Враца изпревари Варна по заплати

Средното брутно месечно възнаграждение през последното тримесечие на миналата година е 1099 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Враца никого не е изпреварила. Винаги си е била там заради Козлодуй, както и Стара загора е с високи официално доходи заради Марица - изток. Ам нали трябва да очерняме някой........................

350 евро на месец. Ехаа. Все повече некадърници ще се връщат в България.

Високи заплати в АЕЦ "Козлодуй" + общинска и областна администрация, а останалите - предимно безработни ... Резултатът е висока средна заплата, но ниски реални доходи средно за областта ... Велика наука е статистиката, винаги може да доведе до резултат, който ще повиши депутатските+министерските заплати.

Браво Враца. И ние в Ямбол скоро ще ги изпреварим. Само със сезонен туризъм не става. Фабрики трябват. Богатите държави по света са индустриалните,а не туристическите.

Данни от статистиката за 2018г: "Повече от половината работещи (53%) изкарват чисто не повече от 460 лева след удържането на 10% данък върху дохода, тъй като България е единствената страна в ЕС, в която няма необлагаем минимум под някаква форма". Това е реалната действителност, благодарение на която и след 10 г управление на ГЕРБ (мутрите), българите продължават да са най-бедни в ЕС! Това , 1000-1500 лв средна заплата е частен случай, а не масово явление. 2,5 милиона души, което са 80% от работещите у нас, работят за до 1000 лева. Тоест, 53% работят на минимална заплата, и още 30% на заплата 460-1000лв. Така че, тия високи средни заплати, се отнасят , само, за 15-20% от българите!!! И за заблуждение на "материала".

Ти явно си си тъп по природа. Средната заплата се формира от сумата на всички трудови възнаграждения разделена на броя на работещите. Това, че си некадърник и работиш за 460 лева си е твой проблем. А иначе е време всички българи да спрат да се оплакват защото не са бедни. 90% са накичени с имоти, всеки има кола, всички държавни и общински служители крадат и изнудват, около половин милион получават незаслужени пари от ТЕЛК. Голяма част от работещите в частния сектор също крадат стоки и материали. Масово се укриват суми от трудова дейност на лекари,учители,занаятчии. Да сте видели касови бележки от тях, или от дограмаджии, водопроводчици, озеленители и всякакви подобни майстори. Коли и имоти се прехвърлят на занижени цени. Ако съм пропуснал някого, моля за извинение. Касови бележки се издават основно в търговията. Така че стига реване.

Да живее АЕЦ Козлодуй!!!:)))

Това са пълни глупости. Това са заплати в АЕЦ Козлодуй, но не и във Враца.

Първи април е далече.

Козлодуй... Пак са вдигали заплатите....

Хааа морската столица ,а бяхме град ,а сега се нареждаме до селата тези статистики да ги четат управляващите и да видят по какво надонище ни пуснаха

В България е престъпление всяка заплата под 1000 лв. Една пазарска чанта тип "потник" от "магазинът с най-евтини цени" излиза 40-50 лв. Вътре хранителни продукти за 48 часа. Това за четиричленно семейство и говоря за най-основни продукти. Не за кутия шоколадови бонбони, стек с кенчета бира или пушено филе от риба. За целият месец са от 600 до 750 лв. И какво правим с ток, вода, кабелна, телефони, бензин?! Недай си боже 15-годишният дръгляк на паркинга да изпуши и да се търси майстор. И дважди недай си боже някой да се тръшне болен и да се търчи по апетки и доктори. Бизнеса, какво предлагате на работниците, че да ги задържите? А на тези от трети страни? Мислите ли, че ще останат като ги поставите в условията на вашите заплати при тези цени на услуги и продукти? Кога ще ви светне крушката? И не ми говорете "направи си фирма и да те видим"! Щом сте се хванали на хорото, ЩЕ ГО ИГРАЕТЕ!!!

Не знам какви сметки смяташ и какво искаш да си купуваш. Нито цигарите, нито алкохола са необходимост. Не е нужно и в къщи да е бяня и да се разхождаш гол. Както и не е нужно във всяка стая да има телевизор и всяко семейство по две коли. Не е нужно и всеки член на семейство да има смартфон за 1000 лева. 2000 на семейство от заплати са нормални пари за момента. Към тях от добавки могат да се прибавят още 200. Тази цифра не стига единствено за почивка. За да има основание бизнеса да вдигне заплатите трябват няколко предпоставки. Уплътняване на работния ден /както е в Европа/. Явяване на работа отпочинал, а не прясно излязал от кръчмата. Професионално и умствено развитие всеки ден. И най-важното, да не се краде. Нещо без което бългъринът не може.

Ако Враца изпреварват по заплати Варна, то значи, че във Варна има яко укриване на данъци, и трудови нарушения. Пратете им проверки, хахаха...

Във всяка фирма която дава минимални заплати трябва проверка. Не по една а по две на месец.

Всеки депутат фирмата му е на минимални заплати

Това е една от най-измислените и нямащи общо с реалността статии. Ако махнеш заплатите на АЕЦ служителите, средната заплата във Враца едва ли ще минава 700 лв.

над 500 лева заплата ли взимат? Ако се съди по качеството на тази статия не ще да е толкова трудна и отговорна работата...да взема да се цаня и аз!

Tova e Edna ot nai-golemite gluposti napisani! Otidete vav Vraca da vidite kolko vsimat horata! Shto za jurnalistika e tova?

Лошия комунистически АЕЦ още работи, а нов демократичен не се знае дали изобщо ще има

Хасан работил в завод. След едно новогодишно изказване на шефа, за постиженията на фирмата през годината, а именно, че фирмата постигнала много добри резултати, средната работна заплата била станала 1300 лв и т.н. Хасан решил да покани шефа си на гости, щот много му харесало неговото изказване. Седнали, жената на Хасан донесла ракия, салата и кюфтета - едно за шефа и седем за Хасан. Шефа като видял това го погледнал озадачен. Хасан рекъл, - Шефе, сега ние с тебе ще изядем средно по четири кюфтета!

Хасан кат не е е доволен да си направи фирма, да е той тоя със 7-те кифтака а не само да мрънка. Щото шефа като не спи през нощта хасан лющи ракия...

Пустиняци!

Така е, толкова взимаме, но за 3 месеца

Стига вече с тези смешни статистики и средно притеглени резултати! Просто за обл. Враца винаги и директно трябва да се изважда от сметките АЕЦ Козлодуй и тогава да се гледат числа.

Най-ниско платени са били наетите лица в икономическите дейности: "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети" - 795 лева; "Други дейности" - 806 лева; "Операции с недвижими имоти" - 876 лева. Ето тези недоразумения трябва да се изчистят. В България не трябва да съществува заплащане под 1000 лв ( 500 евро ). Колкото по-бързо се разбере от всички, толкова по-добре. Говоря за потребителска кошница, потребление, проблеми с намирането на кадри и пр. излишни проблемчета.

euro... Ако работиш на 4 часа или не толкова отговорна работа. Защото искам депутатите да си водят на ремонт автомобилите при работници "отговорно" взимащи 600 лева заплата.

Анекдот

защото във враца слагат и заплатите на аеца,а аеца сие отделна държава,ако махнат заплатите на аеца и да видиш как средната заплата във враца ще дойде към 700те лева,ама нали пак некой е гушнал парички за неверни данни

Айде сичкуту жите на Максуда, на влака и у Враца.