Врачанската прокуратура за простреляното с въздушна пушка дете: Нелеп инцидент

Това 11-годишно дете не е знаело, че оръжието е заредено, тъй като е било да купува сладолед и затова по никакъв начин не се установява умисъл, посочи Владимир Сираков

Обратно в новината

Коментари - Врачанската прокуратура за простреляното с въздушна пушка дете: Нелеп инцидент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То следствието не може да е срещу 11 г дете, а трябва да бъде срещу дядото. Това предполагам е ясно, дори за неспециалисти със завършен 8 клас. Нелеп инцидент е кристално чиста лъжа, която цели да се заблуди стадото, че нещо се върши от прокуратурата, но няма смисъл да се копае натам. А има, защото дядото отвсякъде е виновен, че е оставил особено опасен предмет, оръжие, без надзор и със свободен достъп, за дълго време. Изглежда, че дядото е бивш пенсионер на МВР, та затова пишат сега такива статии... да могат да го оправдаят в очите на околните.

Всяка въздушна пушка, дори най-евтината има предпазител, който се активира автоматично при зараждането.... Трябва да си изключително голям идиот, че да я оставиш заредена със свален предпазител. И нищо, че е въздушна. Доста хора ги подценяват - има въздушни пушки, които са мощни почти колкото "флоберка", че и по-мощни има.

В кой клас е дядото?

Какво значение има дали е умишлено или не след като става дума за лица които не носят наказателна отговорност? За децата носят орговорност родителите им и каквито и истории да разказват, отговорността им не намалава. Като не е с пушка ще е с нож или вилица или пирон или игла или с чук или с отверка или..... и т.н. хиляди варианти. Нещо не схвашам защо никой не говори за вината на родителите? Къде са социлните работници от закрила на детето за да изземат и двете деца от тези родители? За военният вертолет няма ли да правят разследване на какво основание са го задействали и то така екстренно и за чия сметка? Разходите за транспорта с вертолета трябва да се поемат от тия нехайни родители, защото това не е просто инцидент, а инцидент по 100% тяхна вина. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Не разбрах сладоледа за гаргите ли е бил или за агнетата...

Докато всяко човекоподобно навършило 18 години може да вземе такова оръжие и само да информира МВР такива неща ще се случват. Тези въздушни пушки вече са сериозно оръжие, това не са руските ИЖ Байкал 4.5мм, където стрелят с тях капачки на стрелбището. Новите въздушни пушки 5.5мм могат да пробият панаирджийска каравана без проблем така, че трябва по-сериозен контрол от страна на държавата.

НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ???

От Спешното обясниха, че сигналът за инцидента е получен с обяснението, че детето е паднало и си е ударило главата (т.е. циганите лъжат още в началото). При прегледа лекарите установяват наличието на съчмата в главата на детето. А врачанския прокурор говори за нелеп инцидент и ще го минат по пътеката за дребна хулиганска. Не помните ли "неизвестните" стрелци с въздушна пушка, които стрелят по автобуси на градския транспорт, леки коли, влакове. Въпрос на време е за още "нелепи инциденти", докато не се вземат мерки за прекратяване на тези инциденти.

Що за завършен идиот би оставил заредена пушка на достъпно за деца място?! Дядото носи наказтелна отговорност за неправилно съхранение на оръжие, а майката - за това, че е оставила без надзор съвсем малко дете. Съчувствам на 11-годишното дете, което ще живее с чувство за вина заради малоумните си роднини.

Тези пушки при зареждане, отиват на предпазител. Ако дядото е свалил предпазителя и я е оставил е за затвора. Дори и да не минава автоматично на предпазител, я е оставил със свален предпазител и пак е виновен !

че предпазителите в тиквите им са вечно свалени

Обяснението щеше да е добро, ако от него ставаше ясно кой ще плаща разходите за транспортиране и лечение!

Как "нелеп инцидент" бе, оставя ли се заредено оръжие (па макар и само въздушно) при малки деца без надзор?

за сладолед, самата майка за "захарна пръчица", бащата за "захарен памук", прабабите и прадядовците гастарбайтери на стари години (40) на Запад, а пушката сама се е заредила през това време и е скочила в ръцете на детето да я гушка. Кръгли идиоти по цялата верига!

И заради "нелеп инцидент", свързан с идиоти, оставящи заредено въздушно оръжие да се търкаля на масата, и деца-идиотчета без надзор, трябва да се промени целият режим на регистрация на оръжието, а?

Че всички въвлечени в тази история са цигани е ясно. Обаче ми се чини и, че списалия този пасквил, мимикриран като статия е на тяхното ако не етническо, то интелектуално ниво, да не кажа, още по-ниско.

една от съчмите попаднала в ...... тази ПНЕВМАТИЧНА пушка трябва да е била И автоматична, или поне многозарядна

Вчера, както си вървях, се спънах с левия крак и щях да си разбия черепа в калдаръма. Предлагам черепите, левите крака и калдаръмите да минат на регистрационен режим с такси и шестмесечни презаверки.

Някой разбра ли нещо от тези писания? Дано това не е писано от прокурор. Защото дядото стрелял по свраки, пратил 11-годишния си син....после останалото даже няма да го коментирам. Фактът, че децата имат достъп до оръжието, прави автоматично собственика отговорен за всичко станало. За врачанската прокуратура от години нищо хубаво не може да се каже.

ИИ ще се справи по-добре

Това 11-годишно дете не е знаело, че оръжието е заредено, тъй като е било да купува сладолед и затова по никакъв начин не се установява умисъл, посочи Владимир Сираков Това българския ИИ ли го е писал ????

Милиционерския ИИ. Едно време що вицове имаше за него...

Чашка 5.5 има шанс да пробие череп само от упор... и сега заради некви сигани пак ще го отнесем с нови разрешителни, узаконяванки...бля бля.... добре че не са се дупнали с кухненски нож, че тогава и тях щяхте да искате да ги минете на регистрационен режим.... много ви е страх от народната любов измекяри такива...

Колко глупави обяснения?!? Вчера голямото дете беше на 12 години, днес е на 11. Малкто дете на 1,5 години се разхождало из двора ненаблюдавано, докато се забавлявало с оставена заредена пушка. И т.н. ... абе циганска история. Сега дядото ще бъде ли наказан за неправилно съхранение на оръжието и причиняване на тежка телесна повреда или просто ще забравят за случая и ще си направят ново дете.

Аааа, дядото го чакат в педадогическата стая, в училището, дето е още 7 клас.