най-добре е запознат с евентуални здравословни проблеми. 4. Мълчанието на свидетелире стана странно. И злокобно.

Мишо Шамара пееше: Защо казваш на черното бяло, кажи бе , куче умряло."

Като си толкова навътре в нещата я ми обясни как в такъв малък град всички съученици на Тошко се оказаха с автомобили(не че имат нужда в такъв град от автомобили) и всички носят боксове , бухалки и т.н. ?!

А ти пък откъде ВИДЯ, че "всички носят боксове и бухалки и карат коли"?! На репортажите хората си ходеха пеш...

И колко са "многото" съученици според теб - двайсетина човека, вероятно колата му я ползва цялото семейство. И най-вероятно е нещо втора или трета употреба. Аз например нямам кола - не ми стига куража. Но други хора имат. нещо завиждаш ли им?

Те вече го погребват а експертизата не била готова. Има нещо гнило в този случай. Патолога първоначално казва че няма следи от удари по тялото. Следващия ден друг патолог намира 22 или колко бяха там. Сега експертизата не била готова. Защо всичко в Б-я е покрито с тайни. Някой разбра ли защо низвергнаха Местан? Ами другия му аркагаш преди година?

А кой уби Лора Палмър ?

Бог да прости момчето, а всички останали момчета да си вземат поука, че първо се мисли, а после се действа.

Разказаха играта на момчето пост мортен и на родителите. А за брата, нямам думи. Семейството вече приема факта, че Тодор може да е починал от сърдечен проблем, а не от побой. Както заключиха две аутопсии нанесените от братя Дамянови над 20 удара са причинили на ученика страдание и болка, но не са го убили. Дори и това да е причината, реално двамата братя са довели до ситуацията, в която сърцето му да спре, убеден е Ивайло. ТОва е казал пред НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Минусите за какво са: Или и семейството на момчето станаха ПОнички

Днес премиерът каза една умна приказка.Който нож вади , от нож умира. Рядко казва умни неща , но сега без да искал е казал нещо вярно и умни нищо ,че отново не е на място и важи точно за този случай.Грозно звучи , но каквото е търсил Тошко си го е намерил.

Това ли наистина е търсел. Толкова злоба не те ли задави?

Търсил е да си вземе няколко зъба от братята за спомен, като момчето то Бургас, ма не е станало както си го е мислил.

Илиян Илиев

Няма злоба ! Ако не се беше правил мъж и беше изчакал да си отминат братята и да си продължи по пътя сега щеше да си е жив и здрав.И най-важното не научил нищо , че е тренирал 8г бойни изкуства.Бойните изкуства се ползват за самоотбрана и истинските бойци винаги опитват да избягват боя , а да не го предизвикват.

Много ме радват вашите "-" , а дали щяха да са такива ако Тошко беше нападнал вашите роднини с бокс в ръка ?!

И Ирина е виновна - къде ходи по хотелите с чичо кмет, и Зорница е виновна - защо се е забъркала с рецидивист, и онова момиче в София, намушканото в тоалетната и то е виновно - ще къса връзката, пиклата ѝ с пикла... И всички жертви са виновни - позволила са да им се случи! Така вие от правоохранителните органи" ще можете лесно и безпроблемно да решавате всички случаи, а от правораздавателните - ще могат да продължат да си бъркат необезпокоявано в носа!

Около 12:30 - 13 часа Теодор и Грета е трябвало да бъдат на училище. Защо не са били на училище? Имат ли извинителни бележки за деня? Ще бъде ли санкционирана Грета, ако е избягала от училище?

Възможно е точно по това време или да са отивали, или да са се връщали - ама тамън по обяд - хайде бегай у лево. На коча мъдете се клатят, но не падат, запомни го.

Това лято в Борисовата градина едно добро момче закла друго добро момче, полицията още не го е намерила, след това едни добри момчета пребиха пенсионер, преди няколко дни добро момче изби зъбите на пенсионер в Бургас, днес добро момче преби шофьор. Това ви е критерия за добро момче дами господа. Амин ама е добро момче точно като във филма "Добри момчета".

Добре че са лошите момчета, че да ни оправят статистиката за престъпността, нали?! А искаш ли сега аз да започна да изброявам изродите на средна и почтена възраст, вкарали в гроба без време не едно и две добри момчета и момичета?! Как мислиш- кой списък ще е по-дълъг?!

Pesh0

от бокс до бокс , има огромна разлика . Един бокс съм си правил аз , от обикновена вилица . Краищата на вилицата се завиват по 1 см от пред да стърчат през зъб а дръжката се навива , около ръката . Когато веднъж ме бяха били , баща ли ми донесе бокс , който , никога не си позволих да използвам . Околи 2 кг излято олово . средното на баща ми беше леярство . Та това е друг вид бокс . А бокса с който съм се бил поне 3 пъти и един път ми е спасил , ако не живота , поне парите , е просто подходящ ключудържател , който позволя да си поставя ключовете между пръстите на ръцете и с тях да нанасям удари .

Pesh0

Та какъв точно бокс са видяли ? Какви следи има по поничките от боксове ?

Това, което си написал са пълни глупости! Имало разлика между бокс и бокс. И при огнестрелното оръжие има много големи разлики. Едва ли за теб ще има разлика, ако те треснат с некоя пръчка вин.308, а не с ШайТак .408. Аз лично, ако те видя да се приближаваш агресивно към мен с нещо в ръкатата бих използвал всичко подръка, за да те неутрализирам, включително бих те думнал, минимум в коляното. Така, че спести си глупостите за боксовете и тем подобни гаменщини, защото те отключват веригата на насилието и очаквано лошите последствия.

Pesh0

А да си представяш , че 2 пръстена , могат да нанасят по тежки наранявания от бокс , замислял ли си се ? Явно повече бой съм ял и съм нанасял от теб. :)

Зачетох се. Сериозно - кой нанася първият удар ? Това е много, МНОГО важно ! Вярно ли е, че единия брат не е бил там, а си е купувал цигари ? Вярно ли е, че Тошето нанася първия удар с БОКС в лицето на другия брат ?

Kойто чупи на хлапето огледалото.

Pesh0

до преди малко и двамата се разхождаха по пътя , сега единия го прати , за цигари . По снимките на братята , няма следи да са бити с бокс , какъвто и да е той . това обяснявам по нагоре .

че единият брат въобще не е бил там, а е бил на гости на адвоката си!И когато Тошко умрял, просто дошъл заедно с адвоката си да види какво става!А другият брат в това време ядял понички!

Дано някой има смелостта да сложи портрет на Тошко пред Министерски съвет!!! Да го гледат от там всеки ден, и той да ги гледа!!!!!!

Намериха ли бокса на малкият Тошко ? Може да иска да бъде погребан с бокса си.

Не са, добрите момчета го прибраха за повторна употреба. Все пак е ценно средство за самоотбрана.

Докато ги натъкмят тези експертизи според рушветите и интересите на всички участници, оповестени и неизвестни ... има да мине време! Моите съболезнования на родителите и близките, и дано Тодор да е на по-добро място от тоя град, в който всяка година загиват при подобни обстоятелства млади хора! Не вярвам на тия съчинени експертизи, не вярвам на измислените им "разследвания", нито на "обективността" на българския съд! Имам си много сериозни лични основания за това! Врачани да се стреснат малко и да вземат нещата в свои ръце, ако искат черната серия от убийства на млади хора да се прекрати!

Врачани да вземат нещата в свои ръце? Същите хора, за които пишете, че всеки ден правят такива неща като убийства и побоища.. Странна логика, честно казано..

Значи, влача се по улицата замислен, има си знак за пешеходна пътека. Някакъв нервак от таралясника си ми свири нагло. Посочвам му един среден пръст. Път от кошницата за 1000 лева излиза 60 килограмово кюрпе. Аз съм 117 кг. Гледам учудено. Кюрпето било шампион по карате. Излиза с метален бокс и ми пърха ... аз обаче не знам, че е шампион. Още съм учуден. Накрая би писва и му бия един шамар. Кюрпето се разплаква и след 10 минути умира от страх и срам. И аз съм виновен ?!

Зависи от настроението на медиите. Но като цяло шансът да сте виновен е 99%, защото разказът как убивате дете ще е по-интересен от този как сте спрели луд побойник.

Ами не е съвсем така. Враца и Стрелча не са големи градове - хората се знаят. Защо излизат толкова хора в защита на "лудия побойник" от Враца и защо толкова хора в Стрелча протестират срещу "почетния гражданин" и бивш кмет?

Това е едната, крайна версия.

Кой нанася първия удар ?

Всичко това са свободни съчинения, без установени факти. Коментира се инцидент, при който всеки интерпретира варианти на различни твърдения, единствения установен факт е смъртта на Тодор. При такава ситуация всеки вярва на това, което иска и никой не вярва на компетентните органи, не че и затова няма причина.

Всъщност, главен източник на напрежение и в този случай е липсата на доверие в "право"раздавателната ни система, в частност и "българските" институции, изобщо.

Не че някой им даде време да направят нещо! Присъдите по медиите излязоха за минути.

Pesh0

Но съдебния лекар , определи че няма рани по момчето . Прокурора каза , че не е починало от боя Съдията пусна убийците . Да беше и изпълнена присъдата , като е дадена за минути . Колкото повече се умува , толкова по далеч се отива от истината .

Години наред имаха всичкото време на света и години наред нищо не правеха! Резултата го виждаме вече - уличната справедливост все по-често ще замества законовата! И не казвам, че това е най-доброто, което ще ни се случва!

Аз нищо не разбрах освен, че 18 годишният Тодор от Враца е убит в следствие на побой, нанесен му във Враца, останалото ми се губи, всякакви обстоятелства и прочее. От всички медии останах със следващата версия, ако някой знае друго да ме поправи. 1. двамата братя са си влачили задниците по улицата пред автомобила на Тодор; 2. Тодор ги е подканил с клаксона да побързат; 3. двамата са наругали Тодор; 4. Тодор е спрял автомобила, сложил е метален бокс и отишъл да защитава честта си; 5. двамата братя успяли да надвият Тодор, излишно много го били в резултат на което той починал. Това ли се е случило?

На този етап нищо не е сигурно.

Pesh0

Пропускаш , че преди да слезе Тодор , двамата братя , са почнали да му трошат колата .

Ясно, на този етап едно е ясно, че нищо не е ясно. Но, нали уж всичко е заснето, от умниците наоколо.

Просто са му били по два шамара. А шампиона по карате си е глътнал езика от страх. Но първия удар е нанесен от него.

Не е важен първият, а последният удар....... освен при реторсия - ако резултатът от последния удар е равен на резултата от първия.

Всъшност са били трима човека.

Как така трима човека, Тодор е нападнал двамата братя, на чиято страна се е присъединил и трети човек? Вече нищо не разбирам!

Нима е нормално една пълна седмица, да не може да се даде ясен отговор за причината на смъртта.Това за мен означава едно. Няма физически увреждания които да са пряката причина! Значи ли това, че тълпата издаде присъда, без да има никакво основание за това!

При това същата тълпа, която снимаше случващото се, без да си мръдне пръста.

Т.е ти вярваш,че 60 кила момче ще скочи съзнателно на двама известни по 100+ кила от врачанския ъндърграунд? Брус Ли няма шансове срещу активен мъж с 50 кила отгоре,да ти кажа как стоят нещата в реалния свят. Да не говорим момченце,трениращо таекуондо,което си е един акробатичен балет.

Абе Кир.бг, защо обявявате,че момчето е починало от побой, а в края на статията казвате, че все още не са излезли резултатите на специялистите ? Дали си вдигате рейтинга по този начин или го сваляте?

и да съм имала колебания досега кого бих защитила, защото фактите се въртят постоянно, това, че експертизата се бави и няма протокол от втората аутопсия просто се набиват в очи - нещата както винаги се замазват и ден да мине друг да дойде или нека утихнат страстите - кого обслужва това е ясно. При сестрите Белнейски беше същото - докато всичко не утихна. По добре да ходиш с бокс, ама явно и това не стига. И не обвинявайте русата "кавалджийка" - не знаете кой, как и къде я разпитва.

Странно,има очевидци ,снимали са ,а истината не я знаем,едни обвиняват Тодор, други братята, две аутопсии правят,,бавят документи,явно пак има силен натиск отгоре за оневиняване на бандюги,като гледам Поничките са си типични мутри, сякаш извадени от учебник! Единият от тях, доказан бандит, другият му е лика-прилика!

Има два натиска - единият за пълното им оневиняване, другият за демонизирането им.

Защо си мисля че тази експертиза и аутопсия може да скрие от обществото, че "категорично и "еднозначно" и "видимо" се установи със "сигурност" вследствие на насесените удари е попаднала храна в дихателните пътища на момчето и то е умряло беззащитно.Сложих квалификациите в кавички защото те същите бяха използвани от говорителката на прокуратурата радулова в защита на биячите че момчето е носело бокс.Тази женица мисля че господ че я съди да употребява и манипулира обществото с тези думи с цел овладяване на тълпата която иска разплата за безобразията които вършат.

Точен коментар. За съжаление, когато има жертва, винаги започва настройване на обществото срещу жертвата.

Ако беше попаднала храна в дихателните му пътища , нямаше да стои спокойно и да успокоява майка си, а ще е зает да се опитва да диша. Ама кой да гледа и да мисли. Важно е мутрите да са виновни. Е мутрите са виновни ама кой е мутрата?

Какви деца? Децата не вадят боксове, ножове и срейове? Ще спрат да газят кръвта на децата си тогава, когато почнат да ги възпитават. Докато възпитанието е тип "аз съм единствен и неповторим, а ти кой си", ще ги погребват. Никой няма да седи мирно на друг, който да го налага с бокс, да го ръга с нож или каквото и да било. Бих реагирал по същия начин, ако някой излезе да ме млати с бокс. Бокс-а е оръжие, което може да предизвика смърт, а в такъв момент сме или аз или келеша с бокс-а, а в такъв случай живота му в моите очи не струва и 5 ст. Защитниците, следващия път, когато някой такъв ви налети, стойте му мирно да си ви млати, а после и гащите свалете, че да ви удари и по една пушка.

Както виждате май за братята е било по-добре просто да се оставят да бъдат понабити. Дори да се окаже, че нямат пряка вина за смъртта на момчето, пак остава присъдата на обществото. Но едно е сигурно - жалко за момчето, искрено съчувствам на близките му.

Аз пък въобще не им съчувствам щото те са го възпитал ида е подобен хулиган, а брат му е същата стока. В ефир си призна, че носи палка за "самоотбрана". Освен това "опечалените" роднини и родители не можаха да се разберат какво да лъжат и какво да говорят, после излязъл братът да обяснява, че не са го разбрали правилно. Абсолютен боклук са. Никакъв жал за такива. КАто носиш палка, бокс, нож, това ти дава предимство срещу НЕВЪОРЪЖЕН или въоръжен с подобен инструмент, който също е за "самоотбрана, а циганите ползват брадви за подобни нужди. Ако е истинска мутра, ще е въоръжен с пистолет и ще стреля. Тези неща ги носите да се биете, не отбранявате, от себеподобни гамени, господа и дами, също въоръжени с боксове, защитници на "доброто момче". Това е истината и от днес пак има случай на подобен комлексар на 18-20 г. пребил 40 г. И няма да е последния.

Българския съд ще каже кой е убиецът и колко години ще лежи в затвора на базата на доказателствата. Другото е вендета.

българският съд ще ги оправдае по това обвинение. това е тъпото ... и трагикомичното.

Pesh0

Очакваното заключение от втората аутопсия на Тодор не ни бе представено до края на работния ден. а защо се наложи втора аутопсия ?

Заради лъжлива руса кавалджийка, която си смени 3 пъти версията.

Pesh0

и какво е казала тя ?

Брат му колко бокса ще му остави в ковчега?

единствената мизерна утеха за мене би била да видя убийците в затвора. там ше си получат заслуженото. до гражданите на Враца - докато не се събудите ще газите в кръвта на децата си . до хората, които прехвърлят вината на Тодор - вие ме отвращавате и за съжаление вашето наличие в нашето общество, прави последното неспособно да прогресира по-бързо.

Написали сте истината,колкото и да е неприятна за много българи,но това,че сте се подписали така ме отвращава,лично мен!

нямам политически пристрастия ако това ще ви успокои . un e заигравка между един и анти ... просто ник.

За мен утеха би била справедливостта. Също, изясняване на причините довели до тази трагедия. Адекватни промени в обществото, които да намалят, ако не да изключат повтарянето на подобни трагедии.

Всеки си мисли, че е център на Вселената. И е прав. Но пропуска, че другите също са център на Вселената.

Човешко общество, може да съществува само на основата на Учението на Христос. Извън него е хаос, насилие, злоба, смърт, деградация, разрушение, унищожение...

Жалко за детето, тези бандити които уж нищо не са му направили най малко 20години затвор или доживот без право на зямяна, или крайно време е давъведем крумовите закони, дано итях ги постигне същото.

За какво,за неправилно дишане ли,или,че н са си подложили на удобно за удар в слепоочито тикви?!

Да почива в мир! Съболезнования на родителите,Господ да им даде сили да преживеят загубата на детето си!

загубата е за всички нас - нацията. ние всички сме и жертви и виновни. дано намерим силата да превъзмогнем и двете.